BENs tankar (på svenska) 55 • 2006 08 31 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Några rubriker i tidningarna idag...

Målning "Sonic Shark" © Benjamin Antell 2006¨

Samordnat bombdåd i Thailand

Tre britter åtalas för terrorism

Tjuvskyttar dödade 100 elefanter

Två anhållna för värdetransportrånMarcus, 3, tejpad och lämnad att dö

27-åring åtalas för att ha mördat styvdottern och våldtagit hennes 13-åriga kompis

Mördades – av ren slump Forskaren fick bara en ingivelse.

Kidnapparen misstänks ha hållit flera barn fångna

"Kravmärkt" porr - snart verklighet

Dödsmilisen sätter skräck i Bagdad - även på sjukhusen

Jag tror inte på människans godhet, inte för en sekund.

Vi är alla onda till tusen. Dessa rubriker återspeglar bara en liten del av dagens onska. Vad trött jag blir av att titta på nyheterna. Jag blir helt knäck av att se allt våld, när jag vet hur det kunde vara om alla tog emot Jesus i sina hjärtan.

Då skulle allt våld försvinna, alla krig upphöra. Jag vet att det låter banalt, men det är sant. Det är nästan för enkelt att vara sant.

Jag har upplevt hur Gud kom in i mitt liv och förändrade mig på en sekund.

Det är förståss en pågående process. Jag är ju som alla andra genomsyrad av synd av olika slag. Traditioner, religion, våld av olika sort, girighet, ego osv. Jag hann ju vada i skiten (i 21 år) innan jag blev troende. Det tar ett tag innan allt har runnit av...

Men det finns hopp för oss alla, om vi tar emot Jesus i våra hjärtan. Han är en verklig person som lever idag! Varför skulle jag hitta på nåt sådant om det inte var sant?

Men det är som på Jesu tid på Jorden, många vägrade att lyssna då också, därför ser det ut som det gör i världen idag.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.


BENs tankar (på svenska) 54 • 2006 08 30 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Foto "stop ett tag" © Fred Schymberg 2006.

Vi är alla olika,

Vi gillar olika saker, vi reagerar olika på mediciner, somliga av oss har lätt att somna på kvällen andra somnar på morgonsidan. Vi vaknar olika, somliga tidigt andra sent.

Det är likadant i kyrkan.

De flesta av oss reagerar olika när vi möter Gud. Somliga trillar omkull och andra får en stark visshet innombords, andra tror fast de inte har upplevt någonting.

Det finns folk som tar illa upp för att inte just de trillar omkull, när andra gör det.

Men det är inget att ta illa upp för. Gud möter oss alla individuellt. Ingen är bättre eller mera helig än den andre. Vi är alla lika värdefulla oavsett om vi trillar i backen eller har visioner eller bara längtar efter mer av Gud.

Jag har lagt märke till att vissa har lättare att ta emot Guds välsignelse på ett mera fysiskt plan än andra. Man känner rent fysiskt när Guds kraft kommer som ett regn eller en blixt från ovan.

Jag känner ofta av kraften då jag ber för folk genom handpåläggning, inte alltid men nu och då. Guds välsignelser faller även om man inte "känner av dem", vi bara upplever dem på olika sätt.


Foto "älget flyyker" © Fred Schymberg 2006.

Var glad så länge du har en längtan att lära känna Gud bättre,

för det är Gud som drar dig till sig! Jag fattar inte hur Han orkar slösa tid på oss, trots att vi e såna sega gubbar och gummor. Han bara älskar oss alla skoningslöst :-)

Jag är så tacksam att jag nästan exploderar.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 53 • 2006 08 29 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Vanligtvis skriver jag om olika saker på min svenska "write" än det jag skriver på min engelska. Varför vet jag inte, det bara blir så... Idag är ett undantag.

När jag ber brukar jag be Gud vänta medan jag svarar i telefon!

Foto "Quo Vadis?" © Benjamin Antell, Los Angeles 1988.

Det är ju otroligt respektlöst och korkat. Här sitter jag och ber till universums skapare, och så ber jag Honom vänta medan jag babblar men nån typ på telefonen. Vilken idiot jag har varit.

Gud förlåter mig dagligen för alla möjliga idiotiska tilltag som jag trasslar in mig i.

Om Gud förlåter mig om och om igen dagligen. Då borde ju även jag förlåta alla galningar som bråkat med mig på olika sätt. Vi sitter ju alla i samma båt så att säga.

Lukas 17:4 Ja, om han sju gånger om dagen försyndar sig mot dig och sju gånger kommer tillbaka till dig och säger: 'Jag ångrar mig' så skall du förlåta honom."

Jag kommer inte att svara i telefon mera under bön, och jag tänker inte titta efter vem det är som ringer heller :-)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 52 • 2006 08 28 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Ingen bön är förgäves.

Ibland tror folk att de ber för döva öron, men vanligtvis är det tvärt om. De flesta av oss har problem med lyssnandet. Alla har sån brådis hela tiden. Man låter världens tillfälliga fröjder ta över :-)

När man sätter sig ner för att be, kommer alla möjliga töntiga tankar ivägen..."kolla så du inte missar nån film på TV", "vad är klockan"? och så vidare. Man ger sig inte tid att lyssna.

Många ggr. har man fel inställning, man ber men så fort man e klar säger man, "jaha, det var det -inte kom det något svar idag heller"... Vi måste koncentrera oss, strunta i om det kanska kommer filmer och dyl. ge Gud den tid det tar helt enkelt.


Foto "a free ticket" © Fred Schymberg 2006.

Vanligtvis får ju Gud inte många minuter per dag. Hur skulle det vara om vi satte Gud först? Detta säger jag inte för att skryta eller av nån annan löjlig orsak, men jag tillbringar ca.6 timmar om dagen med Gud + korta böner nu och då. Egentligen är det ingenting, men det hjälper.

Det är ju ingen vits att göra det till nån sorts religiös ritual heller, som vissa sekter gör (Jehovas vittnen t.ex.), att man tvingar medlemmarna att vara ute och vittna ett visst antal timmar per dag, resten av tiden skiter man i Gud och människor totalt. Det finns säkert coola människor i Jehovas Vittnen också, men det är ingen kristen kyrka.

(Man känner ofta igen sekter på det att de har egna böcker som är viktigare än bibeln. Sekterna har också vanligtvis ledare som är dinga i bollen och exeptionellt manipulativa. Som små Hitler tomtar, diktatorer med andra ord.)

Om man tycker att man är mera helig än andra, eller bättre..då är det dags att ringa efter bilen med de trevliga unga männen, i de rena vita rockarna :-)

Jesaja 65:5 som säger: "Bort med dig, kom icke vid mig, ty jag är helig för dig." De äro såsom rök i min näsa, en eld, som brinner beständigt.

På sunt förnuft kommer man en bit på stigen.

Jag har märkt att förbön alltid funkar. Jag har en lista på folk som jag ber för av olika orsaker. Det är både människor som jag gillar och sådana som jag inte gillar.

Gud säger att vi skall be för våra fiender också. Naturligtvis glömmer jag ofta listan, men jag har märkt att när jag kommer ihåg att be för människorna på den, så börjar de tänka på Gud m.m., det börjar hända saker i relation till bönerna. Det är aldrig onödigt att be.

Jakobs bok 5:16 Bekännen alltså edra synder för varandra, och bedjen för varandra, på det att I mån bliva botade. Mycket förmår en rättfärdig mans bön, när den bedes med kraft. >Ords. 15:29.

James 5:16 Confess [your] faults one to another, and pray one for another, that ye may be healed. The effectual fervent prayer of a righteous man availeth much.

1 Peter 3:12 Ty Herrens ögon äro vända till de rättfärdiga, och hans öron till deras bön. Men Herrens ansikte är emot dem som göra det onda".

1 Peter 3:12 For the eyes of the Lord [are] over the righteous, and his ears [are open] unto their prayers: but the face of the Lord [is] against them that do evil.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 51 • 2006 08 27 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Man sjunger ofta om gamla hus i bluessånger.


Foto "this 'ol house" © Benjamin Antell 2006.

Huset handlar nästan alltid (om inte alltid) om kroppen. Bilden används även i bibeln. Getting the house in order, betyder alltså när man rycker upp sig på olika sätt.

För tillfället tillbringar jag rätt mycket tid med Gud,

i alla fall mycket mer än tidigare. Hur skall man annars få reda på Hans vilja? Inte får man det när man slappar framför TV (klart att det kan hända men det är säkert ovanligt).

Man måste nog engagera sig,

med det menar jag inte att man skall hitta på en massa egna projekt. Egna projekt (aktiviteter) kommer vanligtvis ivägen för det som Gud vill göra. Här gäller det att rycka morötterna ur öronen och "lyssna".

Hezekiel 36:27 Jag skall låta min Ande komma i edert bröst och så göra, att I vandren efter mina stadgar och hållen mina rätter och gören efter dem.

Ezekiel 36:27 And I will put my spirit within you, and cause you to walk in my statutes, and ye shall keep my judgments, and do [them].

3 Johannes 1:4 Jag har ingen större glädje än den att få höra att mina barn vandra i sanningen.

3 John 1:4 I have no greater joy than to hear that my children walk in truth.

1 KINGS 3:14 Och om du vandrar på mina vägar, så att du håller mina stadgar och bud, såsom din fader David gjorde, då skall jag låta dig länge leva." >5 Mos. 4,40.

1 Kings 3:14 And if thou wilt walk in my ways, to keep my statutes and my commandments, as thy father David did walk, then I will lengthen thy days.

Leviticus 26:21 Om I ändå vandren mig emot och icke viljen höra mig, så skall jag slå eder sjufalt värre, såsom edra synder förtjäna.

Lev 26:21 And if ye walk contrary unto me, and will not hearken unto me; I will bring seven times more plagues upon you according to your sins.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 50 • 2006 08 26 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Man kan vara fångad av omständigheter, men ändå glad.


Foto "pink shoes make the world go round" © Fred Schymberg 2006.

Fast det ofta känns som om jag håller på att bli krossad av livets gång, har jag en stark inre trygghet i Gud. Gud gör att jag fortsätter att bolla o rulla fram. Han är egentligen det enda positiva som hänt mig i mitt liv.

Tänk att få känna Gud personligen!

Det är en häftig upplevelse. Det snurriga är att vem som helst kan få träffa Gud om de själva vill! Men det tycks som om de flesta är för hjärntvättade av sina omständigheter, media, politik, vetenskap, m.m. för att ens pröva på Gud. Snacka om osis.

En kort bön kan förändra hela ditt liv, tänk på det. Snacka med Gud, det hjälper, Han lyssnar alltid.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 49 • 2006 08 25 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Fisken är en symbol for Kristus.


Foto "gröna sardiner" © Fred Schymberg 2006.

Jesus är ju en människofiskare. Han vill rädda så många som möjligt från fördärvet.

Jag kollade svenska kvällstidningar i morse. de blir bara mera ytliga från dag till dag. Det är hämskt att läsa dem. Tänk vad människorna som läser de dagligen utan kritik skall bli fördummade. Det är skrämmande att de lyckas sälja dem över huvudtaget.

Vem bryr sig vad rika bortskämda kändisar av alla slag pysslar med för dumheter?

Inte jag i alla fall. De flesta av de lever i synd, och kommer att dö i sina synder, om de inte tar emot Jesus förståss. Det är inte lätt för en rik människa att ta emot Jesus, eftersom de kan trösta sig med pengar och allt som de kan köpa. Bling, slavar (sex)...ja i princip vad som helst, utom syndernas förlåtelse och det eviga livet.

Evigt liv får man endast genom Jesus,

för han är dörren till Fadern. När jag talar om Fadern menar jag Gud, inte avgudar som Allah (månguden), Khrisna, Buddah osv. Det finns bara en Gud och det är Jehova som dikterat bibeln till mänskligheten. Alla andra religioner är lika med död. Hur kan jag säga så? Därför att jag känner Gud! Det kan även du göra om du vill.

Folk som inte har tagit emot andedopet, har ingen aning om vem Gud är.

Det kan man inte veta det innan man har ett andligt liv. Ett andligt liv får man endast genom att ta enot den Helige Ande. När han kommer in i ditt liv, blir det som när en lampa tänds i ditt inre för första gången! Jag vet för jag har upplevt det.

Innan jag hade ett andligt liv igenom den Helige Ande, trodde jag att många religioner var samma sak, men nu vet jag att det inte stämmer. Det kan du också få veta det om du tar emot Jesus och den Helige Ande i ditt liv. Det är jätte enkelt.

Du behöver bara be att Jesus skall förlåta dig dina synder och flytta in i ditt hjärta, sedan börjar det hända saker i ditt liv (om du är ärlig). Om du inte får del av den Helige Ande på en gång bör du uppsöka någon frikyrka (där de fattar vad du ber om) och be om att få bli döpt i vatten som ett tecken för andra att du har tagit emot Jesus och blivit född på nytt.

Sedan kan säkert pastorn hjälpa dej att ta emot den Helige Ande. Alla som tror kan ta emot Honom i sina liv. Jag vet av erfarenhet att ditt liv kommer att förändras TOTALT till det bättre. All oro för framtiden försvinner och förlåtelsen som man får (friden) är obeskrivlig.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 48 • 2006 08 24 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Genom Kristus kan vi alla bli renade från vår synd! Det är bara att ta emot, sedan är det bara att kliva på!

Alla som tar emot Jesus är välkomna i Guds rike. Rik eller fattig, idiot eller polis, tandläkare, sophämtare, lokalvårdare, prostituerad, narkoman, docktor, ams studerande, invandrare, zigenare, utvandrare, pingstvän, påskvän, western diggare, dödgrävare, postfunktionär, skattmas (jodå), kväkare, professionella fotografer, amatör skådespelare, ingenjörer, bankdirektörer, stackars sparkontoinnehavare, fiskare, baptister, metodister, ministrar, Osama Bin Laden, Christer Sjögren, bilmontörer, lastvagnsexperter, forskare, socialfall, bilförsäljare, kioskbiträden, gamblers, pensionärer, barn, surpuppor, lyckliga galningar...och allt annat löst folk. Alla är välkomna!

Efesierbrevet 5:5 Ty det bören I veta, och det insen I också själva, att ingen otuktig eller oren människa har arvedel i Kristi och Guds rike, ej heller någon girig, ty en sådan är en avgudadyrkare.


Foto "Hur kan du veta vad som döljer sig bakom dörren om du aldrig knackar" © Fred Schymberg 2006.

5:6 Låten ingen bedraga eder med tomma ord; ty för sådana synder kommer Guds vrede över de ohörsamma.

5:7 Haven alltså ingen del i sådant.

5:8 I voren ju förut mörker, men nu ären I ljus i Herren; vandren då såsom ljusets barn.

5:9 Ty ljusets frukt består i allt vad godhet och rättfärdighet och sanning är.

5:10 Ja, vandren så, i det att I pröven vad som är välbehagligt för Herren.

5:11 Och haven ingen delaktighet i mörkrets gärningar, som icke giva någon frukt, utan avslöjen dem fastmer.

5:12 Vad av sådana människor i hemlighet förövas, därom är det skamligt till och med att tala;

5:13 men alltsammans bliver uppenbart, när det avslöjas genom ljuset. Ty varhelst något bliver uppenbart, där är ljus.

5:14 Därför heter det: "Vakna upp, du som sover, och stå upp ifrån de döda, så skall Kristus lysa fram för dig."

5:15 Sen därför noga till, huru I vandren: att I vandren icke såsom ovisa människor, utan såsom visa;

5:16 och tagen väl i akt vart lägligt tillfälle. Ty tiden är ond.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 47 • 2006 08 23 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Gud har pekat ut en hel del brister i mitt liv de senaste åren.


Bild © Benjamin Antell

En av mina dåliga sidor har varit att jag lätt rycks med i diskussioner där man talar illa om folk. Det är extra lätt när det gäller folk som man tycker har brister på olika sätt. Men det är ju löjligt att sitta å snacka illa om folk, ingen är ju perfekt, och det hjälper ju inte någon om man talar illa om de, eller lyfter fram deras svaga sidor.

Man skall syssla med uppbyggligt tal står det i bibeln.


Foto "Guds under" © Fred Schymberg 2006.

Jag har ju sett vilken positiv inverkan det kan ha på folk när man lyfter fram deras positiva sidor istället. Vi har ju alla fördelar också. Sen finns det förståss en del som tycker att de är perfekta människor, som jag sade ingen är perfekt :-)

Jag ber att Gud skall påminna mig innan det börjar hoppa grodor ur munnen på mig, även för omgivningens skull. Min tunga är som en brinnande ekorre ibland. Den bara far hit och dit i vild panik verkar det som, precis som ekorren i filmen The Ice Age.

The Ice Age får 4,7 Uncle Ben's av 5 möjliga.

Dessutom dör skvaller väldigt långsamt.

Det kan till och med vara väldigt skadligt för somliga. Det är ju trots allt helt onödigt. Det är bättre att ge sina problem till Jesus när man upplever att man har blivit felaktigt bemött. Om man ber att Gud skall ta hand om situationen så brukar det lösa sig till slut. Dessutom är det viktigt att man förlåter människor deras övertramp. Om det känns svårt kan man ju alltid be Gud om hjälp. Han är alltid redo att hjälpa om man är ärlig.

Efesier brevet 4:31-32 All bitterhet och häftighet och vrede, allt skriande och smädande, ja, allt vad ondska heter vare fjärran ifrån eder.
Varen i stället goda och barmhärtiga mot varandra, och förlåten varandra, såsom Gud i Kristus har förlåtit eder.

Ephesians 4:31Let all bitterness, and wrath, and anger, and clamour, and evil speaking, be put away from you, with all malice: 32 And be ye kind one to another, tenderhearted, forgiving one another, even as God for Christ's sake hath forgiven you.

Jag är väldigt tacksam över att det bara finns två människor (som jag känner till) som eventuellt hatar mig. Jag har undvikit dem eftersom jag inte känner deras inre hjärtan. Tidigare har jag kriticerat dem, men det gör jag inte längre (hoppas jag). Jag har bett Gud om hjälp så att jag kan förlåta dem från hjärtat, fast jag upplever att de har varit enormt orättfärdiga mot mig. Det är ju lätt att förlåta med munnen, men det är svårare att göra det på hjärtats nivå.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 46 • 2006 08 22 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,Foto "Guds kom ihåg" © Fred Schymberg 2006.

Guds tecken.

Genesis (Första Mosebok) 9:12 Och Gud sade: "Detta skall vara tecknet till det förbund som jag gör mellan mig och eder, jämte alla levande varelser hos eder, för eviga tider:

Bara för att man kan förklara vetenskapligt hur regnbågen uppstår, betyder ju inte att Gud inte skulle ha gjort den :-)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 45 • 2006 08 21 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Vi spelade in fyra ny låtar igår.

Basisten Henrik kom aldrig...han var upptagen med annat, så Hessu tog hans plats bakom basen.


Foto "Bens första bil var en PV 444 från -57) © Fred Schymberg

Detta påminde mig om mannen i bibeln som bjöd in folk till sitt gästabud...

Matteus 22:2 "Med himmelriket är det, såsom när en konung gjorde bröllop åt sin son.

Matthew 22:2 The kingde of heaven is like unto a certain king, which made a marriage for his son,

Alla kom med olika ursäkter varför de inte kunde komma.

Matteus 22:8 Därefter sade han till sina tjänare: 'Bröllopet är tillrett, men de som voro bjudna voro icke värdiga.

Matthew 22:8 Then saith he to his servants, The wedding is ready, but they which were bidden were not worthy.

Då blev mannen arg och bad sina vänner att samla in allt löst folk till sin fest, alla möjliga typer, så att huset skulle bli fullt.

Matteus 22:10 Och tjänarna gingo ut på vägarna och samlade tillhopa alla som de träffade på, både onda och goda, och bröllopssalen blev full av bordsgäster.

Matthew 22:10 So those servants went out into the highways, and gathered together all as many as they found, both bad and good: and the wedding was furnished with guests.

Detta var förståss en bild av Gud och Judarna.

Man brydde inte sig om Gud och Hans bröllop, därför (tur för oss andra) beslöt Gud att bjuda in alla möjliga andra. Så fattar jag det i alla fall. Så nu kan vem som helst som tar enot Jesus få komma till Himmelriket.

Vi spelade in en kort humoristisk låt som handlar i kort om detta, låten heter "quiero dos paletas". Henrik lovade dyka upp idag, så vi får se evad som händer:-)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 44 • 2006 08 20 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Få tycks förstå detta:

Romarbrevet 2:1 Därför är du utan ursäkt, du människa, vem du än är, som dömer. Ty därmed att du dömer en annan fördömer du dig själv, eftersom du, som dömer den andre, själv handlar på samma sätt.

Foto "bääääää" © Fred Schymberg 2006.

Vi är vanligtvis blinda för vår egen skuld, när vi dömmer andra eftersom vi ser oss själva ur en annan synvinkel, än den synvinkel som andra ser oss ur (inklusive Gud)...

Romarbrevet 2:8 Men över dem som äro genstridiga och icke lyda sanningen, utan lyda orättfärdigheten, över dem kommer vrede och förtörnelse.

Romarbrevet 2:9 Ja, bedrövelse och ångest skall komma över den människas själ, som gör det onda, först och främst över judens, så ock över grekens.

Romarbrevet 2:10 Men härlighet och ära och frid skall tillfalla var och en som gör det goda, först och främst juden, så ock greken.

Romarbrevet 2:11 Ty hos Gud finnes intet anseende till personen;

Du är lika värdefull som Påven, Mel Gibson eller Martin Ljung.

Vi är alla lika mycket värda, eftersom Gud inte har några favoriter.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 43 • 2006 08 19 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Svenske hårdrocksstjärnan satanisten Jon Nödtveidt tog sitt liv.. ( Expressen.se)

En för mig helt okänd svensk artist blev lurad att ta sitt liv igår. Det är tragiskt hur satan lyckas lura människor till att ta livet av sig. Ja egentligen är det ju inte ens den onde själv, utan helt obetydliga demoner (fallna änglar) som inspirerar folk till att begå självmord.


Oljemålning Efesierbrevet 6:12 © Benjamin Antell 2006. Ty den kamp vi hava att utkämpa är en kamp icke mot kött och blod, utan mot furstar och väldigheter och världshärskare, som råda här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarymderna.

Bandet talar om Jon som om han var en hjälte som dog som en sann satanist med ett hånskratt, och att han var lycklig...öh...hmmm

Jakobs brev 1:18 huru de sade till eder: "I den yttersta tiden skola bespottare uppstå, som vandra efter sina egna ogudaktiga begärelser."

är lycklig utan Gud... Säger man det så lever man i en drömvärld. Vi har alla ett tomrum efter Gud i vårt inre.

Antagligen hade Jon råkat ut för korkade präster eller andra "religiösa" människor, utan personlig tro, och därmed fått en sned bild av Gud. Vi som är troende har ett enormt ansvar, som få tycks ta på allvar!

Jakobs brev 1:19 Det är dessa människor som vålla söndringar, dessa som äro "själiska"* och icke hava ande.

Jag är säker på att Gud kommer att utkräva Jons blod av någon som satt honom på fel spår i livet. Även om det slutliga ansvaret ligger hos Jon själv.

3 Johannes 1:11 Mina älskade, följ icke onda föredömen, utan goda. Den som gör vad gott är, han är av Gud; den som gör vad ont är, han har icke sett Gud.

Tackar man nej till Jesu offer, så säger man ja till Helvetet.

Helvetet är inget coolt ställe där man får göra som man vill!

I Helvetet får man inte göra nånting som man vill! Man har inga mänskliga rättigheter där, allt är bara skit där. Det är en riktig äckligt asig, otäck håla som ingen vill vistas i, där finns ingenting att göra än att lida mer än man tror kan vara möjligt.

Alla "tuffa" killar i läderkläder kommer att göra på sig som småpojkar när stunden är inne och de står inför Guds tron. de kommer att darra som asplöv av total skräck, när de får se sina liv spelas upp "on the wide screen". Allt som gjorts i smyg och viskats kommer att förstoras upp för alla att betrakta. Viken skammens dag...urrrk.

(det är då tur att man igenom Jesus har fått förlåtelse för allt idiotiskt man har gjort...pust)

Dessutom kommer de att bli jätteförvånade när de får se satan som den kraftlösa förlorare han i verkligheten är. Han kommer inte att han någon som helst makt på domedagen, han blir ju själv kastad i Eldsjön då som ett ruttet kadaver, och ingen kommer att vilja prata med honom. Alla kommer att vara för upptagna med sitt eget Helvete.

Jag förstår om folk vill revoltera mot stadskyrkan (och religion i stort). (Det finns även döda frikyrkor, där traditioner betyder mera än Gud)

Den har ju inte mycket att erbjuda människor i dagens läge. Det handlar ju mest om traditioner och mänskliga ritualer. Visst finns det nån troende präst här och där, men vad hjälper det om Gud inte har första plats?!?

När såg du detta i Folkkyrkan?

Markus 16:17 Och dessa tecken skola åtfölja dem som tro: genom mitt namn skola de driva ut onda andar, de skola tala nya tungomål,

eller

Markus 16:18 ormar skola de taga i händerna, och om de dricka något dödande gift, så skall det alls icke skada dem; på sjuka skola de lägga händerna, och de skola då bliva friska."

Folk tappar förtoendet för kyrkan eftersom den inte längre har någon ryggrad. Man sysslar med en massa dumheter i hopp om att ALLA skall bli underhållna. Konst, kultur, samtal om meningslöst dittan och dattan.

Markus 16:15 Och han sade till dem: "Gån ut i hela världen och prediken evangelium för allt skapat.

Det är ju inte underhållning som Jesus predikar!

Han vill att vi skall leva rättfärdiga liv. Att vi skall hjälpa varandra, både ekonomiskt och att vi helt enkelt vara schyssta mot varandra. Han vill att vi skall lyfta upp varandra på alla tänkbara sätt. Och att inte sätta oss själva först. Tänk hur annorlunda det skulle se ut i världen om vi visade hänsyn och verkligen värnade om varandra, som Gud hade tänkt sig att vi skulle göra.

Galater brevet 6:2 Bären varandras bördor; så uppfyllen I Kristi lag.

John 13:35 Om I haven kärlek inbördes, så skola alla därav förstå att I ären mina lärjungar."

(John 13:35 By this shall all [men] know that ye are my disciples, if ye have love one to another. )

En människa som blir uppmuntrad på olika sätt, blir en mycket glad och stark människa.

Bitterhet och dåliga minnen bleknar bort, man får ny kraft och börjar älska människor. Jag har upplevt detta själv.

1 Tessalonikerna 5:11 Trösten därför varandra, och uppbyggen varandra inbördes, såsom I ock redan gören.

Att veta vad som är rätt och fel är ingen konst.

Lyssna på ditt samvete och var ärlig, så vet du vad som är rätt och fel. Vi har alla fått ett samvete. Missbrukar du ditt samvete, blir det till slut värdelöst. Men Gud kan återuprätta det, om du ber Honom om hjälp i Jesu namn.

Egentligen ber Gud oss bara om en sak, att vi skall älska Honom och varandra. Gör vi det så uppfyller vi lagen.

3 Johannes 1:5 Min älskade, du handlar såsom en trofast man i allt vad du gör mot bröderna, och detta jämväl när de komma såsom främlingar.

Blues/Gospelartisten Eric Bibb.


Foto "Eric Bibb, glad som en Lärka" © Benjamin Antell 2006, After Eight, Jakobstad.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 42 • 2006 08 18 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Vilken lirare dendär Eric Bibb!

Photo "Eric Bibb" © Benjamin Antell 2006, After Eight, Jakobstad, Finland.

Var i Jakobstad på konsert igår. Eric Bibb (f. New York) spelade med Wentus Bluesband på After Eight.

Foto "Wentus Organ donor" © Benjamin Antell 2006.

Det var den bästa konsert som jag besökt sedan Deep Purple spelade i Ishallen i Helsingfors 1971. Mr. Bibb går fullständigt upp i sin uppgift som entertainer, dessutom har han en helt egen stil att spela akustiska gitarrer.

Man blir glad av att höra Bibbs blueslåtar :-)

Bibb blandar Blues och amerikansk gospel. Allt är framför med största finess och feeling framför allt. Jag vet inte vad han spelar för gitarrer men de klingar som inga andra jag hört, och jag har hört många. Han spelade 6 och tolvsträngade gitarrer igår. Och rösten! Vilken bluesröst och vilket register...good grief...


Foto "Wentus BB" © Benjamin Antell 2006.

Wentus bluesband kämpade som de sista Mohikanerna och gjorde ett suveränt jobb, go Wentus go. OBS! Kolla in deras FAMILY MEETING 15.9 kl. 19.00

Om du har en chans att lyssna på Bibb, gör det!

Ikaväll spelar gänget i Lahtis, Finland.Foto "Eric Bibb & Benjamin Antell" © Kent Häggkvist 2006, After Eight, Jakobstad.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

http://www.ericbibb.com/


BENs tankar (på svenska) 41 • 2006 08 17 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Man kan inte be i onödan.

Gud lyssnar på allas böner. Det kan kännas som om man ber för döva öron ibland, men det beror bara på ens eget anliga skick :-) Ibland kan man vara så avtrubbad att man inte hör Gud röst.

Foto "detalj av en väggmålning" © Fred Schymberg 2006

Det gäller ju att varje dag hålla kontakten uppe.

Gud vill umgås med oss dagligen. Om du börjar be för dina bekanta, så garanterar jag att du börjar se förändringar i deras liv efter en tid. Alla påverkas inte lika mycket, men ingen bön är onödig. Kom ihåg att förlåta alla som du är arg eller irriterad på innan du ber. (For the full effect)

Kör hårt!

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 40 • 2006 08 16 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Om du vill ha bönesvar bör du förlåta andra.


Foto "detalj av en väggmålning" Fred Schymberg 2006.

Det verkar som om Gud inte vill besvara ens böner om man är arg på någon annan person.

Somliga kan hata andra hela livet, jag känner sådana människor. de är väldigt olyckliga och förbannade. Som det står i:

Jakobs brev 5:9 Sucken icke mot varandra, mina bröder, på det att ni icke mån bliva dömda. Se dearen står för dörren.

Den engelska översättningen låter naturligare... sucken betyder ungefär att vara osams :-)

James 5:9 Grudge not one against another, brethren, lest ye be condemned: behold, the judge standeth before the door.

Om du inte klarar av att förlåta andra bör du be Gud om hjälp att göra det.

Annars riskerar du att bli dömd av Gud. Gud förlåter alla, så varför skall det vara så svårt för oss att förlåta? Man lider bara själv av att inte förlåta andra. De som man är arga på lider vanligtvis inte det minsta av att vara hatade...varför skulle de bry sig?

Den du hatar vinner :-)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 39 • 2006 08 15 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Läste om en "tänkare" i Vasabladet idag.

Stackarn tror inte på Gud. Han tror att vi som är troende ser rött när vi möter motstånd. Så är det inte. Jag blir bara ledsen i min ande när jag märker att nån går förlorad. Det kan förstås reta "religiösa" människor, men de är ju inte frälsta.


Foto "Quo Vadis?" © Benjamin Antell, Los Angeles 1988.

Man behöver inte läsa en enda bok för att finna Gud!

Om nån verkligen vill veta om Gud existerar så är det lika enkelt som att öppna en dörr. Gud svara alltid på en ärlig bön. Kanske inte alltid på sekunden då vi vill ha svar, men Han svarar definitivt.

Det är nämligen Gud som lägger ner vår längtan efter Honom i oss!

Himmelriket är till för alla nationaliteter.

Alla som tar emot Jesus i sitt hjärta är lika välkomna. Vi som tagit emot Jesus, ärver Honom automatiskt! Himmelriket är en gåva. Det är bara att tacka och ta emot.

Det enda du behöver göra är att be Jesus komma in i ditt hjärta, förlåta dig dina synder och bli Herre i ditt liv.

Det verkar nästan för enkelt, och det är det.

Revelation 21:7 He that overcometh shall inherit all things; and I will be his God, and he shall be my son. (Uppenbarelseboken 21:7)

Det finns inga ateister på sjunkande fartyg...

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 38 • 2006 08 14 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Folk tar livet av sig till höger och vänster.

Det är tragiskt hur många av mina bekanta, och mina bekantas bekanta som har tagit livet av sig. Jag vet hur lätt det är, om man inte har Gud i sitt liv...då finns det ju inte mycket att leva för.

Jag har en bekant som är med i en kyrka/religion som är mest baserad på ritualer.

När han berättade för mig om att de får nya medlemmar med jämna mellanrum blev jag väldigt ledsen. Dessa människor får ju inget LIV. Det enda de får ut av den religionen är samma strunt som en annan får av att vara med i en fjärillsfångar klubb. Det kan ju vara kul för somliga att fånga fjärillar, men det räddar ju inte livet på någon direkt...


Foto "ute och cyklar?" © Benjamin Antell 2006

Utan andligt liv är livet meningslöst.

Det är därför som jag föredrar frikyrkor, även om inte alla är ledda av andliga män. Det gäller att vaska bland dem och gå med i sådana som verkligen är bibelbaserade. Kyrkor som sätter Guds ord först och stuntar i all kritik ifrån icke troende biskopar, präster och vanliga demokrater :-)

Många blir förvånade då jag påpekar att inte alla präster är frälsta. Så är det dock, en del av dem har ämbetet som vilket jobb som helst. Det måste vara väldigt tragiskt för de präster som är frälsta.

En del förkunnare förstår inte ens själva att de är ute och cyklar. Jag talade med en kille som tyckte att hade varit Kristen bara för att han hade studerat teologi i många år. En sån sak betyder ju inte att man är Kristen. Killen är numera Ateist eftersom han aldrig fick "direktkontakt" som han sade.

Jag känner inte honom närmare så jag vet inte varför han inte fick kontakt. Det får nämligen alla som ber frälsningsbönen. Först kommer vanligtvis friden över att vara förlåten. Senare ber man om att få del av Den Helige Ande, det är då som det börjar hända saker. En del kan få uppleva Andedopet i samband med frälsningen, så blev det för mig.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.


BENs tankar (på svenska) 37 • 2006 08 12 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Ibland när det känns som om du inte kommer nån vart andligt sett.

Då kan det vara dags att kavla upp ärmarna och fasta en eller ett par dagar. Då ser Gud att du menar allvar. Det är ju inte kul att fasta direkt.

Jag minns när jag först kom till Stockholm och vi skulle åka ut och fasta till en gård på landet...

När vi kom fram fick jag en chock. Killarna och tjejerna började packa uppp fukt juice, saft, alla möjliga frukter, grönsaker och dylikt.

Jag hade inte med mig någonting.

Jag tycker inte att det är nån fasta om man äter någonting. Detta säger jag inte för att låta bättre än de andra, men jag tycker inte att man kan kalla det för fasta om man äter och dricker. Vad är det för dumheter. Jag ångrar att jag inte sade vad jag tyckte då men...

Nuförtiden dricker jag en klunk vatten då och då om jag fastar, ingenting annat. Det tycker jag borde räcka.

Man kan förstås fasta på olika sätt, man kan till exempel hoppa över lunchen en dag och be till Gud istället under tiden. Man behöver inte sitta i öknen 40 dagar :-)

Orsaken till att jag fastar är bland annat om jag vill veta Guds vilja angående nån sak.

Efter fastan brukar svaren komma vanligtvis. Jag anser att alla troende borde fasta. Om man är sjuklig kan det ju räcka med en dag i veckan, men annars är det ju upp till var och en...

Somliga fastar en dag, andra 2, 3 osv...man kan även fasta under arbetsdagen, och äta då man kommer hem... Allt som Herren leder en till. Det är dock viktigt att inte slappa. Om man lever i köttet :-) så blir man lätt slapp och försoffad. Då har inte Gud någon nytta av oss.

Du bör inte berätta för andra när du fastar, för då tycker folk kanske synd om dig och då mister du Guds välsignelse i stället. Man skall jobba på som om allt är OK, med ett gott humör, även om det känns som om man kunde spy och det går runt runt i skallen :-)


Foto "riddarna i runda huset" © Fred Schymberg 2006

Man får även andlig styrka av att fasta.

Det kan vara behändigt om man har allvarliga saker att be för. Eller om man skall kasta ut onda andar ur någon plågad människa.

Markus 9:29 Han (jesus) svarade dem: Detta slag kan inte drivas ut genom något annat än bön och fasta.

Mark 9:29 And he said unto them, This kind can come forth by nothing, but by prayer and fasting.

Sen är det ju helt onödigt att fasta om man bara har det som nån religiös ritual. Man kommer ingen vart i livet med religiösa ritualer, de hör hemma i Helvetet.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 36 • 2006 08 11 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Himmeriket kan bli ditt hem! Det är DU som bestämmer...


Foto "en plats i stolen" © Fred Schymberg 2006

Allt är klappat och klart.

Himmelriket väntar på dig... Jesus har givit sitt liv för dig. Allt du behöver göra är att ta emot Honom i ditt hjärta. Vi som tar emot Jesu nåd, ärver Honom! Vi behöver inte ens betala gåvoskatt, allt är klart.

I Jesu namn kan vi göra vad som helst, om vi tror på Honom. Det är bara att surfa vidare in i Hans gemenskap. Tänk att få vara med i en Kungafamilj. Ja, Jesus är Kung över Universum.

Jag tyckte att livet var en enda plåga, innan jag mötte Gud.

Alla jobbiga dagar är väldigt lätta nu, oavsett vad som händer för Han ger mig kraft varje dag. Det mesta som kändes tungt tidigare kan idag avfärdas med en axelryckning.

Allting är väldigt relativt, och jag tycker att allt bara blir mer och mer relativt för var dag som går. Gud är min enda fasta punkt i Universum. Han är det enda som betyder nåt för mig i det långa loppet.

Nu gäller det bara för mig att "dö" bort fullständigt från mina egna projekt,

så att Han kan forma mig så som Han vill. För jag vet att den enda sanna lyckan är när man följer Hans plan för ens liv. Jag har ju som många andra cyklat i egen kraft en stor del av mitt liv.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 35 • 2006 08 10 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

En gång när jag målade tavlor till en utställning hade jag ingen aning om vad jag målade egentligen.

När målningarna var klara frågade jag Gud vad de betydde, och fick svar! Jag skrev svaren i min katalog Manifestavision I

Vissa förklaringar var väldigt djupa. Jag tycker att det är kul att vara ledd när man jobbar med konst eller vad det nu må vara. Istället för att bara göra konst för konstens skull.

Ibland vet jag vad jag målar, men inte alltid. Jag bara "känner" att jag skall måla vissa motiv. Det som är intressant är att målningarna berör många, likaså musiken.

En gång vid en utställning i Stockholm,

kom det in en kvinna som till min stora förvåning visste allt som jag försökte säga med min konst. Detta är väldigt ovanligt. Jag kände henne inte, hon sade inte sitt namn, så jag har ingen aning om vem hon var. En del av mina målningar var halvt abstrakta dessutom.


Foto "reflektioner" Los Angeles © Benjamin Antell 2006.

Om jag inte hade Gud i mitt liv, skulle jag inte måla eller komponera över huvudtaget. Gud är min enda inspiration egentligen och min bästa vän (även jag inte skulle vara Hans bästa vän :-)

Jag kan aldrig tacka Gud nog för allt Han har gjort i mitt liv, och Jesus som gjort det möjligt för mig att bli räddad till evigt liv, och den Helige Ande för Hans personliga undervisning.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 34 • 2006 08 09 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Ofta snackar jag för mycket strunt.


Foto taget på Melrose Ave. LA © Benjamin Antell 2006

Jag brukar be till Gud att Han skall vaka över mina läppar, och det brukar alltid funka en tid. Sen är det bara att be på nytt :-) Det är alltid lika coolt med bönesvar. Bibeln är en ball bok.

En gång då jag kände på mig att min anställning skulle upphöra,

bad jag till Gud och frågade -hur länge kan jag jobba kvar? Då fick jag till svar -slå upp sidan 800 (minns inte exakt vilken sida) i living bible. När jag slog upp sidan var det första jag såg -on one of the last days of December. Alltså en av de sista dagarna i December.

Då letade jag efter ett annat jobb.

Jag fick ett kirrat till Januari. Sedan en dag blev jag kallad in till chefen, som såg besvärad ut. Jag frågade om det gällde min amställning, och berättade att Gud hade sagt åt mig för länge sedan att jobbet skulle ta slut i December, och att jag hade redan skaffat ett nytt jobb. Chefen var nog väldigt förvånad och lättad :-)

Man kan få svar på allting ur bibeln, om man bara ber och frågar.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 33 • 2006 08 08 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Jag samtalade med en gammal vän igår.


Foto "Heaven" © Fred Schymberg 2006

Han blev förvånad då jag sade att vi kommer att få se många fd. alkoholister, knarkare och konstiga typer i Himmelen... Han trodde som många andra att Vi måste göra en massa saker och vara perfekta för att få se Himmelriket.

Ingen är perfekt,

men de som har tagit emot Jesu nåd blir räddade enligt bibeln. Jag tycker att det är häftigt. Samtidigt tycker jag att det är bedrövligt hur prästerskapet har hindrat många från att finna Gud.

Man har plågat våra samveten till max.

Det är ju jättevanligt att folk tror att de måste göra en massa saker för att få evigt liv. Men i slutändan är det bara Jesu nåd som gäller, han gav sitt liv för oss. Utan Honom hade vi inte haft en enda chans att få se Himmelriket!

En grej som nästan ingen tycks fatta

är att Himmelrikets dörr står öppen för VEM SOM HELST att besöka Himmelen!!!


Photo "lollies anyone?" © Benjamin Antell 2006

Om du verkligen vill se Himmelriket,

så får DU göra det när som helst! Du behöver bara visa Gud att du VERKLIGEN vill. Fasta (lev en dag eller ett par utan att äta) och bed att få se Himmelriket, och det kommer att hända. Jag känner folk som har varit där många gånger! Det är inget konstigt. (Det kan ta en månad eller så innan det händer, så var det för en av mina kompisar som fastade och bad)

De flesta som ber om att få se Himmelriket har reservationer av olika slag.

Detta är den enda orsaken till att de inte får komma på vistit! Var så ärlig du bara kan, och det skall bli dej möjligt! Det kan gå fort eller ta nån månad, allt hänger på dig.

Gud välsigne dig.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 32 • 2006 08 06 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Det går utför för Sverige (och resten av världen)...

Vi har uppfostrats i en andelös (religiös) kyrka.


Foto "Heaven" © Benjamin Antell 2006

Man har försökt plåga vårt samvete med människopåfund,

du skall icke röka, lyssna på dragspel, dricka alkoholhaltiga drycker, dansa, kamma håret med Brylkräm, använda röda strumpor, spela fiol, elgitarr, röka, gå på bio, ha tjock mustasch m.m. Vilket TRAMS! ...Som om detta skulle fungera som bränsle i Helvetet :-)

Romarbrevet 5:15 Likväl är det icke så med nådegåvan, som det var med syndafallet. Ty om genom en endas fall de många hava blivit döden underlagda, så har ännu mycket mer Guds nåd och gåvan i och genom nåd – vilken, också den, är kommen genom en enda människa, Jesus Kristus – blivit på ett överflödande sätt de många beskärd.

Romans 5:15 But not as the offence, so also [is] the free gift. For if through the offence of one many be dead, much more the grace of God, and the gift by grace, [which is] by one man, Jesus Christ, hath abounded unto many.

Vad har resultatet blivit?

Vi har blivit ytligare än Häxans polermedel.

Vi tror att vi kan få Gud att älska oss genom att inte röka...come on! Jag tror att vi behöver omskakas mer än Häxan.

Det finns inget "vi" kan göra, för att komma till Himmelen (få evigt liv)..


Foto "fluffy" © Benjamin Antell 2006

Det handlar inte om att "VI" skall göra någonting.

Huvudsaken är att vi lär känna Gud, och tar emot Jesu NÅD. Om vi känner Gud, så kommer allt som hindrar oss från att växa, att falla bort automatiskt (om vi menar allvar). I Honom lär vi oss att älska människor från hjärtat inte bara ytligt.

Om man följer med i svenska kvällstidningar...

ver kar det som om Sverige råkat ut för nån sorts Homo hysteri. Ytligheten tycks inte ha någon gräns längre.

De homosexuella får tydligen fritt antyda att allt från Kalle Anka till Beatles är bögar, och Svensk press skriver under...trallallaa så trevligt, tänk så vidsynta och tolerandta vi blivit. Bögfestivaler tycks vara väldigt populära i all dekadens. och marknadsförs till stor del indirekt (eller direkt) av pressen.

Har alla mist förståndet helt och hållet?

Ungdomar luras att pröva och känna efter om de eventuellt är bögar. Man hävdar att det är nåt helt naturligt, nåt som man är född till. Man förstår inte att det ligger andemakter bakom dessa tvångstankar.

Alla som inte hejar på bögar i Sverige blir trakasserade eller mobbade och kallade Homofober :-)

...Vad är det för frihet???

För övrigt vad är biologiskt naturligt med att pressa in en penis i en ändtarm??? Jag kan inte se nån som helst logik i en sån handling. Låter väldigt ohygieniskt i mina öron.

Romarbrevet 1:26...

Romans 1:26 For this cause God gave them up unto vile affections: for even their women did change the natural use into that which is against nature:

Romarbrevet 1:27...

Romans 1:27 And likewise also the men, leaving the natural use of the woman, burned in their lust one toward another; men with men working that which is unseemly, and receiving in themselves that recompence of their error which was meet.

Angående Transvestiter och skitsofrena (människor med flere inneboende personligheter/andar).

Många Transvestiter byter namn. Detta beror på att andarna som tagit dem i besittning ofta vill att offren skall byta till "deras" namn. Så enkelt är det.

Det är ju därför som offren en stund heter Nils och i en anna Zero. Andarna tar helt enkelt över med jämna (eller ojämna) mellanrum.

"Personlighets klyvning (skitsofreni) är bara en alternativ flykt väg från verkligheten" påstår många. Detta stämmer inte alls, även om det alltid finns ett undantag :-) Världen är full av skådespelare.

1 Korintierbrevet 6:9 Veten i icke att de orättfärdiga icke skola få Guds rike till arvedel? Faren icke vilse. Varken otuktiga människor eller avgudadyrkare eller äktenskapsbrytare, varken de som låta bruka sig till synd mot naturen eller de som själva ova sådan synd,

1Corinthians 6:9 Know ye not that the unrighteous shall not inherit the kingde of God? Be not deceived: neither fornicators, nor idolaters, nor adulterers, nor effeminate, nor abusers of themselves with mankind,

Om du tar emot Gud i Jesu namn, så kan du bli befriad från alla dessa andar.

Dessa är för övrigt är fallna änglar, satans medhjälpare. Ett gäng surpuppor, som bara vill ta kål på så många människor som möjligt, innan de själva brinner i Helvetet. Det låter dramatiskt och det är det oxo. de är otroligt smarta. de har ju lyckats lura världsledare i århundraden.

Uppenbarelseboken 20:12 Och jag såg de döda, både stora och små, stå inför tronen, och böcker blev öppnade. Och jämväl en annan bok blev öppnad; det var livets bok. Och de döda blev dömda efter sina gärningar, på grund av det som var skrivet i böckerna.

Revelation 20:12 And I saw the dead, small and great, stand before God; and the books were opened: and another book was opened, which is [the book] of life: and the dead were judged out of those things which were written in the books, according to their works.

Just nu lurar de världens barn (även icke troende "Kristna") med myten om att det är naturligt att vara pervers på olika sätt.

Carola tycks vara ett av de största offren i Bögarnas/andarnas hatkampanj i Sverige.

Homosexuella män och kvinnor i Sverige hatar Carola för att hon tror på Guds ord, och vägrar böja sig för deras propaganda. Man sprider rykten om henne om både det ena och det andra, i hopp om att vända folket mot henne. Det är en otrolig smutskastningskampanj på gång mot Carola i Sverige, den är ledd av Bögarna!

Bed för Carola om Guds beskydd, det kan aldrig skada :-)

Johannes 15;18 Om världen hatar er, så betänk, att hon har hatat mig före er.

John 15:18 If the world hate you, ye know that it hated me (Jesus) before [it hated] you.

Just nu är det Carolas sminkpensel som har fått Svenskarna att höja ögonbrynen!

Carola röker skriver man i pressen, som om det skulle ha någon frälsande betydelse! Jag vet inte om hon röker, vad spelar det för roll? Dumt är det förståss om det är sannt, eftersom kvinnors stämband blir förstörda av tobak. Då kommer hon att börja kraxa som en kråka med tiden...

Det kommer att krylla med rökare, alkoholister, miss-brukare m.m. i Himmelriket...eftersom INGEN kan jobba sig dit på egen hand. Allt handlar om nåd och åter nåd!

Jag har personligen inte rökt sedan 1975, men om jag börjar på nytt imorgon, så förändrar det ingenting i mitt förhållande till Gud och människor...inkentink, read my fimp.

Psaltaren 9:18 De ogudaktiga vika tillbaka, ned i dödsriket, alla hedningar, de som förgäta Gud.

Psalms 9:17 The wicked shall be turned into hell, [and] all the nations that forget God.

Däremot kommer många prydliga snälla människor som inte tagit emot Jesu nåd att hamna i Helvetet. Alla kritiker som smutskastat folk kommer att stå och darra inför tronen. Då hjälper det inte att peka på Carolas sminkpensel...

Det är bara naturligt att folk hatar Carola,

hon står på Guds sida, med alla fel och brister är hon älskad av Gud. Destomera dekadent ett samhälle blir, destomera börjar man hata Kristna. Det bara är så.

Lukas 6:22 Saliga är ni när människorna för Människosonens skull hata er och förskjuta och smäda er och kasta bort ert namn som något ont.

Luke 6:22 Blessed are ye, when men shall hate you, and when they shall separate you [from their company], and shall reproach [you], and cast out your name as evil, for the Son of man's sake.

Folk kommer ju säkert att hata mig för att jag skriver sanningen, jag bryr mig inte det minsta för det finns nåt mycket större här i livet än människors medhåll.

1John 3:13 Marvel not, my brethren, if the world hate you.

Uppenbarelseboken 20:15 Den som inte fanns skriven i livets bok, blev kastad i den brinnande sjön. (fritt översatt...)

Revelation 20:15 And whosoever was not found written in the book of life was cast into the lake of fire.

Man hatade ju även Jesus.

Johannes 15:25 Men det ordet skulle ju fullkomnas, som är skrivet i deras lag: "De hava hatat mig utan sak".

John 15:25 But [this cometh to pass], that the word might be fulfilled that is written in their law, They hated me without a cause.

Om du på allvar ber denna bön högt för dig själv, blir du räddad till evigt liv.

-Herre jag ber dig i Jesu namn att du skall förlåta mig mina synder. Jag tror att Jesus dog för mina synder och uppstod från de döda. Jag ber dig kom och flytta in i mitt hjärta. Amen

Sök upp någon bibelbaserad kyrka. I stockholm finns t.ex. City kyrkan nära Hötorget. Eller Filadelfia kyrkan, där är man litet mera snobbig :-) Södermalms kyrkan nära Slussen. Sen finns det frikyrkor över hela Sverige. Leta tills du hittar nån du trivs i.

Det är viktigt att vara med i en gemenskap av olika orsaker. När man hör Guds ord predikas, växer tron.

Romarbrevet 10:17 Alltså kommer tron av predikan, men predikan i kraft av Kristi ord.

Romans 10:17 So then faith [cometh] by hearing, and hearing by the word of God.

Statskyrkan är till stor del död, så den kan jag tyvärr inte rekommendera.

Det gäller att hitta en kyka där man tror på det som Jesus predikade, och även gör som Jesus har sagt att vi skall göra. Gå ut och vittna för världen, hjäp de som är i nöd. Detta är tecken som följer en sann troende människa.

Lukas 14:23 Då sade Herren till tjänaren; 'Gå ut på vägar och stigar och nödga människorna att komma hitin, så att mitt hus blir fullt.

Luke 14:23 And the lord said unto the servant, Go out into the highways and hedges, and compel [them] to come in, that my house may be filled.

Romarbrevet 10:15 Och huru skulle predikare kunna komma, om de icke blev sända? Så är ock skrivet; HURU JUVLIGA ÄR INTE FOTSTEGEN AV DE MÄN, SOM FRAMBÄRA GOTT BUDSKAP!

Romans 10:15 And how shall they preach, except they be sent? as it is written, How beautiful are the feet of them that preach the gospel of peace, and bring glad tidings of good things!

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 31 • 2006 08 05 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Lösningen för Fred.


Foto © Fred Schymberg 2006

1 Korintierna 1:2 Nåd vare med eder och frid ifrån, vår Fader, och Herren Jesus Kristus.

1 Corinthians 1:3 Grace [be] unto you, and peace, from God our Father, and [from] the Lord Jesus Christ.


Foto "Here's to looking at U kid" (detail) © Fred Schymberg 2006

Höga visan 5:1-2 Jag låg och sov, dock vaknade mitt hjärta. Hör då klappar min vän på dörren: -Öppna för mig, du min syster, min älskade, min duva, min fromma: ty mitt huvud är fullt av dagg, mina lockar av nattens droppar.

Song of Songs (Old Testament) 5:2 I sleep, but my heart waketh: [it is] the voice of my beloved that knocketh, [saying], Open to me, my sister, my love, my dove, my undefiled: for my head is filled with dew, [and] my locks with the drops of the night.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 30 • 2006 08 04 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Min största önskan idag

är att Hizballah (Allahs parti) skulle returnera sina kidnappade soldater till Israel, så att kriget skulle få ett slut. Det tycks int e finnas någon vilja till fred i Mellanöstern.

Titta på fotot hur OTROLIGT mycket TOMT land det finns runt Israel!


Photo "Apollo 7, the Sinai Peninsula" © Aris Multimedia Entertainment, Inc 1994.

Det finns hur mycket rum som helst, Israel är ju ett väldigt litet land.

Om Judarna kunde kultivera sitt land och få öknen att blomma, varför skulle inte Araberna kunna göra detsamma? I stället för att tvinga judarna till att flytta till Island, som en Marokan tyckte...

Israel syns ju knappt på bilden! Vilken till vänster är Suez Kanalen.

Finns det en vilja så finns det en väg!

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 29

2006 08 03 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Att lära känna Gud och att låta Hans kärlek i oss bli fullkomlig, får oss att älska andra människor från djupet av vårt hjärta.


Foto "Knock knock" © Benjamin Antell 2006

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 28

2006 08 02 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Cirka 1 300 personer livet av sig i Sverige i år, enligt den officiella statistiken.

Varför? Svaret är enkelt, vi har alla ett rum inom oss som bara Gud kan fylla. Om vi inte ber Gud att fylla tomrummet, blir vi aldrig lyckliga. Det finns antagligen ett jättelitet antal (ursäkta uttrycket) "korkade" människor, som tror sig vara lyckliga utan Gud. Så är det ju alltid, det finns alltid "nåt" undantag. Somliga tycks ju inte fatta nånting...

Jag tror dock att 99.99% upplever tomheten i livet utan Gud.

Jag var personligen oerhört olycklig, enbart p.g.a. tomheten. Det var inget fel på mig annars, jag hade massor av "vänner", god hälsa m.m. Ingenting gjorde mig lycklig. Jag kände en stark inre tomhet. Jag tänkte ofta på att ta livet av mig.

Då jag vid 21 års ålder mötte Gud, fick jag en inre frid som inget på jorden kan ge.

Jag svävade på moln i flere år. Jag umgås dagligen med Gud, Han är det bästa som någonsin hänt mig. Det kan hända vem som helst. Det är bara att ta emot Jesus i sitt hjärta, be om förlåtelse för alla synder man gjort (alla syndar), efter man har gjort detta börjar det hända grejer.

Jude 1:21 Keep yourselves in the love of God, looking for the mercy of our Lord Jesus Christ unto eternal life.

(Judas brev 1:21, fritt översatt) ...och bevara er så i Guds kärlek, medan ni väntar på vår Herres, Jesu Kristi, barmhärtighet, till evigt liv.

Att ta livet av sig är ingen utväg.

Livet blir inte lättare för det, tvärt om så blir det antagligen hårdare. Om man inte är troende och tar livet av sig så är Helvetet nästa hållplats, och dit vill ingen...tro mig.

Det blir ingen vila i Helvetet. Det spelar ingen roll om du har varit en "bra" människa. Helvetet kommer att var fullt av människor som trodde att de var goda människor. Det handlar ju inte om hur bra vi är, allt handlar om ifall vi har tagit emot Jesu nåd eller inte.

Romans 6:23 For the wages of sin [is] death; but the gift of God [is] eternal life through Jesus Christ our Lord.

Romarbrevet 6:23 Ty den lön som synden giver, är döden, men den gåva, som Gud av nåd giver, är evigt liv i Kristus Jesus, vår Herre.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 27

2006 08 01 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Svenska Judar hotas igen i Sverige, precis som under Hitlers era!

Ingenting har förändrats sedan kriget då många Judar blev tvugna att fly från Sverige p.g.a. förföljelse. Tänk hur otroligt rutten världen är...

Vart tycker ni Judarna skall ta vägen, om de inte får bo i sitt hemland sedan 3200 år??? Vart?

Tänk vilket otroligt litet land det är frågan om. de är ogivna av otroligt stora Arabländer, med utrymme för alla Arabiska Palestinier i världen.

Varför skall alla puckla på lilla Israel? de har ju trots allt levt längst i Israel (sedan 3200 år).

Klar att det är synd om alla Arabiska Palestinier som har blivit spelbrickor i kriget med Israel (Judiska Palestinier). Ingen vill ta emot de egentligen.

Arabländerna ger dem ammunition så att de kan kriga mot Israel, men ingen bryr sig om dem i verkligheten. Mest synd tycker jag förståss om alla mödrar och barn som får lida enbart p.g.a. politiken.

Det var Romarna som döpte om Israel till Palestina, ordet syftar på Filistéerna som var Israels ärkefiender. Romarna ville förolämpa Judarna genom att döpa om Israel. Även Jerusalem blev omdöpt, jag kommer inte på vad det blev döpt till, men det fick inte lika stor genoslagskraft som Paestina :-)

Palestina betyder ordagrant Filistéernas land. Det har med andra ord ingenting att göra med Palestinier.

Ulf Nilson på Expressen (och jag) tror inte på fred i Mellanöstern...

Jag känner inte Ulf Nilson, men han är en av mycket på skribenter som tycks ha lyckats hålla sig till sanningen, istället för propaganda.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej, och bli räddad!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus för att jag får ärva dej!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom ihåg det.


I'm not trying to put anyone down with my Write, I'm just trying to convey what God has put on my heart. I also feel that that life is too short, to just shut up and go with the flow, when people suffer under all kinds of bondage, when they could in fact be set free in Christ.