BENs tankar (på svenska) 152 - 2006 12 30 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Är du redo om Jesus kommer inatt???


Foto © Fred Skymberg 2006

Har du tagit emot Honom som din personlige frälsare?
Har du bett om förlåtelse för dina synder?
Har du försökt leva som Bibeln lär?

Har du fått uppleva förlåtlesens fridfulla värme i din kropp?
Har du fått uppleva friden, som inte världen kan ge dig?
Har du fått uppleva fysiskt och psykiskt helande?

Allt detta är möjligt, bara du tar emot Honom i ditt liv.

Joh 14:27 Frid lämnar jag efter mig åt er. Min frid ger jag er. Inte ger jag er en sådan frid som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och var inte modlösa.

2 Petr 3:10 Men Herrens dag kommer som en tjuv, och då skall himlarna försvinna under våldsamt dån och himlakroppar upplösas av hetta och jorden och de verk som är på den inte mer finnas till.

Upp 3:3 Kom därför ihåg vad du har tagit emot och hört, och håll fast vid det och omvänd dig. Om du inte håller dig vaken skall jag komma som en tjuv, och du skall inte veta vilken stund jag kommer över dig.

Bibeln är dikterad av Gud,

därför kan vi inte vattna ur den och "anpassa" den till vår tid, som många syndiga människor vill, bara för att de inte vill lyda Gud på Hans villkor.

Bibeln är helt "up to date", det är bara vi som blivit slappare än hänggurkor.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 151 - 2006 12 29 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Jag är glad att Gud har vidrört mig rent fysiskt.

På grund av detta har jag fått en orubblig tro på Honom. Jag struntar blankt i vad folk tycker och tänker om mig, det har ingen betydelse på något sätt :-)

Nu gäller det bara att växa så fort som möjligt, som människa och även andligt.

Annars kan man ju inte dela med sig (bära frukt). Dessutom blir vi belönade i nästa liv beroende på hur lydiga vi har varit.

Det var väl där som Åklagaren (djävulen) fick idén till Jultomten eller Julbocken som han heter i Finland. Han kommer ju oxo med gåvor åt snälla barn...vilken parodi.

Gud är väldigt rakt på sak, när det gäller de som inte bär nån frukt. Sådana grenar samlas in och brännes upp. Det är vi som är grenarna och Kristus är trädet.

Snart är det Happy New Year som de såger i Grekland, fast på grekiska... Jag tänker avge löftet att inte lova nånting som jag inte kan hålla...om jag minns. Jag brukar inte lova nånting på nyår, kanske det är bäst så.

Här är ett bibelställe som många tolkar fel, läs noggrannt :-)

Romarbrevet 4:1 Vad kan vi nu säga att vår stamfader Abraham har vunnit genom gärningar?

2 Om Abraham förklarades rättfärdig på grund av gärningar, då har han något att berömma sig av - men inte inför Gud.

3 Ty vad säger Skriften? Abraham trodde Gud, och det räknades honom till rättfärdighet.

4 Den som har gärningar att peka på får sin lön, inte av nåd utan som något han har förtjänat.

5 Men den som utan att bygga på gärningar tror på honom som förklarar den ogudaktige rättfärdig, honom räknas hans tro till rättfärdighet.

6 Därför prisar också David den människa salig, som Gud tillräknar rättfärdighet utan gärningar:

7 Saliga är de, vilkas överträdelser är förlåtna och vilkas synder är överskylda.

8 Salig är den man som Herren inte tillräknar synd.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 150 - 2006 12 28 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Scientologerna är på frammarsch.


Trickfoto © Benjamin Antell baserat på Lionardo's teckning.

Många skådespelare dras till sekten.

Jag kollade sekten och kom snabbt fram till att det rör sig om en helt vanlig ockult sekt, som inte är Bibelbaserad. Ingen kommer att hitta någon frid i den sekten, eftersom frälsningen inte finns med i Bilden.

Orsaken till att folk dras till sekten är den att, de flesta vill att folk skall tro att de är smarta och progressiva :-) Man vill ju inte verka dum...

Jesus är den enda dörren till Gud.


Foto © Fred Skymberg.

Jag har mött Honom personligen, likaså miljoner andra troende. Det kan även du få göra, om du vill! Jag skojar inte!

Bara för att det finns Kristna som verkar dinga i bollen, är det ju dummt att avfärda alla.

Jag medger att jag antagligen tappade en mutter vid födseln, när den stora feta sjuksystern kastade sig över min mamma . så att jag skulle "poppa" ut. Så gick det till när jag kom till hjorden. (fårskallar e vi allihopa :-)

Men kasta inte bort ditt liv bara för att andra inte är perfekta, det är ju INGEN.

Rädda dig själv och ta emot Jesus i ditt liv. Han är den enda som kan ge dig en inre frid, och ett evigt liv. Tänk på det i stället.

Han har vidrört mig rent fysiskt, många gånger!

Det är jättehäftigt när det händer, det finns inget på Jorden som är sååå coolt!

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 149 - 2006 12 27 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Jag tycker att det är konstigt att mina icke troende vänner (+ en del religiösa), inte tror på mig då jag berättar att jag har träffat Gud personligen, och att de kan få uppleva detsamma om de vill.

Varför skulle jag hitta på nåt dylikt? Det vore ju otroligt korkat, lika dumt som att kansta bort livet på en politisk, vetenskaplig eller religiös idé.

Min största sorg är att jag aldrig får se mina bästa vänner efter döden, eftersom ALLA som inte tagit emot Jesu offer hamnar till Helvetet. Detta vet jag för Gud har berättat det för mig, det står även i Bibeln.


Ben spelar in Indisk Sitar i BIG BEN Studio 1.

Jag känner många sympatiska människor, som jag även skulle vilja umgås med i nästa liv. En del har redan hunnit dö. och är förlorade för evigt. Andra bara bollar och rullar på med allt möjligt eget tjafs, de flesta vaknar antagligen aldrig.

Många tror att de måste "göra" nånting för att få evigt liv.

Så är det inte. Vi kan inte få evigt liv genom att göra nånting. Evigt liv är en gåva, som vi fått av Jesus, helt gratis. Han dog i ditt ställe, för dina och mina synder och brister. Så du behöver inte göra nånting annat än att ta emot Hans present = LIV.

Be Honom flytta in i dit hjärta och sopa rent, be om dina synders förlåtelse...sådana du vet om men även de som är dolda för dig. Om du gör detta, kommer det att börja hända saker i ditt liv. Be till Gud varje dag, läs en snutt i Bibeln...börja i nya testamentet.

Kom ihåg att tacka Gud för allt coolt du varit och kommer att få vara med om!

Att man sedan blir belönad i Himlen för olika gärningar man gjort, är en helt annan sak. (det har inget med frälsningen att göra, den är gratis)

Somliga som kommer till Himmelen, kommer som genom eld...med nöd och näppe med andra ord. Andra som varit lydiga kommer hem som vinnare, och blir belönade därefter. Sen är det ju så att det som vi kanske tycker är märkvärdigt, kanske har en helt annan betydelse i Himmelriket.

Det är Gud som dömmer och belönar alla utifrån sitt perspektiv, vi har inget att säga till om :-)


Foto NASA, Aris Entertainment © 1988

En del vågar inte ta emot Gud, för att de är rädda att hamna i Afrika som missionärer.

Gud skickar inte alla till Afrika :-) En del får hålla på med detsamma som tidigare, andra får nya uppgifter. Man skall dock inte vara rädd för den uppgift man får. Det är jätteviktigt att man lyder Guds röst, då blir man även lycklig innombords. Gud vet vad man mår bra av, därför löns det att lyda.

 


Foto © Fred Skymberg 2006

Man kan inte sitta och vänta på en röst från Himlen hela livet...

Man måste även gå ut i tro. Gud ger mig ofta impulser av olika slag. Ibland kan Han till exempel säga -"gå och bed för den gamla mannen som står därborta". Om jag då lyder så bekräftar Gud ofta att det var meningen.

Jag hade tidigare problem med att formulera böner (det har jag fortfarande), men jag märkte en sak då jag började be för folk att Guds kraft ofta föll så fort jag öppnade munnen.

Jag hann ofta bara säga en bokstav och så föll Guds härlighet på en gång "ZAPP"!.

Det var en stor befrielse för mig. Jag blir ofta så emotionell då Guds kraft faller att jag inte orkar be med vanliga ord i alla fall. En gång var det nära att jag föll ihop av kraften, det kandes coolt. Det blir mest att be i tungor stillsamt.

En lustig grej som jag råkat ut för i kyrkor, är att vissa säger -be högre så att vi hör bättre...det är inte så lätt alla gånger då man har gråten i halsen, av glädje :-) En farbror klappade mig på axeln och sade att jag skulle fortsätta be för folk, du blir nog bra med tiden :-)

Man skall inte bry sig om dylika kommentarer.

Det spelar ingen roll vad folk säger, huvudsaken är att man lyder Guds röst. Det är viktigt att man inte tar illa upp, då kommer man längre i det andliga livet.

Det är läskigt hur många som av någon anledning "antar" att det inte finns nåt Helvete.

Det finns även en hel del präster som inte är frälsta, som predikar att det inte finns nåt Helvete. Man bara försöker förtränga alla obekväma tankar, men det får ju inte Helvetet att fösvinna. Det finns inget vi kan göra eller säga, för att förändra sanningen. Vi kan bara bedra oss själva till att tro att allt är som en dans på rosor.

Upp 20:13 Och havet gav igen de döda som fanns i det, och döden och helvetet gav igen de döda som fanns i dem, och var och en dömdes efter sina gärningar.

Upp 20:14 Döden och helvetet kastades i eldsjön. Detta, det vill säga eldsjön, är den andra döden.

En kille som jag träffade, ville inte bli troende för han trodde att då får man inte dricka alkohol.

Det finns egentligen inga förbud för troende människor. Allt hänger på vår fria vilja. Vi har fått 10 budord att följa eftersom vi är så otroligt korkade många gånger. Av dessa budord är det 2 som uppfyller alla de överiga. Älska Gud först och sedan alla andra människor. Om vi gör detta då är vi på rätt väg.

5 Mos 6:5 Och du skall älska HERREN, din Gud, av hela ditt hjärta och av hela din själ och av all din kraft.

Om det känns fel för dig att göra nånting, så skall du förståss lyda ditt samvete. Det är däför vi har fått samvetet, som en ficklampa i mörkret.

En lika stor sorg är den att politik, "vetenskap" och religion håller oss alla fångna, så länge vi finns på Jorden.

Vi kan antagligen aldrig få fred på Jorden på grund av dessa krafter. Många vetenskapsmän har vetenskapen som religion. Veteskapen är till stor del byggd på teorier, därför är den inte heller sann alla gånger. Veteskapsmännen böjer sanningen åt olika håll, så att deras teorier om bland annat livets uppkomst skall låta vettiga.

Mycket som veteskapsmännen säger och skriver i skolböckerna är bara kacka :-)

En del veteskapsmän är mera seriösa, andra säger nästan vad som helst för att de skall få ekonomiskt stöd till sina projekt. Sådan är människan, slug som en räv och slingrig som en orm.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 148 - 2006 12 25 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Så var Jesu födelsedagsfest över.

Lustigt att vi får presenter då Han fyller. Den finaste presenten i mitt liv, var ändå den när jag mötte Honom personligen. Inget på Jorden kan någonsin överträffa den händelsen.

I USA och England har man börjat säga Happy Holidays istället för Merry Christmas.

De e så man börjar må dåligt. Då är det ju löjligt att fira Jul över huvutaget, om födelsedagsbarnet tas bort. Det finns ju ingen orsak att ha Julhelg om man låtsas att Jesus inte finns.

Till och med en del Muslimer tycker att det är dumt, har jag hört :-)

Atheisterna kan ju dyrka sin ande av Otro, resten av året om de så önskar.

Anden av Otro är även han en fallen ängel, en demon som athetister har ovetande lurats att dyrka. Gosse vad de kommer att bli förvånade då de står inför tronen, och ljuset långsamt går upp...men då är det tyvärr för sent för deras del och Eldhavet är nästa.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


 

BENs tankar (på svenska) 147 - 2006 12 23 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Så var det dags att baka en födelsedagstårta till Jesus igen :-)

Ha en fin Jul!

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Tips:

http://www.folkbibeln.com/ Folkbibeln har sökmotor, om du t.ex. slår in din mormors namn, kan du få reda på om hon är omnämnd i Bibeln!

PS. En Kristen svensk TV kanal, med inslag på olika språk! Nu på Internet, kolla den: http://www.kanal10.se Den ser ganska "home made" ut, men innehållet är bra många gånger. Speciellt Derek Prince, Benny Hinn osv. :-)


BENs tankar (på svenska) 146 - 2006 12 22 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Kristus är trädet, vi är svamparna.

Han dog så att vi skulle få liv...


Foto "swamp Ash" © Fred Skymberg 2006

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Tips:

http://www.folkbibeln.com/ Folkbibeln har sökmotor, om du t.ex. slår in din mormors namn, kan du få reda på om hon är omnämnd i Bibeln!

PS. En Kristen svensk TV kanal, med inslag på olika språk! Nu på Internet, kolla den: http://www.kanal10.se Den ser ganska "home made" ut, men innehållet är bra många gånger. Speciellt Derek Prince, Benny Hinn osv. :-)


BENs tankar (på svenska) 145 - 2006 12 21 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Religion eller tro?


Foto © Fred Skymberg 2006 (bearbetad av Ben)

Enligt AP slåss munkar från klostret EsphigmenouAthos mot ortodoxa munkar eller tvärt om? Som tillhyggen används kofötter och brandsläckare :-) Sju personer skadades nyligen...

http://a41655540.web.aplus.net/esphigmenou/

Bara ett exempel hur det kan gå när man hör till en "religion",

utan att vara troende på riktigt. Jag tycker inte att man kan bära sig åt på detta sätt om man är troende.

Det verkar synnerligen rörigt, vilken soppa. Troligtvis finns det nån troende här och där i ett kloster, det finns alltid ett avvikande får i varje skock :-)

Det största budet är ju att vi skall älska Herren och varandra.

Det finns 367 "älska" i Svenska Folkbibeln Online, här kommer några stycken:

Matt 22:37 Han svarade: Du skall älska Herren din Gud av hela ditt hjärta och av hela din själ och av hela ditt förstånd.*

Matt 22:38 Detta är det största och främsta budet.

Matt 22:39 Sedan kommer ett som liknar det: Du skall älska din nästa som dig själv.*

Love is all U need...

Kanske är jag korkad men jag fattar inte hur man kan dänga nån i skallen med en skumsläckare, om man tror på budet ovan :-=)

Matt22:40 På dessa två bud hänger hela lagen och profeterna."*

1Joh 4:8 Den som inte älskar har inte lärt känna Gud, ty Gud är kärlek.

Matt 5:44 Jag säger er: Älska era ovänner och be för dem som förföljer er.

Jag fattar inte heller hur man kan banka nån i roten med en kofot, om man tror på versen ovan...

Matt 19:19 Hedra din far och mor och Du skall älska din nästa som dig själv."*

Rom 12:19 Hämnas inte, mina älskade, utan lämna rum för vredesdomen. Ty det står skrivet: Min är hämnden, jag skall utkräva den,* säger Herren.

Joh 15:12 Detta är mitt bud att ni skall älska varandra så som jag har älskat er.

Joh 15:19 Om ni vore av världen, skulle världen älska er som sina egna. Men ni är inte av världen, utan jag har utvalt er och tagit er ut ur världen. Därför hatar världen er.

Mark 12:30 och du skall älska Herren din Gud av hela ditt hjärta, av hela din själ, av hela ditt förstånd och av hela din kraft.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Tips:

http://www.folkbibeln.com/

PS. En Kristen svensk TV kanal, med inslag på olika språk! Nu på Internet, kolla den: http://www.kanal10.se Den ser ganska "home made" ut, men innehållet är bra många gånger. Speciellt Derek Prince, Benny Hinn osv. :-)


BENs tankar (på svenska) 144 - 2006 12 20 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Det gäller att hålla sig vaken i dessa tider.


Foto © Fred Skymberg 2006

1 Men det fanns också falska profeter bland folket, liksom det bland er kommer att finnas falska lärare som smyger in förödande läror.

De skall till och med förneka den Herre som har friköpt dem och drar så plötsligt fördärv över sig.

2 Många skall följa dem i deras utsvävningar, och för deras skull kommer sanningens väg att smädas.

3 I sin girighet kommer de att med falska argument sko sig på er. Men domen över dem är sedan länge verksam, och deras undergång sover inte.

4 Ty Gud skonade inte de änglar som hade syndat utan kastade dem i avgrunden och överlämnade dem åt mörker och kedjor, för att de skulle hållas i förvar till domen.

5 Han skonade inte heller den gamla världen men bevarade Noa, rättfärdighetens förkunnare, tillsammans med sju andra, när han lät floden stiga över de ogudaktigas värld.

6 Städerna Sodom och Gomorra dömde han till undergång. Han lade dem i aska och gav så ett exempel på vad som skulle hända de ogudaktiga.

7 Men han frälste den rättfärdige Lot, som plågades av de ogudaktigas utsvävande liv.

8 - Den rättfärdige mannen bodde nämligen bland dem, och dag efter dag plågades han i sin rättfärdiga själ av att se och höra det onda som de gjorde.

- 9 Herren vet alltså att frälsa de gudfruktiga ur frestelsen och att hålla de orättfärdiga i förvar och straffa dem fram till domens dag,

10 särskilt dem som i orent begär följer sin köttsliga natur och föraktar Herren. Fräcka och självsäkra skyggar de inte för att smäda höga makter,

11 under det att änglar, som står högre i fråga om makt och styrka, inte uttalar någon smädande dom mot dem inför Herren.

12 Dessa människor är som oförnuftiga djur, av naturen födda till att fånga och döda. De smädar vad de inte känner till ochkommer att gå under genom sitt förfall. Som djur skall de också gå under.


- Det är många som undrar om hunden och katten kommer med,

inte enligt Bibeln...

- En bra sak är ju den att Gud kommer att torka alla våra tårar i Himmelen, så det finns ingen risk att vi kommer att sakna någon eller något!

Efter alla andliga upplevelser som jag haft personligen (jag säger inte detta för att skryta på nåt sätt, alla som vill kan ha andliga upplevelser), har jag förstått att Gud kommer att göra allting nytt.

Vi kan inte förstå någonting av det som kommer i nästa liv, det blir helt enkelt för coolt!!


13 Det är den rätta lönen för deras laglöshet, onda som de är. De njuter av att festa mitt på ljusa dagen. De är smutsfläckar och skamfläckar, där de vid sina kärleksmåltider festar och frossar tillsammans med er.

14 De har ögon fulla av otukt och kan inte få nog av synd. De lockar till sig obefästa själar och har hjärtan som är övade i att roffa åt sig, dessa förbannelsens barn.

15 De har lämnat den raka vägen och förts vilse och följt samma väg som Bileam, Beors son, som älskade den lön han skulle få för sin orättfärdighet.

16 Men han blev tillrättavisad för sitt brott. En stum åsna talade med människoröst och förhindrade profetens vanvett.

17 Dessa människor är källor utan vatten och moln som jagas av stormvinden. Det djupa mörkret är förvarat åt dem.

18 De talar stora och tomma ord, och i sina köttsliga begär lockar de med utsvävningar till sig människor som med knapp nöd har kommit undan sådana som lever i villfarelse.

19 De lovar dem frihet men är själva slavar under fördärvet, ty det man besegras av är man slav under.

20 Ty när de har lärt känna vår Herre och Frälsare Jesus Kristus och undkommit världens smitta, men sedan åter blir snärjda och besegrade av den, då har det sista blivit värre för dem än det första.

21 Det hade varit bättre om de aldrig hade lärt känna rättfärdighetens väg, än att lära känna den och vända sig bort från det heliga budskap som överlämnats till dem.

22 Det har gått med dem som det så sant heter i ordspråket: En hund vänder om till sina spyor,* och ett rentvättat svin vältrar sig i smutsen.

Från: http://www.folkbibeln.com/

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Tips:

http://www.folkbibeln.com/

PS. En Kristen svensk TV kanal, med inslag på olika språk! Nu på Internet, kolla den: http://www.kanal10.se Den ser ganska "home made" ut, men innehållet är bra många gånger. Speciellt Derek Prince, Benny Hinn osv. :-)


BENs tankar (på svenska) 143 - 2006 12 19 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,


Captain Jack Sparrow I presume...

Folk som svär mycket bedrövar den Helige Ande.

Det verkar som om en del inte tänker på sitt språkbruk. Om man svär mycket, kan Gud inte växa inom en . Den Heliga Ande orkar inte höra på svordomar, Han är en gentleman till sättet.

Somliga tycker att det är kul att svära.

En del gör det för att få uppmärksamhet, andra för att de har ett litet ordförråd. Somliga inblillar sig att det är tufft att svära.

Jag tycker att det är barnsligt. Jag tänker inte låtsas att jag är perfekt, det händer även att jag svär nån gång ibland i misstag. Då brukar jag be om ursäkt av Gud, att jag inte lyckats behålla mitt cool.

Gud förlåter oss alltid om vi menar allvar. Jag tycker att Han är det coolaste som hänt mig i mitt liv. Utan Guds kraft skulle jag inte orka leva här på Jorden.

Jag tackar Gud för att jag fått växa upp i ett Kristet hem.

Även om jag inte fattade mycket då jag var ung, har jag på grund av min bakgrund fått en hel del på köpet.

När jag fylldes av den Helige Ande öppnades mina andliga ögon, och för första gången förstod jag vad Bibeln handlade om! Jag hade inte fattat mycket innan, nästan ingenting faktiskt. Bibeln var bara en bok. Nu är den en Manual för mig.

Vilka frågor jag än har, finns svaret där i Bibeln nånstans. Jag behöver bara be den Helige Ande att visa mig var. Ibland frågar jag Mats :-)

(Mats är andra pastor i Missionskyrkan kl. 19 på onsdgar i Kvevlax, och kan Bibeln utantill...-deru!)

Jesaja 6: 5 Då sade jag: "Ve mig, jag förgås! Ty jag är en man med orena läppar och jag bor ibland ett folk med orena läppar, och mina ögon har sett Konungen, HERREN Sebaot."

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS. En Kristen svensk TV kanal, med inslag på olika språk! Nu på Internet, kolla den: http://www.kanal10.se Den ser ganska "home made" ut, men innehållet är bra många gånger. Speciellt Derek Prince, Benny Hinn osv. :-)


BENs tankar (på svenska) 142 - 2006 12 18 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Hur ofta lyder vi Guds röst?

Många bönesvar uteblir för att vi vägrar lyda Gud.

Gud manar oss ofta att ge bort pengar eller saker till folk. Hur många är det inte som viftar bort sådana tankar? Det är ju så lätt att tänka -detdär är säkert min egen fantasi, varför skall jag ge Pelle 5.000e? Och just då är Pelle på knäna hemma i sovrummet och ropar till Gud om hjälp i sin kris.

Så funkar det med böner/bönesvar. Gud vill använda oss till att svara på folks böner (för det mesta).

Tänk vad världen skulle se annorlunda ut om vi tog Gud på allvar!

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS. En Kristen svensk TV kanal, med inslag på olika språk! Nu på Internet, kolla den: http://www.kanal10.se Den ser ganska "home made" ut, men innehållet är bra många gånger. Speciellt Derek Prince, Benny Hinn osv. :-)


BENs tankar (på svenska) 141 - 2006 12 16 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

500-1000 barn kommer att misshandlas i Sverige under Julhelgen (enligt statistiken).


Foto © Fred Skymberg 2006

Tänk vilka perversa föräldrar det finns! Det är ju otroligt hur fega de är, som tar ut sin frustration på sina egna barn.

Om flere människor vågade pröva Gud, då skulle misshandeln minska drastiskt.

En sann troende människa kan inte misshandla någon över huvudtaget. Det tror i alla fall jag, om man har Guds ande i sig, kan man inte bruka huvudlöst våld. Om man gör det, då är det dags att söka hjälp.

Man bör i så fall be tillsammans med andra troende om Guds förlåtelse och befrielse.

Om man ber tillsammans med en eller flere troende, då är Jesus där! Det har Han lovat. Jag har ingen aning hur han klarar av det, men jag har sett Honom göra under några hundra gånger eller fler, så jag vet att Han kan göra vad Han vill.

Matt 18:20 Ty där två eller tre är samlade i mitt namn, där är jag mitt ibland dem."

Joh 14:13 Och vad ni än ber om i mitt namn, skall jag göra, för att Fadern skall bli förhärligad i Sonen.

Foto © "min gamla Jupiter TT, som jag choppade till" Benjamin Antell

Om utvecklingsläran vore sann, varför har vi inte vingar? Om vi verkligen har så stort behov av att flyga borde vi ju kunna krysta fram vingar. (bara en tanke :-)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS. En Kristen svensk TV kanal, med inslag på olika språk! Nu på Internet, kolla den: http://www.kanal10.se Den ser ganska "home made" ut, men innehållet är bra många gånger. Speciellt Derek Prince, Benny Hinn osv. :-)


BENs tankar (på svenska) 140 - 2006 12 15 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Att snacka går ju...

Om vi bara säger "jag älskar dig", utan att backa upp det i gärningar...då blir det bara värdelöst trams. Det är bättre att hälla käften, om man inte har nåt att komma med.

På engelska kallas detta för Bull shit...utan krusiduller.

Gud säger i sitt Ord, att vi skall verkligen älska varandra och inte bara pladdra om det.

Rom 13:8 Stå inte i skuld till någon utom i kärlek till varandra. Ty den som älskar sin nästa har uppfyllt lagen.

1 Petr 1:22 Ni har renat era själar genom att lyda sanningen, så att ni älskar varandra uppriktigt som bröder. Älska då varandra uthålligt av rent hjärta.

1Joh 4:11 Mina älskade, om Gud älskade oss så högt, är också vi skyldiga att älska varandra.


Triptyk "Talk is cheap" © Benjamin Antell

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS. En Kristen svensk TV kanal, med inslag på olika språk! Nu på Internet, kolla den: http://www.kanal10.se Den ser ganska "home made" ut, men innehållet är bra många gånger. Speciellt Derek Prince, Benny Hinn osv. :-)


BENs tankar (på svenska) 139 - 2006 12 14 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Genom ödmjukhet till upphöjelse

Filipperbrevet 2:1 Om ni nu har tröst hos Kristus, uppmuntran av hans kärlek och gemenskap i Anden, om medkänsla och barmhärtighet betyder något,

2 gör då min glädje fullkomlig genom att ha samma sinnelag och samma kärlek och genom att vara ett i själ och sinne.

3 Var inte självupptagna och stolta. Var i stället ödmjuka och sätt andra högre än er själva.

4 Se inte på ert eget bästa utan tänk på andras.

5 Var så till sinnes som Kristus Jesus var.

6 Fastän han var till i Gudsgestalt,
räknade han inte tillvaron som Gud såsom segerbyte*

7 utan utgav sig själv genom att anta en tjänares gestalt då han blev människa. Han som till det yttre var som en människa

8 ödmjukade sig och blev lydig ända till döden - döden på korset.

9 Därför har också Gud upphöjt honom över allting och gett honom namnet över alla namn,

10 för att i Jesu namn alla knän skall böja sig, i himlen och på jorden och under jorden,

11 och alla tungor bekänna, Gud, Fadern, till ära, att Jesus Kristus är Herren

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS. En Kristen svensk TV kanal, med inslag på olika språk! Nu på Internet, kolla den: http://www.kanal10.se Den ser ganska "home made" ut, men innehållet är bra många gånger. Speciellt Derek Prince, Benny Hinn osv. :-)


BENs tankar (på svenska) 138 - 2006 12 13 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Julen närmar sig, folk shoppar och stressar.

I västvärlden har de flesta blivit lurade att tro på Jultomten, eller Father Christmas som den onde antagligen har hittat på. Jultomten är ju en billig kopia av Gud egentligen. Jag tycker att det verkar som om någon försöker stjäla uppmärksamheten från Jesu födelse...

Barnen luras att kalla jultomten för "Fader" Jul på engelska (Father Christmas). Gud säger att vi inte skall kalla någon annan än Honom för Far. Presenterna är ju tydligen en kopia av de vise männens gåvor.

Ett vanligt sätt att stava Christmas på är X-mas...man tar helt enkelt och kryssar över Jesus. Ganska taskigt tycker jag, men det ingår i strategin att tränga bort frälsaren.

Ingen tycks reagera destomera, fast hur mycket den onde hittar på. Jag tycker att det är viktigt att stanna upp och ifrågasätta det ena och det andra.

Sen finns det se som tycker att man är en "party pooper", när man tar upp dylika saker.

Varför skall allting vara så allvarligt säger man. Men det är ju allvarligt om man vaggas in i nån sorts Törnrosa sömn, och inte ser vad som händer. Efter ett tag kan man ju vara hur långt som helst från sanningen.

Happy Birthday Jesus!

Mitt mål är att komma ihåg att baka en födelsedagstårta till Jesus varje Jul. Det är ju ett tydligt sätt att signalera till folk vad Julen egentligen handlar om.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS. En Kristen svensk TV kanal, med inslag på olika språk! Nu på Internet, kolla den: http://www.kanal10.se Den ser ganska "home made" ut, men innehållet är bra många gånger. Speciellt Derek Prince, Benny Hinn osv. :-)


BENs tankar (på svenska) 137 - 2006 12 12 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,


Photo Fred Skymberg 2006

If there's no love in the house, what good is it...
-samma på svenska
(som finnarna brukar säga:-)

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS. En Kristen svensk TV kanal, med inslag på olika språk! Nu på Internet, kolla den: http://www.kanal10.se Den ser ganska "home made" ut, men innehållet är bra många gånger. Speciellt Derek Prince, Benny Hinn osv. :-)


BENs tankar (på svenska) 136 - 2006 12 11 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

En del frågar, vad händer med oss när vi dör.

I den sekund vi dör blir vi antingen vita eller svarta, då har vi nämligen passerat punkten "ingen återvändo".

De som har tagit emot Jesus som sin personliga frälsare (räddare), får evigt liv. Vi kommer till ett ställe som kallas Himmelriket. Var det är rent fysiskt. det talar Bibeln inte om. Såhär beskriver Gud Himmelriket:

Johannes Uppenbarelse 21


Foto © NASA "space sun eclipse" Aris Entertainment 1988.

Den nya himlen och den nya jorden

1 Och jag såg en ny himmel och en ny jord. Ty den första himlen och den första jorden hade försvunnit, och havet fanns inte mer. 2 Och jag såg den heliga staden, det nya Jerusalem, komma ner från himlen, från Gud, redo som en brud, som är smyckad för sin brudgum. 3 Och jag hörde en stark röst från tronen säga: "Se, nu står Guds tabernakel bland människorna, och han skall bo hos dem och de skall vara hans folk, och Gud själv skall vara hos dem. 4 Och han skall torka alla tårar från deras ögon. Döden skall inte finnas mer och ingen sorg och ingen gråt och ingen plåga. Ty det som förr var är borta."

5 Han som satt på tronen sade: "Se, jag gör allting nytt." Och han sade: "Skriv, ty dessa ord är trovärdiga och sanna." 6 Han sade också till mig: "Det har skett. Jag är A och O, Begynnelsen och änden. Åt den som törstar skall jag ge att dricka fritt och för intet ur källan med livets vatten. 7 Den som segrar skall få detta i arv, och jag skall vara hans Gud, och han skall vara min son.

Johannes Uppenbarelse 22

1 Och han visade mig en flod med livets vatten, klar som kristall. Den går ut från Guds och Lammets (Jesus) tron. 2 Mitt på stadens gata, på varje sida om floden, står livets träd som bär frukt tolv gånger, varje månad bär det frukt, och trädets blad ger läkedom åt folken. 3 Och ingen förbannelse skall finnas mer. Guds och Lammets tron skall stå i staden, och hans tjänare skall tjäna honom. 4 De skall se hans ansikte, och hans namn skall stå skrivet på deras pannor.

5 Någon natt skall inte finnas mer, och de behöver inte någon lampas sken eller solens ljus. Ty Herren Gud skall lysa över dem, och de skall regera som kungar i evigheternas evigheter.
6 Och han sade till mig: "Dessa ord är trovärdiga och sanna, och Herren, profeternas andars Gud, har sänt sin ängel för att visa sina tjänare vad som snart måste ske."

Alla andra får en enkel biljett till ett ställe som kallas för Helvetet.

Det nämns i Bibeln många ggr. I Helvetet har ingen någonting att säga till om, såhär beskriver Bibeln stället:

Johannes Uppenbarelse 21:8 Men de fega, de otroende och de skändliga, mördarna, de otuktiga, trollkarlarna, avgudadyrkarna och alla lögnare skall få sin del i sjön som brinner av eld och svavel. Detta är den andra döden."

Otuktiga människor är bland annat sådana som bor ihop utan att vara gifta.
Trollkarlar är bland annat sådana som inte lyder Guds ord (bibeln), och inte lyder Hans röst.
Avgudadyrkare är bland annat sådana som tycker mera om sina saker (hus, bilar, serietidningar, mat, fritid, båtar, fotboll, sådana som dyrkar solen, naturen, religioner som inte är grundade i Bibeln, m.m.) än man älskar Gud.

Den slutliga domen

Johannes Uppenbarelse 20:11...

Och jag såg en stor vit tron och honom som satt på den. För hans ansikte flydde jord och himmel, och det fanns ingen plats för dem. 12 Och jag såg de döda, både stora och små, stå inför tronen. Och böcker öppnades, och ännu en bok öppnades, livets bok. Och de döda blev dömda efter sina gärningar, efter vad som stod skrivet i böckerna. 13 Och havet gav igen de döda som fanns i det, och döden och helvetet gav igen de döda som fanns i dem, och var och en dömdes efter sina gärningar. 14 Döden och helvetet kastades i eldsjön. Detta, det vill säga eldsjön, är den andra döden. 15 Om någon inte fanns skriven i livets bok kastades han i eldsjön.

Enligt Bibeln skall vi inte vara man och hustru i Himmelriket. Vi får nya kroppar. Allting blir nytt och annorlunda. Vi kommer dock att känna igen varandra.

Markus Evangeliet 12...

Jesus säger: 25 När de döda uppstår gifter de sig inte och blir inte bortgifta, utan de är som änglarna i himlen.

26 Men när det gäller de dödas uppståndelse, har ni då inte i Moses bok läst stället om törnbusken, hur Gud sade till Mose: Jag är Abrahams Gud och Isaks Gud och Jakobs Gud? * 27 Han är inte de dödas utan de levandes Gud. Ni misstar er fullständigt."
Det viktigaste budet

28 En av de skriftlärda som hörde dem diskutera fann att Jesus hade gett dem ett bra svar. Han kom fram till honom och frågade: "Vilket är det största av alla buden?"

29 Jesus svarade: "Det största är detta: Hör Israel! Herren, vår Gud, Herren är en,* 30 och du skall älska Herren din Gud av hela ditt hjärta, av hela din själ, av hela ditt förstånd och av hela din kraft.

31 Sedan kommer detta: Du skall älska din nästa som dig själv.* Inget annat bud är större än dessa."

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 135 - 2006 12 09 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Har du givit någon ett handtag på sistone?


Foto @ Benjamin Antell 2006

När man hjälper andra, hjälper man ofta sig själv. Man glömmer sina egna problem för en stund :-) Och vad är väl bättre än det?

Somliga säger, -varför skall jag hjälpa andra när inte de hjälper mig? Hallooo, någon måste ju ta det första steget, varför inte du. :-)

Jag försöker ställa upp fast jag ofta inte får nåt gensvar, vad spelar det för roll, man måste ju ändå försöka tycker jag.

Se på Jesus, han bara hjälpte och ställde upp på alla möjliga sät, sen tog de livet av Honom.

Egentligen var Han först med -"I'll B back". Släng dig i väggen Scwarzenegger.

Snacka om Comeback!

Apostlagärningarna 39

Vi är vittnen till allt han gjorde både på den judiska landsbygden och i Jerusalem. Honom hängde de upp på trä och dödade.

40 Men Gud uppväckte honom på tredje dagen och lät honom visa sig,

41 inte för allt folket utan för de vittnen som Gud i förväg hade utvalt, för oss som åt och drack tillsammans med honom sedan han uppstått från de döda.

42 Och han befallde oss att predika för folket och vittna om att han är den som Gud har bestämt till domare över levande och döda. 43 Om honom vittnar alla profeterna, att var och en som tror på honom får syndernas förlåtelse genom hans namn."

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS. En Kristen svensk TV kanal, med inslag på olika språk! Nu på Internet, kolla den: http://www.kanal10.se Den ser ganska home made ut, men innehållet är bra många gånger. Speciellt Derek Prince, Benny Hinn osv. :-)


BENs tankar (på svenska) 134 - 2006 12 08 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,


Photo Fred Skymberg 2006

Många av oss är så stressade att vi inte har tid med vänner...

Jag ser det hela tiden, alla går omkring med telefonen i högsta beredskap. Man avbryter viktiga personliga samtal, lektioner, möten, ja vad som helst bara för att kolla vem, vad som ringer.

Vid begravningen...

Prästen: -Er far var en mycket..."Säkkijärven Polkka" tutar ur en GSM telefon... Det är helt sjukt vad telefonerna styr mångas liv, helt i onödan dessutom.

Om man inte har tid för sina vänner, vad är man då?

Inte speciellt smart eller trevlig i alla fall. Ingen riktig vän anser jag, även om jag delvis sitter i samma "ont-om-tidsfälla". Jag har dock inte telefonen som högsta prioritet längre, låt det ringa, det finns viktigare saker i livet.

Jag brukar åka och hälsa på folk ibland :-)

Det verkar som om de blir mer och mer förvånade över att få besök av någon. En del kan man inte hälsa på längre, de står i dörröppningen med svett i pannan och telefon i handen...ler nervöst, säger öh...öh...å sneglar på telefonen.

Man måste ta tid att tänka igenom livet, man kan inte bara snurra på i 180 km i timmen.

En polare till mig märkte inte att han hade för högt tempo trots att han blev fysiskt sjuk av det många ggr. Det slutade med ett besök till lasarettet. Nu har han sett ljuset, och planerar sin tid därefter :-)

Tänk så mycket vi går miste om när vi rusar igenom livet, rädda att gå miste om nånting :-)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS. En Kristen svensk TV kanal, med inslag på olika språk! Nu på Internet, kolla den: http://www.kanal10.se Den ser ganska home made ut, men innehållet är bra många gånger. Speciellt Derek Prince, Benny Hinn osv. :-)


BENs tankar (på svenska) 133 - 2006 12 07 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,


Photo Fred Skymberg 2006

Jag har sett många videos på nätet där man gör narr av Kristna predikanter.

Vanligtvis är dessa helt ogrundade anklagelser. Man kriticerar sånt som man inte förstår. Klart att det även finns filurer i kyrkor, men det är ganska enkelt att avslöja dem, åtminstone om man har Guds ande i sitt liv.

De flesta vet inte vart kollekten går.

Vanligvis går den till missionen, eller till fattiga människor överallt på jorden. Det finns förståss ett antal predikanter som tar ut lönen sin ur kollekten. Många predikanter som jag känner personligen, ger bort allt överflöd och somliga ger bort mer än så. Dessa kommer att bli rikt välsignade i nästa liv.

Vanliga dödliga och troende ser ofta rött när predikanter "tigger pengar", som de upplever det.

Det är galet att många tror att kyrkorna kan existera utan inkomst! Det är antagligen därför som en del predikanter kommer i panik och talar allt för mycket om kollekten. Predikanter är ju människor även de, alla har vi ju våra brister :-) Vi som är troende borde ha så pass mycket föstånd att vi gav kollekt UTAN att bil ombedda.

En del ger av fel orsaker.

Somliga ger bara för att de hoppas få tillbaka med vinst. Ganska korkad inställning tycker jag personligen. Andra ger öppet så att folk skall tycka att de är duktiga.

De som är generösa på riktigt får ofta massor i retur på olika sätt. Jag har sett att sådana som ger mer än sitt överflöd. får ofta läskig mycket från olika håll. De blir så rikt välsignade att det har mer än nog, fast de ger bort grejer och pengar på löpande band :-) Sådan är Gud, my Hero.

Även om en predikant är falsk, kan helande äga rum!

Helt enkelt därför att Gud inte är beroende av oss. Han kan hela vem han vill ändå, och det gör Han! Vi sätter ofta upp predikanter på piedestaler och dyrkar dem som om de vore någon extra.

Det är helt sjukt, det är ju Gud som skall ha äran för det Han gör .

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS. En Kristen svensk TV kanal, med inslag på olika språk! Nu på Internet, kolla den: http://www.kanal10.se Den ser ganska home made ut, men innehållet är bra många gånger. Speciellt Derek Prince, Benny Hinn osv. :-)


BENs tankar (på svenska) 132 - 2006 12 05 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

And then U die...


Photo Fred Skymberg 2006

Det gör vi ju alla..."eventually", men de som har tagit emot livets gåva av Kristus lever vidare med fullkomlig glädje på "andra sidan".

Jag ser faktist fram emot att gå över gränsen. Gud har visat mig en hel del häftiga saker, sedan Jesus kom in i mitt liv med buller och bång.

Tänk att Gud verkligen tar sig tid att umgås med vanliga människor! Antingen älskar Han oss eller så har Han en skruv lös :-) Jag är helt övertygad att Han älskar oss. Varför skulle Han annars sända sin ende Son för att dö i vårt ställe?

Dessutom hade Jesus oxo fri vilja, Han var inte tvingad att dö. Han valde att ge sitt liv för oss frivilligt. What a guy!

Skulle du ge ditt liv för en massmördare? Det tror jag inte många skulle göra, men det gjorde Han. Han gav sitt liv för alla dönickar på jorden.

Ingen av oss är perfekt, inte en enda kotte förtjänar att få evigt liv, inte en enda. Det handlar bara om nåd.

Det gäller även dej. Känner du dej kallad just nu, rekommenderar jag dej att du tar emot Jesus i ditt hjärta på stubben. Be Honom flytta in i ditt hjärta och förlåta dig alla dina synder i Jesu namn. Om du tror att Han är Guds Son, kommer ditt liv att förändras BIG TIME. Även om din tro är liten som en atom, det har Han lovat.

Det känns verkligen skönt att veta att man är i Guds hand. Jag skulle aldrig kunna tvivla på Gud.

Han har ju faktiskt rört i mig rent fysiskt! Efter en sådan upplevelse är det totalt omöjligt att tvivla.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS. En Kristen svensk TV kanal, med inslag på olika språk! Nu på Internet, kolla den: http://www.kanal10.se Den ser ganska home made ut, men innehållet är bra många gånger. Speciellt Derek Prince, Benny Hinn osv. :-)


BENs tankar (på svenska) 131 - 2006 12 04 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,


Trickfoto (detalj) baserat på Lionardo Da Vincis skiss © Benjamin Antell 1986

Kolossierbrevet 2:6... (OBS! Fritt förenklat av Uncle Ben :-!)

Såsom ni nu har mottagit Kristus Jesus, Herren, så vandra i honom och var rotade i honom och låt er uppbyggas i honom och befästas i tron, i enlighet med den undervisning ni har fått, och låt er överflöda i tacksägelse.

Se till, att ingen får bortföra er som ett segerbyte (fångar) genom sin tomma och bedrägliga "vishetslära", i det att han åberopar fäderneärvda människomeningar och håller sig till världens "makter"* och inte till Kristus.

För i honom bor gudomens hela fullhet lekamligen (kroppsligen), och i honom har ni blivit delaktiga av den fullheten, i honom som är huvudet för alla andevärldens furstar och väldigheter.

I honom har ni även blivit omskurna genom en omskärelse, som inte skedde med händer, en som bestod däri att ni blev avklädda er köttsliga kropp; jag menar omskärelsen i Kristus. Ni har ju med honom blivit begravna i dopet (vuxendopet!); ni har ock i dopet blivit uppväckta med honom, genom tron på Guds kraft, hans som uppväckte honom från de döda.

Ja, också ni som var döda genom era synder och genom ert kötts oomskurenhet, också er har han gjort levande med honom; för han har förlåtit oss alla våra synder.

Han har nämligen utplånat den handskrift som genom sina stadgar anklagade oss och låg oss i vägen (lagen); den har han skaffat undan genom att nagla den fast vid korset.

Han har avväpnat andevärldens furstar och väldigheter (satan och hans fallna änglar, även kallade goda/onda andar och demoner) och låtit dem bli till skam inför alla, i det att han i honom (Jesus) har triumferat över dem.

Låt därför ingen döma eder i fråga om mat och dryck eller angående högtid eller nymånad eller sabbat. Sådant är allenast en skuggbild av vad som skall komma, men verkligheten själv finns hos Kristus.

Låt inte segerlönen tagas ifrån er av någon som har sin lust i "ödmjukhet" och ängladyrkan och gör sig stor med sina syner, någon som utan orsak är uppblåst (mallig) genom sitt köttsliga sinne och inte håller sig till honom som är huvudet, honom (Jesus) från vilken hela kroppen vinner sin tillväxt i Gud, i det att den av sina leder och senor får bistånd och sammanhållning.

Om ni nu har dött med Kristus och så blivit befriade ifrån världens "makter", varför låter ni då allahanda stadgar läggas på eder, som om ni fortfarande levde i världen:

"Det skall du inte röra",

"Det skall du inte smaka",

"Det skall du inte komma vid",

och detta när det gäller saker, som alla är bestämda till att gå under genom förbrukning -- allt till åtlydnad av människobud och människoläror?

Visserligen har allt detta fått namn om sig att vara "vishet", eftersom däri ligger ett självvalt gudstjänstväsende och ett slags "ödmjukhet" och en kroppens späkning (man trimmar bort allt onödigt) ; men ingalunda ligger däri "en viss heder", det tjänar allenast till att nära det köttsliga sinnet. (inget med Gud att göra, man gör allt detta bara för att man skall känna sig duktig :-)

Jag försökte förtydliga 1917 års översättning en aning, med varierande framgång :-)

Den är ju rätt gammal. Orsaken till att jag inte använde nyare översättningar är att, de flesta är väldigt bristfälliga! Skumma teologer och andra sega gubbar och gummor, har vattnat ur bibeln bit för bit. Man försöker bland annat utplåna sammankopplingen av Gamla Testamentet och det Nya Testamentet.

Med satans hjälp kommer de antagligen att lyckas till slut, och då har vi en bibel som är värd mindre än toalettpapper.

Här finns en länk till en kille som är bättre på att förklara hur Bibeln har blivit förstörd: Ingmar Rönn.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS. En Kristen svensk TV kanal, med inslag på olika språk! Nu på Internet, kolla den: http://www.kanal10.se Den ser ganska home made ut, men innehållet är bra många gånger. Speciellt Derek Prince, Benny Hinn osv. :-)


BENs tankar (på svenska) 130 - 2006 12 02 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Mina tankar om musik (för tillfället :-)


Photo © John Kendall http://www.vintage-electronics.com/

Lovsång

- föds genom vår kärlek till Gud.
- musikstilen helt betydelselös, kan vara hur bristfällig som helst, hjärtat är det ända betydelsefulla.
- musiken går upp till Gud, och kommer ner i form av välsignelser.

2. Sång i anden (enda formen som är "rent andlig" musik).

3. Själslig musik

- Föds genom våra egna fysiska, och psykiska upplevelser.
- Stannar "här nere", bygger upp i vissa fall.
- Kan även vara nedbrytande precis som, negativt tal, förtal m.m.

Det är min personliga tro att Gud, inte lyssnar på vår musik med ett teoretiskt, kritiskt, enbart musikaliskt öra. Jag tror att Han lyssnar till våra hjärtan, sen kan musik-formen , låta hur vidrig som helst i våra öron.

Jag tror att Gud har ett filter som musiken går igenom innan den når Honom :-)

Jag tror att en människa som är galen (men som älskar Gud), som skriker och skränar för att han/hon kanske inte kan meddela sig på annat sätt, är lika mycket uppskattad av Gud som den förnämsta av komponister.

- Jag tror inte att Gud nödvändigtvis ger oss låtarna vi framför, för allt Gud gör är perfekt!
- Jag tror att Han inspirerar oss till att skriva...
- Även om ett fåtal även kan profetera via musiken.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 129 - 2006 12 01 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Vi som tror och tar emot Jesus, är rättfärdiga i Kristus :-)


Photo Fred Skymberg

Se bilbelorden nedan.

1PET 3:12 Ty Herrens ögon äro vända till de rättfärdiga, och hans öron till deras bön. Men Herrens ansikte är emot dem som göra det onda".

1PET 4:18 Och om den rättfärdige med knapp nöd bliver frälst, "huru skall det då gå den ogudaktige och syndaren?" >Ords. 11,31. Luk. 23,31.

1COR 1:30 Men hans verk är det, att I ären i Kristus Jesus, som för oss har blivit till visdom från Gud, till rättfärdighet och helgelse och till förlossning,

2COR 5:17 Alltså, om någon är i Kristus, så är han en ny skapelse. Det gamla är förgånget; se, något nytt har kommit!

2COR 5:20 Å Kristi vägnar äro vi alltså sändebud; det är Gud som förmanar genom oss. Vi bedja å Kristi vägnar: Låten försona eder med Gud.

Trots detta syndar vi på olika sätt dagligen, men det är bara att be om förlåtelse. Gud förlåter alltid ett ångerfullt hjärta. I Herren är vi dock helt utan skuld efter detta, och vi kan frimodigt gå vidare i Hans namn och göra allt vad Han har befallt.

1COR 1:25 Ty Guds dårskap är visare än människor, och Guds svaghet är starkare än människor.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


Fotograf Fred Skymbergs kontaktuppgifter:

Fred Skymberg . Address : Tennisvägen 32, S-17553 Järfälla
Sweden.Tel: 46858035343 e_mail : fred9@chello.se

Photographer John Kendall http://www.vintage-electronics.com/


Benjamin Antell, London.

Jag har inte för avsikt att såra någon med mina skrivelser, men jag vill vara ärlig. Därför är jag rakt på sak för det mesta utan krusiduller. Samhället idag är väldigt ruttet och korrumperat, och tiden är kort. Jag har ett inre tryck att skriva om det jag gör, och mitt hopp är att någon skall ha utbyte av skriverierna som är ett resultat av min vandring med Gud.

Peace, Ben

I'm not trying to put anyone down with my Write, I'm just trying to convey what God has put on my heart. I also feel that that life is too short, to just shut up and go with the flow, when people suffer under all kinds of bondage, when they could in fact be set free in Christ.

 

Benny Antell, Ben Antell, Benjamin Antell