BENs tankar (på svenska) 166 - 2007 02 01 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Det kan hända att jag inte hinner skriva varje dag i fortsättningen.

Jag har en hel del uppdrag att utföra, så det kan hända att tiden inte räcker till. Jag skall försöka skriva så ofta jag kan, så länge Herren vill att jag skall göra det :-)


Foto © Fred Skymberg 2006

Det händer mycket i den andliga världen just nu.

Många lämnar sig åt Gud för tillfället. Man tröttnar på hopplösheten och söker meningen med livet. Den som vänder sig till Gud blir naturligtvis lycklig, eftersom Han är den enda som kan ge bestående frid.

Många fimpar och slutar supa, knarka osv. De flesta som hållit på ett tag inser ju att droger inte ger nån bestående lycka, man blir ju bara ännu deppigare när man kvicknar till...what's the point?

Dessutom är känslan man får när Guds kraft faller över en, mycket coolare och häftigare än något rus man kan få av droger och sprit! Det vet inte många, men det är sant.

När jag var 17-21 brukade jag supa rätt ofta, det var enda sättet för mig att bli lycklig för en timme eller så.

Jag tyckte att livet var blähää för hela slanten. Sen mötte jag Gud plötsligt, och hela mitt liv vändes upp och ner...eller egentligen tvärt om, för då kom jag på rätt köl för första gången i mitt liv!

Det har varit en ball resa för det mesta.


Foto © Fred Skymberg 2006

Klart att det inte är att bolla och rulla fram hela tiden, men när livet blir tungt emellanåt, kan man bara lägga allt i Guds händer o titta på när Farsan styr bilen. Det är en ball känsla, att se på hur min himmelske Far fixar allt som jag lyckats trassla till.

Jag skulle aldrig kunna tänka mig att byta till mitt gamla liv, då vore jag som en hund som vänder tillbaka till spyorna...urrrk. Jag gillar inte spyor.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 165 - 2007 01 25 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Angående aborter.

Från Expressen.se idag... Barn i 30:e veckan, mördas på abortkliniker i Barcelona, Spanien. -"Man kan ju diskutera vilken skillnad det är, att döda barnet före eller efter det är fött"...

Personligen tycker jag inte att man kan diskutera "ifall" mord är mord eller någonting annat.

Jag förstår inte hur någon kan göra en abort, döda sitt ofödda barn. Världen blir grymmare dag för dag. Jag har hört alla argument och jag tycker inte att det finns en enda orsak i världen att mörda ett ofött barn, förutom om någon liten flicka har blivit våldtagen och inte skulle överleva en förlossning.


Video frame © Benjamin Antell 2006

Jag har läst berättelser av kvinnor som begått aborter, och ångrar det djupt.

De upplever att de har förstört sina liv. Det uppstår nämligen djupa emotionella sår för många kvinnor som har gått igenom aborter. Det är inte alltid smärfritt för kvinnorna, och sannerligen inte smärtfritt för barnet som blir mördat, ibland under grymma förhållanden, även på sjukhus. Jag vet att jag har nämt detta tidigare men...jag vet om en baby som dog långsamt i en sopkontainer på ett sjukhus i Stockholms län. Barnet var fullt utvecklat.

Skall det verkligen få gå till såhär i vår "civilicerade" världsdel?

Gud erbjuder förlåtelse för alla synder vi begår, så om du har gjort en abort och ångrar dig, finns det förlåtelse. Det är bara att be om den, Gud förlåter alltid ett ångerfullt hjärta. Ditt barn är redan i Himmelriket.

Rom 10:13 Ty var och en som åkallar Herrens namn skall bli frälst.*.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 164 - 2007 01 23 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Jag läste i pressen i Sverige att unga flickor söker gamla gubbar, för att bli kvitt sin oskuld.

Är det inte märkligt att den onde har lyckats intala dessa stackars flickor med dålig självförtroende, att göra sig kvitt det dyrbaraste de har?

Hes 16:32 Du var som en äktenskapsbryterska, som tar främmande män i stället för sin äkta man.

Pojkar uppskattar ju flickor som väntat på den rätta.

De flesta som jag känner som har gift sig, har letat efter flickor som inte har varit, (som de kallar det, vandringspokaler). Ett rätt taskigt uttryck, men så är det. Begagnat är begagnat, har jag hört många säga...

Jag tänker inte så, men många gör det. Gud har lärt mig att alla människor är lika värdefulla.

Många ungdomar skriver till kondom.nu och ber om hjälp i sexuella frågor.

"Olle svarar" heter en kille där som ger helt galna råd eftersom han inte har någon andlig insikt i livet. Han kan inte vara en kristen människa eftersom han ger råd som är helt obibliska.

Lyssna för allt i välden inte på honom! Han kan ge humanistiska råd, som låter ok på sätt och vis, men han vilseleder alla, på grund av att han är andligt död som en sten.

Somliga råd som Olle ger är inte ens etiskt riktiga. Jag har läst en del av hans råd och jag tycker att han är totalt oansvarig, och ger helt förkastliga råd, även ur en humanistisk synvikel.

Han resonerar som om människor vore slit-och-släng material. Med andra ord är han helt respektlös.

Vart har all hänsyn tagit vägen?

Den är tydligen på väg ut, i takt med att Sverige blir mer och mer avkristnat. Det är verkligen synd, eftersom Sverige har varit ett välsignat land på grund av all mission som utgått från Sverige, och alla hjälpsändningar.

Svenskarna har haft stora hjärtan i alla tider, med sådant följer Guds välsignelse!

I bibeln ber Gud oss vänta på den rätta, och hålla oss till en partner.

Foto © Fred Skymberg 2006

Det tror jag är det hälsosammaste på alla sätt. Då kan man ju inte heller få könssjukdomar som är så otroligt vanliga idag. Många babies blir ju även skadade på grund av att föraldrarna dragit på sig sjukdomar vid utomäktenskapliga kontakter.

Hebr 13:4 Äktenskapet skall hållas i ära bland alla och den äkta sängen bevaras obefläckad. Ty otuktiga och äktenskapsbrytare skall Gud döma.

Man kan dock få förlåtelse för allting, om man ångrar sig i sitt hjärta. Gud är full av kärlek till alla människor.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 163 - 2007 01 18 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Vägen hem.


Foto © Fred Skymberg 2006

Det gäller att inte ha för hög hastighet i kurvorna, om man vill komma hem "in one piece" som de säger i Amerika.

Egentligen är det inte så brottom med alltsammans, som vi ofta tror. Vi kutar hit och dit som ekorrar med brinnande svansar. Jag tror att det är viktigt att allt får ta den tid det tar.

Pengar är verkligen inte det viktigaste i livet, inte saker heller.

Hebr 13:5 Lev inte för pengar, utan nöj er med vad ni har. Gud har själv sagt: Jag skall aldrig lämna dig eller överge dig.

Det viktigaste är evigheten, att man vet vart man är på väg. Det är jätteviktigt att man är 100% säker att man vet, vart man är på väg. Om du inte är 100% säker, bara 99,9% säker, då är risken stor att du kommer att hamna i klistret.

Sök därför Gud idag, han har lovat att svara. Räddad från Helvetet är du så fort du bedit en kort bön, med ett ärligt hjärta.

Typ: -Himmelske Fader, jag tror på dig och din son Kung Jesus Kristus, och jag tror att Jesus dog för mina synder. Kom in i mitt hjärta och ta över mitt liv, förlåt mig mina synder. Låt din Helige Ande leda mig tills min stund är inne och jag får komma til dig. Jag ber i Jesu namn amen.


Foto © Benjamin Antell, Karlsborg, Sverige.

Efter den enkla bönen behöver du inte oroa dig för evigheten längre, för Gud har lovat att ta emot alla som kallar.

Ditt liv kommer att förändras om du håller fast vid detta. Du kommer att börja växa andligt, men även som människa. Du kommer att förändras allt igenom. Det kan gå fort, eller det kan ta den tid det tar, men förvandlingen är ett faktum.

Ifall du bad bönen, vill jag önska dig välkommen till Himmelriket och gemenskapen i Kristus.

Kom ihåg att be varje dag, och att läsa nåt stycke ur Bibeln efter bönen. Det är på så vis vår Himmelske Fader leder oss. Han skickar den Helige Ande som är vår Hjälpare, Han förklarar för oss vad Gud vill säga igenom sitt ord.

Jag vet att detta är sant, för jag har själv fått uppleva det jag skriver om.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 162 - 2007 01 17 Wartzor

 

Pax Vobiscum,


Foto © Fred Skymberg 2006

Destomera tid vi ger Gud, destomera frid får vi innombords.

Jag märkte för länge sedan att alla möjliga fåniga problem försvann då jag gav Gud mera tid, och inte tittade på TV osv. Jag mådde bäst då jag focuserade på min mission och Gud. Den onde hade problem med att distrahera mig :-)

Det är väldigt lätt att man försoffas framför televisionen.


Oljemålning © Benjamin Antell

Det mesta som rinner ur TV:n är bara smörja, så varför sitta fastklistrad i rutan i flere timmar per kväll. Enda orsaken är egentligen den att man är lat. Bibeln kallar latheten för köttet, man följer köttet istället för hjärnan (hjärtat).

Romarbrevet 8:5 De som lever efter sin köttsliga natur tänker på det som hör till köttet, men de som lever efter Anden tänker på det som hör till Anden.

6 Köttets sinne är död, men Andens sinne är liv och frid.

7 Köttets sinne är fiendskap mot Gud. Det underordnar sig inte Guds lag och kan det inte heller.

8 De som följer sin syndiga natur kan inte behaga Gud.

Visst kan det komma intressanta program oxo, men det mesta är bara designat till att bryta ner oss på olika sätt. Det är väldigt mycket porr i rutan nuförtiden, tack vare djävulen och hans pack. Det är därifrån som alla osunda tankar och idéer till däliga filmer kommer. djävulen gör allt han kan för att distrahera oss när vi söker Gud, allt är en andlig kamp.


Oljemålning © Benjamin antell

Efesierbrevet 6:12 Ty vi strider inte mot kött och blod utan mot furstar och väldigheter och världshärskare här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarna.

Icke troende människor lever i mörker, och ser inte det vi troende ser i andevärlden.

Jag tycker att det är för tragiskt, men så är det. När man belyser synden, blir en del arga och andra ångerfulla. Det beror bara på hur ärlig man är, mot sig själv och mot andra.

Många icke troende lever i klyschornas värld.

Man häver ur sig alla möjliga konstiga ursäkter. En del säger att vi som är troende blundar för verkligheten och försöker skylla på overkliga ting. Det är ju verkligen inte så.

Gud har givit oss sin Helige Ande, och Han har öppnat våra andliga ögon, så att vi kan se det vi inte såg tidigare som icke troende. Han har visat oss att det finns en osynlig paralell verklighet, en kamp mellan det goda och det onda. Kampen om våra själar pågår så länge vi lever.

Den onde gör allt han bara kan för att förvilla och förstöra.

Hans liv blev ju ruinerat av Jesus, då Kung Jesus uppstod från dödsriket. Den onde vet att han är besegrad, och han är fly förbannad och vill oss allt ont.

Han kan dock inte ta livet av vår själ och ande. Vi som har tagit emot Jesus, har nämligen fått evigt liv. Detta jordeliv betyder inte speciellt mycket för oss. Materiella ting är betydelselösa i princip, bra att ha medan vi är här men allt här är förgängligt.

Romarbrevet 8:35 Vem kan skilja oss från Kristi kärlek? Nöd eller ångest, förföljelse eller hunger, nakenhet, fara eller svärd?

36 Det står ju skrivet: För din skull dödas vi hela dagen, vi räknas som slaktfår.

37 Men i allt detta vinner vi en överväldigande seger genom honom som har älskat oss.

38 Ty jag är viss om att varken död eller liv, varken änglar eller furstar, varken något som nu är eller något som skall komma, varken makter,

39 höjd eller djup eller något annat skapat skall kunna skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus, vår Herre.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 161 - 2007 01 15 Wartzor

 

Pax Vobiscum,


Liknelsen om det återfunna fåret, Jesus berättar:


Foto © Fred Skymberg 2006

Lukas 15:1 Alla publikaner och syndare höll sig nära intill Jesus för att höra honom.

2 Men fariseerna och de skriftlärda kritiserade honom ständigt och sade: "Den mannen tar emot syndare och äter tillsammans med dem."

3 Då berättade han denna liknelse för dem:

4 "Om någon av er har hundra får och förlorar ett, lämnar han då inte de nittionio i öknen och går och söker efter det förlorade tills han hittar det?

5 Och när han har funnit det, blir han glad och lägger det på sina axlar.

6 När han sedan kommer hem, samlar han sina vänner och grannar och säger till dem: Gläd er med mig! Jag har funnit mitt får som jag hade förlorat.

7 Jag säger er: På samma sätt blir det glädje i himlen över en enda syndare som omvänder sig - inte över nittionio rättfärdiga som ingen omvändelse behöver.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 160 - 2007 01 12 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Många brottas med konstiga, störande tankar som ploppar in i skallen från "ingenstans" .


Foto © Benjamin Antell 2006

Jag brukar be alla negativa, konstiga tankar dra åt pepparn i Jesu namn, och det brukar funka för det mesta. Det blir längre mellan attackerna på så sett. Det är tankar som många gånger tvingas på oss från åklagaren (som ormen satan kallas i Bibeln).

Det gäller bara att stå emot, och peka på dörren :-)

Jakob 4:7 Så var nu Gud underdåniga, men stå emot djävulen, så skall han fly bort ifrån er. > Ef. 4:27. 6:11 f. 1 Petr. 5:8 f. 1 Joh. 5:18.

-RÄTTELSE-

Hittade en text om tankarna i Bibeln härom dagen, det verkar som om jag hade fel, tankarna är våra egna...såhär sade Jesus:

Markus 7:20 20 Och han tillade: "Det som går ut ur människan, det gör henne oren. 21 Ty inifrån, från människans hjärta, utgår onda tankar, otukt, stöld, mord, 22 äktenskapsbrott, girighet, ondska, svek, lösaktighet, avund, hädelse, högmod och dårskap. 23 Allt detta onda kommer inifrån och gör människan oren."

Gör allt i din makt att bevare friden omkring dej.

Kriticera inte varandra i onödan (det mesta är onödigt). Tala bara sanning. Det är jätteviktigt att vara ärlig i alla situationer.

Kvinnor glömmer ingenting (jag lovar :-) Ni som lever i parförhållanden, passa er extra noga. Vi män glömmer vad vi sagt efter 30 sekunder (för det mesta), men kvinnor glömmer aldrig. Jag skojar inte!

Den minsta lögn kan svälla upp till en stor groda :-)


Foto © Fred Skymberg 2006

En liten lögn, som är såå liten att den knappt känns som en lögn :-) om man ser den från en viss vinkel, kan ändå vara...ditt lillfinger.

Om djävulen fär tag i lillfingret, släpper han det aldrig.

John 14:27 Frid lämnar jag efter mig åt er. Min frid ger jag er. Inte ger jag er en sådan frid som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och var inte modlösa.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 159 - 2007 01 11 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Visa hänsyn.

Det är väldigt lätt att döma andra. Följande Bibelställe tycker jag är väldigt uttömmande, angående dömmande.

Romarbrevet 14:1 Den som är svag i tron skall ni ta emot utan att sätta er till doms över hans betänkligheter.

2 En har tro till att äta allt, men en annan som är svag äter bara grönsaker.

3 Den som äter skall inte förakta den som inte äter, och den som inte äter skall inte döma den som äter. Gud har ju tagit emot honom.

4 Vem är du som dömer en annans tjänare? Det är inför sin egen Herre han står eller faller. Men han kommer att stå, ty Herren har makt att hålla honom upprätt.

5 Den ene sätter en dag högre än en annan, den andre håller alla dagar för lika. Var och en bör vara fullt övertygad i sitt sinne.

6 Den som lägger vikt vid en viss dag gör det för Herren, och den som äter gör det för Herren. Han tackar ju Gud. Den som låter bli att äta gör det för Herren, och även han tackar Gud.

7 Ty ingen av oss lever för sig själv, och ingen dör för sig själv.

8 Lever vi, så lever vi för Herren. Dör vi, så dör vi för Herren. Vare sig vi lever eller dör tillhör vi alltså Herren.

9 Ty Kristus har dött och fått liv igen, för att han skulle vara Herre över både levande och döda.

10 Men du, varför dömer du din broder? Eller du, varför föraktar du din broder? Vi skall ju alla stå inför Guds domstol.

11 Det står skrivet: Så sant jag lever, säger Herren, för mig skall varje knä böja sig, och varje tunga skall prisa Gud.*

12 Var och en av oss skall alltså avlägga räkenskap inför Gud.

13 Låt oss därför inte längre döma varandra. Besluta er i stället för att inte lägga något hinder i vägen för en broder, så att han snubblar och faller.

14 Jag vet och är i Herren Jesus övertygad om att ingenting är orent i sig självt, men för den som betraktar något som orent, för honom är det orent.

15 Om din broder blir oroad genom den mat du äter, så lever du inte längre i kärleken. Bli inte genom din mat orsak till att den går förlorad som Kristus har lidit döden för.

16 Låt alltså inte det goda ni har fått bli smädat.

17 Ty Guds rike består inte i mat och dryck utan i rättfärdighet och frid och glädje i den helige Ande.

18 Den som tjänar Kristus på det sättet behagar Gud och håller provet inför människor.

19 Låt oss därför sträva efter det som tjänar friden och den ömsesidiga uppbyggelsen.

20 Riv inte ner Guds verk för matens skull.
Allt är visserligen rent, men maten blir till skada för den människa som hyser betänkligheter, när hon äter.

21 Det är bättre att avstå från att äta kött eller dricka vin eller göra något annat som din broder tar anstöt av.

22 Den tro som du har, skall du behålla för dig själv* inför Gud. Salig är den som inte måste döma sig själv för det som han har valt att göra.

23 Men den som äter och samtidigt hyser betänkligheter är dömd, eftersom det inte sker av tro. Ty allt som inte sker av tro är synd.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Bibeltexten tagen ur Svenska Folkbibeln Online


BENs tankar (på svenska) 158 - 2007 01 10 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Man bör inte använda droger om man är troende.


Foto © Benjamin Antell, London...ifall jag tog droger...Droger Moore...

Jesus sade att vi skall följa samhällets lagar. Eftersom det är förbjudet i lag att använda droger, bör vi följa lagen. (Romarbrevet 13)

Det finns många orsaker att inte använda droger.

När man knarkar öppnar man sig för andemakter som är destruktiva. Lögnens fader använder sig flitigt av droger, i hopp om att förtrycka oss.

De som röker Cannabis till exempel, blir styrda av drogen.

Det som är läskigt är att missbrukarna, inte själv ser hur deras personlighet förändras, det gör bara vi andra. De som knarkar lever i en sagovärld, utan att se det själva.

Jag har många gamla bekanta som röker Mary Jane och hash. Många av dem blev aldrig vuxna mentalt. Nu när det har blivit äldre har de dessutom fått alla möjliga panikstörningar m.m.

En av de värsta effekterna är att de inte får någonting gjort i livet, allt står liksom på stället. Tidsbegreppet tycks vara närapå helt bortblåst.

Många av dem inbillar sig att de har "vidgat vyerna" med droger, vilket bara ät struntprat. Vi andra ser ju att de har stannat på stället för det mesta.

Det är verkligen tragiskt att se dessa människospillror.

Den enda befrielsen för dessa, är Guds helande kraft som kan förnya alla cellerna i deras sargade kroppar. Få är dock tillräckligt vakna för att fatta beslutet. Andra är rädda, de har nämligen drogerna som ett snutta-täcke (security blanket).

Jag ber för alla mina gamla bekanta, även de som inte gillar mig :-) Det tycker jag att alla troende skall göra. Bönens kraft är mäktig.

Jag har en bönelista som jag försoker pressa mig igenom så ofta som möjligt. Jag har märkt att Gud har börjat jobba med folk då jag ber. Ibland orkar jag inte för listan är lång...

Jag känner flere som har blivit befriade, det är det som får mig fortsätta att be. Det vore kul om så många gamla bekanta som möjligt fick komma med till Himmelriket

:-)

Om du vill bli fri, besök nån frikyrka. De kan be för din befrielse, Gud kan ta bort behovet av droger på en gång...för somliga på bråkdelen av en sekund.

Sånt händer hela tiden i kyrkorna! Jag vet för jag har sett det. Jag blev själv befriad från tobak, när jag tog emot Gud i mitt liv :-) Jag har inte rökt sedan 1975 när jag var ung och vild.

Det är aldrig för sent att lägga av med droger.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 158 - 2007 01 09 Wartzor

 

Pax Vobiscum,


Foto © Benjamin Antell 1980

Har du sett 2 identiska popcorn nån gång?

Knappast, därför tycker jag att det är läskigt när folk drar alla Kristna över en kam. Vi är ju alla olika. Somliga mognar snabbt, andra väldigt långsamt. Om du alsrig har prövat på Gud, kan du absolut inte ha en aning om vad som är vad.

Det enda som verkligen betyder någonting är att jag har tagit emot Jesus som min personliga räddare. Jag har bedit Honom att förlåta migför allt idiotiskt jag har gjort i mitt liv. Jag var verkligen ledsen, därför förlät Han mig allting.

Vi kan bli förlåtna vad som helst om vi verkligen ångrar oss. Vi behöver inte göra någonting, för att få förlåtelsen, den är en gåva. Vi behöver bara ta emot Jesu offer att dö i vårt ställe, för våra synder.

Efter detta är det viktigt att hålla kontakten öppen med Gud alltid. Om vi kommer inför Gud i Jesu namn, har vi tillgång till Tronrummet!

När vi har tagit emot Jesus, har vi redan ett ben i Himmelriket och det andra på Jorden. Vi är egentligen redan i Himmelen, bara vår kropp är tvungen att gå de sista milen här på Jorden.

Den Helige Andee är en gentleman, som Herren har givit oss som lärare. När jag läser Guds ord/Bibeln, tänder den Helige Ande på min andliga belysning så att Gud kan tala till mig genom texten. Utan den Helige Ande är jag lika blind som en bräda.

Det är därför som somliga "Kristna" bär sig åt som idioter, eftersom de inte känner den Helige Ande. Utan den Helige Andes hjälp kan vi inte växa som troende.

När jag ber för andra som är sjuka eller deprimerade av olika orsaker, kommer den Helige Ande med tröst, helande eller båda dera. När den som jag ber för känner en märklig värme eller en regn-aktig kraft, har det ingenting att göra med mig. Då är det den Heliga Ande som utför sitt verk.

Jag bör förståss vara lydig och följa Herren, om jag skall fungera ordentligt, men det är ju inte svårt. Det enda jag lever för är att tjäna Herren, det är då jag känner äkta glädje.

Om du vill ha mening med ditt liv, be Jesus flytta in i ditt hjärta idag, medan det ännu är tid. Du vet ju inte om du lever imorgon, och då kan det vara för sent.

Gud välsigne dig.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 157 - 2007 01 08 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

När man ber, bör man tro, även om tron är svag.


Foto © Fred Skymberg, 2006.

Om man tror att det inte kommer att hända någonting, då är risken väldigt liten att man får bönesvar. Ibland svarar Gud i alla fall, men jag tror inte att det är vanligt.

En sak som jag lagt märke till när jag ber för andra, är det att somliga har lättare att ta till sig Guds välsignelse.

En del tror jag har att göra med en så enkel sak som concentration. Orsaken till att jag säger det är att, en del människor upplever Gud så fort man snuddar vid dem. Andra dagar om deras tankar är upptagna på annat håll, är de inte öppna för Gud på samma sätt och då märker man inget påtagligt.

Det är viktigt att verkligen fokusera på Gud när man ber.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 156 - 2007 01 07 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Här finns min nyaste video:

http://www.youtube.com/watch?v=_lbYrDx7mBE

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 155 - 2007 01 06 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Vilka av oss lever så här?

Hebreerbrevet 13

1 Bröder, bli kvar i broderskärleken.

2 Glöm inte att visa gästfrihet, ty genom gästfrihet har somliga fått änglar till gäster utan att veta om det.

3 Tänk på dem som sitter i fängelse, som om ni vore deras medfångar, och på dem som misshandlas, som om det gällde er egen kropp.

Jag tror att vi har ganska långt kvar, innan vi ens kommer nära Jesu hjärta i handling.

Hur ofta har vi visat solidaritet på det sätt som Bibeln beskriver ovan? Detdär med kärlek tycks vara vårt största problem, vi säger mycket men gör ingenting.

Det är ju betydelselös att säga att man älskar någon, om det bara förblir ord. "Talk is cheap" heter det på engelska.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 154 - 2007 01 05 Wartzor

 

Pax Vobiscum,


Foto © Benjamin Antell, Stockholm -75/76...

Jag spelade trumpet tidigare.

Nu när jag plockar upp den nu låter jag som en elefant i panik. Så går det när man inte tränar.

Det samma gäller förståss även i det andliga livet. Om man inte läser Bibeln och håller upp kontakten med Gud dagligen, står man där en vacker dag kraftlös som en vandrande pinne.

Om man en gång har upplevt ett dynamistkt kristet liv med Gud i centrum, är det en vidrig nedgång att leva utan andlig kraft. Slappheten kommer ofta krypande som en orm, och hugger när man minst märker det.

Sen står man där förlamad, utan andlig kraft när man behöver den som mest.

Matt 7:7 Bed och ni skall få, sök och ni skall finna, bulta och dörren skall öppnas för er.

Mark 14:38 Vaka och bed att ni inte kommer i frestelse. Anden är villig, men köttet är svagt."

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 153 - 2007 01 02 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Jag köpte en CD

FESTIVAL FACD 012

"En salig samling" med klassiska kristna visor i julklapp till min fru, hon gillar sånt.

Jag blev förvånad över hur vansinnigt bra den var. Jag brukar inte orka höra på sån musik, men tolkningarna på denna Frälsningsarméns CD är outstanding, som de säger på Balkan halvön, fast på balkanska :-)

Medverkar gör: Freddie Wadling, Totta Näslund, Alimony, Louise Hoffstén & Lasse Englund, Magnus Carlsson, Incka, Stefan Sundström, Carl-Einar Häckner, Åsa Gustafsson, Rolf Wikström, Stonefunkers, Katty Ståhl, Irma Schultz & Leif Jordansson, Nicklas Hjulström, Sam Vesterberg, Mirja Burlin.

Barnatro
Vart jag går...
Pärleporten
Min gårdag är förbi
Varför skola människor strida
Låt mig få höra om Jesus Ovan där
Han är min sång...
O store Gud De komma från... Guds källa...
Där som rosor aldrig dör
O hur saligt att få vandra
Jag har hört om en stad...
Ljuvligt och kärleksfullt Jesus hörs kalla
Blott en dag

Alla artisterna ställde upp gratis, intäckterna gick till Soppköket, slurp!

Det stärker tron att lyssna på andlig musik. Även om artisterna kanske inte är troende, lever texten för sig. Jag kände mig djupt berörd av skivan. För första gången gick det att höra vad man sjöng om...det brukar inte höras i kyrkorna.

Jag har åtmistone inte hört texten tidigare fast jag har varit på många tusen möten :-)

...Jag minns att "tryggareekan ingen vara", tolkades till "trygga räkan ingen vara" men det fanns ingen logik i den meningen så den störde mig i ca 15 år... senare tolkade jag den till "trygga ekan" tills jag var 18 år gammal (tänkte den kanske hade koppling till "Min båt är så liten...")

"Räkan" finns inte med på plattan som tur är, men jag fick många aha upplevelser då jag lyssnade på CDn.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 152 - 2007 01 01Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Gott Nytt År!

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


Fotograf Fred Skymbergs kontaktuppgifter:

Fred Skymberg . Address : Tennisvägen 32, S-17553 Järfälla
Sweden.Tel: 46858035343 e_mail : fred9@chello.se

Photographer John Kendall http://www.vintage-electronics.com/Benjamin Antell, London.

Jag har inte för avsikt att såra någon med mina skrivelser, men jag vill vara ärlig. Därför är jag rakt på sak för det mesta utan krusiduller. Samhället idag är väldigt ruttet och korrumperat, och tiden är kort. Jag har ett inre tryck att skriva om det jag gör, och mitt hopp är att någon skall ha utbyte av skriverierna som är ett resultat av min vandring med Gud.

Peace, Ben

I'm not trying to put anyone down with my Write, I'm just trying to convey what God has put on my heart. I also feel that that life is too short, to just shut up and go with the flow, when people suffer under all kinds of bondage, when they could in fact be set free in Christ.

 

Benny Antell, Ben Antell, Benjamin Antell