BENs tankar (på svenska) 104 - 2006 10 31 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Uncle Ben's liknelse för dagen:

När vi börjar be, kliver änglarna upp på sina motorcyklar.

Illustration från ett barnprogram som jag tecknade bilderna till

Våra böner är vanligtvis änglarnas bensin. Om vi slutar be för tidig tar deras soppa slut, och då når de ej fram. Därför är det viktigt att vi ber tills svaret kommer! (Det finns andar i andra himlen som försöker hindra böner). Se Daniel kapitel:10.

Det finns även många människor som ej svarar då Gud manar dem att hjälpa andra, även därför kan det ta länge för svaret att komma ibland.

Jag har märkt att de flesta människor är skamlöst snåla speciellt när det gäller att ge bort pengar. Då ber de ofta om att Gud skall visa ytterligare ett tecken innan de ger bort pengar till någon som är i behov av hjälp m.m.

De ber till exemplar att 3 svanar skall mjuk-krocka med balkongförnstet och svimma på sjunde våningen en solig dag. Sedan när svanarna vaknar skall de sjunga Mors lilla Olle 3-stämmigt i A- dur innan de flyger söderut med endast en vinge.

Först då är det klart att det är Guds vilja att de skall ge bort en tia...

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 103 - 2006 10 25 Södra Wartzor

Pax Vobiscum,

Jag tycker att detta bilbelställe förklara hur kärleksfull Gud är mot oss.

Jesaja 42:3 Ett brutet rör (människa)skall han icke sönderkrossa, och en tynande veke skall han icke utsläcka; han skall i trofasthet utbreda rätten.

Romarbrevet 14:1 Om någon är svag i tron, så upptagen honom dock vänligt, utan att döma över andras betänkligheter.


Foto "I begynnelsen" Fred Schymberg © 2006

Gud är vanligtvis mjuk och kärleksfull till sättet, förutom när det skall tas till hårdhandskara mot andemakter.

Jag fattar inte riktigt varför folk är så rädda att pröva på Gud. Det är ju inget farligt på något sätt. Det är dock det häftigaste i världen när Han svarar!

Jag är så glad att jag nästan exploderar att Gud verkligen har givit sig tid att möta mig personligen. Det är mer än min lilla hjärna klarar av att fatta. Varför skulle Han, Universums skapare ta kontakt med mig?

Gud är verkligen originell. Tack och lov för det, annars hade man ju hamnat i Helvetet, för att man inte fattat att ta emot biljetten till Himmelriket av Hans son Jesus Kristus.

Romarbrevet 5:8 men Gud bevisar sin kärlek till oss däri att Kristus dog för oss, medan vi ännu voro syndare.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Ett PS om omtanke...

Romarbrevet 14:17 Ty Guds rike består icke i mat och dryck, utan i rättfärdighet och frid och glädje i den helige Ande.

14:20 Bryt icke för mats skull ned Guds verk. Väl är allting rent, men om ätandet för någon är en stötesten, så bliver det för den människan till ondo;

14:21 du gör väl i att avhålla dig från att äta kött och dricka vin och från annat som för din broder bliver en stötesten.

14:22 Den tro du har må du hava för dig själv inför Gud. Salig är den som icke måste döma sig själv, när det gäller något som han har prövat vara rätt.

14:23 Men om någon hyser betänkligheter och likväl äter, då är han dömd, eftersom det icke sker av tro. Ty allt som icke sker av tro, det är synd.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 102 - 2006 10 24 Södra Wartzor

Pax Vobiscum,

Imorgon 25/10 åker jag till Stockholm.


Foto "Gamla stan i Stockholm" Fred Schymberg © 2006

Jag har inte varit i Stockholm på 5 år. Jag bodde där -75-80, jag har saknat staden så gott som varje dag sedan jag flyttade tillbaks till Finland. Svenskar är mycket vänliga.

Jag hade äran att få vara med när min pastor Kjell Sjöberg startade Förebedjare för Sverige, på förlaget Evangelisten. Vi var en liten grupp som samlades för att be för Sverige. Det var spännande tider andligt sett. Jag var själv nyfrälst, hade bara känt Gud i ett halvår eller så.

Det är väldigt viktigt att be för ens eget land. Alla borde göra det dagligen, det händer nämligen en massa i himlarymnd-erna var gång vi ber.

Ephesier brevet 6:12 Ty den kamp vi hava att utkämpa är en kamp icke mot kött och blod, utan mot furstar och väldigheter och världshärskare, som råda här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarymderna.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 101 - 2006 10 23 Södra Wartzor

Pax Vobiscum,

Alla tycks veta instinktivt när de gör nåt som är fel.


Foto "2 thirsty 2 furious" Fred Schymberg © 2006

Varför skulle folk annars säga att de har varit "stygga" i helgen osv. Även för den mest ihärdiga syndare, tycks sam-vetet poppa upp och ner i bakgrunden hela tiden som ett flöte på ett metspö.

Galatierna 5:21 missunnsamhet, mord, dryckenskap, vilt leverne och annat sådant, varom jag säger eder i förväg, såsom jag redan förut har sagt, att de som göra sådant, de skola icke få Guds rike till arvedel.

Att synda är ju egentligen att göra nåt som är emot ens sam-vete. Sunt bondförnuft räcker långt.

En viktig grej för dej som har gjort nåt extra läskigt: det finns alltid förlåtelse! Även om människor inte alltid kan förlåta så gör Gud det. Om du ber om förlåtelse i sann ånger, så får du den garanterat om du menar allvar. Kom ihåg det!

Galatierna 5:1 För att vi skola vara fria, har Kristus frigjort oss. Stån därför fasta, och låten icke något nytt träldomsok läggas på eder.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 100 - 2006 10 21 Södra Wartzor

Pax Vobiscum,

Kärlek är nyckeln till världsfred, och fred i allmänhet.


Foto "the ball is yours" Fred Schymberg © 2006

Om någon är bitter eller arg på mig av någon orsak, brukar jag be att han/hon skall bli lycklig. Istället för att be: gode Gud ändra på honom/henne... Det är lättarer att be så än att börja bena ut dittan och dattan. Gud vet ju alltsammans i alla fall. Sen är det ju inte sagt att man själv alla gånger vet all-ting, eftersom vi bara ser allt från vårt eget perspektiv. Jag ber så oavsett vems fel det är, mitt eller deras. Hittills har det fungerat väldigt bra! Jag kan verkligen rekommendera det. Det är verkligen förvånansvärt effektivt. Gud gillar antagligen sådana böner.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 99 - 2006 10 20 Södra Wartzor

Pax Vobiscum,

Titta vad jag fick på posten, vet inte vad jag skall med så mycket pengar till. Somliga faller för dessa brev och får sina konton länsade. Men tänk om... säger en del, vem bryr sig säger jag.

Jesaja 56:10 Väktarna här äro allasammans blinda, de hava intet förstånd; de äro allasammans stumma hundar, som icke kunna skälla; de ligga och drömma och vilja gärna slumra. 56:11 Men de hundarna äro ock glupska och kunna ej bliva mätta. Ja, sådana människor äro herdar, dessa som intet kunna förstå! De vilja allasammans vandra sin egen väg; var och en söker sin egen vinning, alla, så många de äro.
56:12 "Kommen, jag skall hämta vin, och så skola vi dricka oss druckna av starka drycker. Och morgondagen skall bliva denna dag lik, en övermåttan härlig dag!"

SWISS LOTTO UK.
P O Box 1010
Liverpool, L70 1NL
UNITED KINGDOM

https://www.swisslotto.ch
CONGRATULATIONS!!!.....YOU HAVE WON €750,000 Euros. You have have been awarded €750,000 Euros in the SWISS-LOTTO Satellite software email lottery in which e-mail addresses are picked Randomly by software powered by the Internet through the worldwide website. Your email address was amongst those chosen this year for the SWISS
LOTTO Satellite lottery. And this promo is proudly sponsored by the SWISS-LOTTO UK organization. You can log on to our website for more information concerning our entire lottery promo https://www.swisslotto.ch . Your email address,attached to Ref number 5, 7, 14, 17,18, 43 with
Serial number 1979-12 drew the lucky Numbers 10, and consequently won the lottery in the "A" Category.
You have therefore been approved for a lump sum pay out of €750,000 Euros Please note that your lucky winning number falls within our European Booklet representative office in Europe as indicated in your playcoupon.
In View of this, your €750,000 Euros will be released to you by our security firm in Europe. Our European agent will immediately commence the process to facilitate the release of your funds as soon as you contact
them.
All participants Were selected randomly from World Wide Web site
through computer draw System and extracted from over 300,000 companies
and
individual email addresses.
This promotion takes place annually. For security reasons, you are
advised to keep your winning information confidential till your claims
is
processed and your money remitted to you in whatever manner you deem
fit
to Claim your prize. This is part of our precautionary measure to avoid
double claiming and unwarranted abuse of this program by some
unscrupulous elements.
To file for your claim, please contact our fiduciary agent:
Mr. Mark Wright
Email: swisslottoclaimsagent06@yahoo.co.uk
Tel: +44 7031846163
Provide him with the information below:
1.Name:
2.Address:
3.Marital Status:
4.Occupation:
5.Age:
6.Sex:
7.Nationality:
8.Country Of Residence:
9.Telephone Number:
10.Fax Number:
11.Draw Number above:
This information facilitate the due process of the release of winnings
avoid unnecessary delays and complications in the processing of your
winnings. Always remember to quote your Reference / serial number in
any
correspondences with us or our Designated agent.
Congratulations once more from all members and staff of This program
and Thank you for being part of our promotional lottery program.
Yours faithfully,
Sharon Cole
International Coordinator for SWISS LOTTERY
Sweepstakes International Promotions Program
https://www.swisslotto.ch
N:B - PLEASE NOTE THAT ALL CORRESPONDENT WILL BE TEMPORARILY BE VIA
EMAIL UNTIL 24 HOURS BEFORE PAY-OUT THEN YOU WILL BE NOTIFIED VIA
TELEPHONE

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 98 - 2006 10 19 Södra Wartzor

Pax Vobiscum,

Tänk om folk gav Gud samma chans att hela dem, som de ger läkarna!

Då skulle sjukhusen inte vara så fulla! Gud botar en hel del människor på möten, speciellt i frikyrkor, där den Helige Ande får jobba friare än i många lagiska religiösa kyrkor där traditionerna väger tyngre än kärleken.


Foto "LA" © Benjamin Antell 1988

Jag har sett folk slänga iväg stödkorsetter och alla möjliga hjälpmedel på kristna möten.

Det är häftigt att se, det stärker tron väldigt. Det hände massor i Citykyrkan i Stockholm då jag brukade gå dit för länge sedan. Det händer även under i Kvevlax Missionskyrka (det hände mig) i Österbotten, Finland på onsdags kvällarna kl.19. Vem som helst får komma. Jag brukar nästan alltid vara där på onsdagarna.

Det finns det förstås en hel del surpuppor som säger att man kan inte leva på känslor, men det är ju en helt annan sak.

Detta handlar ju faktiskt om mycket mer än känslor. Jag har ingenting emot någonting som Gud gör i möten, även om det ibland är märkliga saker som skratt i Anden, folk som trillar omkull av Guds kraft osv. Alla trillar ju inte omkull, men det händer. Fast jag har sett det hända kanske 1000 ggr, har jag aldrig sett någon slå sig, är inte det märkligt? Jag har inte stjälpt omkull ännu, men jag har svajat till då och då. Guds kraft är så häftig att man blir svag i benen ibland. Det är dock en väldigt skön känsla när Guds kraft faller. Man liksom svävar iväg, det känns ibland som att bli ett med universum... Somliga är rädda för övernaturliga händelser i kyrkan, men det är ju inget farligt. Det handlar enbar om positiva upplev-elser grundade i kärlek.

Det skulle inte ens störa mig om folk stod på händerna längs med väggarna med bananer i öronen under mötets gång. Det har ju ingen betydelse. Jag skulle inte göra det, för det är svårt att lyssna med bananer i oronen. Många är så pryda och stela och stroppiga, så det behövs mera galningar och glädje i kyrkan.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 97 - 2006 10 18 Södra Wartzor

Pax Vobiscum,

Gud är inte beroende av naturlagar! Han har skapat allt du ser, direkt eller indirekt. Om du behöver hjälp, har han lovat att hjälpa. Denna världens "visa" säger ofta att detta är nonsens. Jag kallar dem för Strutsar, eftersom de sticker huvudet i sanden varje gång de får en chans att se Gud "in action".

Vill du se under är det bara att strosa ner till en Bibelbaserad frikyrka. Håller du gluggarna öppna kommer du att se under. Vill du, så får du själv uppleva under. Det har jag gjort många, många, mååånga gånger.


Ett av Guds konstverk plåtat av NASA, © Aris Entertainment 1988

Jag är ett vandrande bevis på att Gud kan hela :-)

Min rygg blev ju förstörd på en fabrik 1974, men så blev jag helad i Citykykan i Stockholm 1976, och det har hållit sedan des trallallaa, eller Halleluja som de säger i kyrkan. Tacksam till Gud är jag i vilket fall som helst. (Det håller fortfarande 2022).

Två läkare sade att jag aldrig skulle bli frisk! Läkaren på arbetsplatsen Hartwall i Vasa var så skadeglad att han skrattade åt mitt missöde. Tänk att en läkare kan vara så elak! Om jag hade trott på läkarna istället för Gud, då hade jag antagligen aldrig blivit frisk. Jag säger inte att alla läkare är onda, men en stor del tycks vara så stora i korken att de inte lyssnar på sina patienter.

Gud lyssnar alltid! Du kan alltid gå till Gud med dina bekymmer. Be i Jesu namn, för genom Jesus har vi tillträde till tronen!

Tänk på att i andevärlden står du på golvet inför Guds tron när du ber i Jesu namn!

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 96 - 2006 10 17 Södra Wartzor

Pax Vobiscum,

Ut med det gamla, in med nya sånger till Herrens ära!


Foto "Bang a gong" Fred Schymberg © 2006

PS 33:3 Sjung till honom en ny sång, spela skönt med jubelklang.
Ps 33:3 Sing to him a new song; play skilfully with a loud noise. (Obs! hög volym...)


Foto Fred Schymberg © 2006

Jesaja 42:10 Sjung till HERRENS ära en ny sång, hans lov från jordens ända, Ni som far på havet, så ock allt vad däri är, Ni havsländer med era inbyggare;
42:11 stämm upp, du öken med dina städer och Ni byar, där Kedar bor; jubla, Ni klippornas invånare, ropa från bergens toppar.
42:12 Giv HERREN ära och förkunna hans lov i havsländerna.

Det ligger en oerhörd kraft i lovsång som kommer från hjärtat. All annan lovsång är bara skräp. Det gäller att foku-sera på Gud och glömma allt annat när man lovar Herren. Då öppnas himmelens fönster och Helig Ande kan utgjuta sin kraft över mötet. Gud vill att vi skall ge Honom den ära Han förtjänar. Jag medger att det kan vara omöjligt för många att leva sig in i lovsången. I många kyrkor sitter det envisa sura gamla människor som bara tänker på sig själva, och håller krampaktigt fast i gamla sånger och traditioner som de tycker om, utan att bry sig alls om andra. Dessa människor har ingen kärlek i sina hjärtan. Jag hoppas att Herren – om möjligt – tar hem dem så fort som möjligt.

Galatierna 5:1 För att vi skola vara fria, har Kristus frigjort oss. Stån därför fasta, och låten icke något nytt träldomsok läggas på eder.

Galatierna 5:14 Ty hela lagens uppfyllelse ligger i ett enda budord, nämligen detta: "Du skall älska din nästa såsom dig själv."

Galatierna 5:15 Men om I bitens inbördes och äten på varandra, så mån I se till, att I icke bliven uppätna av varandra. (låter glupskt)

Tiderna förändras och med dem, mode, musik och allt mellan himmel och jord. Så har det alltid varit, och så kom-mer det alltid att vara. Synd att väldigt få gamla människor surfar på nätet för detta skulle de behöva höra, innan de halkar in i ljustunneln. För mig kvttar det i princip vad folk sjunger för stil, bara det är nya sånger. Med "nya" menar jag sånger som skrivits de senaste 2-3 åren plus sånger som skrivits IDAG!

Sedan finns det förstås dåligt skrivna nya sånger oxo. En lovsång skall vara lätt att sjunga, rimma, glad, positiv och gärna dansbar. Kan man inte dansa till den, kommer den att fungera väldigt dåligt som lovsång. Det finns även många nya sånger som inte rimmar! Vad är det för dumheter? Folk måste ju kunna leva sig in i sångerna med glädje. Inte kan man plötsligt klämma in 43 ord där det bara rymms 3... Det verkar som om många skriver lovsånger väldigt slarvigt och respekt-löst.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 95 - 2006 10 16 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Man bör tänka på vad man säger.

Ord kan bli välsignelser men även förbannelser. Om vi t.ex. kallar någon för idiot, då är det en förbannelse vi kastar ur oss. Alla tänker inte så pass långt, man bara häver ur sig dittan och dattan. När vi svär bedrövar vi Helig Ande, och blir där-med svaga andligt sätt. Vi kan inte fungera fullt ut om vi svär och bär oss åt som stolpskott hela tiden.

COL 3:8 Men nu skolen också I lägga bort alltsammans; vrede, häftighet, ondska, smädelse och skamligt tal ur eder mun;

3:9 I skolen icke ljuga på varandra. I haven ju avklätt eder den gamla människan med hennes gärningar

3:10 och iklätt eder den nya, den som förnyas till sann kunskap och så bliver en avbild av honom som har skapat henne.

3:11 Och därvid kommer det icke an på om någon är grek eller jude, omskuren eller oomskuren, barbar eller skyt, träl eller fri; nej, Kristus är allt och i alla.

Det verkar som om namn kan forma oss delvis. Jag tror att det är viktigt att vi tänker på vad namn betyder innan vi ger våra barn namn.

Det ligger nog en stor hemlighet i det uttalade ordet. Jag tror att det egentligen är jätteviktigt vad vi säger. Synd att vi jollrar på som idioter ibland, istället för att tänka oss för.

COL 3:17 Och allt, vadhelst I företagen eder i ord eller gärning, gören det allt i Herren Jesu namn och tacken Gud, Fadern, genom honom.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 94 - 2006 10 15 Södra Wartzor

Pax Vobiscum,

Moder Amma.

En indisk kvinna Moder Amma reser omkring i välden och kramar människor. Hon säger att det handlar om kärlek, "love is the answer" är hennes motto.

Låt henne inte krama dig, vad du än gör!!!

Det kan verka som en positiv kul grej, men det kan ruinera ditt liv! Hon för över onda andar (fallna änglar) till de män-niskor hon kramar. Jag vet att det låter konstigt, men så är det. Moder Amma är Hindu och som sådan har hennes budskap ingenting att göra med Gud.

Det kan till och med kännas trevligt att bli kramad av henne. djävulen försöker desperat kopiera allt som Gud gör...resultatet är förståss död eftersom han hatar alla människor av hela sitt hjärta.

Du kan bli befriad från dessa Hinduiska demoner om du besöker en Bibelbaserad kyrka och ber om befrielse. Sedan kan du även få uppleva övernaturlig frid och fantastiska grejer i andevärlden allt eftersom du får ett djupare liv i Kristus. Om du bara visste vad allt du kunde få vara med om, då skulle du kasta dig själv på knä med en gång och be Jesus komma in i ditt hjärta!


Foto Fred Schymberg © 2006

I Indien flyr onda andar i bibelbaserade möten. De orkar nämligen inte lyssna på Guds ord, om det predikas med kraft och myndighet. Andarna blir påminda om sitt snöpliga slut när de hör om Jesu seger på Golgata och flyr. Andar hör till vardagen i öst, inget konstigt med det. Många passar på att söka befrielse när kristna bibelbaserade predikanter kommer på besök. De är ofta plågade av andar på ett väldigt öppet sätt i t.ex. Indien. Man dyrkar andarna på grund av rädsla. Demonerna (andarna) kan verkligen ställa till det för folk.

Det är säkert många som tycker att jag är en idiot som tror på Gud, men det bryr inte jag mig om för fem öre. Fick till och med ett smsm där det bara stod: "idiot". Det finns så mycket häftigt i mitt liv som Gud står för. Jag har ju trots allt inte varit troende hela mitt liv, jag har sett dem mörka sidan av livet utan Gud oxo. Fy bubblan viken håla världen är utan Gud.

I väst opererar andarna på ett mera slugt sätt eftersom folk oftast tror att andar är fantasier här. Taktiken är där-för anpassad till vår kultur.

Andarna bollar med folks intellekt här istället eftersom vi ofta låtsas vara mer kultiverade och mer högstående än folk i U-länderna. Så är det ju förståss inte, vi är oftast lika korkade på vår sida staketet, även om vi ibland kan ha en större all-mänbildning på grund av allt vi sett och hört. Det har ju inget med vårt intellekt att göra egentligen. Vi har bara haft turen att födas på den sidan av staketet.

Djävulen rider oss tyvärr som de åsnor vi är när vi går med näsan i vädret och låtsas vara "djupare/klokare" än andra.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 93 - 2006 10 13 Södra Wartzor

Pax Vobiscum,

Det grävs upp smuts om de nya svenska ledande politik-erna.

Jag tror inte att de är sämre än de gamla. Jag tror att 99% av alla politiker är falska. Det är ju fel att peka ut någon, men det fanns ju simpla tjuvar i den gamla regeringen! Det är läskigt hur kalla och falska de många gånger är. Vi är nog alla ganska ruttna fast på olika sätt. Det är lätt att kritisera andra när man inte ser sina egna fel.

Av Aftonbladets läsare är ca. 85% oärliga enligt statistiken. De skulle inte lämna tillbaka pengar som de hittat. Det säger en hel del om folkets hälsa tycker jag. Samhället är ruttet!


Foto "rensning" © Fred Schymberg 2006

Skadeglädjen är oxo nedbrytande, nånting som urholkar oss inifrån som cancer.

Vi behöver alla Gud. Försöker vara så ärlig som jag bara kan, jag vet att jag inte är ofelbar för det är ingen. Jag tycker dock att jag måste försöka göra så mycket bra jag bara kan, sen ber jag Gud ta hand om resten.

Be för ditt land, ingen bön är onödig, det kommer tuffa tider för oss alla i framtiden!

Även om det inte händer en massa synliga saker varje gång vi ber, betyder det inte att det inte skulle hända saker! Det händer massor i andevärlden varje gång vi ber!

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 92 - 2006 10 12 Södra Wartzor

Pax Vobiscum,

Ibland får vi inga bönesvar på grund av att vi är arga på någon... Om vi inte förlåter kan inte heller vår Fader förlåta oss...


Foto "Altaret" © Fred Schymberg 2006

Matteus 5:22 Men jag säger eder: Var och en som vredgas på sin broder, han är hemfallen åt Domstolens dom; men den som säger till sin broder: 'Du odåga', han är hemfallen åt Stora rådets dom; och den som säger: 'Du dåre', han är hemfallen åt det brinnande Gehenna.

5:23 Därför, om du kommer med din gåva till altaret, och där drager dig till minnes att din broder har något emot dig,

5:24 så lägg ned din gåva där framför altaret, och gå först bort och förlik dig med din broder, och kom sedan och bär fram din gåva.

5:25 Var villig till snar förlikning med din motpart, medan du ännu är med honom på vägen, så att din motpart icke drager dig inför domaren, och domaren överlämnar dig åt rättstjänaren, och du bliver kastad i fängelse.

5:26 Sannerligen säger jag dig: Du skall icke slippa ut därifrån, förrän du har betalt den yttersta skärven.

Jag ber ibland för de som inte gillar mig, att Gud skall göra dem lyckliga och rädda dem från fördärvet.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 91 - 2006 10 11 Södra Wartzor

Pax Vobiscum,


Foto "Goldmann" © Fred Schymberg 2006

Vi kan alltid lita på Gud!

Det gäller bara att vara ärlig mot sig själv och Gud. Att inte dömma. Ibland måste vi helt enkelt ta det lugnt, backa så att vi ser hela bilden. Det kan många gånger se eländigt ut när vi fäktar mot väderkvarnarna i vårt liv. Men om vi tar oss tid att reflektera över alltihopa grundligt, så ser vi vanligtvis en logik i det hela.

Livet är som ett pussel, vi är alla bitar. Alla bitarna måste finnas med för att det skall funka. Bitarna måste alla vändas om så att rätt sida kommer upp. Annars blir det ingen helhet. Om vi har hörnbitarna är vi en bit på vägen. Inramningen är det som får bilden att ta form först och lättast. Det mindre viktiga bilderna som himmel och hav t.ex. lägger man sist, men de är oxo viktiga! Alla bitar är olika och vi har olika funktioner och alla behövs. Vi kan inte byta ut en bit mot en annan!

Vi har alla vår uppgift här på jorden, men endast Helig Ande kn avslöja den för oss! I oss själva kan vi inte veta.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 90 - 2006 10 10 Södra Wartzor

Pax Vobiscum,

Vasabladets Max-Ola Nordlund intervjuar författaren Erik Wahlström October 9, 2006, angående hans roman "GUD".


Photo "revamped Michelangelo, sorry Mike", Bemjamin Antell 200.

Verkar mest som förutfattade banala tankar om Gud och Guds ord. Wahlström säger -Bibeln är en så underlig bok (det har han i och för sig rätt i eftersom Bibeln inte är en vanlig bok, den bör ej heller läsas som en vanlig bok). Han tillägger -Det är olika texter skrivna av olika individer i olika tider. Gudsbilden är inte alls homogen eller enhetlig...

Så låter det vanligtvis när en oandlig människa talar om Bibeln och Gud. Bibeln är fysiskt skriven av olika apostlar och profeter visst, men det är inte deras ord utan Guds! Gud har dikterat Bibeln till dessa få utvalda andliga män! Dessutom skrev gud själv budorden i sten på det brända berget Sinai i Saudi Arabien!

2PET 1:21 Ty ingen profetia har någonsin framkommit av en människas vilja, utan därigenom att människor, drivna av den helige Ande, talade vad som gavs dem från Gud.

Jag håller egentligen inte med om någonting som Wahlström säger. Eventuellt hade jag hållit med om "någonting" innan jag blev troende, men efter att ha upplevt andedopet har det tänts ett medvetande inom mig som inte fanns tidigare. Det bara blir så när vi låter Gud ta över ens liv. Det tänds ett ljus inom en som förklarar Bibeln på ett andligt sett, som inte är möjligt att förstå utan Helig Ande.

En till stor missuppfattning av Wahlström. -Man skall inte tro att man själv hittar fler guldkorn än de som redan vaskats fram under ett par tusen år. Gulkornen har nog hittats redan.Detta är en otroligt stor miss av Wahlström, men helt naturlig eftersom han inte har något andligt liv. Detta säger jag inte för att på något sätt förlöjliga honom, men har man inte blivit andedöpt då förstår man inte Bibeln, så enkelt är det.

Bibeln är ingen vanlig bok. Om vi försöker läsa den utan Helig Andes ledning, ja då blir det bara en soppa av alltihopa.

De som är troende hittar nya guldkorn (som Wahlström kallar det) varje dag så länge vi lever. Gud använder nämligen sitt ord på många olika sätt!

Helig Ande undervisar oss varje gång vi läser Guds ord. Fast vi har läst samma sak i årtionden, är det inte nödvändigt att vi sett alla sammanhang. Gud uppenbara olika sanningar vid olika tillfällen i vårt liv. Det beror ofta på att vi inte behövt just den vinklingen av ordet tidigare, på grund av personlig mognad eller på grund av situationer man hamnat i o.s.v.

Gud använder Bibeln på praktiska sätt många gånger.

Vanligtvis tycks Han vilja svara på de flesta frågor via Bibeln (åtminstone mina frågor). Jag fick t.ex. en gång veta vilket datum mitt jobb på min arbetsplats skulle upphöra! När jag frågade Gud "när" manade Han mig att slå upp en viss sida i Bibeln. Där stod det ungefär såhär -på en av de sista dagarna i December. Jag tackade Gud och sökte ett annat jobb, när jag långt senare blev kallad till chefen, visste jag vad han skulle säga så jag sade bara att jag redan hade kirrat ett annat jobb. Så enkelt kan det vara när man lever nära Gud.


Foto "Precis som vi är alla träd olika" © Jarna Schymberg 2006.

Att läsa Bibeln under ledning av den Helige Ande är unge-fär som när man komponerar musik. Det verkar som om melodierna aldrig skulle ta slut, trots att det inte finns många noter över huvudtaget...det tycks dock finnas myriader av kombinationer.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 89 - 2006 10 09 Södra Wartzor

Pax Vobiscum,

Gud älskar alla, oavsett vilken bakgrund vi har.


Foto "Goldmann" © Fred Schymberg 2006

Det kan låta banalt och till och med tjatigt, men det är så. Alla är välkommna till Himmelriket, rik, fattig, svart, vit, randig, grön, lokalvårdare och presidenter. Jesus har betalt priset, så vi behöver inte betala, bara ta emot livet som en gåva. Har i och för sig redan sagt detta om och om, för jag vet att det är många som ändå inte fattar nånting. Gud har sagt att vi skall pröva Honom och se att Han är god!

Om man inte prövar på Gud, så kan man ju aldrig veta!

Man kan inte bara vifta bort Honom, för en vacker dag står vi inför Honom allihopa, varken vi vill eller inte. Så är det bara, inte en kotte kan gömma sig för Gud.

Lukas 12:2 Intet är förborgat, som icke skall bliva uppenbarat, och intet är fördolt, som icke skall bliva känt.

Gud ser och hör allt som händer, han till och med vet vad vi tänker be om innan vi ber. Det är saker som dessa som vår hjärna inte klarar av att förstå. För mig har det ingen be-tydelse. Vi kan inte förklara allting här i världen, dessutom är det onödigt.

Det enda som verkligen är viktigt är att alla BORDE pröva på Gud! Är man ärlig så har man lyckan! Det har jag, jag fick den som en gåva när jag sökte Gud. Han har ju LOVAT att svara den som verkligen menar allvar.

Jag bad och bad och bad, just när jag skulle ge upp svarade Han. Varför svarade Han i sista minuten? Inte vet jag, det kvittar...huvudsaken är att Han svarade.

Lukas 11:9 Likaså säger jag till eder: Bedjen, och eder skall varda givet; söken, och I skolen finna; klappen, och för eder skall varda upplåtet.

11:10 Ty var och en som beder, han får; och den som söker, han finner; och för den som klappar skall varda upplåtet.

Lukas 12:8 Och jag säger eder: Var och en som bekänner mig inför människorna, honom skall ock Människosonen kännas vid inför Guds änglar. 12:9 Men den som förnekar mig inför människorna, han skall ock bliva förnekad inför Guds änglar.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 88 - 2006 10 07 Södra Wartzor

Pax Vobiscum,


var en lyckad happening!


Photo © John E. Kendall
http://www.vintage-electronics.com

Bandet NEW SHOES spelade väldigt medryckande praise-musik. Det kommer en till chans nästa månad den 17nde, för de som missade praise-kvällen. Allt gick på engelska, tolkar fanns för finskatalande, ryssar, svenskar och kineser.

Vi som är troende lever i en paralell verklighet, samtidigt som vi lever i det jordiska samhället.

Vi får vara med om massor av övernaturliga händelser, se människors liv förvanlas totalt. Vi får se hur olyckliga får en obeskrivlig glädje i sina liv, många sjuka blir mirakulöst helade (jag till exempel, min farsa, min farmor). Det händer mycket spännande i det andliga livet hela tiden.

Jag tycker att det är sorgligt hur folk ovetande, utan att ta reda på fakta kan kritisera sånt som de inte har sett. Det är mycket vanligt att folk bara rycks med i förtal på olika sätt, utan någon som helst verklighetsförankring.

Det som är tragiskt är att så många lider helt i onödan.


Foto "Old Volvos die hard" © Fred Schymberg 2006

Det är ju så himmelskt enkelt att ta emot Jesus i sitt liv. Med Jesus kommer en övernaturlig livsglädje utan like. Klart att solen inte skiner hela tiden i någons liv, men de dagar då det känns mörkt finns Han där och tröstar oss trots allt!

Jag har inte ångrat för en sekund att jag tog emot Jesus i mitt hjärta 1975...vid 21 års ålder. Det är det bästa som någonsin hänt mig.

Tänk att Gud bryr sig om oss ALLA så mycket att Han tar sig tid att möta oss, var och en för sig som söker Honom – det är ju helt OTROLIGT!

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 87 - 2006 10 06 Södra Wartzor

Pax Vobiscum.


Photo © John E. Kendall
http://www.vintage-electronics.com

Igår stod det om en tjej Linda Seppänen i Expressen.se. Hon fick inte titta på TV eller lyssna på popmusik när hon hörde till Laestadianerna, som är en sekt, som Expressen okunnigt kallade för Kristen...

Det finns tyvärr många som kallar sig Kristna utan att fatta vad kristendom handlar om. Gud kräver egentligen inget av oss förutom att vi bör leva som han lär, av glädje! Vilken galning som helst kan bli Kristen Han frälste ju mig.

Enligt Bibeln får vi komma som vi är. Jesus har betalat priset för vår räddning, när han dog och upptod från de döda. Han tog vår plats på korset. Men vi bör födas på nytt in i hans rike.

Det handlar inte om att vi skall prestera något förutom att följa hans lagar, alla behöver ju lagar annars blir det hösgård. Ingen av oss förtjänar att bli räddad, men Gud är god.

Man kan inte omvända någon med våld. Att bli kristen är nåt som man väljer att bli, ingen kan tvingas till det. Då gäller det inte! I Islam tvingas människor in i deras religion, annars blir man mördad! Kristendomen är inge religion, den handlar om frihet!

Vi som är troende på riktigt, jagar inte icke troende, som somliga påstår. De som gör det har ju inte alla mackorna i pick-nick korgen i så fall.

Alla korståg i Guds namn står den onde för, de har inget att göra med Gud. Religion är från Helvetet, det är en personlig tro vi behöver... Påven som inte är kristen lovade frimurarna evigt liv om de lydde hans galna idéer. Aningslösa som riddarna var lydde de påvens order. Gud var inte glad.

Vi kan inte döda folk för att de har en annan tro, och inbilla oss att Gud är med...vad är det för dumheter. Vi har ju Guds 10 budord, följer man dem så kan man ju inte slå ihjäl någon.


Påven står och viftar, vem är han? = bara en blå gubbe till...

Det finns många präster, biskoppar och påvar m.fl. som inte har en aning om vem Gud är. Därför har det blivit en Helvetets soppa av allting.

Här är en lista på kyrkor som folk kallar för Kristna, som jag personligen inte kan rekommendera, på grund av att de har hittat på en massa dumheter som inte har någon grund i Bibeln. Det finns förståss genuint troende människor i många av dessa kyrkor, det är ett av livets mysterier.

Katolska kyrkan (ber till avgudar t.ex. helgon. Tror att man kan betala för syndernas förlåtelse på olika sätt.)

Lutherska kyrkan (det finns vissa Lutherska kyrkor som har präster som är ristna, men sådana kyrkor verkar vara få. På senare år har reformerta kyrkor bjudit in religioner och därmed blivit synkretiska. Vi kan inte gå i ok med mörkret!

Om en icke troende präst står och predikar far ju hela kykan lätt åt Helvete, eftersom han är blind som en lyktstolpe. Blinda kan ju inte leda blinda, då trillar de ju allihopa i diket.

Matteus 15:13 Men han svarade och sade: "Var planta som min himmelske Fader inte har planterat skall ryckas upp med rötterna.

15:14 Frågen icke efter dem. De är blinda ledare; och om en blind leder en blind, så falla de båda i gropen."

Jag hörde en radiointervju i Sveriges Radio för ett antal år sedan.

En kvinnligt journalist intervjuade ca. ett halvt dussin präster i Svenska Kyrkan. Ingen av dem trodde på Bibelns Gud. Man bara svamlade hit och dit.

2 Petri brev 2:1 Varning för falska lärare, med påminnelse om de straffdomar som i forna tider övergingo både änglar och människor.

2:1 Men också falska profeter uppstodo bland folket, likasom jämväl bland eder falska lärare skola komma att finnas, vilka på smygvägar skola införa fördärvliga partimeningar och draga över sig själva plötsligt fördärv, i det att de till och med förneka den Herre som har köpt dem.

Reportern blev förtvivlad över prästernas otro, inte så konstigt egentligen. Så går det om man inte har en personlig tro. Dessa värdelösa präster har läst Bibeln som en bok istället för att be om ledning av den Helige Ande.

Om man inte blir andedöpt så fattar man inte mycket, det gjorde i alla fall inte jag. Bibeln var lika torr som en telefon-katalog för mig, innan jag mötte Gud personligen.

Dessa präster kommer att få ett grymt straff eftersom de leker med Guds ord och därmed leder människor i fördärvet.

Mormonerna (jättekonstiga obibliska idéer, ganska SCI FI)

Laestadianerna (En lagisk kyrka med massor av påhittade förbud).

Jehovas Vittnen (En lagisk kyrka med massor av påhittade förbud). De har satt datum för händelser som Gud säger att vi inte kan veta. Sen har det visat sig att de hade fel.

Christian Science (En lagisk kyrka med massor av påhittade förbud, en soppa utan like).

Children of God Jag har samtalat med en av ledarna, han visste inte mycket om Bibeln. De tycks vara väldigt human-istiska, alltså säger sådant som låter fint utan andligt innehåll. I denna sekt används sex promiskuöst.

Sjunde dagens adventister (En lagisk kyrka med massor av påhittade förbud).

Ortodoxa Kyrkorna (de tycks älska att utföra massor av konstiga ritualer som de har hittat på själva, sen ber man dessutom till döda ting som t.ex. ikoner. En ikon är en förbannad målning, inte finns det nån frälsning i en målning). En kille i den kyrkan sade att de även ber till lamporna i kyrkan, detta var i Sverige.

LEVITICUS 26:1 I skolen icke göra eder några av gudar, ej heller uppresa åt eder något beläte eller någon stod, eller uppsätta i edert land stenar med inhuggna bilder, för att tillbedja vid dem; ty jag är HERREN, eder Gud.

DEUTERONOMY 29:17 Och I sågen deras styggelser och eländiga avgudar, de gudar av trä och sten, silver och guld, som funnos hos dem.

JESAJA 2:8 deras land är ock fullt av avgudar, och sina egna händers verk tillbedja de, det som deras fingrar hava gjort.

Kyrkor (med länkar) som är ganska normala (som jag besökt):

Aspnäskykan i Järfälla, Sverige. (jag har varit medlem där, det är en frikyrka). Kjell Sjöberg var pastor där på min tid.

Filadelfia i Stockholm (snobbig frikyrka med sannt budskap.

Citykyrkan (Väldigt trevlig frikyrka nära Hötorget, Stockholm). På min tid var Stanley Sjöberg pastor där.

Södermalmskyrkan, Stockholm.

Vineyard i Stockholm.

Örebro Missionens skola, Sverige. (Baptistkyrka, jag blev troende där)

Nu vet jag ju inte hur det förhåller sig i dessa kyrkor idag, många har ju tappat tron. Man får själv bedöma.

I Finland:

Kvevlax Missionskyrka, I Kvevlax, Finland. Helandemöten Kl. 19.00 Onsdagar. (Jag vet inget om deras strikta "vanliga möten", men onsdagarna är fina). PS. Man kan behöva öronproppar under musikens gång ibland, om man sitter långt fram. – Vet inte hur läget är där idag 2020. På min tid var Olle Rosenkvist pastor, han är andefylld.

Koola predikanter:

Olle Rosenqvist, Missionskyrkan i Kvevlax.

Rune Månsson, Sverige.

Kjell Sjöberg (min f.d. pastor i Aspnäskyrkan).

PS. Det skrivs ofta mycket skräp om predikanter som verkligen går Guds väg. Läs killarnas böcker istället och bilda dig en egen uppfattning. Klicka på deras namn så kommer du till deras hemsidor. Det finns predikningar och allt möjligt, bäde audio och video på somliga länkar.

Vi förändras alla med tiden, viktigt att alltis vara "vaken", vem som helst kan ju falla.

Sköt om er, och var snälla med varandra.

PS. Ikväll Fredag!!!

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 86 - 2006 10 05 Södra Wartzor

Pax Vobiscum,

Lutherska kyrkan i Finland har igen gjort bort sig.

Man har Gudstjänst för hundar i Finland. Jag tycker att det är att förnedra Gud att släpa in hundar i kyrkan. Jag blir väldigt ledsan i min ande när jag hör sådant.

2 PET 2:10 Och detta gör han först och främst med dem som i oren begärelse stå efter köttslig lust och förakta andevärldens herrar. I sitt trots och sin självgodhet bäva dessa människor icke för att smäda andevärldens härlige,

Det var en reporter som frågade prästen om hundar kommer till Himmelen.

Prästen kunde inte ens sin Bibel (!!!) utan stod och svamlade som ett fån att det var oklart i Bibeln...Vad är det för typer man prästviger egentligen, som inte ens vet vad Bibeln lär?

2 Petri brev 2:12 Men på samma sätt som oskäliga djur förgås, varelser som av naturen äro födda till att fångas och förgås, på samma sätt skola ock dessa förgås, eftersom de smäda vad de icke känna till;

Det är ju ingen hemlighet att djur inte kommer till Him-melriket (se ovan)! Djur har ju ingen ande som vi människor. Därför är det synd att många inte sköter om sina djur. Djuren har bara ett liv, här och nu behandla dem därefter.

Jag är helt övetygad om att ingen kommer att sakna sina djur i Himmelen!


Foto "Spider boy" © Fred Schymberg 2006

Våra vyer kommer att vidgas så till den milda grad att vi inte kommer att ha någon sorg i våra livet efter döden, ifall vi har tagit emot Jesus i våra hjärtan förståss.

Uppenbarelseboken 21:4 och skall avtorka alla tårar från deras ögon. Och döden skall icke mer vara till, och ingen sorg eller klagan eller plåga skall vara mer; ty det som förr var är nu förgånget."

21:5 Och han som satt på tronen sade: "Se, jag gör allting nytt." Ytterligare sade han: "Skriv: ty dessa ord äro visa och sanna."

21:6 Han sade vidare till mig: "Det är gjort. Jag är A och O*, begynnelsen och änden. Åt den som törstar skall jag giva att dricka för intet ur källan med livets vatten. 21:7 Den som vinner seger, han skall få detta till arvedel, och jag skall vara hans Gud, och han skall vara min son.

2 PET 2:9 Så förstår Herren att frälsa de gudfruktiga ur prövningen, men ock att under straff förvara de orättfärdiga till domens dag.

De som dör utan att vara troende får ett Helvete som är mycket grymmare än något man kan föreställa sig. Har man inte valt att följa Jesus, så är det bara så...inga förklaringar fungerar på andra sidan, då är det nämligen för sent .

2 PET 2:17 Dessa människor äro källor utan vatten, skyar som drivas av stormvinden, och det svarta mörkret är förvarat åt dem.

Vi som är troende välsignar vanligtvis de hem som vi går in i för första gången som Bibeln lär! Det är vi manade till. Då blir hela hushållet välsignat, men att släpa hundar till kyrkan tycker jag är ett hån mot allt heligt.

Lukas 10:5 Men när I kommen in i något hus, så sägen först: 'Frid vare över detta hus.'

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 85 - 2006 10 04 Södra Wartzor

Pax Vobiscum,

Big bang-mysteriet.

Mätningar av strålning efter universums födelse gav de två amerikanska fysikpristagarna John Mather, 60, och George Smoot, 61 Nobelpriset. Det hjälper oss att förstå hur universum utvecklades.

Så killarna har eventuellt kommit Gud på spåret! Big deal...

Jag skrev en sång om den stora bangen på min CD Luna Park som kommer från presseriet endera dagen. Här är texten till den:

Big Bang, Wham Bam
© 2003 music & lyrics: Benjamin Antell

Oh la la Big bang
Oh la la Big bang

Gimme your guitar let me tune it down
let me play 4 hours ‘til the Son comes down
let me be your brother let me be your friend
let me be some one...
let me buy you a coffee in the pouring rain

Did He bang us into motion
or where did we come from
Creepy crawlers from the ocean
or ET prowlers from above
Did He bang? or did He wham?
Wham Bam!

There’s a great deal of confusion
the scholar shakes his head
there’s a great deal of confusion
some even think He’s dead
Did He bang? or did He wham?
Wham Bam!

If I could fly I’d be a happy man
I’d dodge the wires at the power plant
my body is worn and my jeans are torn
if I coulda woulda shoulda
let’s move it along

Gimme your guitar let me tune it down
let me play 4 hours ‘til the Son comes down

I used to think He had a long beard
and He was sleeping in the clouds ZZZ

I used to think that He was far out
someone I’d meet at my demise
But then He banged and he whammed
Wham Bam!

Evolution is a shallow wish
like a Jellyfish slippin’ off a Sushi dish

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 84 - 2006 10 03 Södra Wartzor

Pax Vobiscum,


Foto "Roots" © Jarna Schymberg 2006

En bekant till mig har beslutat att sluta gå på kristna möten.

Det betyder troligtvis att hans andliga liv kommer att förtvina. Om vi inte besöker gudstjänster, är det svårt att växa i tron växa. Vi behöver höra Guds ord om vi vill växa. Tron kommer genom Guds ord som predikas.

Han kommer dessutom att bli ett lätt byte för de onda makter som omsluter oss dagligen för att försöka få oss på fall. Min vän har ju inga rötter i andens värld. Han kommer från ett hem där man aldrig talat om Gud.

Själv hade jag turen att växa upp i ett hem med kristna föräldrar.

Det var antagligen tack vare dem och min farmor Selma Antell (min bästa vän någonsin) som jag aldrig spårade ur helt och hållet.

När jag senare i livet vid 21 års ålder mötte Gud, märkte jag att jag hade nytta av allt jag hört (fast jag inte fattat mycket tidigare). Ordet hade gett mig en moralisk grund att stå på.

När jag sedan mötte den Helige Ande (som är som en person), då förstod jag plötsligt mycket av det jag hade hört. Det var en häftig upplevelse. Jag minns att det första året i mitt kristna liva var en enda JAHAA! upplevelse.

Min vän har knappast tänkt igenom sitt beslut.

Tänk på alla de människor som kommer att gå förlorade på grund av att han mister sin kallelse! Gud har ju en plan för hela hans liv. En plan som Gud bestämt innan han föddes över huvudtaget!

Nu kanske vi aldrig får reda på vad som kunde ha hänt igenom min vän... Såg honom dock under förbön (i en syn) som predikant i en liten församling. Han bar en grå kostym, vilket han normalt inte gör. Mångas blod kommer att krävas ur hans hand.

Ingenting är egentligen en slump.

Det var meningen att jag skulle leda honom till Gud. Det var meningen att bland annat han skulle leda mig till den kyrka jag nu går i osv. Vi behöver alla varandra i den grymma värld vi lever i.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 83 - 2006 10 02 Södra Wartzor

Pax Vobiscum,

Man måste ofta gå på vattnet när man följer Gud.

Jag glömde skriva om detta igår ...(Ordspråksboken 3:5 Förtrösta på HERREN av allt ditt hjärta, och förlita dig icke på ditt förstånd).

Jag tror att det är så att, när vi får ett ord från Gud, ett rhema att gå på, kommer ofta logiken emot.

Det finns så mycket praktiskt som verkar helt ologiskt många gånger. Det är det som jag menar med att gå på vattnet, man måste helt enkelt göra en del saker enbart i tro, fast hur galna de verkar. Vi kan inte sitta och vänta på ett övernaturligt tecken, eller en ekonomisk grundplåt i all evighet. Det är när vi går i tro som det börjar hända saker och Gud ser till att vi har mat för dagen.

Man har kanske ett jobb med bra betalt och så plötsligt en dag känner man hur Gud manar en att säga upp sig och börja med något som verkar ekonomiskt ohållbart. Då gäller det att lita på Gud istället för förståndet. Om det verkligen är Gud som är bakom projektet, kommer det att fungera mirakulöst på något sätt...och vad är coolare än det?


Foto "ge mig en hand" © Fred Schymberg 2006.

Jag har varit med om händelser som dessa, många gånger i mitt liv...det har alltid fungerat. Det finns en hel del logiska uppdrag och jobb som man måste lägga av med när man blivit troende, om det uppstår en konflikt mellan tron och jobbet. Det löns alltid att gå Guds väg, även om det kan vara smärt-samt ibland.

Jag vet av erfarenhet att det enda sättet att bli lycklig är att dö bort från sig själv och följa Guds vilja.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


Jag har inte för avsikt att såra någon med mina skrivelser, men jag vill vara ärlig. Därför är jag rakt på sak för det mesta utan krusiduller. Samhället idag är väldigt ruttet och korrumperat, och tiden är kort. Jag har ett inre tryck att skriva om det jag gör, och mitt hopp är att någon skall ha utbyte av skriverierna som är ett resultat av min vandring med Gud.

Peace, Ben

 

 

Benny Antell, Ben Antell, Benjamin Antell