BENs tankar (på svenska) 233 - 2007 04 29 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

När Jesus kommer tillbaks till Jorden. kommer ALLA att se Honom!

De som inte känner Honom kommer att bli skraja, vi andra kommer att bli överlyckliga när vår frälsare äntligen kommer för att hämta de Troende.

Matteusevangeliet 24:27 Ty liksom blixten går ut från öster och syns ända borta i väster, så skall Människosonens ankomst vara.

Vi som är troende känner Jesus precis lika bra som vi känner våra närmaste vänner, jag till och med ännu bättre.

Vi tjänar inte Gud av rädsla utan av kärlek. Vi vet att Gud älskar oss och bara vill vårt bästa.

Matteusevangeliet 24:37 Ty som det var i Noas dagar, så skall det vara vid Människosonens återkomst.

38 Som människorna levde dagarna före floden: de åt och drack, gifte sig och blev bortgifta, ända till den dag då Noa gick in i arken,

39 och de visste ingenting, förrän floden kom och ryckte bort dem alla - så skall Människosonens ankomst vara.

40 Då skall två män vara ute på åkern. Den ene skall tas med, den andre lämnas kvar.

41 Två kvinnor skall mala på en handkvarn. Den ena skall tas med, den andra lämnas kvar.

Ibland är det svårt för oss att ta emot helande och välsignelser, men det har inget med Gud att göra.

Vi kan ha missat en del viktiga saker, som att älska våra medmänniskor, våra närmaste osv. Vi har alla brister, och vi syndar dagligen på olika sätt. Därför dog Jesus i vårt ställe så att vi skulle få förlåtelse för våra misstag.

Därför är det viktigt för oss att söka Gud dagligen, inte bara 5 minuter.

Det är viktigt tt vi ger Gud störst plats. Somliga säger att de inte har tid, så är det inte...det kan kännas så, men allt handlar om prioriteringar.

Gud följer inte naturlagarna, därför måste vi lita på Honom.

Han tar hand om oss om vi går i tro i Jesu namn genom livet. Det kan kännas som att gå på vatten, ibland blir vågorna höga, då gäller bara bara att tro.

Det är jätteviktigt att vi älskar alla människor lika mycket.

Med alla menar jag även de som sammhället har ratat, luffarna, uteliggarna ja alla fattiglappar och utdömda, de som är psykiskt plågade, mindre intelligenta och naturligtvis alla invandrare.

Tänk hur illa behandlade många invandrare blir. De kommer många gånger hit med kärlek och glädje i sina hjärtan, men vad får de möta? Kan vi vara stolta över hur vi behandlar dem?

Jesus sade at så som vi behandlar våra medmänniskor, behandlar vi Honom!

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Kom ihåg att kolla GOD TV på nätet: http://www.god.tv/WatchOnline/


BENs tankar (på svenska) 232 - 2007 04 28 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Pang sade det i monitorn idag...

Som tur var hade jag sparat min gamla lilla Radius burk på vinden. Nu är den i bruk igen.

Det är annorlunda med tron, man kan inte lägga den i en låda på vinden, för då torkar man upp och hela livet blir en öken. Det kan ta länge att komma tillbaks, när man har "varit ute och cyklat" av olika orsaker.

Det tycks ta massor av bön att komma tillbaks till den plats där man var, för att sedan gå vidare.

2 år har det gått för mig än så länge. Nu är jag väl ungefär där jag var andligt sett, även om Gud har visat mig en hel del nya saker.

Jag diggar verkligen mitt övernaturliga liv i Kristus, det är sååå mycket intressantare än allting på jorden.

Jag kan säga det för jag har rest runt jorden, och jag har varit med om en hel del i livet, bott med ormar i ett tält i Australien en tid, blivit skjuten, opererad av helgalna finska läkare, dykt i alla möjliga hålor längs kusten i Wollongong där jag har bott och i dammar kring Brisbane där jag oxo har bott, lekt med jättespindlar, blivit stucken av alla möjliga och omöjliga jätteinsekter runt jorden. Blivit rånad i Finland ett antal gånger, blivit biten av ödlor, vattenskorpioner och jättemyror, blivit överkörd av en Javelin SS, trillat ner från tak några gånger, ätit på arméförläggningen i Dragsvik några gånger utan att bli sjuk, givit ut ett antal skivor...osv.

Men inget går upp mot de andliga upplevelser som Gud ger mig titt som tätt.

Du kan även få uppleva Guds kraft i ditt liv, om du tar emot Jesus som din personliga räddare! Det är jätte enkelt, därför missar många påängen. Vem som helst kan få komma till Gud, det spelar ingen roll hur rutten man är, Gud spolar bort all synd ur ens liv. På bråkdelen av en sekund är man förlåten!

Säg denna bön på allvar, så skall du få se på andra bullar. Ibland måste man våga pröva på nya saker.

"Herre jag ber dig i Jesu namn att komma in i mitt liv och ta över allting. Förlåt mig mina synder, de som jag vet om, men även de som jag inte känner till. Jag tror att Jesus dog för mig i mitt ställe. Herre min tro är svag, hjälp mig att tro på allvar. Amen"

Om du sade bönen på allvar är du frälst! Grattis!!! Du är en lyckans ost :-)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Kom ihåg att kolla GOD TV på nätet: http://www.god.tv/WatchOnline/


BENs tankar (på svenska) 231 - 2007 04 26 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Jesus är det enda bron till Gud.

Foto © Fred Skymberg

Ingen annan trosriktning erbjuder oss syndernas förlåtelse genom Jesus Kristus Guds son.

Gud "Jag Är" (Ehyeh) vill vara vår Pappa enligt Bibeln. Tänk att Han vill umgås med oss, trots att vi är som vi är. Tänk att Han sände sig ende Son att dö för våra synder, så att vi skulle kunna få liv.

Tänk att Gud förändrar vår personlighet då vi ber om förlåtelse och ber Honom komma in i våra liv och ta över.

Tänk att Han även helar oss från sjukdomar, som läkarna inte klarar av att fixa. Jag har sett tonvis med under i mitt liv, jag har även själv fått uppleva helande flere gånger.

Varför trillar folk omkull å möten ibland?

När Gud kraft kommer över en så är det inte alltid möjligt att förbli stående.

Ingen i hela världen kan förklara hur det går till, man bara trillar omkull, och det känns fantastiskt skönt. Jag har aldrig sett att någon skulle ha skadat sig trots att de har fallit raklånga bakåt :-)

Det handlar absolut inte endast om något ytligt känslobaserat.

När vi trillar omkull av Guds kraft, händer det ofta att vi blir helade både psykiskt och fysiskt. Så vitt ja kan se handlar det mest om helande, av olika slag samt tröst och undervisning. Herren talar till oss ofta när vi är under Smörjelsen, som "kraften" kallas.

Eftersom det inte finns någonting att jämförbart på Jorden, rekommenderar jag alla at pröva på Gud! Han är enbart en positiv upplevelse.

Jag skulle aldrig kunna tänka mig att lämna min tro för någonting annat. Det går ju bara inte eftersom jag verkligen känner Gud och umgås med Honom dagligen. Det är Han som bestämmer över allting i slutänden i alla fall.

Han har en perfekt plan för DITT liv! Det är inte många som fattar det. Om vi inte lever i Hans plan för våra liv blir vi aldrig ritktigt lyckliga.

Somliga som inte har andlig insikt, säger att det är samma sak som i Afrika där folk kommer i trans av onda andar.

Det är en sjuk paralell att dra. Den onde har alltid försökt härma allting som Gud gör, det kommer han säkert att fortsätta med oxo.

Att kalla den ondes verk i t.ex. Afrika, för den Helige Andes verk är grymt. Jag tror att det kan vara ödesdigert för den som gör det, för det är allvarligt att bedröva den Helige Ande.

Många är rädda för den Helige Andes verk på grund av stolthet.

De vågar inte hänge sig på möten på grund av vad folk skall tycka. Det är mycket sorgligt, sedan kommer de med alla möjliga sjuka bortförklaringar varför de inte tror att det är Gud som står bakom alltsammans. För det mesta är de bara offer av Jantelagen.

Den Helige Ande skulle kunna utföra stora verk ifall vi bara tog emot Honom.

Det är ett under at Han fortfarande orkar med oss! Jag hade slängt in handduken för länge sedan, Gud älskar oss verkligen, trots att vi är allt igenom onda.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Kom ihåg att kolla GOD TV på nätet: http://www.god.tv/WatchOnline/


BENs tankar (på svenska) 230 - 2007 04 25 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Älska era fiender...låna pengar åt dem UTAN att hoppas på att få igen dem!!!

Lukas 6:35 Nej, älska era fiender, gör gott och ge lån utan att hoppas få igen något. Då skall er lön bli stor, och ni skall vara den Högstes barn, eftersom han är god mot de otacksamma och onda.

36 Var barmhärtiga så som er Fader är barmhärtig.

Tänk att Gud uppmanar oss att älska våra fiender på detta sätt... Vem lånar väl pengar åt sina fiender??? Vem skänker bort sina pengar till fiender?

Jag tror inte att många klarar av att följa Guds bud, speciellt inte när det handlar om pengar.

Det är ju inte varje dag folk lånar bort pengar utan att hoppas få den till baka...

Jag tror inte heller att vi bör låna bort pengar enbart i hopp om att Gud skall välsigna oss. Jag tror att det är meningen att vi skall ge bort pengar för att vi älskar människor och Gud.

2 Kor 9:7 Var och en må ge vad han har beslutat sig för i sitt hjärta, inte med olust eller av tvång. Ty Gud älskar en glad givare.

Dessuom tror jag att det är meningen att vi inte skall ge a vårt överflöd utan att vi skall ge tills det tar ont :-) Det låter säkert helt galet om man tänker logiskt, men jag tror att det är så :-)

Mark 12:44 Ty alla gav de av sitt överflöd, men hon gav av sin fattigdom, allt vad hon hade att leva på."

1 Tim 6:18 Uppmana dem att göra gott, att vara rika på goda gärningar, att vara generösa och dela med sig

Luk 12:15 Sedan sade han till dem: "Se till att ni aktar er för allt slags girighet, ty en människas liv består inte i att hon har överflöd på ägodelar."

När vi dömmer andra, betyder det att vi tycker att VI är bättre än de!

Därför är det bättre att hålla sin kritik för sig själv, om man inte vill bli dömd av Gud från Hans perspektiv. Dessutom kan vi sällan veta Guds perspektiv på våra handlingar.

Jag är helt säker på att våra hakor kommer att slå i golvet när allting uppdagas om vårt innersta.

Lukas 6:37 Döm inte, och ni skall inte bli dömda. Fördöm inte, och ni skall inte bli fördömda. Förlåt, och ni skall bli förlåtna.

38 Ge, och ni skall få. Ett gott mått, packat, skakat och rågat skall Gud ge er* i famnen. Ty med det mått som ni mäter med skall det mätas upp åt er."

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Kom ihåg att kolla GOD TV på nätet: http://www.god.tv/WatchOnline/


BENs tankar (på svenska) 229 - 2007 04 24 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

En kille jag känner flyktigt skall låta döpa sig imorgon.

Foto © Fred Skymberg

Han blev troende för ca. ett år sedan. Det tog en stund för honom att komma på rätt köl efter ett långt liv utan Gud. Nu skall han döpa sig som ett tecken på att han har gjort sinnesändring. Han är även döpt som barn, men det har ju ingen betydelse, eftersom en baby inte kan veta nånting. Barnadop är en handling som är påhittad av kyrkan, det har ingen grund i Bibeln. Barnadopet är kanske mera till för föräldrarna än barnet, en kul grej för en baby har ju ingen tro.

Mark 16:16 Den som tror och blir döpt skall bli frälst, men den som inte tror skall bli fördömd.

Dan Ådahl (musikern) döpte mig medan jag var en sökare.

Jag åkte på ett kristet läger till Svartholmen då jag sökte efter meningen med livet. Jag såg att det stod i Bibeln at vi skall döpa oss, så jag tänkte "kanske får jag kontakt med Gud då".

Dopet blev en besvikelse för mig personligen.

Så kan det gå om man inte riktigt fattar vad man håller på med. Jag är dock glad att ha gått igenom dopet. Nu gick det visserligen inte mer än någon månad innan jag mötte Gud som tur var på Örebro Missionens Bibelskola.

Så desperat var jag att hitta meningen med livet, att jag åkte till en Bibelskola i Sverige, utan att ha ett andligt liv.

Apg 8:36 När de nu färdades vägen fram, kom de till ett vatten, och hovmannen sade: "Se, här finns vatten. Vad hindrar att jag blir döpt?" *

Apg 8:13 Också Simon kom till tro, och sedan han blivit döpt höll han sig till Filippus. Han blev mycket häpen, när han såg de stora tecken och kraftgärningar som utfördes.

Det skall bli roligt att få se min gamle vän bli döpt.

Foto © Fred Skymberg

Sedan har har bara andedopet kvar, sen blir det drag under galosherna :-)

Matt 3:16 När Jesus hade blivit döpt, steg han genast upp ur vattnet. Och se, himlen öppnades, och han såg Guds Ande sänka sig ner som en duva och komma över honom.

Efter andedopet får man en fördjupad förståelse för Guds ord. Bibeln blir levande för en, den upphör att endast vara en bok.

Min vän har i och för sig redan fått uppleva mycket av den Helige Ande, men snart kommer han att få ett ännu rikare och ännu mera spännande liv.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Kom ihåg att kolla GOD TV på nätet: http://www.god.tv/WatchOnline/


BENs tankar (på svenska) 228 - 2007 04 23 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Det tycks finnas många fega människor i världen.

Jag tror att en stor del som inte prövar på Gud helt enkelt är fega. Man är rädda för vad släkt och vänner skall tycka. Eller så är det grannarna man är rädda för, somliga är rädda för allting, till och med att gå utanför dörren. Basil Fawltys svärmor var till och med rädd för dörrhandtag :-)

Gud kan ta bort ALL rädsla!

När man kommer till Gud försvinner en stor del av rädslan eller allt på en gång. För en stor del försvinner all rädsla på bråkdelen av en sekund, för andra kan det ta tid.

Om man lär sig känna Gud på djupet, försvinner all rädsla för evigt. Så är det bara, det finns ingen rädsla i perfekt kärlek.

Jag kände mig missslyckad som barn.

Jag var ensam och osäker. Osäkerheten har suttit i länge, eftersom allting är så relativt. Det enda som inte är relativt i världen är Guds kärlek till oss. Han älskar varenda en av oss. Jag vet att det är så, för Han har bevisat det för mig.

Det är viktigt att man inte bryr sig om folks negativa kommentarer i livet.

De flesta människor är elaka, det bara är så. Vi är förbannade med en ond karaktär tills vi tar emot Jesus i våra liv. En del blir av med eländet på en gång, för speciellt onda människor kan det bli en utdragen process, men fria blir alla om viljan finns.

Det finns mycket som vi inte kan förändra i egen kraft.

Därför behöver vi Jesus i våra liv. Hans Helige Ande kan förvandla oss fullständigt. Jag är inte alls samma människa som jag var innan jag mötte Gud.

Jag har sett skitstövlar förvandlas "nästan" till änglar, efter att de har tagit emot Jesus.

Det händer gång på gång. Egoistiska elaka typer blir generösa utåtriktade människor, som täker på omgivningen. Narkomaner, alkoholister och alla möjliga plågade människor blir befriade. Och får på så sätt helt nya liv. Gud helar äktenskap och relationer. Han helar oss även från sjukdomar, det mesta hänger på oss om vi kan ta emot eller inte.

Är vi villiga att följa Honom och leva rena liv, efter det att Han har frälst oss?

Om vi lever i Hans vilja, vänds allting i seger.

Nu bedömer världens barn "seger" med andra ögon än vi som är troende på riktigt. De som inte har andliga liv stirrar sig blinda på det materiella, det gör även en del Kristna. Det beror bara på hur nära Guds hjärta man är.

Om man inte lever för Gud, hägrar pengarna hela tiden, men så fort man kommer närmare Gud, förlorar pengar all dragningskraft.

Om du "vågar" be denna bön blir du frälst och fri!

Herre Jesus, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att du dog för mig. Jag tror att Gud reste dig från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig. Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus!

Ifall du sade bönen, förstår du en stor hemlighet!

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Kom ihåg att kolla GOD TV på nätet: http://www.god.tv/WatchOnline/


BENs tankar (på svenska) 227 - 2007 04 21 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Varför svarar inte Gud på alla böner?

Många gånger beror uteblivna bönesvar på att vi lever i synd.

Synd kan vara många olika vardagliga saker. Här är en liten lista på synder:

Att bo ihop utan att vara gift, att tala illa om andra, att vara snål, att låtsas vara bättre än andra, att ha sexuellt umgänge med någon av samma kön, att inte respektera folk, att vara elak, att vara missundsam osv. Att hata någon.

Att göra nåt som samvetet säger är fel är alltid synd.

Allt som Gud har sagt i sitt ord att vi skall respektera blir synd, ifall vi inte gör Hans vilja.

Naturligtvis är valet vårt.

Vi kan inte förvänta oss någonting från Gud om vi inte följer Hans vilja.

Bara för att någon Viktig-Petter ändrar Bibeln så att den skall "synka" bättre med 2007, betyder inte att Gud kommer att ändra sig.

Det har ingen betydelse vilka galenskaper människor hittar på, Guds ord står fast.

Vi kan inte komma inför tronen och förvänta oss bönesvar om vi lever i synd (förutom om vi ber om förlåtelse och tar emot Jesus i våra liv först).

Vi kan inte komma inför Gud med smutsiga kläder, vi måsta vara rentvättade genom Jesu försoning på korset. Vi måste leva rena liv inför Gud om våra böner skall ha framgång.

När vi verkligen kommer inför Gud med rena hjärtan, ser han oss alla som sin brud.

Därför kan vi räkna med att Han tar hand om oss i livets villervalla. Han beskyddar och bevarar oss, och uppfyller våra önskningar automatiskt. Han vet precis vad vi behöver, redan innan vi ber om det.

Vi bör tillbringa timmar i bön om dagen om vi vill komma någon vart i det andliga livet. Det är dock jätteviktigt att det inte blir någon död ritual av det hela... Typ att man har nån standard bön man rabblar upp under en viss tid, en sådan bön har ju ingen som helst verkan. En del fattar inte att man kan be till Gud i timtal. Det kan man hur lätt som helst bara man kommer igång på allvar.

Jag minns att Jehovas Vittnen i Stockholm var tvungna att vara ute och vittna en viss tid per dag. De svarade inte ens på frågor när tiden var ute :-) Där kan man snacka om religion och ritualer.

Religion är en boja runt halsen för många människor.

Fy bubblan för religion säger jag. Jag är tacksam att Gud har visat vilket elände religion ställer till med. Lika tacksam är jag att Gud har givit mig en personlig gemenskap med Honom själv. Det kan även du få, om du vill.

Nyckeln till bönesvar är "ske Din vilja".

Det är så vi behöver be när vi är inför tronen. Han vill alltid vårt bästa. Han älskar oss mycket mer än vi kan förstå, han offrade ju till och med sin egen Son. Bara för att vi skulle kunna få evigt liv.

Några frågor:

1. Vet du att Gud älskar dig, och att Han har en plan för DITT liv?

2. Ifall du dog idag, skulle du då komma till Himmelriket?

3. Ifall du tror att du kommer till Himmelriket, varför?

- för att du tycker att du är en bra människa?

- eller för at du går i kyrkan ibland?

Vet du att Bibeln säger att alla har syndat och saknar härligheten från Gud, Ty syndens lön är döden, men Guds gåva är evigt liv i Kristus Jesus, vår Herre?

Utan Jesus har vi ingen chans att se Himmelriket. Om du vill bli räddad till evigt liv, bed då denna korta bön:

Herre Jesus kom in i mitt hjärta. Förlåt mig min synd och befria mig. Tack för att du dog för mig. Jag tror att Gud reste dig från döden. Fyll mig med din Heliga Ande, Guds frid och helig glädje. Ge mig ett hjärta för de förlorade och en hunger att lära känna dig bättre. Ge mig mod att sprida evangeliet om Jesus.

Jag är frälst, jag är född på nytt. Jag är förlåten och jag är på väg till Himmelriket, för jag har Jesus i mitt hjärta.

Tack Jesus!

När du bad Jesus komma in i ditt hjärta och förlåta dig dina synder, gjorde han det. Dina synder är förlåtna. Kom ihåg att alltid springa till Gud och inte ifrån Honom. Han älskar dig och har en stor plan för ditt liv. Det är väldigt goda nyheter.

Skriv till mig och berätta om du bad bönen. Om du vill ha hjälp eller förbön är det bara att skicka ett mail, clicka på UNCLE BEN och skriv vad du har på hjärtat.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Kom ihåg att kolla GOD TV på nätet: http://www.god.tv/WatchOnline/

2 X PS!!!

Häng med på ONE om nu är i närheten...Ikäll!

"I Wanna be like my master" poster :-) Featuring "Elvis" the dög.


BENs tankar (på svenska) 226 - 2007 04 20 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

När vi talar illa om folk, får Gud problem med att välsigna oss.

Det är viktigt att inte snacka illa om folk. Hur lätt är det inte att trilla i det diket? Jag brukar vada omkring diket nästan varje dag med ena benet, det har så otroligt hala kanter.

Vi tänker inte på vad vi säger många gånger.

Allt förtal bromsar upp vår andliga utveckling. Orsaken till att vi snackar så mycket dynga är bland annat den att vi har tomma liv. Om man vill att Gud skall använda en, då får man se upp med tungan.

Om Gud får fylla våra liv till fullo, lämnar vi sådant snack bakom oss.

Det är bara djävulen som vill att vi skall hålla på med sånt. Det är nog så att allting är en andlig kamp som det står om i Efesierbrevet 6.

Om vi låter Gud fylla vårt inre, kommer allt skräp att pressas ut.

Tänk dig en flaska hallonsaft som har skräp på botten. Om du fyller flaskan med färsk hallonsaft hommer skräpet att komma upp till kanten för att sedan rinna över, när saften fyller flaskan.

Så är det med den Helige Ande. När Han fyller oss flyter skräpet ut, men vi måste slänga korken för att det skall kunna hända. Vi måse vara mottagliga.

Om Gud skall kunna använda oss på allvar måste vi göra allt för att rensa vårt tal.

Om vi inte har något positivt attt säga om andra är det bäst att vara tyst. Jag hoppas verkligen att jag kan hålla käft med alla dumheter så småningom.

En annan grej som är väldigt viktig, är att förlåta alla som gjort en illa.

Det är ju inte alltid det lättaste direkt, men det är jätteviktigt. Man bör be om ursäkt om man har ballat bort sig.

Jag fattar inte alltid då jag har gjort bort mig, men jag brukar be Gud om förlåtelse för både sånt jag känner till, och sådant som jag inte förstår.

Första gången jag bad så kände jag Herrens kraft falla över mig då jag bad. Alltså tyckte Herren att det var coolt., det är jag tacksam för :-)

För dej som är troende, var inte rädd för att be för folk om Gud manar dig.

Om du känner att du borde be för någon, gör det! Lägg händerna på dem och be i Jesu namn, då kan Gud göra under. Kom ihåg att ge Honom äran ifall människorna blir fria och friska m.m.

Ge inte upp bara för att alla inte blir friska, det kan vända med tiden.

Jag hade en polare som började be för folk och ingen blev frisk. En till och med dog... Min vän bara fortsatte, och plötsligt började folk bli friska.

Herren började hela de han bad för! Han var ödmjuk inför Herren, trots att folk skrattade åt Honom gav han inte upp. Sedan fick han bära frukt för Herren. Coolt eller hur?

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Kom ihåg att kolla GOD TV på nätet: http://www.god.tv/WatchOnline/


BENs tankar (på svenska) 225 - 2007 04 19 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Om vi förblir i Kristus, samverkar allt till det bästa.

Det är jätteviktigt att ha en personlig andakt varje dag. Inte som en rutinsak (något som man måste göra), utan som en kärlekshandling. Man kan ju inte lära känna Gud speciellt om man inte umgås med Honom.

Jag brukar umgås med Gud minst halva dagen, för att jag vill umgås med Honom och lära känna Honom bättre. Gud tycks ständigt vara i mina tankar, och det är väl inte så konstigt eftersom Han först valde att ta kontakt med mig. :-)

Umgås med Gud kan vi göra tack vare att förlåten (draperiet) i templet revs uppifrån ner när Jesus gav sitt liv för dej och mej och våra synder på korset. Innan dess fick bara präster i templet komma inför Guds ansikte.

Det verkar som om många inte har fattat hur viktigt det där miraklet med förlåten egentligen är!

Man har även missat påängen i en del filmer om Jesus...pinsamt.


Gud vill ju umgås med oss oavsett vilka dönickar vi är. Han älskar oss allihopa, det har han sagt i sitt Ord.

Om vi lever för oss själva, bara för at tillfredställa våra egna lustar och intressen, finns det ingenting Gud kan välsigna.

Han kan bara välsigna det vi gör för (eller i) Honom. (min egen tanke)

Det lustiga med det, är ju det att det vi gör för Honom, gör vi egentligen för oss själva.

När vi gör Guds vilja får vi själva en rik tillvaro. Det kan kännas jobbigt på samma gång ibland, men i längden känns det fint.

Det är ungerfär samma känsla som när man lägger ett pussel som har 7293 bitar...de första 2000 blåa bitarna kan kännas sega, men sen bär det av. Det är förståss häftigare att göra Guds vilja än att lägga ett pussel :-)

Romarbrevet 8:28 Vi vet att för dem som älskar Gud samverkar allt till det bästa, för dem som är kallade efter hans beslut.

Min pappa Tor-Eric Antell skrev en liten bok om mirakel som han var med om i livet.

Farsan & jag i Trelleborg på 60-talet.

Eftersom han inte hann ge ut den, lade jag upp den på nätet igår. Den finns här..tryck här på X-et.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 224 - 2007 04 18 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Välsignelser = Pengar?

Jag sade en gång åt Nisse (en arbetskompis, jag säger inte om han jobbade på Vasabladet), att "det är saligt att giva". Han svarade "nej!, det är saligt att fakturera!.

Så tror jag att de flesta människor tänker. Pengar, pengar, pengar.

För det mesta när folk talar om välsignelser tycks de taga för givet att det handlar om pengar. Men det finns ju så mycket annat här i livet som är välsignelser.

En frisk kropp är ju en enorm välsignelse, en fin fru, trevliga barn, ett tak över huvudet, maten för dagen osv. Det finns ju massor av välsignelser här i världen.

Jag blir spyfärdig många gånger när folk bara talar om pengar. Jag tycker att det är jätteäckligt hur lustan efter pengar kan hålla människor fågna hela livet.

Mammon penga guden

Mammon måste vara en av de starkast demonerna här på jorden. Han kan få nästan vem som helst att brinna av lust till pengar. Det är läskigt.

Många gnider och sparar ända tills de dör.

De har ingen glädje av sin förmögenhet medan de lever. Och ingen får någon glädje av deras pengar när de dör. Har de inga barn förskingras pengarna av politikerna som ofta stjäl allt de kan...

Tänk hur mycket de hade kunnat hjälpa andra ifall de inte hade varit så självupptagna.

Många påstår att de skall hjälpa andra om de vinner på Lotto, jag tror att det är struntprat.

Om de inte har hjälpt någon tidigare, varför skulle de då plötsligt bli generösa om de vinner. Jag tror att det är en massa blahaa.

Vem som helst kan hjälpa andra människor när som helst, om viljan finns.

Det handlar ju bara om att kliva ur sin egen bekvämlighet. Men vem vill eller bryr sig? Praktiskt taget ingen, man tittar hellre på TV och dricker öl.

"oj va trött jag är"...tror ja tittar på TV.

När hjälpte du din granne sist?

Nu finns det ju en hel del stolta människor som inte tar emot hjälp, men man kan ju inte ha det som ursäkt för att inte själv ställa upp. Det finns alltid någon man kan hjälpa om man letar :-)

Jag säger inte att jag själv är nåt helgon. Ibland är jag lat som en politiker, med det menar jag inte att alla politiker är lata, bara störtsta delen :-)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 223 - 2007 04 17 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Jag känner en kille (vi kan kalla honom Edwin) som är en givare.

Han ger ofta bort saker och ibland pengar, trots att han inte är rik. Han jobbade hårt tidigare och levde väl men sedan var han med om en olycka och sedan dess har han varit fattig, men det är en annan historia.

Han berättar inte för någon när han ger bort saker heller, precis som det står i Bibeln att vi inte skall göra. Om vi berättar får vi människors välsignelser istället för Guds.

Matt 6:3 Nej, när du ger en gåva, låt inte din vänstra hand veta vad den högra gör, Matt 6:4 så att din gåva ges i det fördolda. Då skall din Fader, som ser i det fördolda, belöna dig.

Matt 6:1 Akta er för att utföra goda gärningar för att människor skall se er. Då får ni ingen lön hos er Fader i himlen.

Jag har fått reda på att Edvin har givit bort flera gitarrer och andra saker. Naturligvis tror jag inte att han är ett helgon, det är ju ingen, men han sprider en hel del glädje. Trots att en del människor inte uppskattar hans presenter, fortsätter han att ge till andra istället för att bli kall. Han är en kul prick, somliga skulle väl tycka att han är en idiot. När jag kom på honom sade han att han bara lyder Herrens rös. Han medgav att det ibland gått snett, men han vill hellre ge en grej för mycket än en grej för litet...

Jag vet att han ger bort saker som betyder mycket för honom själv.

Jag minns en gång när han hade beställt en gitarr som han verkligen gillade (då han fortfarande förjänade pengar). Han gav bort den nästan med det samma till en annan kristen musiker som hade talang men ingen gitarr!

Somliga ger bara bort trasiga eller dåliga saker, det gör inte Edvin.

Tänk om flere skulle vara generösa, tänk vilken härlig värld vi skulle kunna leva i.

Somliga ger bara småpengar och det är i och för sig coolt, men andra ger av sina sista pengar, det är kärlek.

De flesta tycks vara så snåla att de inte tycker att de har råd att ge bort saker...tänk så egoistisk man kan vara.

Jag tror att vi många gånger skulle skämmas om vi såg oss själva genom andra människors ögon.

Andra igen ger med fel motiv, de vill att folk skall känna att de står i skuld till dem. Sådana gånger känns det som att få presenter av djävulen själv...urrrk.

Jag läste om en Rockmusiker som berättade att han givit en femtiolapp åt ett par som grävde i en soptunna efter mat.

Han förlorade sin välsignelse från Gud då han berättade om det, för nu tycker en del folk att han är cool.

Matt 6:2 När du ger en gåva*, blås då inte i trumpet för dig, som hycklarna gör i synagogorna och på gatorna för att människor skall berömma dem. Amen säger jag er: De har fått ut sin lön.

Man behöver inte vara pervers för att pussa en vän.

Det finns folk som är så snåla att de inte ens ger kärlek eller omtanke till folk, trots att sådana gåvor är helt GRATIS.

 

Snacka om snåljåpar.

Matt 6:19 Samla inte skatter på jorden, där rost och mal förstör och där tjuvar bryter sig in och stjäl.

Matt 6:20 Samla er skatter i himlen, där varken rost eller mal förstör och där inga tjuvar bryter sig in och stjäl.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 222 - 2007 04 16 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

IKEAS möbler...

Jag vet att det är jätteviktigt att lyda Gud. Vad är det annars för vits med Hans ord Bibeln. Bibeln är ju vår manual som vi har fått att leva efter.

Om vi inte läser manualen, får vi plocka isär vårt liv senare när vi fått ihop allting fel, precis som vissa av Ikeas möbler...

Så här ser Noas Ark ut ungefär.

Arken (länk) är 150 meter lång, längre än en fotbollsplan! Den är 15 meter hög, och 25 meter bred. Somliga säger att den är rektangulär.

Nu blev Herren förolämpad i kyrkan igen, i regnbågens tecken till all ära!

Foto © Fred Skymberg

Man tar Herrens sigill som Han satte över skyn, som ett tecken att Han inte skulle förstöra Jorden igen, som när Han rensade jorden förra gången från allt och alla utom hans tjänare Noa på grund av synden.

1 Mos 8:4 Den sjuttonde dagen i sjunde månaden stannade arken på Araratbergen.

1 Mos 7:23 Alla levande varelser på jordens yta utplånades, både människor och fyrfotadjur, kräldjur och himlens fåglar. De utplånades från jorden. Bara Noa och de som var med honom i arken räddades.

1 Mos 9:16 När regnbågen syns i skyn och jag ser på den, skall jag tänka på det eviga förbundet mellan Gud och alla levande varelser, allt liv på jorden."

Nu dränker man regnbågens tecken i synd.

Finländska Lutherska Kyrkan och Diakonissanstalten är mera mån om att underhålla människors lustar än att hålla Guds bud. Jag är verkligen glad att jag inte är medlem i Statskyrkan.

Regnbågsmässan gavs till förmån för sexuella minoriteter, som de Homosexuella kallar sig nuförtiden.

Jag har inget emot Homosexuella människor, men deras livsstil kan varken jag eller Gud acceptera, det står klart och tydligt i Bibeln. Gud älskar syndare men hatar synden. Dessutom är det ingen skillnad om man lever i sexuell synd som Homosexuell eller Heterosexuell. Otukt är otukt i alla fall. Man kan inte ha sex utan att vara gift, och är man gift bör man hålla sig till sin partner, om man vill leva för Herren.

Luk 17:3 Var på er vakt! Om din broder syndar, så tillrättavisa honom, och om han ångrar sig, så förlåt honom.

Jag har haft ett antal homosexuella bekanta till och med ett par vänner, men de har dött i AIDS. Det är ju mycket vanligt att de Homosexuella dör i AIDS.

Aids är ett naturligt resultat av synden. Jag minns en svensk politiker "Ebbe" som var Homosexuell. Han sade en gång i nyheterna att han fick AIDS som straff för sin syndiga livstil.

Det tyckte jag var strongt av Ebbe att erkänna sin synd offentligt.

Reportern blev generad och försökte pladdra bort det, men Ebbe var fast i sin tro, han visste att han var förlorad. Jag hoppas att han fattade att ta emot Jesus innan han dog, Jesus förlåter ju all synd om vi är ärliga.

Varför vill de Homosexuella vara med i Kyrkan när Gud inte accepterar deras livsstil?!?

Vi som är födda av ande förstår ju att Bibeln är delvis till och med dikterad av Gud och inte skriven av gamla sega gubbar, som den ondes anhang (bla.a. kvasi intellektuella) vill att vi skall tro.

Jag hade struntat blankt i kyrka och Gud ifall jag hade varit Homosexuell.

Inte vill man ju tillbe en Gud som har helt andra värderingar än man själv har. Inte jag i alla fall. Samtidigt spelar det ju ingen roll för Gud om vi ändrar Bibeln. Det förändrar ju inte Hans syn på sitt ord!

Gud kommer att döma alla efter deras ord, oavsett vad de hittar på!

Rent logiskt om kroppen.

Collage, oil on oil, pencil drwing on card board © Benjamin Antell. Private Collection.

Visst kan man trycka in sina fortplantningslemmar i alla möjliga hål, men var finns logiken i det? Man behöver ju inte direkt vara ett geni, för att räkna ut hur Gud har menat att vi skall använda våra kroppar, och vilka som passar ihop utan att få AIDS.

Jag är helt säker på att människor som lever i ett sunt förhållande inte kan få HIV eller AIDS.

Sådant kommer alltid utifrån via Homosexuella eller från folk som har haft intima relationer med dessa människor. Det är en av orsakerna till att jag tycker att det är förkastligt att psykologer m.fl. säger att de skall leva ut "sina" lustar.

Jag har personligen hört många Homosexuella och transvestiter berätta om att det är en annan person, eller flere personer i deras kroppar som driver dem till att göra allt möjligt sjukt.

De upplever ofta dessa andra viljor som en belastning, men deras psykologer (som inte förstår vad det handlar om) säger bara att de skall bejaka sina lustar. TROTS att de säger att det inte handlar om deras egna känslor eller viljor.

Orsaken till att man upplever att det är andra som styr ens liv, beror på att det handlar om andar. (andar och demoner är bara fallna änglar, helt oviktiga filurer)

Som jag nämnt tidigare...I Österlandet vet de flesta att andarna existerar, eftersom de arbetar väldigt öppet där. Här i Väst jobbar de mera subtilt eftersom de flesta inte fattar vad det handlar om. Här i Väst bollar andarna mera med folks hjärnor istället :-)

Folk som säger att de inte tror på övernaturliga saker, är i regel lättstyrda.

Dessutom är de väldigt tydligt styrda. I deras fall har andar som Otro, Stålthet m.fl. tagit över deras liv. Andarna har ofta ett namn som beskriver deras läggning.

Om inte Gud drar dessa människor till sig kommer de att dö i sin synd, resultatet blir att de inte får se Himmelriket.

Jag är inte rädd för att nämna Helvetet.

Alla som inte kommer till Himmelriket, kommer till Helvetet istället. Så är det bara. Spelar ingen roll vilken typ av människa man har varit, ond eller god.

De som inte har tagit emot Jesus som sin personliga frälsare kommer till Helvetet. Allting handlar om nåd. Frälsningen är en gåva som ingen förtjänar.

Tack vare att Gud älskar alla, har alla fått en chans att ta emot Jesu försoningsverk, att Han dog i ditt ställe, för din synd. Snacka om kärlek!

Det handlar som sagt inte om gärningar.

Allt handlar om nåd. Jesus har betalt din biljett till Himmelriket, den är din om du vill ta emot den.

Han tvingar sig inte på folk, det är bara att välja, Himmel eller Helvetet. Man kan inte vara neutral, om man väljer att inte välja, hamnar man automatiskt i Helvetet.

Hur kan jag veta det?

När jag blev frälst fick jag del av den Helige Ande, han har förklarat allt jag vet för mig. Han är inget spöke (ghost) som många kallar Honom, Han är en gentleman, den tredje i Treenigheten. Fadern, Sonen och den Helige Ande är ett.

Jag kan inte förklara varför det är så, jag vet bara att det är så. Jag har träffat alla tre, så jag vet att de existerar.

Du kan oxo få träffa dem om du vill!

Säg denna bön på allvar, så skall du få se på andra bullar:

"Herre jag ber dig i Jesu namn att komma in i mitt liv och ta över allting. Förlåt mig mina synder, de som jag vet om, men även de som jag inte känner till. Jag tror att Jesus dog för mig i mitt ställe. Herre min tro är svag, hjälp mig att tro på allvar. Amen"

Om du sade bönen på allvar är du frälst! Grattis!!!

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 221 - 2007 04 14 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Religion är ingenting att ha, men en personlig tro är allt!

Religion = blaha, blahaa. Detalj av en teckning © Benjamin Antell 1975

Det finns ingen orsak att leva under lagen längre, eftersom Jesus skrotade den när Han gav sitt liv i borgen (betalning) för att vi skulle få gå fria.

Därför har åklagaren (satan) ingen rätt att hålla oss i fängelset längre.

"Frälsning", en detalj av en teckning. © Benjamin Antell 1975

Vi är fria som kalvar på grönbete!

Det är bara att hoppa okring i glädje över att betalningen för våra synder och misstag är betald till fullo. Vi får ta emot gåvan i tro på vår Mästares ord. Gud håller alla löften Han ger, han är ingen politiker eller bankdirektör.

Du får föreställa dig att dessa hästar är kalvar på gönbete...

Gud är egentligen den enda i Universum som man kan lita på.

Vem annan håller löften när det verkligen gäller? Tyvärr tror jag inte att man kan lita på människor.

Jag har aldrig träffat någon som hållit sina löften så länge som jag har levat, allt är relativt. Jag säger inte att det inte finns någon som gör det, men jag har aldrig träffat någon som verkligen brytt sig om sin nästa så som Jesus gjorde.

Ps 118:8 Det är bättre att ta sin tillflykt till HERREN än att lita på människor.

Jag är oerhört tacksam att Gud frälste mig innan jag hann göra bort mig ännu mer än jag redan hade gjort.

Jag tycker livet med Gud är spännande, jag har ingen aning om vad som händer imorgon. Jag har inga som helst planer, allt ligger öppet.

De flesta jag träffar, både troende och icke troende tycks bara tänka på ekonomin och sin livskvalitet...

Det gör inte jag, världen rullar på i vilket fall som helst. Mitt måtto är "we'll just have to see how it goes" som Bob Dylan sjöng nyligen.

Ords 28:25 Den snikne uppväcker träta, den som litar på HERREN blir rikligen mättad.

Det måste vara väldigt tröttsamt att oroa sig för ekonomin varje dag, det är mycket bättre att lita på Gud, som Kung Salomo gjorde.

Jag är helt säker på att Gud tar hand om mig på ett eller annat sätt. Rik eller fattig spelar ingen roll så länge som man har Gud först i sitt liv. Det är faktiskt det enda som betyder någonting.

Luk 12:27 Ge akt på liljorna, hur de växer. De arbetar inte och spinner inte. Men jag säger er att inte ens Salomo i all sin prakt var klädd som en av dem.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 220 - 2007 04 13 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Så här såg jag ut innan jag mötte Gud, sur och förbannad på alla :-)

före (1971 eller .72) © Foto Ralf Hällström

Jag rökte 2 paket cigarretter om dagen urrk. Jag var i princip arg på allt och alla. Jag tyckte att hela världen var en skithög styrd av mentalpatienter på väg till Helvetet.

Fast jag inte var Kristen for jag till en Örebro Missionens Bibelskola för att leta efter meningen med livet...och Gud.

Skolan ägdes av Baptister, ingen är ju perfekt :-) Inget hände egentligen under lektionerna eller så, men jag märkte att atmosfären var annan än den jag varit med om tidigare.

Jag vet inte om man kan ge Gud ett ultimatum, men det gjorde jag.

Jag bad att om ingenting händer under tiden på skolan, skulle jag supa ihjäl mig efteråt. Jag hade ju ingenting att leva för, och det var ganska kul att vara full (när man var ung). Är av helt annan åsikt i dagens läge.

Gud mötte mig med dunder och brak litet före midnatt, om jag minns rätt...det var sista kvällen på skolan, ganska typiskt :-)

Guds kraft slog ner i min kropp så att jag inte kände av stolen som jag satt i. Det var det absolut häftigaste jag någonsin upplevt. Jag kände rent fysiskt Guds beröring.

Detta var den första gången som jag träffade Gud, det händer dagligen att Han kommunicerar med mig, med eller utan fysisk beröring.

Eftersom Han rörde vid mig rent fysiskt finns det ingen möjlighet för mig att någonsin tvivla. Man kan ju inte tvivla på att man har träffat någon som har rört i en rent fysiskt, det går ju bara inte.

efter © antell.com

Såhär såg jag ut efter att jag hade mött Gud :-)

Du kan oxo få möta Gud om du ber denna bön!

"Herre jag ber dig i Jesu namn att komma in i mitt liv och ta över allting. Förlåt mig mina synder, de som jag vet om, men även de som jag inte känner till. Jag tror att Jesus dog för mig i mitt ställe. Herre min tro är svag, hjälp mig att tro på allvar. Amen"

Gud förlåter dig vad som helst tack vare Jesus. Om du bad bönen är du frälst! Du är en helt nu skapelse, allt det gamla är glömt och förlåtet!!! Tänk allt är borta för evigt. Din hårdskiva är raderad i Jesu namn (low level format) :-)

Det är så enkelt att många inte kan fatta att det är sant, men det funkar, det kan jag intyga.

Hebr 8:12 Jag skall i nåd förlåta dem deras missgärningar, och deras synder skall jag aldrig mer komma ihåg.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 219 - 2007 04 12 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Alla är likvärdiga Guds ögon.

En dag morgon då jag åkte in till Vasa, klättrade en luffare ur en sandlåda under Viadukten. Han var lika mycket älskad som vilken Biskop eller lokalvårdare som helst.

Gud har inget anseende till personen.

Naturligtvis ser inte samhället på luffaren på samma sätt som Gud ser på honom. Samhället ser heller ingen potential i luffaren. Gud kan dock vända luffarens liv till framgång hur enkelt som helst. Framgång i andevärlden handlar inte om vad vi kan prestera, allt hänger på Gud.

Det enda Gud behöver är en lydig, villig och modig människa.

Gud har inga begränsningar på något sätt. Han kan forma om en människa totalt på ett huj. Jag vet av erfarenhet att det är så. Även om jag inte är den vassaste pennan i penalen, ändrade Gud till och med min personlighet när Han mötte mig.

Jag är inte alls samma person som innan, Han förändrade mig till det bättre. Somliga områden i mitt liv har tagit längre att få bukt med, men det lutar åt rätt håll i alla fall.

Somliga kämpar med det yttre och är oroliga över att inte vara populära.

Foto © Fred Skymberg

Britney Spears skall operera om sig för en miljon dollar eller nåt i den stilen. Jag tycker enormt synd om tjejen, inte blir hon en bättre människa för det.

Det är ju det inre som räknas och inte skalet.

Dessutom finns det alltid någon som tycker att den fulaste ankan är en prinsessa. Så är det alltid, efterom smaken är som baken...kluven.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 218 - 2007 04 11 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Den bilen är verkligen cool. Foto © Fred Skymberg

Vi har alla en massa bråte, från vår barndom m.m. som vi behöver bli av med.

Det är viktigt att rensa ur vårt inre, om vi skall få frid. Negativa tankar och bitterhet kan ge djupa problem i framtiden, speciellt om vi håller fast vid dem. Det gäller att släppa alla negativa tankar, jag vet att många har hört det förut men det är jätteviktigt.

2 Kor 10:4 De vapen vi strider med är inte svaga utan har makt inför Gud att bryta ner fästen. Ja, vi bryter ner tankebyggnader

Ett sätt som funkar för somliga är att visualisera (tänka sig) att man ser en brunn, sedan tar man tag i tankarna och kastar den i brunnen en och en, under bön i Jesu namn.

Jag känner MÅNGA som är totalt fågna av sina egna "tankemönster" som de har murat upp omkring sig.

Om det inte händer nåt dramatiskt i deras liv, är risken stor att de aldrig vaknar. Om man ger näring åt negativa tankar kommer de att växa tills någonting går snett i ens liv. Negtiva tankar är som jäst i dynga...

Jag har en gammal bekant som har ett sjukligt behov av att försvara sina handlingar, och skylla ifrån sig alla sina misstag på andra.

Han blir naturligtvis ovän med de flesta i sin omgivning. Han kan aldrig erkänna när han har gjort nåt fel, aldrig någonsin har jag hört honom erkänna något dylikt. Jag talade med honom i telefon i somras, jag hade inte hört av honom på många år.

Han var exakt i samma försvarsläge som för 10 år sedan. Jag tycker verkligen synd om honom.

Jag sade naturligtvis inget men jag ber ofta för honom, det är nog det enda som biter i hans fall. Han måste ha ett otroligt dåligt självförtroende.

Han hade kallat mig för ass-hole till en av mina andra bekanta, fast det låtsades han inte om när han ringde. Jag har ingen aning om varför han har gett mig ett nytt smeknamn, och det spelar ingen roll för mig :-) Man skadar ju bara sig själv då man baktalar andra eller är elak.

Luk 6:35 Nej, älska era fiender, gör gott och ge lån utan att hoppas få igen något. Då skall er lön bli stor, och ni skall vara den Högstes barn, eftersom han är god mot de otacksamma och onda.

Många gånger är det bäst att bara vara tyst, även om folk tror att man är idiot bara för att man inte reagerar när man blir konstigt behandlad eller lurad.

Bön brukar alltid fungera i längden.

Det är viktigt att vi som är troende ber för våra vänner och fiender, så att Gud kan skaka lopporna ur pälsen på oss allesammans.

Luk 6:27 Men till er som lyssnar säger jag: Älska era fiender och gör gott mot dem som hatar er.

Jag är tacksam att Gud skakar mig ur mina tankebyggnader nu och då.

Det kan göra ont ibland, men jag är glad att jag har blivit fördriven ur mina hålor av självömkan, mindervärdighetskomplex - behov av att bli sedd osv. med jämna mellanrum.

Jag var väldigt egoistisk när jag var yngre, utan att fatta det själv.

Det är först på äldre dar som jag har fått upp ögonen för vilken idiot jag varit många gånger.

Säkert kommer jag även att göra bort mig i framtiden, men jag ber att Gud skall sparka mig där solen inte lyser, varje gång det händer.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 217 - 2007 04 10 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Idag är en sån här dag...

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 216 - 2007 04 09 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Snart är Påsken över.

Foto © Fred Skymberg

Det tycks finnas en avart till alla Kristna helger. De är designade av en orsak, att försöka ta bort uppmärksamheten från Jesus. Jag tycker att det är väldigt tydligt.

Den onde (eller "den andra mannen" som e polare kallar honom) har designat påskhäxor och jultomtar och allt möjligt annat gullig, för att via barrnen kunna dra med föräldrarna, som många gånger i sin okunnighet tycker att det är oförargliga saker.

Det är lätt att ryckas med.

Många gånger tänker vi inte alls på innebörden med dessa tomtar och troll m.m. Vi bara tar för givet att de är kul grejer.

Nu menar jag ju inte att tomtar och troll är farliga i sig, men en hel del hem har bytt ut Jesu försoning mot Påskhäxor och Jesu födelsedag mot Jultomten.

När man gör så, tar man ju chansen till evigt liv av sina barn eftersom de inte får lära sig det viktigaste på Jorden! Att man kan få evigt liv genom att ta emot Jesu försoning i sitt liv.

Barnen växer upp till idioter när det gäller det andliga livet. De har inga Kristna värderingar med sig när de ger sig ut i livet. Vi har ju sett hur det har gått för länder utan Kristna värderingar. Allt far åt skogen, man lever i fattigdom och missär.

Jag tycker att man ser tydligt att hela livet är en kamp mellan det onda och det goda, precis som det står i Efesierbrevet 6:12

Ty vi strider inte mot kött och blod utan mot furstar och väldigheter och världshärskare här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarna. .

Påsken handlar om det största offer som någon har gjort, då Jesus gav sitt liv för Världen.

The Fish © Benjamin Antell 2007

Han dog på ett kors för dina synder, som en vanlig kriminell person. Trots att Han är av Konugslig börd, Davids son från Betlehem och helt oskyldig till synd.

Han är antagligen den enda som aldrig har syndat. Jesus var skärpt till tusen. Ingen annan i världen hade kunnat svara som Jesus gjorde på frågorna som han utsattes för. Han talade sin Himmelske Faders ord i Ande och Kraft.

Han uppstod från de döda med nycklarna till dödsriket, vilket betyder att du inte behöver dö!!!

Åtmistone inte om du inte vill... Om du tar emot Jesus i ditt liv, får du evigt liv! Det är enkelt, här är en bön som garanterat funkar, om du ber på allvar:

"Herre jag ber dig i Jesu namn att komma in i mitt liv och ta över allting. Förlåt mig mina synder, de som jag vet om, men även de som jag inte känner till. Jag tror att Jesus dog för mig i mitt ställe. Herre min tro är svag, hjälp mig att tro på allvar. Amen"

Gud förlåter dig vad som helst tack vare Jesus.

Hebr 8:12 Jag skall i nåd förlåta dem deras missgärningar, och deras synder skall jag aldrig mer komma ihåg.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 215 - 2007 04 07 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Reinkarnation.

Somliga tror att de har levt tidigare liv, och kan bevisa det genom att berätta om platser de sett osv.

Det är inget märkligt med det. Vi lever ju i en paralell verklighet med en andlig dimension. I den andliga dimensionen kryllar det av fallna änglar (andar) som inte har så värst mycket annat att göra än att bråka med oss. Att förvilla oss är deras huvuduppgift!

Hinduerna (+ andra österländska religioner) och de flesta narkomaner jag träffat tror att de har levt tidigare liv.

De tror att de kommer att återfödas som trevliga djur eller nåt om de har varit snälla, och om de har varit elaka tror de att de återföds som mindre trevliga varelser.

Andarna har levt här på Jorden bland oss i flere tusen år.

De har gått vid vår sida, hört alla våra hemligheter, sett var vi har bott, var vi har vistats. De har även vandrat bredvid våra avlidna släktingar medan de levde, som de i sin tur vet absolut allting om i detalj.

Därför är det så lätt för dessa andar att få oss att tro allt möjligt konstig, om vi inte har Gud i våra liv, och den Helige ande.

Ords 16:2 En mans vägar är rena i hans egna ögon, men HERREN är den som prövar andarna.

Genom den Helige Ande vet vi vad som är vad, och vem som är vem i den andliga världen!

Om man tar droger är risken otroligt stor att man börjar tro på reinkarnation.

Jag tror att orsaken är den att vi öppnar oss för andevärlden då vi tar droger och den typen av medicin. Vår motståndskraft är väldigt nedsatt då vi är under inflytande av droger, därför kan andarna valsa ut och in i våra liv litet hur som helst.

När andarna väl är inne är det praktiskt taget omöjligt att bli av med dem utan Guds hjälp.

För Gud är förståss ingenting omöjligt! Han har all makt i sin hand, andarna är tvugna att underornda sig de Troende och Gud.

Mark 6:7 Och han (jesus) kallade till sig de tolv och sände ut dem två och två och gav dem makt över de orena andarna.

Nu talar jag om Kristna som är födda på nytt, som har tagit emot den Helige Ande. Inte människor som kallar sig Kristna utan att förstå vad det handlar om att vara Kristen på riktigt.

Matt 8:16 När det blev kväll, förde man till honom (Jesus) många besatta. Och han drev ut de onda andarna med ett ord och botade alla sjuka,

Mark 1:27 Alla blev förskräckta och frågade varandra: "Vad är detta? En ny lära med sådan makt. Till och med de orena andarna befaller han (Jesus), och de lyder honom."

Om du behöver bli fri från andars inflytande m.m. be denna bön.

"Herre jag ber dig i Jesu namn att komma in i mitt liv och ta över allting. Förlåt mig mina synder, de som jag vet om, men även de som jag inte känner till. Jag tror att Jesus dog för mig i mitt ställe. Herre befria mig från alla andar som fått mig attt tro på reincarnation, driv ut dem ur mitt liv. Herre min tro är svag, hjälp mig att tro på allvar. Amen"

Han förlåter dig vad som helst.

Om du bad bönen på allvar är du frälst! Du är en ny skapelse i Kristus. Se till att du kommer med i en församlig som du trivs i, leta tills du hittar den rätta. Jag kan rekommendera frikyrkorna, det gjorde även Hasse och Tage :-)

En polare till mig (som nuförtiden är pastor), lydde Hasse och Tages råd och blev frälst på så sett!

Hebr 8:12 Jag skall i nåd förlåta dem deras missgärningar, och deras synder skall jag aldrig mer komma ihåg.

 

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 214 - 2007 04 05 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Påsken får mig att tänka på vad Jesus gjorde för oss, när Han gav sitt liv på korset för hela världen.

Arvet.

Har du tänkt på att du är arvtagare till Himmelriket eftersom Jesus lämnade efter sig ett Testamente? Han dog i ditt ställe, för dina synder och öveträdelser.

Jesus tänkte inte på sig själv, han hade inga egoistiska drag.

Han gjorde allt som vår Himmelska Fader bad Honom om! Hur tråkigt och smärtsamt det än var, lydde Han. Därför kan du och jag få evigt liv om vi bara tar emot Hans offer.

Tänk att Han lät sig misshandlas av dårar, för din skull.

Han piskades och torterades i timmar innan man slutligen spikade fast Honom på korset...bara för att du inte skulle behöva dö i dina synder (vi syndar alla).

Rom 3:23 Alla har syndat och saknar härligheten från Gud,

Skulle du kunna ställa upp på detta vis för din granne?

Det gjorde Jesus, han dog för dig trots att du är som du är. Du kan få leva i evighet i Himmelriket, där det är dans, sång och fest hela tiden.

Där finns ingen ondska, sorg, inget ont släpps innanför portarna. Inga egoister, fegisar, lögnare, äktenskapsbrytare (sådana som lever tillsammans utan att vara gifta), mördare, osv.

De flesta som släpps in, tidigare varit idioter, mördare, äkteskapsbrytare, bankrånare, våldtäcktsmän/kvinnor, syndare och allt möjligt löst folk :-)

Vi har alla blivit vita som snö efter att vi tagit emot Jesus gåva "det eviga livet, och syndernas förlåtelse".

Nu finns det ju folk som tror att de är goda...

Många lurar sig själva och hoppas att de skall komma in i Himmelsriket bara för att de har varit ärliga osv. Inte en kotte kommer in i Himmelriket som inte har tagit emot Jesus, för Han är den enda dörren till Gud!

Joh 10:9 Jag är dörren. Den som går in genom mig skall bli frälst, och han skall gå in och gå ut och finna bete.

Enligt Gud har ALLA syndat.

1Joh 1:10 Om vi säger att vi inte har syndat, gör vi honom till en lögnare, och hans ord är inte i oss.

Jesus gav inte sitt liv för skojs skull, det var blodigt allvar.

Upp 3:20 Se, jag står vid dörren och klappar på. Om någon hör min röst och öppnar dörren, skall jag gå in till honom och hålla måltid med honom och han med mig.

Ingen fördömelse finns längre i en person som tagit emot Jesus som sin personliga räddare. Man blir rättfärdiggjord igenom Jesus.

Allt som krävs är att man tror på Jesus och tar emot Honom i sitt hjärta. Man blir inget helgon automatiskt...inte ens manuellt, men man får kraft att gå rakryggad i Honom igenom livet.

Man får aven en stark förvissning om att det eviga livet, alla löften som Gud ger kommer att hålla för evigt. Det kan jag lova för jag känner Fadern, jag har mött honom!

Om du vill kan du oxo få möta Honom, som är Universums skapare.

Luk 11:9 Jag säger er: Be och ni skall få, sök och ni skall finna, bulta och dörren skall öppnas för er.

Luk 11:10 Ty var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas.

Här är en bön som jag har totat ihop för dig ifall du inte vet hur man ber:

"Herre jag ber dig i Jesu namn att komma in i mitt liv och ta över allting. Förlåt mig mina synder, de som jag vet om, men även de som jag inte känner till. Jag tror att Jesus dog för mig i mitt ställe. Herre min tro är svag, hjälp mig att tro på allvar. Amen"

Han förlåter dig vad som helst.

Hebr 8:12 Jag skall i nåd förlåta dem deras missgärningar, och deras synder skall jag aldrig mer komma ihåg.

1Joh 3:8 Den som gör synd är av djävulen, ty djävulen har syndat ända från begynnelsen. Och Guds Son uppenbarades för att han skulle göra slut på djävulens gärningar.

 

Glad påsk och "whatever you do, don't let the devil get you", Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 213 - 2007 04 04 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Gud hör bön...or,

När jag bodde i Bro untanför Stockholm såg jag varje dag en stor sten på väg hem, där någon hade målat "Gud hör bön". Någon annan lustigkurre hade vid senare tillfälle lagt till bokstäverna "or".

Bön är nyckeln till många välsignelser.

Den som ber mycket, ser många positiva händelser runt omkring sig. Det börjar hända grejer när man ber, destomera man ber , destomera händer det.

Ibland kan det tag en sekund innan det börjar hända saker i andra fall kan det tag 50 eller 100 år, beroende på vad man ber för. För det mesta börjar det dock hända saker inom en mycket nära framtid.

Det tog mig ett par månader att hitta Gud, efter det att jag verkligen började leta på allvar. Folk som jag har bedit för har blivit frälsta inom en relativt kort tid ibland. Andra gånger verkar det omöjligt, men för Gud är ingenting omöjligt. Det är bara att vänta och hoppas att de finner glädjen, kärleken och tryggheten i Gud så småningom.

Gud vill att vi skall umgås med Honom hela tiden.

Det var därför som han skapade oss.

Gud vill även att vi skall älska våra grannar!

Trots musiken som dunkar igenom väggen på nätterna, eller vad det nu kan vara som stör oss.

Jesus gav sitt liv för DIN granne!!!

Har du tänkt på det? Han dog en grym död fastspikad på ett kors, efter det att han hade blivit misshandlad och hånad. Allt för att din granne skulle få en chans till det eviga livet.

Därför bör även DU älska din granne lika mycket som dig själv.

Vem gör egentligen det?

Somliga ber om väckelse, men struntar i sina grannar...jag får inte detta att gå ihop rent logiskt. Varför skulle Gud utgjuta en väckelse över oss om vi inte älskar killen/tjejen i dörren bredvid???

Dessutom älskar ju Gud varenda kotte på Jorden. Det är bara att tacka och ta emot.

1 Johannesbrevet 4

9. Så uppenbarades Guds kärlek till oss: han sände sin enfödde Son till världen för att vi skulle leva genom honom.

10 Kärleken består inte i att vi har älskat Gud utan i att han har älskat oss och sänt sin Son till försoning för våra synder.

11 Mina älskade, om Gud älskade oss så högt, är också vi skyldiga att älska varandra.

12 Ingen har någonsin sett Gud. Om vi älskar varandra förblir Gud i oss, och hans kärlek har nått sitt mål i oss.

13 Vi vet att vi förblir i honom och han i oss, därför att han har gett oss av sin Ande.

14 Vi har sett och vittnar om att Fadern har sänt sin Son som världens Frälsare.

15 Den som bekänner att Jesus är Guds Son, i honom förblir Gud och han själv förblir i Gud.

16 Och vi har lärt känna den kärlek som Gud har till oss och tror på den.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 212 - 2007 04 03 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Jag har aldrig försökt mig på kommerciell musik...dunk, dunk, dunk...

All musik som jag har skrivit hittills har kommit från mitt inre, det är musik som jag känner för. Mitt mål har varit att berätta för folk att det finns mer i livet, att Gud verkligen finns och kan göra under. Jag har haft turen att folk har gillat min musik i alla fall :-)

Nu håller jag för första gången på att skriva en hit-typ låt åt en annan artist, i hopp om att han skall få ett skivkontrakt utomlands. Jag hoppas för hans skull att jag lyckas, det gäller ju bara att få in en fot och det är ju inte det lättaste här i världen.

En hit handlar dock till största delen om marknadsföring.

Det är ingen vits att skriva ett kontrakt med ett litet bolag som inte lägger minst 200.000 dollar på marknadsföring, om man spelar för pengar...

Det är en väldigt hård branch, det är lika svårt att lyckas ekonomiskt i musikbranchen som att vinna på Lotto.

Det spelar normalt ingen roll om man är bra att sjunga eller spela. Det finns alltid tiotusen musiker och sångare som är bättre än dig. Dessutom handlar det mest om image.

Det är otroligt många som har kastat bort sina liv på att försöka bli berömda sologitarrister :-)

Det är rätt lustigt, men de flesta som jag har spelat med har alltid velat vara sologitarrister som står mitt i centrum i lampornas sken. Jag har personligen aldrig gillat att stå i rampljuset, jag tror dock att man måste älska det om man vill komma nån vart.

Många har suttit inne och tränat, tränat och tränat skalor på sina gitarrer i åratal utan att lyckas. Andra har stått framför speglar och kollat sitt utseende samtidigt som de har spelat. Många har blivit helt självupptagna...och plötsligt är det 50 år gamla...ooops!

Det finns en oskriven lag, att man inte kan skriva kontrakt med en person som är över 36år gammal. Man bör förståss helst vara ca. 20 år eller yngre om man vill in i popvärlden.

Vad hände?

Vart tog livet vägen? Deras polare har gift sig och skaffat barn, en del ungar har redan flyttat ut. Där står wannabee-rockstjärnorna med sina gitarrer och tuperade hårtoffsar (de som fortfarande har hår). Livet har visslat förbi i 180km/timmen.

What now?

En del börjar dricka, fast de flesta har ju förståss druckit för att upprätthålla sin image som wannabe-rockstjärnor, med The Rolling Stones som förebilder. Somliga står redan med ena foten i graven.

Några av mina gamla bekanta dog runt 40-50 år gamla, de fick aldrig gjort någonting vettigt med sina liv. De var olyckliga hela tiden, drivna av brömmelsens lockelse eller bara simpla snabba stålar...tragiskt.

Jag hade turen att bli sökt av Gud, då jag var trött på ekorrhjulet vid 21 års ålder.

Jag är enormt tacksam till Gud att han frälste mig och gav mig ett liv. Jag har fått skivkontrakt i olika länder, bara på grund av Gud egentligen. Jag har alltid varit ärlig med min musik, så ärlig som jag kan vara i alla fall.

Vi försöker ju alla lura oss själva på olika sätt, så det gäller att vara på sin vakt :--)

Nu vet jag inte om musiken är det jag skall hålla på med längre, trots att musik och konst är det enda jag känner för. Det beror helt på vad Gud vill att jag skall göra.

Han har givit mig olika, inte så intressanta uppdrag på senare tid, man får väl kavla upp ärmarna och göra sitt bästa. Huvudsaken är ju att man lyder Gud, annars far hela ekipaget till skogs med ett brak. Det har jag sett och upplevt många gånger.

Det är dock aldrig för sent att göra en u-sväng!

Foto © Fred Skymberg

Gud är alltid densamma, ge inte upp. Om du vill ha en chans till i livet, är det bara att ta emot Jesus, sedan ordnar allt sig om du är ärlig. En dans på rosor garanterar inte Gud, men han ger dig skor så att du klarar din dans.

Det är så enkelt att få fattar vad det handlar om.

Med risk att låta som JFK, fråga vad du kan göra för Himmelriket istället för att be om en massa pengar och dylikt. Börja från rätt ende denna gång så ska du få se att Gud är coolare än cool!

Om du inte vet hur man ber, så har jag förberett en enkel bön nedan:

"Herre jag ber dig i Jesu namn att komma in i mitt liv och ta över allting. Hjälp mig ta U-svängen i mitt liv som Ben talar om. Förlåt mig mina synder, de som jag vet om, men även de som jag inte känner till. Jag tror att Jesus dog för mig i mitt ställe. Herre min tro är svag, hjälp mig att tro på allvar. Amen"

Han förlåter dig vad som helst.

Hebr 8:12 Jag skall i nåd förlåta dem deras missgärningar, och deras synder skall jag aldrig mer komma ihåg.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 211 - 2007 04 02 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Från och med idag, delar jag ut min musik gratis på nätet.

Jag har funderat på detta i många år. Efter att ha läst boken FIRE ON THE EARTH, bestämnde jag mig. Boken handlar om hur väckelsen började på Azusa Street i Los Angeles i början av 1900-talet.

Man tog inte upp någon kollekt, allting var gratis, precis som jag alltid tyckt att det borde vara. Man delade även ut tidningar gratis. Gud såg till att pengar kom in från olika håll utan att någon behövde tigga!

Många tycker antagligen att jag är en idiot som ger bort min musik, men det spelar ingen roll :-)

Jag minns när jag delade ut traktater på Sergels torg i mitten av 70-talet då jag var nyfrälst. Det var många som uppskattade ansträngningen.

Jag tänkte att det vore ännu roligare att dela ut musik med ett positivt budskap. Alla gillar ju i princip musik. Till och med Frank Zappa delade ut traktater på 70-talet då han hade blivit frälst. Jag vet inte hur det gick för honom på slutet, men han gav sitt liv åt Jesus på 70-talet.

Jag har aldrig gillat business sidan av musiken, jag tycker att handel och vandel inte är kul.

Det är tråkigt att se giriga människor som bara fokuserar på pengar, jag tycker det är äckligt. Jag vet att jag inte är perfekt själv heller, det är ju ingen, men jag försöker i alla fall göra någonting åt det.

Jag är helt övertygad över att Gud tar hand om oss om vi följer Honom.

Killen som fick vara med och starta Azusa väckelsen bad mer än 5 timmar om dagen! Snacka om allvar. Idag ber folk en minut innan de lägger sig eller bara på söndag, somliga Kristna ber nästan aldrig...

Jag tror att det behövs mycket för att folk skall vakna upp i dagens syndiga värld, där alla bara tänker på statusprylar (avgudar) och sånt. Man lever bara för sin egen bekvämlighet istället för att hjälpa och stödja varandra i Herren.

Här är en enkel bön/nyckel till frihet. Bed den av hela ditt hjärta om DU vill bli född på nytt.

Herre jag ber dig i Jesu namn att komma in i mitt liv och ta över allting. Förlåt mig mina synder, de som jag vet om, men även de som jag inte känner till. Jag tror att Jesus dog för mig i mitt ställe. Herre min tro är svag, hjälp mig att tro på allvar. Amen.

Här kan du ladda ner min musik GRATIS!

In the bag

Track 1 Be Bop Dun de Dum.mp3
Track 2 There's a God in m.mp3
Track 3 The Money Song.mp3 (I have to ask if I can give away this John Kander tune)
Track 4 If you find the li.mp3
Track 5 My darling daughte.mp3
Track 6 Waiting 4 elevator.mp3
Track 7 Watersong.mp3
Track 8 The Parrot and the.mp3
Track 9 Through a glass.darkly.mp3

(Utgiven av Waam 002)1996, Denna skiva spelades i LondonMTV i många år, den blev en stor succé. Spåret "There's a God in my garage" kom även ut i USAn'soul records in Hollywood, California, på deras ELECTICA 3 1999 CD.

Box Americana

Track 1 Box Amreicana.mp3
Track 2 I'm just coming 4.mp3

Track 3 B my doctor yeah.mp3
Track 4 2morrow could B ye.mp3
Track 5 Many a night.mp3
Track 6 Hollywood Pollywou.mp3
Track 7 If...U would still.mp3
Track 8 My Billabong.mp3
Track 9 God in my garage I.mp3
Track 10 Sister Circumstanc.mp3
Track 11 My darling daughte.mp3
Track 12 Departure.mp3

(2000, Utgiven av Riverside Records RRCD 109, Stockholm). Detta är en mycket populär skiva som spelats nonstop i 7 år åtminstone i USA.

Luna Park

Track 1 Flowers in my hair.mp3
Track 2 I was looking 4 lo.mp3
Track 3 I love U so can't let U go.mp3
Track 4 Piccolo - Bell boy.mp3
Track 5 BIG BAM - Wham bam.mp3
Track 6 What a beautiful Dei.mp3
Track 7 Everything is relative.mp3
Track 8 Waiting here, what can I do?.mp3
Track 9 There's a space inside of me.mp3
Track 10 Camel Race - Helter skelter days.mp3
Track 11 Shyna a little love.mp3
Track 12 WYSIWYG - What did U x-pect?.mp3
Track 13 Wish I could dance like David did.mp3
Track 14 I'm coming home, 'cos I love U so.mp3
Track 15 One day you're here, one day you're gone.mp3
Track 16 I love my little girl(s).mp3
Track 17 When night is cold.mp3
Track 18 Delhi Delhi.mp3
Track 19 Coming or going?.mp3
Track 19 Really hidden track.mp3

(Release Waam 009, New!) Luna Park verkar bli vår mest populära CD någonsin, Sixten Sandvik som var med och grundade Ben Antell Band spelar trummor, och jag (Ben) spelar resten av instrumenten). Skivan har ett LIVE sound, den är en blandning av LO och HIFI :-) Bottnarna är inspelade live i studion.

Jag kommer även att lägga ut mina andra plattor GRATIS då jag får tid.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


Fotograf Fred Skymbergs kontaktuppgifter:

Fred Skymberg . Address : Tennisvägen 32, S-17553 Järfälla
Sweden.Tel: 46858035343 e_mail : fred9@chello.se

Photographer John Kendall http://www.vintage-electronics.com/Benjamin Antell, London 1994.

Jag har inte för avsikt att såra någon med mina skrivelser, men jag vill vara ärlig. Därför är jag rakt på sak för det mesta utan krusiduller. Samhället idag är väldigt ruttet och korrumperat, och tiden är kort. Jag har ett inre tryck att skriva om det jag gör, och mitt hopp är att någon skall ha utbyte av skriverierna som är ett resultat av min vandring med Gud.

Peace, Ben

I'm not trying to put anyone down with my Write, I'm just trying to convey what God has put on my heart. I also feel that that life is too short, to just shut up and go with the flow, when people suffer under all kinds of bondage, when they could in fact be set free in Christ.

 

Benny Antell, Ben Antell, Benjamin Antell