BENs tankar (på svenska) 318 - 2007 08 31 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är oft olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Foto © Fred Skymberg

Man har i många religioner förvandlat Jesu moder Maria till "Himmelens Drottning".

Jag är säker på att hon är bedrövad över eländet. Hon var ju bara en vanlig enkel kvinna med ett Gudomligt uppdrag, men det gjorde ju inte henne till mer än kvinna för det.

I ockulta sammanhang och i Österländsk mystik och religioner, är solen i de flesta traditioner den högste fadern med månen som moder. Det finns religioner där rollerna är omkastade t.ex. i germansk, indiansk, japansk, oceanisk symbolik samt hos Maorifolket.

I symbolikens värld är månskäran är en symbol för Den stora modern, himmelsdrottningen. Man kan säga att det är ett attribut till alla mångudinnor. Den är islams, bysans och turkarnas emblem. Två månskäror med ryggen mot varandra symboliserar även Jungfru Maria, himmelsdrottningen.

Om man studerar sybolism m.m. kan man komma väldigt långt från sanningen, eftersom författarna vanligtvis inte är troende människor ledda av den Helige Ande. Då blandas begreppen lätt ihop till en enda soppa, sen vet man varken in eller ut.

Det är bäst att börja med Bibeln om man vill veta livets ursprung.

Som jag sagt tidigare, kan man inte läsa Bibeln som vilken annan bok som helst. Man bör be om ledning, det är först då som man med den Helige Andes hjälp förstår texterna.

Intellektet har inget med tro att göra, det är därför som så många missar påängen.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Boktips: Med Deras Ögon av Ingmar Rönn

Du kan beställa Pontus J. Backs häfte "Ur Helvetet till Himmelriket" från hans hemsida: http://pontusjback.com/ Häftet handlar om alkoholens fasor och är samtidigt en liten vägledning för de som nyss blivit räddade (frälsta).

Väckans länk: http://www.turnonthetap.org.uk/site/pages/ui_home.aspx

Ett S.O.S till de som inte vet vem Gud är.

Tre personer kommer sällan överens men: Gud Fader, Sonen Jesus och den Helige Ande är ett. Ingen fattar egentligen hur det hänger ihop, men så är det :-)

Jesus har dött och uppstått från de döda, i ditt ställe, så att du skulle få evigt liv. När Jesus dog, blev vi som är troende Hans arvingar! Vi ärver hela Himmelriket igenom Kristus Jesus. När vi ber till Gud, kan vi göra det i Jesu namn, på så vis får vi tillgång till Tronrummet, vi står med andra ord inför Gud skaparen, ansikte mot ansikte. När vi ber Gud om ledning i Jesu namn, kommer den Helige Ande till vår hjälp, Han är vår hjälpare här på Jorden.

...djävulen och hans pack.

...satan kan inte vara överallt, men han har en mängd fallna änglar (onda andar) som springer hans smutsiga ärenden. De kan påverka våra tankar på olika sätt, och få oss at göra onda saker. De kan intala oss allt möjligt, beroende på vilket skick vi är rent mentalt osv.. Om vi inte är Kristna på allvar, eller lever i synd, då har satan (åklagaren som han även kallas) rätt att terrorisera oss.

Andarna jobbar igenom alla som sysslar med vit eller svart magi, spåkvinnor, vissa "healers", shamaner, olika former av musik med destruktiva texter som t.ex. satansdyrkarna Kiss, Metallica, John 5, Marilyn Manson, Sammy Davis Jr. m.fl.

Därför är det viktigt att du ber Jesus (den enda dörren till Gud) komma in i ditt liv och förlåta dig dina synder. Alla syndar nämliget, precis alla.

Här är en kort bön om du vill lära känna Gud och gillar äventyr!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Mitt liv förändrades på en sekund! För Pontus tog det längre.

1. För dig som just tagit emot Jesus i ditt liv, tryck här: http://antell.com/tronsgrunder.html

2. Kolla http://god.tv/ på nätet.
3. Du kan även läsa Bibeln på nätet: http://www.folkbibeln.com/


BENs tankar (på svenska) 317 - 2007 08 30 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är oft olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Toleranta Hinduer?!?

I 7 Delstater Gujarat, Rajashtan, Madhya Pradesh, Himachal Pradesh, Chhattisgarh, Orissa och Aarunachal Pradesh har man beslutat om lagar mot religionsfrihet i Indien!

Foto © Fred Skymberg

Fängelsestraff för Kristna i Indien år 2007!

Förföljelse och martyrskap är det pris man får betala som nyomvänd Kristen i Indien IDAG!

Tänk att man griper till förbud i både muslimska och hinduiska länder i hopp om att stoppa människor som mött Jesus år 2007...

Kristna blir ofta attackerade i Indien nuförtiden av hinduer som är arga eftrsom Jesus har stor framgång i dessa lagiska religioner. Miljoner vill lämna hinduismen som inte är någon kärleksfull religion.

Man har över 300 miljoner "gudar" (onda andar) som man försöker blidka igenom böner, och offer som mat, ja till och med människo-offer i vissa fall. Många av deras "gudar" är nämligen väldigt blodtörstiga tyranner, som ju andarna är.

Foto © Fred Skymberg

Fantastisk upplevelse.

Nu vill man ha den personliga kontakten med Jesus istället, vilket ju inte är så konstigt. Det förstår ju alla vi som har möt Jesus i egen hög person, nåt mera fantastiskt finns ju inte här på Jorden!

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 316 - 2007 08 28 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är oft olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Idag är jag så trött att jag ser i kors.

Foto © Fred Skymberg

Ibland kan man känna sig ihopklämd mellan folks viljor. Det kan vara svårt att veta åt vilket håll man skall gå, vad man skall säga osv. För tillfället ber jag och väntar på Guds ledning, ibland kan man inte göra annat. Det är ju ingen vits att låta sig dragas in i en konflikt om man inte har någon plan.

Gud har en plan för allting, hela ditt liv faktiskt. Alla våra liv är utstakade från vaggan till graven. Det är när vi imroviserar på egen hand som allt far åt skogen.

Om vi inte lever i Guds vilja för vårt liv har den onde rätt att sparka oss hit och dit, det är då som sorgen och lidandet kommer in i bilden.

Nä, nu går jag och gungar, som Pugh Rogefeldt sjöng om på Ja Dä Ä Dä LP:n 1969.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 315 - 2007 08 27 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är oft olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Gud helade mina fingrar efter förbön!

Ben på Frank Mangs Center förra veckan

"Jipii" säger jag bara. Jag kunde inte spela gitarr på ca. 6 månader, men så helade Gud mina fingrar efter att jag hade skickat ett mail om förbön till http://www.revival.com/www/r.aspx

Deras och Kvevlax Missionskyrkas böner blev besvarade och nu har Pontus och jag varit ute några veckor på 8-9 uppdrag redan. Ett varmt tack till alla som bad, och Gud förståss :-)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 314 - 2007 08 25 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är oft olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

 

Igår fick jag av en musiker frågan om jag har tagit droger.

The Talkshow, Ben and Pontus live in Närpes 2007.

När jag som tonåring såg vad drogerna gjorde åt mina vänner, kände jag stor avsky för knarket. Jag lade även märke till att mina vänner inte själva märkte hur deras liv (många gånger) slogs i spillror. De blev paranoida och generellt misstänksamma mot allt och alla, de började slarva med allting. Många började lukta illa p.g.a. dålig hygien, andra började se väldigt nedgångna up. De fick sömnstörningar som gjorde att de var uppe hela natten och såg ut som hänggurkor på morgonen.

Idag är de som har överlevt för det mesta helt misslyckade figurer utan sinnesfrid.

Knarket har blivit som ett ankare runt halsen, de är olyckliga och många gånger ensamma. Det är inte många som orkar umgås med narkomaner eftersom de är helt eller delvis opålitliga. Dessutom har de ofta panik-ångest och misstänksamheten är sjuklig.

Mark and Luke digging for worms © Benjamin Antell

Jag har en musiker bekant som blev troende i för ca 20 år sedan.

Han blev glad och hans musik förändrades, han blev mera innovativ. Sedan en vacker dag började han röka hash igen, antagligen på grund av grupptrycket.

Idag ser han ut som en nergången narkoman, han fattar det inte själv! Han lever i nån sorts drömvärld, och tror att bara ett par människor känner till hans missbruk fast så gott som hela staden han bor i vet att han knarkar. Det syns ju på långt håll att han är mer eller mindre "påtänd" hela tiden. Så kan det bli om man håller på länge. När han pratar låter det som slow-motion.

En annan lustig grej är det att han tycker att Cannabis inte är nån drog, det intalar han sig själv i alla fall. Hur korkad kan man bli? Han har inget tidsbegrepp längre, han kommer hur mycket för sent som helst om man bestämmer träff med honom. Han är jättemisstänksam, drar sina urlånga historier om dittan och dattan om och om och om igen...många tycker att han har blivit en jättetråkig typ.

För någon vecka sedan dog en annan kompis 51 år gammal.

Många andra knarkande vänner har dött för länge sedan, somliga till och med i tonåren. De föll som tennsoldater igenom min uppväxt. Det är egentligen förskräckligt när man tänker efter.

The Beatles och många andra popgrupper har mycket att stå till svars för. Dessa grupper bär ett otroligt stort ansvar, de har förlett miljoner människor till att pröva på droger. Beatlarna har propagerat att droger inte är farliga, hur urdum kan man bli? Man försvara det man älsker. Att dra ner andra människor i skiten tycker jag är oförsvarligt.

Somliga band har direkt sataniskt influerade texter som t.ex. The Rolling Stones. När de spelar "Sympathy for the devil" live, brukar det hända till och med mord och sådant i publiken, trots detta spelar de fortfarande denna sataniska låt. Svinaktigt tycker jag personligen.

Dessa influenser kommer via droger. Droger är ofta kopplade till Österländska religioner! Varför det är så vet jag inte ännu, men de som tar droger blir ofta intagna av onda andar.

En av uppgifterna som dessa andar har är att sprida okunskap, splittring och lögn. Desa andar får missbrukarna att tro på reinkarnation och allt sådant som inte hör Himmelriket till. Fråga nästan vem som helst som använder hash så får du se att de tror på reinkarnation, Yoga osv...

Man har ett otroligt ansvar som offentlig person, varken man vill eller inte.

Man kan förståss inte skylla på andra när det kommer till kritan och man står inför Guds tron på domedagen. Vi är alla ansvariga för våra egna handligar. Bara för att föräldrarna, kompisarna eller lärarna har varit svinaktiga, har man ingen orsak att själv ställa till det.

Man kan få förlåtelse för allting om man är ärlig, nedan finns en bön för dig som ändra på ditt liv.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 313 - 2007 08 24 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är oft olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Spelar på Samaria hemmet idag i Pörtom. ca. kl. 14-15 nånting :-)

Foto © Fred Skymberg

Be hela tiden så funkar vardagen bättre.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 312 - 2007 08 23 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är oft olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Religion, vilken smörja.

Foto © Fred Skymberg

Religion är sånt man håller på med, när man inte har nån mening med livet. Det är en personlig relation med Gud som ger en mening med livet. Allt handlar om att komma in i Guds plan för ens liv. Så länge man står utanför den, är livet tråkigt, det var mitt i alla fall. Trots att jag reste runt Jorden och hade massor av hobbies och vänner var livet skittråkigt.

Religion är till för att kuva människor, att hålla dem slavar under system och förbud som människor byggt upp. Menigslösa ritualer av alla de slag handlar det om. Meningslösa repetitiva böner som man mässar om och om och om...helt i onödan, för Gud lyssnar inte på mekaniska tomma böner.

En kyrka där man tillber skapade ting såsom reliker, kyrkobyggnader, tavlor, andar, änglar, moder Maria och andra "helgon", är delvis en ockult kyrka. Gud har varnat oss gång på gång att inte ha andra gudar än Honom.

Foto © Fred Skymberg

Den enda som konkurrerar med Gud är satan, och det gör han ofta via österländska och andra religioner.

Gud (Jag Är) är Skaparen, till Honom hör ALL ära.

Tyvärr har araber bara ettt namn för Gud och det är Allah, Allah är dock inte annat än en gammal avgud (mångud, solgud), som inte har något alls med Skaparen att göra.

Fader, Sonen och den Helige Ande är de som vi skall tillbe.

Jag känner Gud personligen! Det är faktiskt sant, jag fick möta Honom efter det att jag tagit emot Jesus som min personlige räddare. Vem som helst kan få uppleva detsamma. Det gäller bara att glömma sina förutfattade meningar för ett par minuter, att ta mod till sig och säga frälsningsbönen (se nedan).

Sedan börjar det hända saker i ens liv, det bara blir så när man ger Gud en chans. Jag skulle aldrig råda någon att pröva på Gud ifall detta inte vore sant i mitt eget liv. Jag gillar inte människor som kommer med teorier istället för något verkligt.

Släng er i väggen teoretiker. Det finns en verklighet som få har prövat, det gäller att ta chansen och pröva på Gud innan det är för sent och man åker expressbuss till Helvetet.

Varför kan jag säga att JAG har rätt?

Därför att jag känner Gud personligen. (Detta är väl det som är svårast för människor att fatta, att jag kan ha personlig kontakt med Gud). Man vet inte innan man har prövat!

Varför säger många att alla religioner leder till Gud?

Därför att de lever i okunskap, och har inte peronligen prövat på Gud.

Ingen "religion" leder till Gud.

Kristendomen är inte en religion, den är mera en livsstil. En livsstil som man får då man lär känna Jesus, Gud och den Helige Ande (hjälparen) personligen.

Jag kan garantera dig, vem du än är att "utan" Jesus kommer du med 100% säkerhet till Helvetet när du dör.

Foto © Ben Antell

Jag vet attt detta är sant, min Mästare Jesus lever och det är Hans ord. Jag är bara hans springpojke.

I mig själv är jag värdelös, men i Honom är jag stark. Så är det bara, om jag dör här på Jorden är det värsta som kan hända mig att jag kommer till Himmelriket och blir välkomnad av Treenigheten, och alla verkliga vänner som gått före.

Det kommer att bli fantastiskt att lämna Jorden och slippa allt religiöst och politiskt dravel.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 311 - 2007 08 22 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är oft olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Här är ett aktuellt Bibelord till dem som vill mig illa i lilla Vasa :-)

Foto © Fred Skymberg

2 Petr 2:9 Herren vet alltså att frälsa de gudfruktiga ur frestelsen och att hålla de orättfärdiga i förvar och straffa dem fram till domens dag,

2 Petr 2:10 särskilt dem som i orent begär följer sin köttsliga natur och föraktar Herren. Fräcka och självsäkra skyggar de inte för att smäda höga makter,

2 Petr 2:11 under det att änglar, som står högre i fråga om makt och styrka, inte uttalar någon smädande dom mot dem inför Herren.

2 Petr 2:12 Dessa människor är som oförnuftiga djur, av naturen födda till att fånga och döda. De smädar vad de inte känner till och kommer att gå under genom sitt förfall. Som djur skall de också gå under.

2 Petr 2:13 Det är den rätta lönen för deras laglöshet, onda som de är. De njuter av att festa mitt på ljusa dagen. De är smutsfläckar och skamfläckar, där de vid sina kärleksmåltider festar och frossar tillsammans med er.

2 Petr 2:14 De har ögon fulla av otukt och kan inte få nog av synd. De lockar till sig obefästa själar och har hjärtan som är övade i att roffa åt sig, dessa förbannelsens barn.

Jesus är den enda dörren till Gud © Fred skymberg

Sådana killar är det som talar illa om mig i det lilla Vasa nuförtiden.

Inte rör det mig det minsta om folk kriticerar mig för att jag följer Jesu läror. Varför skulle jag bry mig om sådana dumheter? När man börjar tala öppet om Jesu ord, är det naturligt att en hel del blir irriterade. Se bara vad som hände Jesus.

Dessutom blir satan jättearg, det är ju trots allt hans söner och döttrar som kriticerar mig. Oj om de bara visste vilken skatt jag har funnit i Kristus! Jag är villig att dela med mig åt vem som helst som tar emot Jesus i sitt hjärta.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 310 - 2007 08 21 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är oft olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Mr. Orange

Foto © Fred Skymberg

"I'll be back", Jesus

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 309 - 2007 08 20 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är oft olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Det gäller att hålla sig vaken...

Foto © Fred Skymberg

Eftersom jag känner Jesus personligen, vet jag att Han kommer igen i egen hög person. Ingen vet när Han kommer, man kommer bara at kunna ana att tiden är nära. Tro inte om någon påstår sig veta vilken dag Han kommer, för det vet bara Skaparen själv.

Jag hoppas att jag lyckas få så många som möjligt att få upp ögonen för Jesu innan de dör, för då är det för sent.

Det är jättekul att en del av mina bekanta har prövat på Jesus och till sin förvåning märkt att Han lever och mår kanon :-)

Det enda riktigt roliga i livet numera (för mig) är när någon möter Gud på riktigt och får mening med livet. Det är så många som sitter och lider vid bardiskarna. Man betalar bartendern om och om igen för mera sprit i hopp om en kort stunds bedövning från allt elände.

Det är ingen bra idé att bekänna att man är alkoholist, eftersom det finns full befrielse att få via Jesus

Det är även jättekul att be med folk, då Pontus och jag är ute och spelar. Egentligen är det därför som jag är ute och spelar. Musik, visst...men Guds beröring WOW!

Vi har ALLA ett tomrum i vårt inre som bara Jesus kan fylla!

Därför har vi alla en många gånger obeskrivlig läntan efter "det okända", nåt som vi inte alltid fattar "vad" det är. Jag visste inte riktigt vad jag ville då jag åkte till Bibelskolan som sökare. Jag kände inte Gud på grund av att jag inte hade den Helige Ande i mitt liv ännu. Det var säkert Han som ledde mig till Örebro Missionen, trots att jag var lika blind som fladdermusen som jag hittade avsvimmad på trottoaren där.

"Dracula" hade flygit pang i en telefontråd eller stolpen, nu låg han i min hand med tungan ut. Jag tog hem honom och efter en halvtimme kvicknade han till och flög från balkongen ut i mörkret.

Efter att jag mött den Helige Ande fick jag en andlig ficklampa så att jag började förstå Bibeln, och allt som jag hört i Söndagsskolan som liten.

Jag tackar Gud för mina föräldrar som hade vett att skicka mig till Söndagsskolan!

Jag har haft en otrolig nytta av att ha gått i Söndagsskolan. Min mamma startade söndagsskolan i "Bäckin" där jag bodde mina 6 första år, innan vi började resan runt Jorden.

En av våra största faror som Kristna är at de flesta av oss bommar totalt när det handlar om ödmjukhet.

Min mamma har varit tyst i alla år, trots att hon startade söndagsskolan i Dragnäsbäck, och andra har fått äran. Det läskigaste av allt var att andra medvetet låtsades att man hade startat söndagsskolan trots att det var lögn. När barnantalet blev för stort i vårt hem, frågade mamma en annan kvinna med större hus ifall hon kunde ta över. Det var en god kristen kvinna, ingen är dock perfekt här på Jorden. Vi har ALLA våra brister.

Det spelar ju i och för sig ingen roll vem som startade söndgsskolan :-) men det är läskigt att se hur envis satan är när han försöker lägga krokben för oss.

När det händer klipper Gud av trådarna till oss på en gång. Inte så at vi går förlorade, men smörjelsen som vi hade över våra liv kan förvinna på en sekund, så fort vi tar äran av Gud. Detta hände även Moses, han fick aldrig komma in i Israel.

I vissa kyrkor tar man äran av Gud dagligen och dyrkar helgon istället eller Maria, Jesu moder.

Maria var bara en vanlig kvinna, hon är inte mera helig än någon annan kvinna. Naturligtvis skall vi respektera henne, men absolut inte be till henne. Hon kan ju inte göra någonting, eftersom hon precis var som dej och mej i övrigt.

Helgon är bara avgudar.

Alla helgon som tillbes var vanliga människor, en del av dem var troende män och kvinnor. Om man ber till dem syndar man mot Gud. Gud uppmanar oss att inte tillbe något annat än Treenigheten, Gud Fader, Sonen och den Helige Ande, eftersom de är ett.

Att be till skapelsen istället för Skaparen är dumheter.

Inga andra gudar, gurus, änglar och helgon skall man tillbe, om man vill hålla Skaparen på gott humör. Änglarna säger själva att vi inte skall tillbe dem. Naturen säger ingenting eftersom den, likasom satan bara är skapad.

När jag skriver, gör jag allt jag kan för att inte framföra teorier eller andras tankar. Jag vill bara föra fram det som Gud har visat mig personligen. Jag vet dock att jag inte är perfekt heller, så ni får väl ursäkta nån groda ibland.

Ifall ni märker att jag skriver nåt fel nån gång, får ni gjärna höra av er. Nu talar jag om sakfel, jag har varken tid eller intresse att diskutera teologi, religiös geggamoja eller humanism.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 308 - 2007 08 18 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är oft olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

spelar ikväll på Frank Mangs Center!

Ben (Roller) och Linnea (gästande artist)

Ikväll spelar Pontus och jag i Närpes igen på ett ungdomsmöte 21.30, på Frank Mangs Center. Kom hör och häpna :-)

PS. Jag har inget personligt emot grabbarna i Kiss och alla andra djävulsdyrkande band, men jag tycker synd om dem, eftersom de har blivit lurade till att dyrka satan. satan är ju en förlorare som kommer att brinna i eldsjön efter domedagen, med alla sina efterföljare...så är det bara.

Jag säger inte att jag är en bättre människa än någon annan, det handlar inte om det.

Jag har mina brister som alla andra, men jag har en biljett till Himmelriket som jag har fått av Jesus. Jag vore ju en idiot om jag inte tog emot den, eftersom den är betald till fullo av Jesus. Jiihaaa! Eller Halleluja som pingstvänner brukar säga :-)

Jag hör inte till någon speciell kyrka, även om jag varje vecka åker till Kvevlax Missionskyrka. Jag anser att det kvittar vilken kyrka man hör till, alla som följer Jesus kommer till Himmelriket. Jag är en Lone Arranger, som bara följer Jesu läror, kosta vad det kosta vill, Han är min enda riktiga vän (sorry guys :-)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 307 - 2007 08 17 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är oft olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Närpes, Släktens Mystik 2007

Det blåste så hårt på Slättens Mystik i Närpes igår att jag undrar om inte Spåtanten hade tejpat fast sig i bordsbenet med silvertejp för att inte lyfta med hela tältet...

Gud hatar spåkärringar, Han säger i sitt Ord att vi skall komma till Honom med våra frågor istället för att gå till satans tjänare. En del spåkärringar har ingen aning om vad de pysslar med, medan andra vet att de har övernaturlig ledning (av onda andar som bara leker med folks okunnighet).

Om man har otur kan man få en förbannelse över sig då man går till en till synes ofarlig spåkärring.

De är inget att leka med, eftersom de alla är använda av onda andar oavsett om de fattar det själva eller inte. Tanten i Närpes hade en Bibel på bordet, satan använder Bibeln flitigt även han, när det tjänar hans syften.

Pontus och och jag spelade på Ungdomskaféet tillsammans med Johan Erikson (mannen längst till höger med rösten), en till medverkande sångfågel var Linnéa Björkgren (andra från vänster).

Det var många som bad att den ockulta delen av kvällen skulle gå till historien som en flopp, och det gjorde den nog oxo.

En kille stod helt öppet och rökte Cannabis i parken medan en del andra var fulla som kokosbollar, många såg rätt trötta ut i sina regnrockar..men det fanns även entusiaster som såg jätteglada och förväntansfulla ut, man liksom hoppades att nåt skulle hända...som när man tittar på en Ingmar Bergman film. Många inslag uteblev och vi drog senare ner till Filadelfia, för att be mera och sjunga.

Det regnade och blåste så mycket att jag började leta efter ett eventuellt Arkbygge.

Tänk hur konstigt det måtte ha sett ut när Noa började bygga sin enorma Ark, mitt uppe på torra land. Han fick säker höra en hel del muntra tillrop under byggets gång. Skulle du ha byggt Arken om Gud hade bett dig? Jag tror inte att många hade ringt brädgården efter en sån impuls.

Arken var ju trots allt 150 meter lång 15 meter hög och 25 meter bred, det var inget litet badkar direkt. Den var längre än en fotbollsplan. (jag skrev mer om den i april/2007 på min Write).

Hur ofta lyder vi Gud, när Han kommer med sina (för oss) märkliga önskningar?

Det värsta är att man inte ens ser allt som Gud gör i andevälden. En del kommer fram på en gång, men andra saker märker folk först långt efteråt, när den stor bilden infinner sig.

Jag tror i alla fall att det var viktigt att så många engagerade sig för Närpes igår. Som troende blir man litet knäckt över det faktum att de flesta människorna på vår jord kommer att gå förlorade när Jesus kommer tillbaka.

Dess värre är att vi som troende kommer att få stå till svars för mångas död.

Vi kunde ha gjort så mycket, men vågade inte osv. HALLO!...det handlar om människors liv, vi kan inte bara sitta och titta på TV, när folk inte ser tåget som kommer emot med hundra kilometer i timmen.

Vi måste gå ut och berätta vad vi vet, om folk inte tar emot oss gör det ingenting, då har vi åtmistone varnat dem. Det är nog det allra minsta vi kan göra här på Jorden.

Folk kommer att bli lika förvånade då Jesus kommer för att hämta de sina, som då regnen kom på Noas dag.

De kommer att bli lika förvånade som då Jesus uppstod från de döda, vem hade trott det? Trots att graven var bevakad av vuxna karlar, sprang de som brinnande ekorrar och ropade på mamma då Jesus steg upp från de döda. Det måste ha varit en rätt uppskakande händelse.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Du kan beställa Pontus J. Backs häfte "Ur Helvetet till Himmelriket" från hans hemsida: http://pontusjback.com/ Häftet handlar om alkoholens fasor och är samtidigt en liten vägledning för de som nyss blivit räddade (frälsta).

1. För dig som just tagit emot Jesus i ditt liv, tryck här: http://antell.com/tronsgrunder.html

2. Kolla http://god.tv/ på nätet.
3. Du kan även läsa Bibeln på nätet: http://www.folkbibeln.com/


BENs tankar (på svenska) 306 - 2007 08 16 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är oft olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Foto © Fred Skymberg

Foto © Fred Skymberg

Ibland behöver vi alla få blåsa såpbubblor ett tag...

Gud välsigne Dig!

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Du kan beställa Pontus J. Backs häfte "Ur Helvetet till Himmelriket" från hans hemsida: http://pontusjback.com/ Häftet handlar om alkoholens fasor och är samtidigt en liten vägledning för de som nyss blivit räddade (frälsta).


BENs tankar (på svenska) 305 - 2007 08 15 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är oft olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Kan ni som är troende be för min polare Fred Skymberg, han har blivit biten av en fästing och har troligtvis Borelia.

Foto © Fred Skymberg

Det är samme Fred som har plåtat massor av bilder på min write.

Eftersom vi lever på Jorden, som blev förbannad på grund av vår synd, råkar vi ibland ut för sjukdomar och dylikt. Jag tror att all sjukdom är en förbannelse och att den kan brytas igenom Guds kraft.

Det är en mycket krånglig fråga som många har olika teorier om.

Min erfarenhet är dock den att en del människor har problem med att ta emot helandet.

Trots att jag har blivit helad tidigare, har även jag en sjukdom som har bitit sig fast som en "helig apa" på en Indier (apor är ofta väldigt aggressiva).

Jag har ingen aning om varför jag inte har kunnat ta emot helandet ännu, men jag tror att det kommer.

Ibland kan man ha nångon synd i sitt liv som gör at man inte kan ta emot helandet, det behöver dock inte vara så. Sjukdomen kan även vara en gammal förbannelse av något slag.

Dessutom vill Gud inte svara på böner, om man inte respekterar sin fru eller sin äkta make. Om man lever sitt eget race, om man alltså inte lyder Gud, kan det oxo uppstå problem. Det finns många orsaker till sjukdom och uteblivna bönesvar.

Jag har dock sett massor av människor bli helade på möten och i hem, det är inget ovanligt. Det finns många som vägrar tro att det är sant, men jag känner folk som har dokumentation som bevisar att de har blivit mirakulöst helade av Gud!

En sak som jag tycker är läskig.

Att en kyrka kan tycka att dess teologi är viktigare än människorna. Så upplever jag vissa kyrkor, man håller fast vid gamla ideér som om de vore heliga kor, trots att de bara är människopåfund.

Jag tror att det är dags att rensa ut all bullshit (oxbajs) ur kyrkan och läsa Guds ord på allvar under bön och fasta, om vi skall komma någon vart.

Barnadopet tycks vara en väldigt helig ko för många.

Det finns ingen grund för något sådant i Bibeln!!! Dessutom kommer alla barn till Himmelriket automatiskt om de dör. Det är jag helt övertygad om, eftersom de är oskyldiga.

Det är först när man blir äldre och själv kan välja mellan det onda och goda, som man behöver döpa sig (som även Jesus gjorde!), När man vill visa att man har tagit ställning, då först betyder dopet någonting.

Jag lät döpa mig redan då jag "letade" efter Gud, då jag var 21 år gammal.

Jag upplevde aldrig dopet som ett problem, eftersom Bibeln var så TYDLIG i denna fråga lät jag döpa mig ute i naturen, med kläderna på...precis som Jesus.

Prästen ville att jag skulle ta på mig ett religiöst nattlinne med spetsar... Jag tyckte den såg bögigt ut och avböjde. Varför skall det vara så mycket teater i kyrkan tänkte jag, en tro handlar ju om livet...om verkligheten.

Foto © Fred Skymberg

Varför skulle jag sväva omkring som Peter Pan med ett lustigt nattlinne på mig??? Det tog säkert 45 minter innan den sega gubben fattade att jag menade allvar.

Som sagt, religion är bara sopor.

Det gäller för var och en att lära känna Treenigheten, Fadern, Sonen och den Helige Ande personligen, allt annat är bara blaha blaha.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Dagens länk (igen): http://www.turnonthetap.org.uk/site/pages/ui_home.aspx


BENs tankar (på svenska) 304 - 2007 08 14 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är oft olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

På torsdag spelar Pontus J. Back och jag i någon form i Närpes centrum...

Foto © Fred Skymberg

"We're on a mission from God".

Pontus & Ben på Konstens Natt i Vasa, 2007

Det kommer att hållas nån form av ockult sammankomst i Närpes på torsdag.

Det vore fint om så många troende som möjligt kunde infinna sig och be, så att de onda makterna inte får ett ännu större fäste i Närpes. Tänk så mycket olyckor och elände de har haft i Närpes i år. Inget blir bättre av att man släpar dit trollpackor, shamaner, magiker, healers, astrologer och andra som representerar satan.

Foto © Fred Skymberg.

Om någon vill samtala med oss eller ta emot Jesus, så är det bara att rycka oss i hörntofsen, när som helst.

Vem som helst kan ta emot Jesus som sin personlige räddare och Kung! Man behöver inte vara en "bra" människa, bara uppriktig. Du kan får ett spännande liv, om du vill. Jesus lever och är lika cool idag som Han alltid har varit.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 303 - 2007 08 12 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är oft olik den svenska))

 

Trots att det är söndag...Pax Vobiscum,

Mitt dubbla liv...

Foto © Fred Skymberg 2007

Jag såg en av mina böcker "Mitt dubbla liv" av John Sherrill ligga på soffbordet i morse. Den fick mig att tänka på hur hisnande det är att de flesta av mina bekanta är TOTALT blinda för den andliga dimensionen, eftersom de aldrig har prövat på Gud (på allvar)!

Egentligen är det fantastiskt att vissa lyckas undvika Gud hela livet, tills de efter döden sitter i klistret.

Det känns faktiskt väldigt overkligt att läsa all smörja i pressen, av folk som tror sig vara intellektuella, som yrar om Arternas uppkomst, shamanism, till och med satanism och "vetenskap" m.m. sagor som är helt eller delvis fabricerade...bullshit med andra ord. Man fäktar och slåss om påhittade teorier tills korna kommer hem.

Många så kallade "tänkare" sitter och filosofierar hela livet över absolut ingenting. Tankefoster är ett annat ord för ingentinget som de pladdrar om i bland annat Vasabladet, på insändarsidorna.

---

Det spelar absolut ingen roll för satan om "du" tror på honom eller inte, han använder dig i alla fall, om du är villig att stå emot Gud...

Även om du inte "tror" att satan existerar så är det han som styr dig när du pläderar mot Gud. Du är med andra ord satans försvarsadvokat. Din hjärna används som en pingpong boll av satan och hans små demoner, i hopp om att förvilla andra människor.

Du som predikar emot Gud kommer att få betala ett högt pris för den förvillning "DU" har åstadkommit. Indirekt har du gjort dig skyldig till många människors död! Det är allvarliga saker du har gjort dig skyldig till...

---

Jorden är 15-20 miljarder år gammal och vi har varit apor...yeah, right :-)

Foto © Fred Skymberg 2007

Man letar efter gamla ben och löständer i Afrikas öknar, kastar bort miljardbelopp på nonsens. Pengar som man skulle kunna hjälpa alla våra svältande bröder och systrar med på hela vår jord... de som Gud vill att vi skall hjälpa.

(Vi har alla medel, och alla chanser att hjälpa hela jordens befolkning i nöd, det är bara viljan och orken som fattas! Vi kan inte skylla på Gud bara för att vi är för lata för att göra nånting. Det är ju trots allt obekvämt att "ta reda på", och att hjälpa andra...det kommer ju så mycket på TV osv... Bra ursäkter, då tusentals människor svälter ihjäl i land efter land.)

En kul grej!

När (ifall) veteskapsmännen en vacker dag kommer på hur världen har kommit till, kommer de bara fram till hur Gud gjorde det :-)

Vi är inte kloka!

Det finns det massor av folk som har mage att påstå att Gud inte existerar, trots att de inte har en aning om vad de talar om! Tänk vilka töntar (s-s-sorry). Om de prövade på Gud skulle de möta Honom, precis som jag och många av mina bekanta har gjort!

För mig är världen som ett överfyllt dårhus.

Trots att mina ickefrälsta bekanta får tydliga bönesvar när jag ber för dem, är det många som vägrar tro när svaret kommer. Relationer helas, pengar flyter in från ingenstans till deras räkningar osv...ändå vägrar man tro...

Sammanträffanden "my ass"...

Massor av praktiska svar på svar får de, och sedan börjar de yra om "sammanträffanden". Sammanträffanden "my ass" som amerikanerna brukar säga. Kraftiga ord, men ibland blir jag väldigt irriterad över alla torrbollar, som bara sitter och babblar, när de skulle kunna ta reda på att Gud FINNS och ha jättespännande liv med Honom, som jag har :-)

Att vandra med Gud är som att vada i världens lervälling och plocka diamanter under färden.

Jag har mött Gud, Han har faktiskt rört vid mig rent fysiskt!

Jag vet att jag låter tjatig, men så är det Han lever och kommer att bestämma över allas öden på Domedagen, därom råda inga tvivel.

Det är lätt att vara stor i käften medan vi vandrar här på Jorden.

Efter döden kommer "experterna" att göra på sig, när de står inför Guds tron som fågelholkar...

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Dagens länk: http://www.turnonthetap.org.uk/site/pages/ui_home.aspx

1. För dig som just tagit emot Jesus i ditt liv, tryck här: http://antell.com/tronsgrunder.html

2. Kolla http://god.tv/ på nätet.
3. Du kan även läsa Bibeln på nätet: http://www.folkbibeln.com/


BENs tankar (på svenska) 302 - 2007 08 11 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är oft olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Arternas uppkomst och mögel.

Det är ju inte så att allting blir bättre av sig självt i världen, inte på ettt enda plan. Allt växer upp trillar omkull och ruttnar, allt blir kaos om ingen styr.

Regnet hade sökt sig in i en av våra mellanväggar i badrummet. Blev tvungen att riva den igår, vilket slit det är att se efter ett eget hus. I gamla sånger som t.ex. "this 'ol house", handlar inte sången om ett hus egentligen utan om kroppen.

I'm Invinsible!

© pontusjback.com

Vi behöver sköta den fysiska kroppen lika mycket som vår andliga "kropp".

Riktigt unga människor bryr sig inte ofta i sånt, eftersom de tror att de har mirakelkroppar som aldrig kan bli sjuka. Men man kan inte pumpa in omåttliga mängder av ohälsosam mat och dryck, utan att bli sjuk...man börjar praktiskt taget möggla på insidan om inte kroppen hinner med att förbränna allt fett och socker.

All läsk som vi dricker innehåller massor av socker, cancer älskar socker. Jag är inget hälsofreak direkt, men jag dricker endast läsk om jag är på besök hos någon, jag köper praktiskt taget aldrig läsk själv.

Av någon anledning har jag aldrig varit förtjust i socker. När jag var liten och tvingad att äta gröt, brukade jag lägga på litet salt istället för socker. Somliga säger att salt är farligt men...en bekant till mig som förlorade minnet, fick tillbaka det genom att ta en saltkur. Han hade ätit för litet salt....balans "me boyo", balans...

Det är alltså viktigt att ha balans i allt, precis som farmor alltid sade, måtta med allt.

Jag tror att man kan äta i princip vad som helst bara man minns att röra på sig, att promenera raskt eller springa (ännu bättre) minst 10km om dagen.

En kille som springer berättade att han kan äta vad som helst tan att få några som helst gram av övervikt, allt försvinner då han springer. Han hade kommit in i en hälsosam rhythm, och sprang dagligen. Det blir lätt om man får det till en vana.

Många säger att de inte har tid, men det är ju bara en prioriteringsfråga. Det kan kännas som om man inte har tid på grud av stress och dylikt, men resultatet av motionen blir att man blir mera produktiv och orkar mycket mera.

Solskyddet, Foto © Fred Skymberg 2007

Jag har inte tid att sitta och läsa Bibeln...säger somliga "losers".

Det funkar likadant i det andliga livet, om man ger Gud mera tid får man ett rikare liv. Så är det bara, man kan inte vänta sig speciellt mycket om man inte samtalar med Gud, söker svar i Hans ord och tackar Honom för alla välsignelser.

Det är viktigt att kunna tacka, även då man sitter och petar i möglet...

Livet är ju inte en solskenshistoria direkt, även om det finns fasansfullt lyckliga typer som bara tycks bli välsignade vad än de gör. Jag känner sådana människor som bara liksom seglar fram på räkmackor, utan problem. De står Gud väldigt nära, jag önskar jag visste hur de öppnar sig för Gud.

Alla kan nämligen inte automatiskt ta emot Guds gåvor på alla områden. Vårt intellekt kan vara en oigenomtränglig mur för Gud ibland. Det verkar som om våra förutfattade meningar många gånger sätter käppar i hjulet för Gud. Det gäller att hålla sig så nära Gud man bara kan.

Det är viktigt att man med jämna mellanrum synar sig själv.

Foto © Fred Skymberg 2007

Det är ju inte sag att man alltid är den ängel man tror sig vara alla gånger. Det är viktigt att stanna upp och tänka efter "vad gjorde jag då hon/han bad om hjälp" osv. Varför hjälpte jag "henne", var det för att Gud bad mig, eller var det för att jag ville ha något i gengäld...det är viktigt att man tänker efter på allvar, så att man kan växa och vada vidare i livets dike :-)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 301 - 2007 08 10 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är oft olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

En kompis som mådde dåligt, fick rådet att inte bli "religös".

Foto © Fred Skymberg

Hans polare varnade honom, att bli som de kallade det "religiös". Min vän mådde as-dåligt, såg djävlar och demoner svisha förbi...han var starkt medikerad och mådde pyton.

Som tur var fick jag be tillsammans med honom och han blev fri och fick syndernas förlåtelse för allt gammalt som tyngde honom. Religion kan inte rädda någon, men Jesus kan! Om man ger över ratten till Jesus, kan man inte åka fel i livet. Det gäller förståss att dagligen se till att Jesus styr. Man kan inte börja improvisera och "hjälpa till", då bär det snabbt av åt Helvetet igen.

Et PS.

De som kallar sig vänner och försöker hindra dig från att möta Gud, är satans lögnare och inga vänner alls. De är för det mesta fega skitstövlar som inte alls bryr sig om dig. De vill bara att du skall hållas i samma dynga som de befinner sig i.

Tänk på det nästa gång dessa fegisar kommer med budskap och tips från djävulen.

Det är ju så att många är så fega att de inte vågar pröva på Gud, somliga låtsas vara tuffa och säger att de inte behöver nån Gud. Vi behöver alla Gud, annar hamnar vi i Helvetet, i och för sig har man redan ena benet där så länga man lever utan Gud.

Foto © Fred Skymberg

"Wohoooo"...

Jag vet att detta är sant, för jag var själv i samma situation innan jag vågade pröva på Gud. WOW vilken chock jag fick när Gud svarade, jag blev så schockerad att jag nästan svimmade :-)

Gud vill umgås med oss dagligen!

Han vill verkligen att vi samtalar med Honom i bön. Detta betyder inte att vi måste stå på knä nånstans och rabbla upp Fader vår och se heliga ut :-)

Fader vår är till för sådana som är babysar i den andliga världen, det är förståss inget fel att be Fader Vår, om man menar vad man ber. Det är meningen att vi skall tacka Gud för allt vi får DAGLIGEN, och att vi skall dela med oss allt.

Man kan be till Gud tyst för sig själv medan man jobbar, eller högt hemma, i skogen...ja precis var som helst. Gud lyssnar alltid, Hans batterier tar aldrig slut :-)

Gud vill vara involverad i våra liv.

Pontus och Ben, Vasa Konstens Natt 2007 Foto © Johan Sebastian Back

Dessutom har han en plan för varenda en av oss. En plan som inte kan införlivas, om vi inte ger honom tillstånd att styra oss. Han tar aldrig över våra liv med våld, Han vill ha frivilliga hjärtan.

Gud vill ha modiga vänner som lyder Honom med glada hjärtan. Folk som inte är rädda för "genier" med stora munnar och tomma ord.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 300 - 2007 08 09 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är oft olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Vasa Läns Elektriska, en katastrof i tillvaron.

Foto © Fred Skymberg

Idag gick electriciteten för miljonte gången i Södra Vassor. Denna gång blev det dyrt, mitt dyra mixerbord gick sönder, trots att jag hade köpt ett "peak-skydd".

Att bo i Österbotten är ungefär som att bo i en liten by i Afrikas öknar. Senaste gång Vasa Läns Telefon var här kapade de av min Sveriges TV antenn kabel, så vi har inte kunnat titta på SVT på jättelänge, de vägrar fixa felet dessutom!!! Tänk vilka fräcka typer...nää, huh-huh.

Nu ser jag nästan aldrig på TV längre, så nu spelar det inte så stor roll. Eftersom vi är finlanssvenkar såg vi nästan enbart på Sveriges TV.

Det är tur att stömmen från/till Gud aldrig bryts!

Han väntar alltid med "strömmen" påslagen. Vi kan komma till Honom precis när som helst, linjerna till Gud är aldrig nere. Han ser bara oss, inte våra misstag eller vår synd, som pastor Olle sade igår. Gud sitter på sin tron med öppna armar, via Jesus kan vi komma till Honom och få frid. Jag skojar inte, det funkar verkligen, det kan både jag och Pontus vittna om.

Ikväll spelar Pontus och jag i Missionskyrkan i Vasa på Konstens Natt.

Pontus

Ben, Live Photos © Johan Sebastian Back

Det går bra att samtala eller att be med oss där eller var som helst. Vår repertoar är väldigt blygsam eftersom vi alldeles nyss började spela ihop, men vi gör vad vi kan och skriver nya låtar nästan dagligen.

En del sånger är egentligen mera böner än sånger, vi får se vad som händer. Gud får bolla med oss hur Han än vill, det spelar ingen roll. Jag står till förfogande som Guds "whatever" :-)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Ett PS till de som inte vet vem Gud är.

Tre personer kommer sällan överens men: Gud Fader, Sonen Jesus och den Helige Ande är ett. Ingen fattar egentligen hur det hänger ihop, men så är det :-)

Jesus har dött och uppstått från de döda, i ditt ställe, så att du skulle få evigt liv. När Jesus dog, blev vi som är troende Hans arvingar! Vi ärver hela Himmelriket igenom Kristus Jesus. När vi ber till Gud, kan vi göra det i Jesu namn, på så vis får vi tillgång till Tronrummet, vi står med andra ord inför Gud skaparen, ansikte mot ansikte. När vi ber Gud om ledning i Jesu namn, kommer den Helige Ande till vår hjälp, Han är vår hjälpare här på Jorden.

...djävulen och hans pack.

...satan kan inte vara överallt, men han har en mängd fallna änglar (onda andar) som springer hans smutsiga ärenden. De kan påverka våra tankar på olika sätt, och få oss at göra onda saker. De kan intala oss allt möjligt, beroende på vilket skick vi är rent mentalt osv.. Om vi inte är Kristna på allvar, eller lever i synd, då har satan (åklagaren som han även kallas) rätt att terrorisera oss.

Därför är det viktigt att du ber Jesus (den enda dörren till Gud) komma in i ditt liv och förlåta dig dina synder. Alla syndar nämliget, precis alla.

Här är en kort bön om du vill lära känna Gud och gillar äventyr!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du.

1. För dig som just tagit emot Jesus i ditt liv, tryck här: http://antell.com/tronsgrunder.html

2. Kolla http://god.tv/ på nätet.
3. Du kan även läsa Bibeln på nätet: http://www.folkbibeln.com/


BENs tankar (på svenska) 299 - 2007 08 08 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är oft olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Los Muchachos de Dios

Såhär såg vi ut "unplugged" på Vassor lägergård igår kväll.

Ikväll spelar Pontus och jag ett par låtar i Kvevlax Missionskyrka kl. 19.00 och imorgon spelar vi ett par låtar i Vasa Missionskyrka,

Kom hör och häpna...

När jag mötte Gud 1975 för första gången, sade min bäste vän att han skulle fundera på att bli "religiös" (som han kallade det) när han blir äldre.

Det har nu gått 32 år och han är fortfarande inte frälst. Jag tror att det är farligt att skjuta ett så pass viktigt beslut på framtiden. Man vet ju inte hur länge man lever.

Jag hörde dessutom en märklig historia om en kille som kände sig kallad av Gud, men han beslöt att vänta. Senare i livet när han hade levt loppan sökte han Gud, men Gud lät sig inte finnas för honom "verkade" det som, för han fick ingen frid i sitt liv!

jag har aldrig hört om ett liknande fall, men det verkar ju sorgligt.Det är min erfarenhet att Gud brukar alltid svarar när folk ber på allvar.

Foto © Fred Skymberg

Jag hade mitt första övernaturliga möte med Gud 1975, sedan dess har jag haft kontakt dagligen med Himmelriket. I ärlighetens namn har jag haft någon kortare svacka, när jag har blivit överrumplad av livets fasor.

Det är jätteviktigt att tacka Gud dagligen, att man får leva och ha mat för dagen samt ett tak över huvudet.

Foto © Fred Skymberg

Många tar allt för givet, tills de en dag har otur och råkar illa ut (blir sjuka osv). De största välsignelserna har jag upplevt då jag har tackat Gud för saker och ting.

En annan sak som ofta leder till välsignelse är när man hjälper eller ber för andra, istället för att hela tiden fokusera på sig själv.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 298 - 2007 08 07 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är oft olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Jordelivet är definitivt ingen dans på rosor, men det finns kraft att få.

Helsinki 2007 © Benjamin Antell

Igår blev jag otroligt förolämpad av en elak läkare i Vasa som gjorde narr av mig, jag blev så besviken att jag förlorade kontrollen. Jag varken sade eller gjorde nåt dumt, men jag gick oartigt utan att säga adjö (adjö betyder" Gud vare med dig", ordet kommer från franskan).

Sånt är livet, det tar länge att träna upp den personliga kontrollen i vardagen, speciellt om man har ett häftigt humör. Jag skäms över mitt uppförande igår, men ibland når man en punkt som man inte klarar av, så är det bara. Man bör inte bli oartig bara för att man blir svinaktigt bemött, det finns ingen ursäkt att förlora friden.

Nu förstår jag desperationen som vissa känner när de blir nonchalerade eller trakasserade av samhället, hamnar totalt utanför, förlorar kontrollen och köper vapen. Det händer ju att folk blir så knäckta av att bli förlöjligade och nonchalerade att de börjar skjuta omkring sig, eller tar livet av sig själva.

Nu är jag som tur inte lagd åt det hållet, Gud har gripit in i mitt liv och jag har blivit en fredlig människa, sedan jag blev troende.

Det blir dock lätt såhär i ett kärlekslöst samhälle.

Helsinki 2007 © Benjamin Antell

Det är väl en av orsakerna till att Gud hela tiden uppmanar oss att älska varandra. Tänk hur få människor som bryr sig om varandra, verkligen bryr sig. Jag har inte träffat många kärleksfulla människor under min livstid. Många hycklare har jag dock träffat, varje vecka :-)

Matt 23:13 Ve er, skriftlärda och fariseer, ni hycklare! Ni stänger himmelriket för människor. Själva kommer ni inte in, och dem som försöker komma dit hindrar ni att komma in.

Matt 23:25 Ve er, skriftlärda och fariseer, ni hycklare! Ni rengör utsidan av bägaren och fatet, men inuti är de fulla av rofferi och omåttlighet.

Konstigt nog är läkarna några av de mest elaka människorna som jag har träffat.

Detta tycker jag är ganska märkligt, eftersom deras yrke borde vara inriktat på att hjälpa. Så är det tyvärr inte i verkligheten. Jag har aldrig blivit så grymt förolämpad av andra, som jag har blivit av många läkare i Österbotten. De är väldigt ofta otroligt arroganta och helt enkelt elaka. Naturligtvis är jag inte ensam om att ha råkat illa ut, jag känner jättemånga som råkat illa ut i hälsovården i Österbotten. Många får ingen hjälp alls, läget är katastrofalt i Österbotten.

Som tur är blir många helade i kyrkan!

Helsinki 2007 © Benjamin Antell

Herren är sista hoppet för många, och som tur är helar han folk nu och då i kyrkorna. Jag har sett många mirakel, och det är jag enorm tacksam för. Somliga har problem med att ta emot helade, det är en väldigt problematisk fråga för många. Det finns många frågetecken, varför inte ALLA blir helade, för det borde vara så.

När Jesus gick omkring och helade folk, blev ALLA helade, förutom i Hans hemstad, där tog folk inte emot Honom...så Han kunde inte utföra några mirakel där.

Matt 13:57 Och de tog anstöt av honom. Men Jesus sade till dem: "En profet är alltid föraktad i sin hemstad och i sin egen familj." Mark 6:4 Men Jesus sade till dem: "En profet föraktas alltid i sin hemstad, bland sina släktingar och i sin egen familj."

Det verkar som om vår otro kan sätta käppar i hjulet för Gud.

Gud vill att vi skall hjälpa varandra på alla möjliga sätt. När vi inte lyder impulserna vi får av Gud, uteblir massor av bönesvar, som Gud vill besvara! Av någon anledning vill han att VI skall bära fram svaren till folk, när vi inte ställer upp, uteblir svaren.

Somliga lata människor sitter bara hemma och ber för folk.

De rör inte ett finger för att hjälpa andra fast de har möjlighet till det. Den personliga bekvämligheten väger tungt för många, därför ser det ut som det gör i samhället. De flesta bara lever för sina egna nöjen och sin egen välfärd, nästan ingen bryr sig om sina systrar och bröder.

Våra grannar är våra systrar och bröder, alkoholisterna i soptunnorna är våra systrar och bröder...ALLA människor är våra systrar och bröder!!!

1Joh 4:7 Mina älskade, låt oss älska varandra, ty kärleken är av Gud, och var och en som älskar är född av Gud och känner Gud.

1 Petr 4:8 Framför allt skall ni älska varandra innerligt, ty kärleken överskyler många synder.

Många tycker att de som blivit sjuka eller misslyckats på olika sätt skall skylla sig själva.

Dessa tankar kommer direkt från satan och hans ande. En av satans största önskningar är att vi skall leva för oss själva, och ha det så bekvämt och trevligt som möjligt. Han vill att vi skall strunta i alla andra och bara ha kul. Detta är en av grunstenarna i satanisternas religion.

En egoist har inga problem att hamna i Helvetet.

Matt 24:42 Var därför vaksamma. Ty ni vet inte vilken dag er Herre kommer.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 297 - 2007 08 06 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är oft olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Somliga undrar om man verkligen inte kommer till Himmelen, om man är snäll...

Foto © Benjamin Antell

Tyvärr är det så att INGET vi gör tillåter oss att komma till Himmelriket. Det eviga livet är som sagt en gåva från Jesus till oss, gåvan kallas nåd, och den är GRATI.

Det enda vi kan och bör göra om vi vill ha evigt liv, är att be att Jesus flyttar in i vårt liv och tar över ratten. Det finns en bön nedan, för dej som gillar äventyr och vill pröva på Gud!

Jag prövade som sagt på Gud 1975, och till min STORA förvåning svarade Han! (precis som Han alltid lovar göra om man verkligen menar allvar).

Pontus prövade oxo Gud, och fick svar...Oh boy, vad många svar han får hela tiden. Pontus för bönesvar på löpande band, det är kul att se på när Gud välsignar honom. Ett av de viktigaste bönesvaren han fick, var förståss att få de inre organen helade efter alkohol och drogmissbruket. Mediciner hade inte kunnat hela Pontus, så Gud grep in, där medicinerna var värdelösa :-)

Jag har sett massor av under i mina dagar, men jag blir fortfarande lika glad varje gång jag ser Gud "in action". Det är alltid lika häftigt.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 296 - 2007 08 03 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand)

 

Pax Vobiscum,

Idag åker jag till Helsingfors med bil.

Jesus och apostlarna gick till fots i damm och svett, över berg och djupa dalar med budskapet om frälsningen (räddningen till evigt liv). Idag får vi glida omkring i bilar, båtar och flygplan.

Budskapet är dock detsamma, inget för fegisar.

Egentligen är det konstigt att så många är livrädda at pröva på Gud. Trots att deras liv känns tomma och i många fall rent ut sagt skit, så vågar de inte pröva på Gud.

Jag blev själv desperat över hur äcklig världen var.

Trots att jag hade rest runt jordklotet redan när jag var ung tonåring, hade världen inte något av värde att ge mig, inte ett smack. Jag var grymt besviken, efter lumpen var jag ännu mer besviken, vilken håla det där Dragsvik...urrrk.

Jag försökte göra allt som Jesus uppmanar oss att göra i Nya Testamentet.

Jag lät döpa mig osv. En kille frågade om jag sålde allt jag hade och gav det till de fattiga. Nu var det så att jag inte hade samlat på mig nånting vid den tiden, och jag är dessutom säker på att inte alla människor skall sälja allt de har och ge det till de fattiga.

Jesus ville nog bara förklara för en snubbe i Bibeln att man inte skall vara materialist. Det är konstigt hur fantasilösa människor ofta är och bygger upp en religion kring ett uttalande...nä hu-hu. Hur skulle det se ut om alla sålde allt de hade och gav till de fattiga, då skulle de fattiga bli rika och bli tvugna att sälja till baka allt till de som först var rika...eh?

Jag är dock helt övertygad om att vi inte skall vara snåla svin som bara seglar fram på räkmackor medan våra grannar har det svårt.

Det är viktigt at dela med sig, inte av skyldighet utan av kärlek till vår nästa. Det står i Bibeln, om vi älskar alla, uppfyller vi lagen. Alltså är kärleken till vår nästa det viktigaste på Jorden.

Vi kan dock inte se Himmelriket bara för att vi gör goda gärningar, det tycks de flesta drömma om.

Otroligt korkat tycker jag, Bibeln är ju hur tydlig som helst i denna fråga. Jesus är den enda vägen till Gud, utan hans GÅVA kommer ingen till Himmelriket. Inte en enda knopp, inte en präst, biskopp eller alkoholist. Vi måste alla ta emot Hans present, om vi skall få evigt liv.

Jag vet detta med 100% säkerhet, för jag har träffat Gud på riktigt, skratta om du vill mig rör det inte det mista. Du kan oxo träffa Gud personligen om du vågar pröva på Gud. Gud håller öppet hus för alla som vill lära känna Honom!

Det börjar med en kort bön, sen har vi evigt liv. Bönen har du nedan om du vill vara med om omvälvande upplevelser och en massa action i ditt liv!

Om du är nöjd med skiten du sitter i, sitt där då, det är ditt eget val!

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 295 - 2007 08 02 Wartzor
(det händer att jag korrigerar text i efterhand)

 

Pax Vobiscum,

Nyfiken?

Tarja, ett av våra galna höns © Benjamin Antell

Igår orkade jag inte släpa mig till kyrkan.

Naturligtvis gick jag miste om en massa häftiga grejer, bland annat blev Pontus tredje dotter frälst! Om inte Gud hade gripi in i Pontus liv på ett övernaturligt sätt i mars 2006, hade han varit DÖD idag, och alla hans fyra barn hade stått där utan farsa. Om inte detta är en orsak till att ropa Halleluja så vet jag inkentinken.

Här är Ponus i kyrkan (igår) med ett häfte vi har gjort, där han berättar om sin förvandling och risken med sprit och droger.

Mr. Sandman

Jag tror att det är så att andarna påverkar oss när vi skall gå i kyrkan osv, de försöker få oss at känna oss trötta med mera, allt för att vi skall falla utanför Guds vilja. Jag brukar vanligtvis gå på möten trots att jag känner mig dödstrött. Oftast förvinner tröttheten efter en stund i kyrkan.

Jag kände mig som en svikare igår, det var nämligen meningen at Pontus och jag skulle spela ett par sånger. Som tur var spelade Pontus solo istället, och det gick ju bra.

Vi kommer väl att spela nästa vecka på Helande möte i Missionskyrkan i Kvevlax onsdag kl.19 istället, dessutom har vi en spelning nästa vecka i Missionskyrkan i Vasatorsdag...(KONSTENS NATT 07 i Vasa Missionskyrka Fredsgatan 20, II våningen).

Jag och Pontus på Salteriet 2007 © Johan Sebastian Back

Eftersom Pontus och jag bara har spelat ihop en gång tidigare på Salteriet i Björkö, har vi knappt hunnit träna mer än ett par låtar än så länge. Jag har dock skrivit massor av låtar som jag aldrig har framfört, så vem vet hur det hela slutar.

För tillfället spelar vi unplugged, fast jag hoppas att de har sångmikrofoner som man kan plugga in. Det är Pontus fel att jag har börjat spela ute, trots all mossa.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 294 - 2007 08 01 Wartzor
(det händer att jag korrigerar text i efterhand)

 

Pax Vobiscum,

Wartzor © Benjamin Antell

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Ett PS till de som inte vet vem Gud är.

Gud Fader, Sonen Jesus och den Helige Ande är ett. Ingen fattar egentligen hur det hänger ihop, men så är det :-)

Jesus har dött och uppstått från de döda, i ditt ställe, så att du skulle få evigt liv. När Jesus dog, blev vi som är troende Hans arvingar! Vi ärver hela Himmelriket igenom Kristus Jesus. När vi ber till Gud, kan vi göra det i Jesu namn, på så vis får vi tillgång till Tronrummet, vi står med andra ord inför Gud skaparen, ansikte mot ansikte. När vi ber Gud om ledning i Jesu namn, kommer den Helige Ande till vår hjälp, Han är vår hjälpare på Jorden.

...djävulen och hans pack.

...satan kan inte vara överallt, men han har en mängd fallna änglar (onda andar) som springer hans smutsiga ärenden. De kan påverka våra tankar på olika sätt, och få oss at göra onda saker. De kan intala oss allt möjligt, beroende på vilket skick vi är rent mentalt osv.. Om vi inte är Kristna på allvar, eller lever i synd, då har satan (åklagaren som han även kallas) rätt att terrorisera oss.

Därför är det viktigt att du ber Jesus (den enda dörren till Gud) komma in i ditt liv och förlåta dig dina synder. Alla syndar nämliget, precis alla.

Här är en kort bön om du vill lära känna Gud!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du.

1. För dig som just tagit emot Jesus i ditt liv, tryck här: http://antell.com/tronsgrunder.html

2. Kolla http://god.tv/ på nätet.
3. Du kan även läsa Bibeln på nätet: http://www.folkbibeln.com


Fotograf Fred Skymbergs kontaktuppgifter:

Fred Skymberg . Address : Tennisvägen 32, S-17553 Järfälla
Sweden.Tel: 46858035343 e_mail : fred9@chello.se

Photographer John Kendall http://www.vintage-electronics.com/Benjamin Antell, South Wartzor a few years ago © Photo M. Waegar

Jag har inte för avsikt att såra någon med mina skrivelser, men jag vill vara ärlig. Därför är jag rakt på sak för det mesta utan krusiduller. Samhället idag är väldigt ruttet och korrumperat, och tiden är kort. Jag har ett inre tryck att skriva om det jag gör, och mitt hopp är att någon skall ha utbyte av skriverierna som är ett resultat av min vandring med Gud. Jag sökte Gud och jag fick verkligen direkt-kontakt, religioner intresserar mig inte. Det enda jag är intresserad av nuförtiden är en djupare relation till Gud.

Peace, Ben

I'm not trying to put anyone down with my Write, I'm just trying to convey what God has put on my heart. I also feel that that life is too short, to just shut up and go with the flow, when people suffer under all kinds of bondage, when they could in fact be set free in Christ.