BENs tankar (på svenska) 186 - 2007 02 28 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Det tycks vara pop att vara häxor idag.

Somliga kallar sig för vita häxor (expressen.se idag). Detta är bara dumheter, häxor som häxor. Alla häxor är grundlurade av onda makter.

Jag vet att en hel del av er tror att jag har ballat ur totalt, när jag skriver om detta :-)

Mig kvittar det, Gud har givit mig en stor insikt in den andliga världen. Varför vet bara Han, vi har ju olika uppgifter här på jorden. Jag är bara en helt vanlig troende människa som Gud har väckt upp från de andligt döda. För tillfället tycks Gud vilja att jag skall berätta för folk om allt mellan Himmel och Jorden. So here comes:

Vad är onda makter?

Bara fallna änglar som inte har nåt annat att göra än att gyckla och tillfredställa sina perversa behov. En del av dem kallas för demoner, onda andar, djävlar eller goda andar osv. Allihopa är samma pack som Gud sparkade ut ur Himmelriket då deras ledar satan gjorde myteri.

satan har många namn, Lucifer, Apollyon, Abaddon, den onde, anklagaren, djävulen m.fl.

Hebr 2:14 Eftersom nu barnen hade fått del av kött och blod, fick han på liknande sätt del av kött och blod, för att han genom sin död skulle göra den maktlös som hade döden i sitt våld, det vill säga djävulen,

Matt 25:41 Sedan skall han säga till dem som står på den vänstra sidan: Gå bort ifrån mig, ni förbannade, till den eviga elden som är beredd åt djävulen och hans änglar.

Det är tack vare detta pack, som vi har en massa oroligheter på jorden.

Massmördare, kannibaler, skvallerkärringar, medier, en del trollkonstnärer, ormtjuserskor, folk som går på glödande kol, sexgalningar, pedofiler, psykotiska människor, tjuvar, lögnare, Ateister, folk som tillber avgudar som t.ex.Buddha, Allah, Tor, Asa gudarna, Raa, alla möjliga självutnämnda profeter, healing doktorer, häxdoktorer, Voodoo, Jehovas Vittnen, Mormoner, Österländska avgudar, narkomaner, alkoholister, kommunister och olika politiska religioner, homosexuela och andra perversa människor som blivit grundlurade.

Detta pack har även infiltrerat t.ex. RFSU, psykologins högborgar, vetenskapsmän ja alla möjliga så kallade "intellektuella", som snorkigt tror att de är bättre än andra människor, och avfärdar Kristen tro som om det vore vidskepelse. OBS! Utan att de själva har prövat på Gud!!!

När man avfärdar Gud på detta sätt har man skapat en egen religion, för då är man också religiös på sitt sätt, eftersom man religiöst håller fast vid ett tankefoster, en simpel idé.

1 Petr 5:8 Var nyktra och vaksamma. Er motståndare djävulen går omkring som ett rytande lejon och söker efter vem han skall sluka.

Jag vet att det värdelösa ockulta funkar.

Har varit med om ockulta saker, så jag vet att de funkar. De är dock helt oitressanta för mig eftersom jag vet vem som står bakom dem. Gud hatar allt som har att göra med det ockulta enligt Bibeln.

Ef 4:27 och ge inte djävulen något tillfälle.

Det är jättesvårt för folk som inte känner Gud att se skillnad på andarnas aktiviteter och Gud.

Andarna är ju finurliga typer (somliga är idioter) i många fall, de låtsas vara goda på olika sätt. De ljuger allt de förmår för att lura folk.

Eftersom andarna alltid är närvarande, känner de till alla våra hemligheter.

Därför kan de låtsas vara våra avlidna släktingar vid seanser osv. för de vet allt om oss! De lyckas lura många människor på detta sätt, även medierna blir lurade ibland.

Det finns även en hel del medier som inte är äkta medier. Människor som bar håller på med magi för pengarnas skull.

Somliga tror att de har övernaturliga förmågor att hitta saker osv. Många av oss är legender i våra egna knoppar :-)

Det är bara andarna som visar var sakerna finns och lurar godtrogna medier och deras kunder. Det är inget konstigt med det.

Tills Jesus kommer tillbaka till Jorden, kommer dessa vidriga andar att krylla på vår jord, och orsaka mycket sorg och förtvivlan i människors liv. Var djävulen själv håller hus har jag ingen aning om förutom att han pendlar mellan jorden och Himmelen, och anklagar oss inför Gud ständigt för det ena och det andra.

Om du är plågad av andar på något sätt, kan Gud befria dig!

Med bön i Jesu namn kan man bli fri och helad från allting här på Jorden. Jag har sett det hända gång på gång. Det är inget att vara rädd för heller.

Jag har själv blivit befriad från något som fick mig att svära hela tiden, depression samt tobak. Jag har även varit med och slängt ut andar, det är naturlig i kyrkor. Ibland svishar de iväg på egen hand när Guds närvaro blir för stark, andra gånger måste man be Gud om hjälp.

Det är kul att se människor bli fria och upprättade. Sånt som 20 års terapi inte kunde bota kan försvinna på en sekund i Guds närvaro! De e grejer det.

Kom bara ihåg att allt som andarna har sagt dig är lögner. De kan bara luras och ljuga, det är vad de gör. De har redan förlorat evigheten när de gjorde myteri mot Gud. De vet att Helvetet är deras nästa station. De har inget att förlora.

Upp 12:12 Jubla därför, ni himlar och ni som bor i dem! Men ve dig, du jord och du hav, ty djävulen har kommit ner till er i stor vrede, eftersom han vet att hans tid är kort."

Det har inte du heller! Ta enot Jesus i ditt liv idag, så flyr djävulen och hans pack. De har ingen rätt att vara i närheten av dig då du har blivit köpt av Jesus!

Här är en bön/nyckel till frihet. Be den av hela ditt hjärta så blir du fri.

Bed gärna tillsammans med andra troende. Man blir starkare om man är 2 eller 3 istället för ensam.

Herre jag ber dig i Jesu namn att komma in i mitt liv och ta över allting. Förlåt mig mina synder, de som jag vet om, men även de som jag inte känner till. Jag tror att Jesus dog för mig i mitt ställe. Herre min tro är svag, hjälp mig att tro på allvar. Amen.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS, Jag behöver ett moderkort till en iMac G4 laptop ifall nån har ett extra...


BENs tankar (på svenska) 185 - 2007 02 27 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Många funderar på livets mening.


Foto © Marléne Antell 2006

Peter LeMarc sjöng ungefär: somliga far till Himmelen, andra förgås. Såna som vi bara går på...vi lever tills vi dör.

Många ger upp väldigt fort, eller söker på ett oangagerat sätt. Detta trots att det är så barnsligt enkelt att ta emot Gud i sitt liv. En kort bön och du är frälst (räddad). Jag skojar inte!

Det är bara att be: Herre jag ber dig i Jesu namn att komma in i mitt liv och ta över. Förlåt mig mina synder, de som jag vet om, men även de som jag inte känner till. Jag tror att Jesus dog för mig i mitt ställe. Herre min tro är svag, hjälp mig att tro på allvar. Amen.

Så ENKELT är det! Om du bad bönen kommer ditt liv att föändras. Det gjorde mitt, jag ångrar inte en sekund.


Photo © My cash :-) Benjamin Antell

Mitt liv har förändrats till 100%. En av de första sakerna som förändrades var mitt förhållande till pengar. Jag tappade helt intresset att bli rik, som hade varit min dröm sedan jag var tonåring. Jag fick höra många success historier som gjorde ett starkt intryck på mig, innan jag var frälst.

Senare har jag växt ifrån mitt samlande. Jag brukade samla frimärken och allt möjligt. När jag mötte Gud gjorde jag mig av med i stort sätt allting. Det hopas förståss sopor över en när man gifter sig, får barn osv. men saker har ingen betydelse för mig längre.

Jag har en hel del studio utrustning, men det är bara verktyg för mig då jag gör musik, inget som jag inte skulle kunna leva utan :-) En del av utrustningen är oersättlig rent praktiskt, men det är ju trots allt bara döda ting det handlar om :-)

Sen har jag en del rekvisita som jag använder då jag målar tavlor. Ifall jag blev utan allting imorgon, så skulle jag inte sörja över det. Saker kommer och går, Herren ger och Herren tar säger folk, men vanligtvis så är det väl bara vi som gör bort oss på olika sätt.

Det är viktigt att man har Herren som nummer ett i sitt liv.

Det är det som Herren talar om när Han manar oss att ta vårt kors på oss och följa Honom. Vi skall dö ifrån våra egna intressen och leva för Herren istället. Det kan låta tråkigt, men det är precis tvärt om. Det är först när man lyder Gud som alla pusselbitarna börjar falla på plats i ens liv. Man gör Jesu vilja istället för sin egen, man låter Jesus växa i ens liv, samtidigt som man själv blir mindre.

Kanske hjälper man nån kompis eller främling med något tråkigt praktiskt istället för att titta på favoritprogrammet på TV till exempel.

Helig Ande manar oss att hjälpa varandra på olika sätt dagligen, ofta vägrar vi eftersom vi tycker att vi inte har tid.

Vår tid är inte så viktig som vi tror många gånger... Om Gud manar dig att hjälpa någon, gör som Han säger istället för att vara bekväm.

Då du hjälper andra, hjälper du egentligen dig själv. Detta är något som jag försöker göra... Klart att jag gör bort mig ofta, so what? Ingen är perfekt, men man kan ju försöka göra så gott man kan.

En sak som är lustig.

Nästan alltid då jag skall gå i kyrkan blir jag väldigt trött och tanker -nej jag orkar inte idag... Då tar jag mig själv i nacken och tvingar mig själv dit. När man sen kommer fram flyr djävulen vanligtvis med tröttheten och det blir hur kul som helst. Allt tycks vara en andlig kamp.

Efesierbrevet 6:12 Ty vi strider inte mot kött och blod utan mot furstar och väldigheter och världshärskare här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarna.


Foto © Marléne Antell 2006

I Jesu hjärta finn många rum, en hel del av dem står tomma, om du vill flytta in är det bara att säga till. Det är helt underhålls/hyresfritt, med alla bekvämligheter. Ett bättre erbjudande lär du aldrig få.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS, Jag behöver ett moderkort till en iMac G4 laptop ifall nån har ett extra...


BENs tankar (på svenska) 184 - 2007 02 26 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Det är vanligt att folk ber predikanter att be för deras barns frälsning osv.

Det konstiga är att många inte kommer sig för att be för sina barn på egen hand. Det är ju där det måste börja. Man kan ju inte ge över ansvaret till en annan person, det är ju slappt.

Ef 6:18 Gör detta under ständig åkallan och bön och bed alltid i Anden. Vaka därför och håll ut i bön för alla de heliga.

Det står i Bibeln att vi skall be hela tiden!

The BIG Böneknappen

Varje gång du ber, sätter du igång ett väldigt maskineri i den andliga världen, kom ihåg det.

Det är som att kalla på brandkåren!

Alla böner som vi ber registreras! Därför är det viktigt att vara ärlig och mena allvar. Man kan lura sig själv på olika sätt, men det går inte att lura Gud.

Jak 1:16 Bedra inte er själva, mina älskade bröder. Jak 1:22 Var ordets görare, inte bara dess hörare, annars bedrar ni er själva.

Gal 6:7 Bedra inte er själva. Gud bedrar man inte: det människan sår skall hon också skörda.

Ef 4:30 Bedröva inte Guds helige Ande, som ni har fått som ett sigill för förlossningens dag.

En del tror att de är präktiga, och inte behöver Gud. Vi är ALLA syndare som behäver nåd! Ingen kan komma till Fadern utan Jesus.

1Joh 1:8 Om vi säger att vi inte har synd, bedrar vi oss själva och sanningen finns inte i oss.

Det finns en del fega eller elaka psykologer, präster, teologer, predikanter och andra Smurfar som påstår att Helvetet inte finns...de borde alla ha en spark i akterspegeln.

Sådana typer har inget andligt ljus, eller så är de helt enkelt falska som ormar, satans egna lögnare. Nån kan ju förstås vara hjärntvättad...

Bibeln talar tydligt om Helvetet, många nu levande har även fått se Helvetet, när de till exempel har haft "nära döden" upplevelser. Det är inget konstigt med det.

Alla som inte fattar att ta emot Jesus i sina hjärtan, att be Jesus flytta in, kommer att gå förlorade och hamna i Helvetet.

Upp 20:10 Och djävulen som hade bedragit dem, kastades i sjön av eld och svavel, där också vilddjuret och den falske profeten är. Och de skall plågas dag och natt i evigheternas evigheter.

Så är det bara.

Det spelar ingen roll hur "god" man varit på Jorden, det har ingen frälsande betydelse. Det enda som betyder någonting är att man har tagit emot Jesus, Guds son. Då får man en fribiljett till Himmelriket. Jesus har ju dött i ditt ställe, därför kan du få evigt liv. Valet är dock ditt, Han tvingar sig inte på någon.

Uppenbarelsebiken 20:15 Om någon inte fanns skriven i livets bok kastades han i eldsjön.

Rev 20:15And whosoever was not found written in the book of life was cast into the lake of fire.

Om du vill ha evigt liv och få ditt namn i livets bok, bed denna bön till exempel:

Herre jag ber dig i Jesu namn att komma in i mitt liv och ta över. Förlåt mig mina synder, de som jag vet om, men även de som jag inte känner till. Jag tror att Jesus dog för mig i mitt ställe. Herre min tro är svag, hjälp mig att tro på allvar. Amen.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS, Jag behöver ett moderkort till en iMac G4 laptop ifall nån har ett extra...


BENs tankar (på svenska) 183 - 2007 02 24 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Många svenskar använder kokain för att bli glada.

Det stod om det i pressen idag, journalister och TV-folk snörvlar i sig kokain. Så kan det gå om man inte fyller tomrummet efter Gud med Gud istället. (man behöver förståss inte vara svensk för att knarka :-)

Det måste vara väldigt svårt att vara lycklig utan Gud.

Jag klarade bara av det tills jag var 21 år gammal. Jag ville inte ta droger, så jag åkte till Örebro Missionens Bibelskola istället. (jag var inte kristen då jag åkte till bibelskolan).

Jag var tvungen att dricka alkohol för att vara glad. Som tur är blev jag aldrig beroenda av spriten, det hade dock slutat illa ifall Gud inte hade svarat på mina böner.

Så såg jag ut innan jag blev frälst, det är jag till höger i Finlands armé.


Foto © Iréne Elvinsson

Efter jag blivit troende, det är fortfarande jag till höger, då jag bodde i Enskede :-)

Ifall Gud inte hade svarat, var min plan B att mönstra på något fartyg och supa ihjäl mig. Jag tänkte ha "kul" så länge det gick. Det var nog en otrolig tur att Gud grep in och uppenbarade sig för mig. Speciellt kul var det ju inte att vara full förståss, det var en mycket kort glädje. Det var dock den enda glädjen jag kände till.

Nu sitter jag i min studio, skriver och försöker berätta för folk om att det finns en mening med livet.

Jag behöver inte hitta på en massa tomma tidsfördriv, och ta droger eller dricka sprit för att få tiden att gå. Jag vill bara göra min Faders vilja.

Jag har aldrig fått så stor tillfredställelse av någonting som att berätta för folk om att det finns en Gud. Det är bara nåt som jag upplever att jag måste göra. Jag har ju trots allt fått direktkontakt med Gud, likasom miljoner andra kristna.

Om ditt liv känns meningslöst så finns det bara en sak att göra. Be denna bön och se ditt liv förvandlas från sopor till något häftigt:

Bönen som kan förändra hela ditt liv!

Herre jag ber dig i Jesu namn att komma in i mitt liv och ta över. Förlåt mig mina synder, de som jag vet om, men även de som jag inte känner till. Jag tror att Jesus dog för mig i mitt ställe. Herre min tro är svag, hjälp mig att tro på allvar. Amen.

Kol 1:13 Han har frälst oss från mörkrets välde och fört oss in i sin älskade Sons rike.

När du bedit bönen ÄR du räddad (frälst)! Så enkelt är det, på grund av att Jesus har betalat priset för dig. Du kan inte komma till Himmelriket genom gärningar. Jesus är din fribiljett! Du har fått evigt liv som en gåva, ta väl vara på din tid.

Jesus knackar på ditt hjärtas dörr...

2 Tim 1:9 Han har frälst oss och kallat oss med en helig kallelse, inte på grund av det som vi har uträttat, utan i kraft av sitt beslut och sin nåd, som han har gett oss i Kristus Jesus från evighet

Ef 2:8 Ty av nåden är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det,

Det finns en del kristna som super, knarkar, och är ute o cyklar på olika sätt.

De kan inte fungera som Gud vill på grund av detta, och många som inte är troende tror att de inte är troende. Men det handlar som sagt inte om våra gärningar, frälsningen är helt gratis.

Många hänger upp sig på andras brister och säger till exempel,

-om kristna bär sig åt sådär, då vill inte jag bli kristen. Det tycker jag är en otroligt korkad inställning, man kastar bort sitt eget liv bara för att någon annan inte är perfekt.

Det finns många bortförklaringar här i världen, men om DU rädda dig själv från Helvetet (som garanterat finns), så tag emot din biljett från Jesus idag medan du kan! Du vet ju inte om du lever imorgon...bed bönen ovan.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS, Jag behöver ett moderkort till en iMac G4 laptop ifall nån har ett extra...


BENs tankar (på svenska) 182 - 2007 02 23 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

På ett möte var det en gång folk som frågade predikanten när han trodde att de var färdiga kristna.

När är man mogen som kristen? Jag tror inte att man någonsin blir helt mogen, varför skulle kristna bli det när ingen annan blir det?


Photo © Fred Skymberg

Vi ser ju sånt vi håller på med från vårt eget personliga lilla perspektiv, men plötsligt kommer det nån annan broder som har ett helt annat perspektiv på samma ämne.

När det händer förändras ju allting. En vetenskapsman kan ju tro att han vet allting man kan veta om himlakroppar...30 år senare bygger någon ett bättre teleskåp och plötsligt blir allt annorlunda.

Så är det även med oss som kristna, Gud avslöjar mer och mer allt eftersom vi gör Hans vilja. Vi kommer aldrig att bli fullkomliga här på jorden. Det tycker jag inte att man behöver vara ett geni för att fatta.

Dessutom är det ju inte heller meningen att alla skall vara lärare.

Illustration © Benjamin Antell 2007

Vi som är lärjungar/lärare kommer att få ett hårdare straff än andra, eftersom vi har ett enormt ansvar att inte svamla om egna teorier.

Jak 3:1 Mina bröder, inte många bör bli lärare. Ni vet ju att vi skall få en strängare dom.

Det är ju lätt hänt att man säger nåt som bara är en egen förutfattning, det är jätteviktigt att väga allt man häver ur sig så att det blir det som Herren vill och inget annat.

1 Kor 12:28 Gud har i sin församling för det första satt några till apostlar, för det andra några till profeter, för det tredje några till lärare, vidare andra till att utföra kraftgärningar, andra till att få gåvor att bota sjuka, till att hjälpa, att styra och att tala olika slags tungomål.

1 Kor 12:29 Inte är väl alla apostlar? Inte är väl alla profeter? Inte är väl alla lärare? Inte utför väl alla kraftgärningar?

Hab 2:18 Vad nytta gör en avgud som en människa har skurit till, eller en gjuten avgud som är en falsk lärare? Ty den som gör den förtröstar på sitt eget verk. Han gör avgudar som inte kan tala.

När man har blivit frälst (räddad), skall man naturligtvis berätta för andra om det fantastiska man har fått uppleva! Det ansvaret har vi ju som troende.

Ef 4:11 Och han gav några till apostlar, andra till profeter, andra till evangelister och andra till herdar och lärare.

Alla bör ju få veta att man kan ha en personlig kontakt med Gud här och nu!

Alla behöver även få veta att de kan bli förlåtna vilka idiotiska synder som helst, på en enda sekund kan deras sorg förvanlas till en övernaturlig glädje och frid som inte finns på jorden.

Joh 14:27 Frid lämnar jag efter mig åt er. Min frid ger jag er. Inte ger jag er en sådan frid som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och var inte modlösa.

De behöver få känna på Guds personliga kärlek i sina liv, Jesu kärlek då Han gav sitt liv i vårt ställe, för våra synder. Jesus var ju helt oskyldig, ändå gick Han i döden för oss arma stackare.

Ifall Jesus inte hade uppstått från de döda hade allt varit för gäves, men Han vann striden mot det onda på Jorden, prcis som Fadern gjorde i Himmelen då satan gjorde myteri.

Ef 6:12 Ty vi strider inte mot kött och blod utan mot furstar och väldigheter och världshärskare här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarna.

Jag är så tacksam att jag nästan exploderar i glädje över att Gud visade mig barmhertighet och drog mig till sig.

Vilken otrolig tur jag har haft, det är helt ofattbart. När jag tänker på många av mina kompisar som aldrig kommer att få se Himmelriket, bara för att de är för rädda att pröva på Gud, blir jag ibland otroligt ledsen. Men jag har ju brättat för dem om Fadern, och det som jag fått uppleva, så åtmistone är deras blod inte på mina händer.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS, Jag behöver ett moderkort till en iMac G4 laptop ifall nån har ett extra...


BENs tankar (på svenska) 181 - 2007 02 22 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Håll er borta från horoskåp och trolldom.

Illustration © Benjamin Antell 2007

Låt er inte styras av magi och vidskepelse. Om ni har viktiga frågor i livet, fråga Gud istället, så slipper ni göra en massa fel val. Gud tycks hata trolldom, det hör den onde och hans anhang till.

Anden i glaset och annat trams som somliga håller på med är inte oskyldiga lekar, man öppnar sig ovetande för de onda andarnas rike. Man kan får läskiga problem i livet om man jycklar med sånt!

5 Mos 18:10 Hos dig får inte någon finnas som låter sin son eller dotter gå genom eld eller befattar sig med spådom, teckentydning, svartkonst eller häxeri,

5 Mos 18:11 ingen som utövar besvärjelsekonster, ingen andebesvärjare, ingen som bedriver trolldom och ingen som söker råd hos de döda.

5 Mos 18:12 Ty avskyvärd för HERREN är var och en som gör sådant, och för sådana vedervärdigheters skull fördriver HERREN, din Gud, dem för dig.

5 Mos 18:13 Du skall vara fullkomlig inför HERREN, din Gud.

5 Mos 18:14 Dessa hednafolk som du skall fördriva lyssnar till dem som utövar teckentydning och spådom, men HERREN, din Gud, har inte tillåtit dig något sådant.

Gud svarar så gott som alltid på mina frågor, vanligen igenom Bibeln.

PS. Om ni funderar på att skaffa en Bibel, köp för allt ivärlden INTE den nya Bibel 2000 översättningen, den är nästan värdelös. Man har förrvanskat textern till max. Köp istället Studiebibeln (från Livets Ord), eller Folkbibeln, de är goda översättningar. 1917 års översättning är även bra, men en smula svårläst på grund av det ålderdomliga språket.

Ibland verkar det som om svar uteblir, men det är även så att jag inte alltid fattar när de kommer :-) Ibland vaknar jag rätt sent...

Om ni har svåra frågor, kan det ibland krävas fasta innan svaren kommer.

Då gäller det att vara utan man någon dag, utan att berätta åt andra vad man pysslar med. Om man får andras medlidande under fastan, är den värdelös. Man skall fasta i smyg och låtsas som om det regnar.

En bekant till mig ville en gång besöka Himmelriket.


Foto © Benjamin Antell 2007 i kölden.

Hon frågade mig hur man kommer dit, jag föreslog fasta och bön. Det funkade, efter en tid (jag tror inte det var många veckor) så var hon där! Hon fick sitta i Guds famn och tala ut om sina problem osv.

Enligt henne står Himmelrikets portar öppna för alla kristna som vill komma och titta.

Gud berättade för henne att de som säger att de vill se Himmelriket, och inte gör det, är sådana som egentligen inte vill komma dit.

När hon frågade om hon fick komma tillbaks, sade Gud -visst, din dotter är ju här allt som oftast.

Konfunderad frågade hon senare sin dotter om hon varit i Himmelriket. Visst sade tjejen, hon brukade sitta på golvet nära tronen och leka (hon var ca. 12 år gammal då). När mamman frågade vem hon såg där, sade hon att det var väldigt stor trafik där. Bland annat hade killen med båten varit där ofta (Noa :-) Adam och Eva osv. Jag minns inte längre alla som hon räknade upp, men jag tyckte det var intressant.

Pröva själv om du vill se Himmelriket, fasta och be.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS, Jag behöver ett moderkort till en iMac G4 laptop ifall nån har ett extra...


BENs tankar (på svenska) 180 - 2007 02 21 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Er kärlek är som morgondis, lik daggen som tidigt försvinner.


Foto © Benjamin Antell 2006

Rubriken är hämtad ur Hoseas sjätte kapitel, men den kunde lika gärna vara riktad till oss.

Gud vill att vi umgås med Honom, Han vill vara vår Far, vår Pappa.

Han vill att vi kommer till Honom med våra bekymmer, men även med vårt tack. Han vill hellre ha vår kärlek än våra gåvor och uppoffringar. Vi kan ändå inte ge Honom någonting annat än vår kärlek...Han har ju redan allt.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS, Jag behöver ett moderkort till en iMac G4 laptop ifall nån har ett extra...


BENs tankar (på svenska) 179 - 2007 02 20 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Desto äldre man blir, desto mera korkade verkar ens föräldrar vara :-)


Photo © Fred Skymberg

Så är det för de flesta. Att föräldrarna skulle bli mera korkade med åren är ju knappast sannt, men det kan kännas så när hormonerna rasar i ens kropp.

Job 12:12 Vishet hör de gamla till, förstånd dem som har levat länge.

Jag har sett och hör om många som det gått väldigt dåligt för efter det att de skällt ut sin far till exempel. En kille halkade och bröt armen på trappan efter att ha skällt ut sin farsa. En annan kompis miste sitt företag, och hela livet for åt skogen ett bra tag.

Jag vet att det kan låta skrockfullt, men det är allvarligt. Jag har sett det hända så ofta att det inte kan vara tillfälligheter. Var snälla och respektera era föräldrar, för er egen och era föräldrars skull. Det finns inte mycket som kan såra en så bra, som när ens egna barn sviker.

Som tur är (för mig) har jag alltid respekterat mina föräldrar.

Det beror antagligen på min farmor som uppfostrade mig väldigt bra. Hon uppfostrade mig att respektera äldre och att öppna dörrar för gamla, att bära deras väskor osv. när de behöver hjälp. Att jag senare flippade ut en aning är en annan historia :-)

Nuförtiden finns det faktisk kvinnosakskvinnor som känner sig förolämpade om man öppnar dörren för dem, men det får man ta som en olycka i arbetet. Om dessa kvinnor inte fattar att man är artig, får de skylla sig själva. Det är tanken som räknas i sådana fall :-)

2 Mos 20:12 Hedra din far och din mor, så att du får leva länge i det land som HERREN, din Gud, ger dig.

Ef 6:1 Ni barn, lyd era föräldrar i Herren, det är rätt och riktigt.

Ef 6:2 Hedra din far och mor. Detta är det första bud som har ett löfte:

Ef 6:3 för att det skall gå dig väl och du skall leva länge på jorden.

Kol 3:20 Ni barn, lyd era föräldrar i allt, det är Herrens goda vilja.

1 Kung 3:14 Om du går på mina vägar och håller fast vid mina stadgar och bud, så som din fader David gjorde, då skall jag ge dig ett långt liv."

Jag vet av erfarenhet att man blir smartare med åren :-)

Att man blir långsammare har inget med intellektet att göra, som många yngre tror :-) När jag tänker tillbaka på hurudan jag var då jag var 20 till exempel, så tycker jag att jag var en egoistisk tönt. Då trodde jag att jag var cool själv...pinsamt att tänka tillbaka, det gör jag sällan :-)

Ett annat problem jag hade, var att jag tjatade då jag visste att nån hade fel. Nu säger jag vad jag tycker, en gång...sen får de andra tycka vad de vill. På så sett blir livet mycket lättare. Vad spelar det för roll om nån annan har fel, om de inte vill lyssna? Inkentink.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS, Jag behöver ett moderkort till en iMac G4 laptop ifall nån har ett extra...


BENs tankar (på svenska) 178 - 2007 02 19 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Egentligen är det skrämmande hur dålig andlig undervisning vi fått många gånger.


Foto "Fatigubbin" © Benjamin Antell 2006

Man körde/kör ofta över Biblen och hittar på en massa egna idiotiska regler osv. Det är vanligt att folk tror sig själva vara bätre än sina grannar. Dumheter, inte handlar det om vem som är bättre än någon annan.

Gud blir ju jättearg på sådana som tror sig vara heligare än andra, läs Bibeln vettja.

Jesaja 65:5 De säger: "Håll dig för dig själv! Kom inte nära mig, för jag är heligare än du." De är som rök i min näsa, en eld som brinner hela dagen.

.

Supande eller knarkande hemma i Guds rike.

Bibeln manar oss att låta oss fyllas med den Heige Ande istället. Dessutom är upplevelser i Den Helige ande mycket häftigare än alkohol och sånt, det vet jag av erfarenhet.

Jag knarkade som tur aldrig innan jag blev troende (förutom spetsat te, en gång), men jag understödde Alko då jag hade råd.

Att vara full var roligt då man var tonåring, ofrälst och inte fattade nånting, men nu skulle det inte vara roligt att förlora kontrollen över kroppen och knoppen på det sättet.

Det finns massor av folk som ser ner på alkoholister m.fl.

Det tycker jag är otroligt "korkat". Vi borde ju hjälpa de som är svaga. Jag har tänkt mycket på detta speciellt de senaste åren. Igår hörde jag även en mycket bra predikan om det, av Ingmar Rönn i Vassor Fria Pingstförsamling.

Om du inte vill göra Gud trött på DIG, tänk om och hjälp folk istället för att kriticera.

Har man en gång lämnat sitt liv i Guds händer så ÄR man frälst (räddad).

Det är ett löfte som Gud/Jesus talar om i Bibeln hela tiden. Att man sen inte blir perfekt på en gång har egentligen ingen betydelse. Så fort vi har lämnat oss åt Gud, börjar en inre renovering av vårt sinne och ibland i våra kroppar.


Foto © Benjamin Antell 2006

Renoveringen tar den tid den tar, när sedan vår kropp (hus) är renoverat, kan Gud fylla det med ljus och kraft på ett helt annat sätt.

Bara för att man är "under renovering" har ingen rätt att se ner på dig, gör de det så bry dig inte om det. Det är synd om sådana fåniga stroppiga, och malliga människor. De kommer bergis att få smisk när de kommer till Himmelriket :-)

Vi skall även be för våra finder och malliga , stroppar :-)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS, Jag behöver ett moderkort till en iMac G4 laptop ifall nån har ett extra...


BENs tankar (på svenska) 177 - 2007 02 17 Wartzor

 


BENs tankar (på svenska) 176 - 2007 02 16 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Bönesvar kommer ofta på olika sätt (individuellt).


Foto © Benjamin Antell

När vi ställer frågor till Gud, kan svaren komma på olika sätt. Här är några exempel:

Man kan bli manad att slå upp en sida i Bibeln, det första man då ser är svaret på frågan...detta har hänt mig.

Man kan få en vision, med svaret inbakat.

Man kan även få en vision utan att fatta vad den betyder, det har hänt mig, men det kan ju bero på att jag inte är den vassaste pennan i penalen alla gånger...

Man kan höra en röst som säger svaret. (det löns inte att berätta för icke troende om Gud svarar genom att tala genom Jesus eller en ängel, då tror de att du har flippat ur :-) Min farsa hörde ibland en ängel som varnade honom för olyckor osv. Han hörde tydlig audio.

Man kan bli manad att slå upp ett bibelord...detta har hänt mig. Där stod svaren klart och tydligt, mitt i prick.

Någon kan komma med svaret, antingen medvetet eller så kan det svara på din fråga utan att fatta det själva...detta har hänt mig ofta.

Ibland kan svaret komma i en dröm.

Ibland kan bönesvaret utebli om de som Gud manar, inte lyder. Det är vanligt att folk inte lyder när Gud ber dem hjälpa någon ekonomisk till exempel, många är giriga. Att inte lyda Gud är detsamma som häxkraft...det är allvarliga saker.

1 Sam 15:23 Ty upproriskhet är trolldomssynd och trots är synd och avguderi. Eftersom du har förkastat HERRENS ord, har han också förkastat dig, så att du inte längre får vara kung."

En av mina systrar fick profetians gåva då hon var i tonåren.

På ett möte i Sionförsamlingen i Vasa, berättade hon att Gud sade till henne att han redan manat 6 eller var det 7 andra i kyrkan att profetera, alla vägrade. Nu bad han min syrra Margaretha att framföra budskapet, vilket hon gjorde. Efteråt kom de andra fram som fått samma budskap och bekräftade att det var så.

Alla vågar inte bära fram Guds budskap, en del tror att det kommer från deras egen fantasi, andra är bara fega. Man måste våga om det skall bli till nånting med ens andliga liv, annars dör de andliga nådegåvorna ut. Sen blir det ingen glädje i huset.

Det är viktigt att tacka för svar, det uppskattar Gud (naturligtvis).

 

Once upon a time i Stockholms tunnelbana, 1975 eller -76.

En gång då jag åkte tunnelbana i Stockholm, var det en stor och kraftig kille i arméjacka som var berusad som började slita loss bänkarna och slänga dem i väggarna och fönstren. Passagerarna kom alla i panik och sprang till andra änden av vagnen. Jag satt i mitten av vagnen.

Killen var väldigt stark, han ropade och kastade bänkarna vilt omkring sig. När han sakta närmade sig tänkte jag, inte kan det väl sluta här för mig? Men så kom jag att tänka på att Gud vill säkert att jag skall göra en del saker innan min stund är kommen. Jag bara satt och tittade på killen med bänkarna, han hade en otrolig energi.

När han närmade sig undrade jag förståss hur det skulle gå när han ville ha min bänk... Så var stunden inne, killen kom fram till mig med en bänk i händerna o ropade "AAAARRRRGGGGHHHIIIAAAHHHH" eller nåt liknande. Då frågade jag, -kan jag hjälpa dig med nåt? Killen bara tittade ett par sekunder med öppen mun, sedan tappade han bänken i golvet och lade sig ner framför mig.

-Jag ville bara snacka med nån sade han. Jag minns inte exakt vad vi snackade om förutom att jag berättade om Gud för honom, det brukar jag göra då folk är olyckliga. När vi kom till slussen, kryllade det med poliser så jag gick ut ur tåget i armkrok med killen. Det var nån som hade ringt polisen antar jag.

Jag frågade jag om han ville be, och det ville han. Då lade jag händerna på honom och frågade om det var ok att jag bad på engelska där på perongen, jag bad bara på engelska den tiden i mitt liv. Guds kraft föll över oss i alla fall och killen såg harmonisk ut. Sedan satte jag honom på fel tåg i misstag och åkte hem till Tallkrogvägen där jag då bodde.

Har många gånger undrat vart han tog vägen...

Jag har alltid varit dålig på att orientera mig, trots att jag har svenskt guldmärke i orientering :-)

1 Korintierbrevet 14

Profetians gåva är större än tungomålstalets

1 Sträva ivrigt efter kärleken, men sök också vinna de andliga gåvorna, framför allt profetians gåva. 2 Den som talar tungomål talar inte till människor utan till Gud. Ingen förstår honom, när han i sin ande talar hemligheter. 3 Men den som profeterar talar till människor och ger dem uppbyggelse, uppmuntran och tröst. 4 Den som talar tungomål uppbygger sig själv, men den som profeterar uppbygger församlingen. 5 Jag önskar att ni alla skall tala tungomål men hellre att ni skall profetera. Den som profeterar är förmer än den som talar tungomål, om inte denne uttyder sitt tal, så att församlingen blir uppbyggd.
6 Antag, mina bröder, att jag kommer till er och talar tungomål. Vad hjälper det er, om jag inte meddelar er någon uppenbarelse eller kunskap eller profetia eller undervisning? 7 Även om livlösa instrument som flöjt eller harpa ger ljud ifrån sig, hur skall man kunna uppfatta vad som spelas, om det inte är någon skillnad på tonerna? 8 Och om en trumpet ger en otydlig signal, vem gör sig då redo till strid? 9 Så är det även med er. Om ni inte i ert språk talar begripliga ord, hur skall man då kunna förstå vad ni säger? Ni kommer att tala ut i tomma luften. 10 Hur många språk det än kan finnas i världen, så är inget ljud utan mening. 11 Men om jag inte vet vad ljuden betyder, blir jag en främling för den som talar, och den som talar blir en främling för mig. 12 Så är det också med er. Eftersom ni är ivriga att få Andens gåvor, sök då att i överflöd få sådana som uppbygger församlingen.

Tungomålstalet måste uttydas

13 Därför skall den som talar tungomål be om att kunna uttyda det. 14 Ty om jag talar tungomål när jag ber, så ber min ande, men mitt förstånd bär ingen frukt. 15 Vad innebär nu detta? Jo, jag vill be i anden, och jag vill också be med förståndet. Jag vill lovsjunga i anden, och jag vill också lovsjunga med förståndet. 16 Men om du tackar Gud i anden, hur skall då den som inget förstår kunna säga sitt amen till din tacksägelse? Han förstår ju inte vad du säger. 17 Du gör rätt i att tacka Gud, men den andre blir inte uppbyggd. 18 Jag tackar min Gud, jag talar tungomål mer än ni alla. 19 Men i församlingen vill jag hellre tala fem ord med mitt förstånd för att undervisa andra, än tio tusen i tungomål.

Tungomålstalet är ett tecken för dem som inte tror

20 Bröder, var inte barn till förståndet. Var i stället barn i fråga om ondskan och vuxna till förståndet. 21 Det står skrivet i lagen:* Genom folk med främmande språk och främmande läppar skall jag tala till detta folk, och inte ens då skall de lyssna till mig, säger Herren. 22 Så är tungomålstalen ett tecken, inte för dem som tror utan för de otroende,* under det att profetian är ett tecken, inte för de otroende utan för dem som tror. 23 Om nu hela församlingen kommer tillsammans och alla talar tungomål, och några som inte förstår eller inte tror kommer in, skall de då inte säga att ni är galna? 24 Men om alla profeterar och en som inte tror eller förstår kommer in, då blir han avslöjad av alla och dömd av alla. 25 Hans hjärtas hemligheter uppenbaras, och han faller ner på sitt ansikte och tillber Gud och ropar: "Gud är verkligen i er!"

Ordningen vid gudstjänsten

26 Hur skall det då vara, bröder? Jo, när ni samlas har var och en något att ge: en psalm, ett ord till undervisning, en uppenbarelse, ett tungotal, och en uttydning. Låt allt bli till uppbyggelse. 27 Om någon talar tungomål, får två eller högst tre tala, och då en i sänder, och någon skall uttyda det. 28 Men finns det ingen som uttyder, skall den som talar tungomål tiga i församlingen och endast tala för sig själv och till Gud. 29 Två eller tre profeter skall tala, och de andra skall pröva det som sägs. 30 Men om någon annan som sitter där får en uppenbarelse, skall den förste tiga. 31 Ni kan alla profetera, en i sänder, så att alla blir undervisade och alla blir tröstade. 32 Och profeternas andar underordnar sig profeterna. 33 Ty Gud är inte oordningens Gud utan fridens.
Liksom kvinnorna tiger i de heligas alla församlingar 34 skall de tiga i era församlingar. De får inte tala utan skall underordna sig, som också lagen säger.* 35 Vill de veta något, skall de fråga sina män där hemma. Ty det är en skam för en kvinna att tala i församlingen. 36 Är det kanske från er Guds ord har gått ut? Eller har det kommit bara till er?
37 Om någon menar sig vara profet eller andligt utrustad, skall han inse att det jag skriver till er är Herrens bud. 38 Men om någon inte erkänner detta, är han själv inte erkänd.* 39 Därför, mina bröder, var ivriga att profetera och hindra inte tungomålstalandet. 40 Men låt allt ske på ett värdigt sätt och med ordning.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS, Jag behöver ett moderkort till en iMac G4 laptop ifall nån har ett extra...


BENs tankar (på svenska) 175 - 2007 02 15 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Kvevlax Missionskyrka kl. 19 på onsdagvällar.

Här är några bilder från kyrkan igår, vi var väl ett 30-tal? Antalet varierar varje gång, ibland är vi ca. 80 eller nåt i den stilen.

Matz inleder...

Dagens lovsångare, somliga ända från Nykarleby...

Lovsång. Inte många vågar sitta på de främre bänkraderna :-) Publiken var väldigt utspridd igår...

Johan Eriksson sjöng 2 låtar, fick massor av applåder.

En väldigt bra pianist

Olle predikar åt Matz, och resten av oss.

Mini Olle...

Pada i bokståndet när hon inte kokar kaffe.

Okänd man vid bokbordet

Dit far bullorna med rasande fart, det är ju gratis förståss...

Svärmorsdrömmen Matz (pastor ll) efter predikan...

Tvenne vänner

Henna Hellman och Tuula Häyry skall ha Konstutställning i Vasa, i Ateljé Torni...se datum nedan. Tuula sitter och dricker kaffe utanför bilden, till vänster.

Vid kaffe-te-saftbordet, Tuula längst till höger.

The town ain't big enough for the both of us...

Fina flickor

Det var ett coolt möte igen, med inspirerande predikan.

Om du vill ha mening med livet går det bra att ramla in nästa onsdag. De som inte vågar komma ända in i salen kan följa med mötet från kaffebordet :-)

PS. Bilderna är tagna med en videokamera, därför är kvalitén kvart före...jag kommer aldrig att erkänna att jag tog dem, Ben

Det är konstigt att riktiga kameror håller på att försvinna. Digitala kamerors kvalitet är ju pinsamt dålig i jämförelse. Alla fina detaljer och djupet i bildern är borta. Det känns otrevligt att plåta digitalt, när man är van med Fuji dia film. Men folk föredrar de billigaste alternativen, money rules.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS, Jag behöver ett moderkort till en iMac G4 laptop ifall nån har ett extra...


BENs tankar (på svenska) 174 - 2007 02 14 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Kändisarna är oftast olyckliga människor.

Varför vill folk bli berömda? Man tror att tomrummet efter Gud skall kunna fyllas med pengar, världslig framgång, saker osv.


Foto © Benjamin Antell, Los Angeles 1988

Britney Spears håller på att supa ihjäl sig, Robbie Williams är intagen på rehab för pillermissbruk, Anna Nicole dog av festandet...listan är hur lång som helst. Andra stjärnor opererar sina läppar , bröst, rumpor, ja allt som går att operera tycks det. Andra begår äktenskapsbrott genom att ha sex till höger och vänster.

En tjej tror att hon blir bättre accepterad om hon har större rumpa, en annan tror att hon skall bli mera älskad om rumpan är mindre. Tänk hur ytliga vi har blivit i all lyx.

I fattiga länder tänker man på grannarnas välbefinnande, i industriländerna tänker man på rumpan sin eller bröstens storlek. Allt detta medan mijoner människor svälter ihjäl, människor som vi kunde hjälpa ifall viljan fanns!

Det enda som kan ge en människa frid och ro i sitt inre är Gud.

Det upplevde jag redan 1975, då jag som ung rocksångare tog emot Jesus i mitt liv. Det har jag aldrig ångrat, inte en sekund. Han är det enda verkligt fina som hänt mig i mitt liv. Jag är väldigt tacksam att Gud drog mig till sig redan då, annars vet man ju aldrig hur det hade kunnat slutat för min del.

Nu har jag en klar bild av om vem jag är och vart jag är på väg, samtidigt som jordelivet kan svänga både hit och dit. Man vet aldrig vad Gud vill göra med ens liv idag!

Det är en sak som gör varje dag intressant, för man vet helt enkelt inte vad Gud har för planer innan Han manar en att göra det ena och det andra.

Ibland måste man ge sig till tåls och vänta, huvudsaken är att man lyder när Gud talar.

Det tycks vara svårt för de flesta. Många vill gärna springa omkring som yra höns och starta olika aktiviteter, utan Guds ledning. Det kan bara fara åt Helvetet då man gör så, även om det verkar vara fina grejer ibland.

Det viktigaste av allt är att man lyder Gud.

Vad vill Gud att vi skall göra?

Det mesta står i Bibeln det är bara att bedja och läsa. Om vi ber innan vi läser, får vi ledning av den Heliga Ande, som är en person i treenigheten. Han är vår hjälpare och lärare. Utan den Heligen Ande fattar vi ingenting av de djupa budskapen i Bibeln.

När jag har frågor, brukar jag hitta svaren i Bibeln.

Många gånger har jag blivit väldigt förvånad över hur tydliga svar man kan få. Det är märkligt att en bok som Gud dikterat åt utvalda profeter, kan vara lika aktuell idag som då den skrevs!

Testa och läs, så får du se hur märkligt tydlig Bibeln kan bli för dig. Börja i Nya Testamentet, ifall Gud inte manar dig att läsa den Gamla förståss :-)

Man kan börja läsa vilken bok i bibeln som helst. Bibeln är ju inte en bok, utan en samling böcker. Bibeln är en manual som Gud har givit oss att leva efter.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS, Jag behöver ett moderkort till en iMac G4 laptop ifall nån har ett extra...


BENs tankar (på svenska) 173 - 2007 02 13 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Guds ord (Bibeln) skall vara vårt dagliga bröd och den Helige Ande vårt vatten.


Foto © Gunnard Antell 2007

Att inte be dagligen är som att inte äta och dricka. Vi svälter fort ihjäl och torkar upp.

Å andra sidan, om vi ber om ledning dagligen, blir vårt liv lättare att hantera. Då kan Gud leda oss på ett helt annat sätt, och vi slipper göra u-svängar hela tiden.

Man kan be var som helst, och när som helst.

Man behöver inte stå på knä och knäppa händerna, det går lika bra att be när man promenerar till jobbet, åker tåg eller vilket sätt man nu än tar sig fram på.

Huvudsaken är att man är ärlig och respektfull. Jag bör väl tillägga att Gud har humor, annars kan det hända att en del tror att Gud bara är allvarlig och sträng. Det stämmer inte alls.

Visst kan Han vara det också, men Han är väldigt kärleksfull. Det var det som slog mig kraftigast då jag mötte Gud, att Han är så otroligt kärleksfull. Det har jag svårt att fatta... Han bara är sån.

1 Tessalonikerbrevet 5:17 be oavbrutet 18 och tacka Gud under alla livets förhållanden. Detta är Guds vilja med er i Kristus Jesus. 19 Släck inte Anden.

Lukas 6:28 Välsigna dem som förbannar er och be för dem som förorättar er.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS, Jag behöver ett moderkort till en iMac G4 laptop ifall nån har ett extra...


BENs tankar (på svenska) öh...172 - 2007 02 12 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Även om omständigheterna ser mörka ut finns det alltid ett hopp.

Så är det att vara troende. Det spelar ingen roll hur rutten vardagen ter sig, man kan ändå vara lugn i Gud. Eftersom jag känner Gud, kan jag vara trygg alltid. Det spelar ingen roll vad som än händer.

Om huset brinner upp, bilen exploderar eller huvudet trillar av, så är jag trygg i Hans händer.

Så känner jag det, jag är 100% trygg i Guds händer. Jag visste inte om att man kunde skryta, om att inte tvivla på Gud. Jag hörde en predikan om det en gång...

Jag kan omöjligen tvivla på Gud, skryt eller inte :-)

Hur skall man kunna tvivla på någon som dragit upp en ur den gråa vardagliga skiten, och fyllt en med kärlek och trygghet? Det kan inte jag i alla fall, ni får kalla mig mallig, korkad, soft in the head eller vad som helst, mig kvittar det.


Foto "ere nån däruppe"? Benjamin Antell 2007

Jag kan inte fatta hur Gud orkade komma till mig och krama om mig, när jag bad om kontakt...

Jag visste inte ens riktigt vad jag bad om, jag bara sökte en mening med livet. Och så kommer Gud till mig och kramar om mig rent fysiskt! Sånt kan man aldrig glömma, det går ju bara inte.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS, Jag behöver ett moderkort till en iMac G4 laptop ifall nån har ett extra...


BENs tankar (på svenska) 172 - 2007 02 10 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Allt som skiljer oss ifrån Gud är i princip synd. Gud bör ha första rummet i vårt liv, annars funkar ingenting ordentligt.

Ny gratis koncert nu IKVÄLL kl. 19 (7PM)!!!

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS, Jag behöver ett moderkort till en iMac G4 laptop ifall nån har ett extra...


BENs tankar (på svenska) 171 - 2007 02 09 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Om man vill ha ett rikare liv, måste man ge Gud mycket tid.

Det finns inga genvägar, det är ju Gud som måste få köra bilen. Man mår absolut bäst i baksätet.

Även om det man håller på med känns som en bra sak i sig, kan det bli helt fel om det inte är Guds vilja. Det är viktigt att man frågar Gud ständigt i bön, vad det är Han vill att vi skall göra.


Foto © Fred Skymberg 2006, Globen Stockholm.

När Gud manar dig att be för någon eller göra nånting, gör det på en gång.

Om vi inte lyder när Han talar och manar oss att göra det ena och det andra, kommer Han att sluta tala till slut. Det lilla vi fått, dör ut tills det inte finns nån glädje kvar i livet.

Dessutom är den Helige Ande vanligtvis redo att göra sitt verk igenom dig, när Gud manar dig. Det är inte säkert att Hans närvaro är kvar om du väntar för länge. Det som hade kunnat bli ett kraftigt mirakel, kanske bara blir en ansträngd bön istället.

Matt 25:21 Hans herre sade till honom: Bra, du gode och trogne tjänare. Du har varit trogen i det lilla. Jag skall sätta dig över mycket. Gå in i din herres glädje!

Förlåt alla som är taskiga mot dig.

Luk 17:4 Även om han syndar mot dig sju gånger om dagen och kommer tillbaka till dig sju gånger och säger: Jag ångrar mig, så skall du förlåta honom."

Ny gratis koncert nu på lördag kl. 19 (7PM)!!!

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS, Jag behöver ett moderkort till en iMac G4 laptop ifall nån har ett...


BENs tankar (på svenska) 170 - 2007 02 08 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Då Pastor Olle Rosenqvist lägger händerna på en eller bara går förbi på mötena, faller Guds kraft ofta över en så att man har svårt att stå.

Nu och då blir folk helade från allehanda sjukdomar, depressioner m.m. Det är fina möten i Missionskyrkan på onsdagkvällarna klockan 19. Alla som bor i närheten borde komma och kolla läget. Ni vet inte vad ni går miste om, det är mäktigt att se Gud in action.

När inte Olle är där brukar andra pastorn Matz hålla låda, även han har en cool smörjelse över sitt liv. Mötena i Kvevlax Missions Kyrka har betytt mycket för mig personligen. Jag var i ganska risigt tillstånd då jag äntligen hittade dit, med hjälp av en polare och påhejningar av min dotter i London...

Jag blir väldigt lätt färgad av omgivningen, därför är det livsfarligt för mig att bo i Finland.

Väldigt många går omkring som åskmoln i detta land, ibland hörs ett "perkele" i mörkret, annars talar inte folk så värst mycket med varandra. Alla skyller på det kalla mörka vädret, men det är nog mer än så är jag rädd.

Det var verkligen som att hitta en oas i öknen, då jag kom till Mishan, som kyrkan kallas av infödingarna i Kvevlax. Stämningen är cool och avslappnad för det mesta, där finns inte många spända mössor på onsdagarna.

En snäll kille som heter Tapani brukar baka olika sorters jättegoda bröd och bulla m.m., som han bjuder på gratis. En tjej som heter Pada brukar även hon baka himmelska kakor och ha hand om köket. Där kan man sitta och dricka kaffe, te eller saft på kyrkans bekostnad...även samtidigt som man lyssnar på predikan eller musiken.

Om predikan känns lång (för någon) är det bara att åla sig ut i foajén på ett saftglas eller vad man nu vill bälja i sig.

Jag brukar gå på möten varje onsdag, även när jag känner att jag inte orkar.

Det är så lätt att Nukkumatti, (Mr. Sandman) eller Johm Blund som han heter på svenska, kommer ofta på besök just innan mötet. Köttet vill inte men anden vill :-) Jag lägger in foton från kyrkan senare, jag skall plåta så fort jag minns...

(Se write 175 ifall du vill se bilder från Missionskyrkan i Kvevlax)

En resa ordas til Guyana i maj i år, för äventyrslystna ungdomar...

Foto © FMU

(Tidpunkt för resan till Guyana är slutet av maj (preliminärt 16 maj – 2 juni)) Tryck här för INFO

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 169 - 2007 02 07 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Idag känner jag mig så här...


Foto © Benjamin Antell, från en kommande video.

Man e liten, men i Herren är man stark...grrr!

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 168 - 2007 02 05 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Det är mycket lättare för barn att ta emot frälsningen och nådegåvorna, eftersom de inte har en massa förutfattade meningar.

När jag var nyfrälst hörde jag om en 4 årig tjej i England som berättade för sina kompisar om Jesus. (jag har ju inte alltid varit troende, det blev jag då jag var 21 år gammal).

Ungarna blev till och med döpta i den Helige Ande! Så kan det gå när man är öppen för Guds kraft, och inte grubblar och funderar för mycket.

Detta är en av orsakerna till att jag inte är intresserad av filosofi. Man kan ju sitta och grubbla tills man vänder det sista bladet, utan att komma fram till något vettigt.

Det gäller ju att söka Gud medan Han låter sig bli funnen, fundera kan man göra i graven. (om det är en paus mella detta och nästa liv :-)


Foto © Fred Skymberg 2006

Vem bryr sig, inte jag i alla fall. Efter allt övernaturligt som jag fått uppleva som Kristen, har jag egentligen inga frågor kvar, jag litar helt och hållet på att Gud vet bäst. Det tycker jag inte man behöver vara geni till att räkna ut.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 167 - 2007 02 02 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Jag tänkte skriva om hur Gud inte gillar att man delar upp Hans ögonsten Israel, och ger bort delar av landet.


© Aris entertainment 1988

Det är helt klart enligt Bibeln att Gud är emot delningen. Det är synd att jag inte är tillräckligt smart/ledd att förklara vad jag vet, så att alla skulle fatta... Det är inget lätt ämne. Här har ni några bibelord som talar om det:

Joel 3 Guds dom över Israels fiender

1 Ty se, i de dagarna och på den tiden, när jag gör slut på Judas och Jerusalems fångenskap,

2 skall jag samla alla hednafolk och föra dem ner till Josafats* dal. Där skall jag hålla dom över dem för mitt folks, min arvedel Israels, skull, som de har förskingrat bland hednafolken. De har delat mitt land

3 och kastat lott om mitt folk.

Jesaja 24 Den stora hemsökelsen över jorden

19 Jorden brister, ja, den brister. Jorden rämnar, ja, den rämnar. Jorden vacklar, ja, den vacklar.

20 Jorden raglar som en drucken. Den svajar fram och tillbaka som en vakthydda i trädets topp. Dess missgärning vilar tung på den. Den skall falla och inte mer resa sig.

21 På den dagen skall HERREN straffa höjdens här uppe i höjden och jordens kungar nere på jorden.

22 De skall samlas ihop som fångar i fånggropen, de skall stängas inne i fängelse. Efter lång tid når straffet dem.

23 Då skall månen blygas och solen skämmas, ty HERREN Sebaot skall då vara konung på Sions berg och i Jerusalem och inför sina äldste, i härlighet.

Matt 25:31-46 Människosonens dom

31 När Människosonen kommer i sin härlighet och alla änglar med honom, då skall han sätta sig på sin härlighets tron.

32 Och alla folk skall samlas inför honom, och han skall skilja dem från varandra, som en herde skiljer fåren från getterna.

33 Och fåren skall han ställa på sin högra sida och getterna på den vänstra.

Luk 9:23-26 I Jesu efterföljd

26 Den som skäms för mig och mina ord, honom skall Människosonen skämmas för, när han kommer i sin och sin Faders och de heliga änglarnas härlighet.


Foto © Fred Skymberg 2006

(Personligen undrar jag om månen och solen i detta fall kan vara symboliskt för Allah som är en gammal sol/mångud osv...eftersom det finns så otroligt många som dyrkar dessa avgudar i arabländerna. Dessa Muslimer kommer naturligtvis att stå skamsna inför Skaparen på domedagen, såsom en stor del av jordens befolkning.

Det kan förtås helt enkelt betyda att Guds Härlighet är så stark att solen verkar blek bredvid Honom...)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 166 - 2007 02 01 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Det kan hända att jag inte hinner skriva varje dag i fortsättningen.

Jag har en hel del uppdrag att utföra, så det kan hända att tiden inte räcker till. Jag skall försöka skriva så ofta jag kan, så länge Herren vill att jag skall göra det :-)


Foto © Fred Skymberg 2006

Det händer mycket i den andliga världen just nu.

Många lämnar sig åt Gud för tillfället. Man tröttnar på hopplösheten och söker meningen med livet. Den som vänder sig till Gud blir naturligtvis lycklig, eftersom Han är den enda som kan ge bestående frid.

Många fimpar och slutar supa, knarka osv. De flesta som hållit på ett tag inser ju att droger inte ger nån bestående lycka, man blir ju bara ännu deppigare när man kvicknar till...what's the point?

Dessutom är känslan man får när Guds kraft faller över en, mycket coolare och häftigare än något rus man kan få av droger och sprit! Det vet inte många, men det är sant.

När jag var 17-21 brukade jag supa rätt ofta, det var enda sättet för mig att bli lycklig för en timme eller så.

Jag tyckte att livet var blähää för hela slanten. Sen mötte jag Gud plötsligt, och hela mitt liv vändes upp och ner...eller egentligen tvärt om, för då kom jag på rätt köl för första gången i mitt liv!

Det har varit en ball resa för det mesta.


Foto © Fred Skymberg 2006

Klart att det inte är att bolla och rulla fram hela tiden, men när livet blir tungt emellanåt, kan man bara lägga allt i Guds händer o titta på när Farsan styr bilen. Det är en ball känsla, att se på hur min himmelske Far fixar allt som jag lyckats trassla till.

Jag skulle aldrig kunna tänka mig att byta till mitt gamla liv, då vore jag som en hund som vänder tillbaka till spyorna...urrrk. Jag gillar inte spyor.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


Fotograf Fred Skymbergs kontaktuppgifter:

Fred Skymberg . Address : Tennisvägen 32, S-17553 Järfälla
Sweden.Tel: 46858035343 e_mail : fred9@chello.se

Photographer John Kendall http://www.vintage-electronics.com/Benjamin Antell, London.

Jag har inte för avsikt att såra någon med mina skrivelser, men jag vill vara ärlig. Därför är jag rakt på sak för det mesta utan krusiduller. Samhället idag är väldigt ruttet och korrumperat, och tiden är kort. Jag har ett inre tryck att skriva om det jag gör, och mitt hopp är att någon skall ha utbyte av skriverierna som är ett resultat av min vandring med Gud.

Peace, Ben

I'm not trying to put anyone down with my Write, I'm just trying to convey what God has put on my heart. I also feel that that life is too short, to just shut up and go with the flow, when people suffer under all kinds of bondage, when they could in fact be set free in Christ.

 

Benny Antell, Ben Antell, Benjamin Antell