BENs tankar (på svenska) 26

2006 07 31 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Vad är Trancendental Maditation?

Grundaren Mahareshi Yogi påstår att det inte handlar om religion. Detta är inte sant! TM är en form av Hinduism (tillbedjan av onda andar).

Varför skulle han annars kalla sig; His Holiness Maharishi Mahesh Yogi?

Bhuddhism är i princip samma sak som spiritism, fast man tonar ner andarnas roll utåt...grenarna varierar något. I väst försöker man få denna religion att framstå som mera intellektuell :-)

Hinduism är i princip samma sak som Spiritism.

Folk som håller på med meditation sänker sin egen motståndskraft via Mantran. Mantran är böner till spiritistiska gudar (andar). Ett Mantra kan även vara en trollformel, t.ex. "utplåna mina fiender"... Typisk spiritism, och sånt har ju inget med Gud att göra.

Ted Gärdestad gick med i en TM influerad sekt i Oregon. (ledd av Bhagwan-Shree-Rajneesh)

Han berättade i SVT om röster i hans huvud som tjatade att på honom att han skulle ta sitt liv, vilket han gjorde till slut. Han kastade sig framför ett tåg. Vilket tragiskt slut för en begåvad ung kompositör.

I Finland har vi en känd musiker Pelle Miljoona som är bunden av Yoga. (Yoga är en variant av TM)

Han berättade för många år sedan i TV att han hade lyckats sluta med Yoga, men nu är han tillbaks i det igen. Han lyckades alltså inte bli fri på egen hand.

Många säger att de blir piggare av meditation.

Det kan vara så i många fall, det är ju helt naturligt eftersom det handlar om vila i ett avseende. Om man är i tillbedjan till Fadern i Jesu namn blir man däremot inte antastad av onda andar. Då får man istället en frid som inte världen kan ge.

Om man ber till Gud i Jesu namn kan man bli befriad från allt mellan Himmelen och Jorden. T.ex. tvångsrörelser, droger, porr, alkohol, tobak, godis, sjukdear, andar, Tempelriddare, religiösa sekter, Homoseksualitet, Lesbianism, våldsbenägenhet, inre tvång att göra galna saker, hat, övertro på vetenskap (avguderi), Socialism, Kommunism, Darvinism, högfärd, traditioner...ja allt som kan binda en människa, och hindra henne från att finna Gud.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 25

2006 07 29 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,


En israelisk manlig bosättare tillfångatogs och brändes till döds av den arabiska palestinska gruppen Al-Aqsa Martyrernas brigad. (DN)

En fullständigt avskyvärd barbarisk handling.

Ambulanser hade fri lejd i krig tidigare.

Men eftersom Arabiska Palestinier transporterar vapen i ambulanser är detta inte längre möjligt. Det är märkligt hur liten heder Palestinska Araber tycks ha. de har förstört en fin sak mitt i allt elände som krig innebär.

Jag har inte läst kvällstidningar på många år.

Nu när jag gjorde det, slog det mig hur lågt pressen har sjunkit. Materialet är otroligt ytligt, verkar som om man siktar in sig på barn, eller människor med väldigt låg intelligens/livserfarenhet :-) Tyckte det var nästan pinsamt att kolla innehållet.

(jag menar inte att barn är korkade, men de har ju inte speciellt stor livserfarenhet).

Om folk läser sådan smörja som kvällstidningarna klämmer ur sig, kommer deras hjärnor att dö fullständigt. Det kommer att hända successivt (man kanske inte märker det själv), men ingen hjärna kan tåla att masseras med blaj varje dag.

Om unga kvinnor är rädda att deras nakna rumpor skall visas på Internet, kan de väl använda kläder när de rör sig offentligt. Om de går omkring med ett snöre i häcken får de väl skylla sig själva, vad är det för dumheter?

Som en gyllene ring i svinets tryne, så är skönheten hos en kvinna som saknar vett. Ordspråksboken 11:22

Proverbs 11:22 [As] a jewel of gold in a swine's snout, [so is] a fair woman which is without discretion.

Dessutom skulle våldtäkter minska drastiskt!

Det finns ju många perversa människor som inte klara av att titta på halvnakna tjejer/män utan att bli galna.

Matthew 5:28 But I say unto you, That whosoever looketh on a woman to lust after her hath committed adultery with her already in his heart. (Matteus 5:28)

För andra är det störande att se nakna människor. Jag tycker att man borde respektera folk som inte tycker att det är naturligt att andra springer omkring nakna offentligt. Många mår dåligt av det.

Andra blir spyfärdiga av att se bögar eller lesbiska tjejer kyssas offentligt. Jag tycker oxo att det är jätteäckligt. Jag har upplevt det så ända sen jag var liten, det ser så onaturligt ut. Det är lika äcklig som att se ruttnande djurkadaver vid vägkanten med kryllande maskar i...urrrk.

Romarbrevet 1:30 de äro örontasslare, förtalare, styggelser för Gud, våldsverkare, övermodiga, stortaliga, illfundiga, olydiga mot sina föräldrar,

Romarbrevet 1:27 sammanlunda övergav männen det naturliga umgänget med kvinnan och upptändes i lusta till varandra och bedrev styggelse, man med man. Så fick de på sig själva uppbära sin villas tillbörliga lön.

Romans 1:27 And likewise also the men, leaving the natural use of the woman, burned in their lust one toward another; men with men working that which is unseemly, and receiving in themselves that recompence of their error which was meet.

Vilken soppa...jag är verkligen tacksam över att ha funnit Gud. Kom ihåg Gud är bara en bön ifrån dig!

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 24

2006 07 28 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Muslimerna (al-Qaida) hotar anfalla hela världen.

Korståg är inne igen. Det är ju fullständigt ofattbart att vi inte lär oss någonting, trots alla krig i världen. Det finns alltid en klick som vill slåss, om vad som helst. Nu vill man slåss i månguden Allahs namn (som Muslimerna kallar sin gud). Få se när sverige börjar kriga i åskguden Thors namn...det skulle inte förvåna mig.

Foto © Fred Schymberg 2006

Läste om kändisar på nätet...

Vilka tomma liv de flesta kändisar tycks ha. Somliga byter fruar lika ofta som andra byter kalsonger. Andra sitter och knarkar i smyg på nån toalett osv...somliga jagar pertners i parker på nätterna...andra är fulla hela tiden...Vilka otroligt tragiska liv.

(1 Johannes 2:16)

Men så blir det lätt om man har ett hål i sin själ, där Gud borde finnas.

Det går inte att framgångsrikt fylla tomrummet efter Gud, med andra saker. Tomrummet finns alltid där, det finns bara en som kan fylla det. Pröva själv får du se!

Be Jesus komma in i ditt liv, så får du se att ditt liv förändras till det bättre.

Ty om du med din mun bekänner Jesus vara Here och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt Honom från de döda, då blir du frälst. (Romarbrevet 10:9)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 23

2006 07 27 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Finns det inga sakliga kommentatorer i Finland&Sverige angående krisen i mellanöstern?

Idag i Vasabladet.fi läste vi om Islamologen Jan Hjärpe, som påstår att Israel avsiktligt bombar FN observatörer...vilka fantasier. Han kan ju inte veta någonting om bakgrunden till det som hände.

Vår fullständigt inkompetente (för sitt yrke) utrikesminister Erkki Tuomioja svamlar om sina personliga fantasier. Han blev ju för övrigt alldeles tillplattad i HARD TALK från BBC.

Han kunde inte svara sakligt på en enda fråga! Han framstod som en fullständig (ursäkta uttrycket) idiot. (Även president Chirac har uttalat sig om det)

Jag skämdes ögonen ur mig som finländare över att ha en så inkompetent utrikesminister.

Istället för att svara sakligt på frågor svamlade han om sina egna och hans bekantas personliga åsikter, bla.a. om läget i mellanöstern. Eftersom det lyste igenom att han hatar Israel, blev BBC kommentaren -so now you are a spokesman for the Palestinian people???

Palestina har aldrig varit en separat Arab nation i världshistorien!!!

Regionen som är känd som Paestina, styrdes tidigare av Rom, Islamska och Kristna korsfarare, det Ottomanska imperiet och senare för en kort tid av England efter första världskriget. Det var romarna som döpte om Israel till Palestina, bara för att förolämpa Judarna. Namnet Palestina härstammar från Filiséerna som var Judarnas ärkefiender på den tiden. Romarna döpte även om Jerusalem till Aelia Capitolina, men detta fick aldrig samma genomslagskraft.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 22

2006 07 25 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Såg ett TV program igår om dödshjälp.

Det handlade om en fransk kvinna Lisette, som skulle fylla 80 år och var helt frisk. Hon var inte ens deprimerad, hon hade bara tröttnat på att leva. Hon begick självmord 2002.

Jag förstår inte människor som är så fuktansvärk självupptagna (egoistiska) att de aldrig bjuder på sig själva. Hon hade left ett fullständigt egoistisk liv. Hon ville inte gifta sig utan begick äktenskapsbrott med många olika män. Hon levde bara för att tillfredställa sig själv. Sen tog hon livet av sig istället för att t.ex. hjälpa eller tänka på andra.

Luke 21:34 And take heed to yourselves, lest at any time your hearts be overcharged with surfeiting, and drunkenness, and cares of this life, and [so] that day come upon you unawares. (Lukas 21:34)

Romans 6:23 For the wages of sin [is] death; but the gift of God [is] eternal life through Jesus Christ our Lord. (Romarbrevet 6:23)

Vilket otroligt slöseri. Om hon hade tänkt på andra och hjälp till så hade hon troligtvis inte blivit så "uttråkad" som hon uttryckte sig.

Sen sade hon dessutom att hon inte trodde att hon skulle komma till Helvetet efter döden. Som om hon skulle kunna påverka livet efter döden! Det var nog det dummaste jag hört på länge.

Revelation 20:13 And the sea gave up the dead which were in it; and death and hell delivered up the dead which were in them: and they were judged every man according to their works. (Uppenbarelseboken 20:13)

Och om någon icke fanns skriven i livets bok, så blev han kastad i den brinnande sjön. (Uppenbarelseboken 20:15)

Hon hade oturligt nog blivit uppfostrad som Katolik, det gjorde ju inte hennes liv lättare direkt. Hon lämnade sin tro redan som 10-åring, av den anledningen att hon inte fick äta kött på fredagar... Hon sade att om Gud inte tyckte att hon kunde äta korv på fredagar så var Han inte hennes Gud :-) Det hade ju ingenting med Gud att göra.

Det finns naturligtvis inget belägg i bibeln för att det skulle vara fel att äta kött på fredagar . Det är bara ett av många idiotiska påhitt som Katolska kyrkan har hittat på. Det verkar som om många kyrkliga traditioner kommer direkt från Helvetet.

Prästerskapet borde lära sig att veta hut!

Det enda vi inte bör äta enligt Nya Testamentet är blod och kött av strypta djur.

Acts 15:29 That ye abstain from meats offered to idols, and from blood, and from things strangled, and from fornication: from which if ye keep yourselves, ye shall do well. Fare ye well.

...I skolen avhålla eder från avgudaofferskött och från blod och från köttet av förkvävda djur och från all otukt. Om i noga tagen eder tillvara för detta, så skall det gå eder väl...(Apostlagärningarna 15:29)

Jag brukar tycka synd om folk som tar livet av sig,

men denna kvinna var ingen trevlig människa. Jag har svårt att känna sympati för henne. Jag vet att Gud älskade henne, men hon ville inte ha någonting med Gud att göra. Vilket i sig är löjligt, för en dag kommer hon att stå inför tronen utan att ha sitt namn i livets bok.

Det finns inget hon kan säga till sitt försvar och Helvetet är färdigbokat för hennes del. Vilket sopigt liv...

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS. Nobody expects the Spanish Inquisition!


BENs tankar (på svenska) 21

2006 07 24 Södra Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Som troende har vi en skyldighet att bära frukt.

Foto © Benjamin Antell 2006

Matthew 7:19 Every tree that bringeth not forth good fruit is hewn down, and cast into the fire. (Matteus 7:19)

Vi kan inte bara leva egoistiskt för oss själva, utan att vittna för människor om vad Jesus kan göra för dem.

Det är ju väldigt populärt att resonera egoistiskt idag t.ex. -Jag tycker att jag är värd att unna mig än det ena än det andra... Jag tycker att det låter löjligt när folk snackar på det där viset. Vanligtvis leder det bara till att man börjar söka personlig njutning, istället för att tänka på andra.

Bläh säger jag.

Vi som är pånyttfödda Kristna har en skyldighet att dela med oss av vårt övernaturliga liv i Kristus. Om vi inte gör det blir vi fimpade av Gud. För då är vi ju bara i vägen, ett slöseri med tid och energi.

Det finns inget värre än en sovande Kristen. Han/hon är som en spya på marken, som folk halkar omkring i...urrrk.

(Johannes 15:2)

Jag tycker att många av oss troende har blivit förslappade till max.

Det är läskigt att se hur många församligar som bara sover ZZZ

Istället för att vittna för folk sitter man och möglar i kyrkobänken en gång i veckan.

Sen skiter man fullständigt i andra resten av veckan. Vad är det för liv? Inte umgås man heller med andra troende under veckan, utan istället sitter man fastlistrad i TV-rutan som en annan hösäck.

Fy bubblan vilka sega gubbar vi är!

Om Jesus skulle komma och hälsa på idag rent fysiskt, tror jag att han skulle ha en slägga med sig. Han skulle troligtvis krossa våra TV apparater och alla andra avgudar som vi dyrkar mest hela dagarna.

Kanske skulle ha t.o.m. slå oss i feiset med öppen hand i väcknings syfte, Han älskar ju oss trots allt :-)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 20

2006 07 23 Södra Wartzor

 

Peace,

Varför skulle inte Israelerna få fortsätta att bo i sitt hemland som de har bott i från och till i 3200 år?

Judarna kallades Palestinier i gamla tider (på grund av romarna). (kolla historien! istället för propaganda)

Såhär har en del av historien sett ut:...

1200 BC The Israelites and the Philistines invade Canaan (Palestine). 1013-974 BC King David, King of Judah...later all Israel, makes Jerusalem capital and defeats the Ammonites and the Edeites. 974-932 BC Solomon builds the temple in Jerusalem. 586 BC destroyed by Nebukhadnessar. After that, Romans 70 AD, Arabs 636 AD and Turks 1577... The Romans threw the Jews out in 135 AD.

En del av judarna har alltid funnits kvar i Israel sedan 3200 år.

Resten började flytta tillbaka i mitten av 1800-talet. Sen kom en stor del efter andra världskriget, då Hitler försökte utplåna de. 6 miljoner Judar han Hitler mörda, största delen av de överlevande kom hem till Israel när Engelsmännen drog sig tillbaka. :Historia

Många länder lämnade ut Judar till Hitler och Stalin under kriget!

Finland, Sverige (en del Judar blev tvugna att fly från Sverige till England m,m, på grund av svenskarnas Judehat), Italien (Vatikanen gömde en del Judar i Katakomberna under jorden, ifall Hitler skulle förlora kriget...De vill gardera sig så att de skulle se bra ut efter kriget -lång historia) m.m.

Det är lätt att hänga på när andra kriticerar (mobbar) , det är bättre att själv läsa fakta i historien m.m. och bilda sig en egen uppfattning! Det finns så mycket propaganda (lögner) om en det ena och det andra.

Jag var på ett bra möte igår i Seinäjoki (Finland).

Ännu ett foto av den fenomenale Fred Schymberg © 2006.

Steve Hill predikade. Han var en gangster/narkoman innan han mötte Jesus. Han blev helt förvandlad nu reser han runt i världen och vittnar om Gud. Han bad för mig också, det var coolt.

Kolla hans möten ifall du har en chans! Han bad för ALLA som ville ha förbön. Många föll som käglor av Guds kraft. Jag svajade till ett par gånger :-) Det var ett uppfriskande möte, som ett glas kallt vatten i öknen.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 19

2006 07 20 Södra Wartzor

 

Peace,


Oljemålning "vi är alla unika (Cornerstone)" © Benjamin Antell 2006

Vi är alla olika.

Därför möter Gud oss individuellt. Vi som är troende på riktigt har gått igenom både vattendopet (för att visa omvärlden att vi har tagit ställning för Gud) samt tagit emot den Helige Ande i våra liv.

Utan den Helige Andes ledning var vi helt blinda för bibeln. Man kan inte förstå bibeln utan Guds Andes ledning, det är omöjligt.

Därför är det en sån otrolig röra i välden bland olika församligar m.m. Man har hittat på en massa dumheter (ritualer och program m.m.) som man följer blint. Istället för att koncentrera sig på Gud, hittar man på en massa aktiviteter.

Har nämt detta tidigare...somliga extra korkade (andligt blinda) präster, söker sig till reklambyråer i hopp om att få flere medlemmar till kyrkan :-) Då är man verkligen ute och cyklar!

Man frågar väldens barn om vad man bör göra för att få medlemmar, istället för att gå till Gud.

Revelation 3:20 Behold, I stand at the door, and knock: if any man hear my voice, and open the door, I will come in to him, and will sup with him, and he with me. (Uppenbarelseboken 3:20).

 

Enligt Holländsk destol är Pedofilpartiet är lagligt!

(expressen.se)

I maj grundades partiet för "broderlig kärlek, frihet och mångfald". Jag hörde eb Belgisk pedofil säga i TV att "vår tid kommer". Det verkar som om det var en profetia från Helvetet, för nu är de på väg.

Enligt bibeln kommer vi praktiskt taget att drunkna i synd och skit den sista tiden. Jag tycker att vi redan gör det. Våldtäcktsmän och mördare slussas ut i samhället efter löjliga dear, bara för att förgripa sig på nya offer så fort de är ute.

Jag tycker att mördare och dylikt folk bore interneras för resten av sitt liv i arbetsläger (göra nån nytta). Risken att de blir rehabiliterade i fängelset är ju praktisk taget noll. Man behöver bara följa med med ena ögat för att se att samma personer gör samma saker om och om igen.

Det verkar som om offren inte har några rättigheter längre. Brottslingarna däemot får bo på "hotell med färg TV" i ett par år eller en kortare tid, medan offren lider (många gånger för resten av livet, om de inte blivit mördade).

Gud är den enda som kan hela en mördare.

Det finns inga mediciner, terapi m.m. som kan befria en brottsling ifrån hans/hennes "läggning" som man ofta kallar det. Det handlar i verkligheten om andar. Många av oss styrs av andar på olika sätt. Somliga råkar verkligen illa ut och blir mördare m.m.

Därför är det så viktigt att möta Gud. När Gud kommer in i end liv kan man bli befriad från alla begär. Jag har sett det gång på gång.

Min farsa kände en av Sveriges värsta bankrånare. När bankrånaren blev troende försvann hans behov av att spränga kassaskåp och dyl. Det fungerar verkligen, jag har sett människor befrias gång på gång.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar 18

2006 07 17 Södra Wartzor

 

Peace,

Det bör säkert tilläggas att Jag har ingenting emot Araber (eller andra folkgrupper).

Jag tycker bara att det är synd att Araber strider så mycket. När de inte pucklar på Israel slåss de sinsemellan.

För en utomstående verkar det som om deras största nöje är att slåss. Sen är det ju så att den Västerländska versionen av Koranen talar illa om Kristna och Judar, och det ökar ju bara deras hat mot Väst.

Det är tragiskt att vi inte kan leva i fred här på Jorden.


Foto "Patriarkerna" © Fred Schymberg 2006

Vi skulle kunna vandra i bergen istället och ha en picknick :-)

Det är ju helt och hållet vårt eget val! Krig eller Picknick. Jag vet att det låter banalt, men så enkelt är det ju!

Jag tänker i alla fall ta en cyckeltur idag, istället för att klappa nån på käften :-)

2 Cr 13:11 Finally, brethren, farewell. Be perfect, be of good comfort, be of one mind, live in peace; and the God of love and peace shall be with you.

Gal 5:22 But the fruit of the Spirit is love, joy, peace, longsuffering, gentleness, goodness, faith,

Eph 2:14 For he is our peace, who hath made both one, and hath broken down the middle wall of partition [between us];

Phl 4:7 And the peace of God, which passeth all understanding, shall keep your hearts and minds through Christ Jesus.

1Cr 1:3 Grace [be] unto you, and peace, from God our Father, and [from] the Lord Jesus Christ.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar 17

2006 07 16 Södra Wartzor

 

Så är det krig i Israel igen.

Kom ihåg att be för Israel, Guds utvalda folk. Jag skrev mera om det på min engelska write (om du inte vet mycket om Israels historia).

Kriget tycks aldrig ta slut där nere. I ändens tid kommer alla att gadda ihop sig mot Israel av olika orsaker. Då kommer Gud Israel till hjälp, enligt bibeln. Då blir det hett om öronen för angriparna.

Jerusalem befinner sig på Jordens mittelhöjd och alla tycks vilja ha henne. Israel är fyllt av rikedear av alla slag, och vi vet ju hur girig människan är. Det är säkert en av orsakerna till allt krig.

Judarna har fått Israel att blomma i öknen, och det har gjort många folk avundsjuka. Gud har alltid välsignat Israelerna, därför är de alltid framgångsrika. En väldigt stor del av berömda män är Judar. Leonardo Da Vinci, Billy Joel, John Lennon, Ringo Starr, Einstein, Viktor Borge...jag skulle kunna hålla på att räkna upp folk i veckor antagligen. Allt från vetenskapsmän till konstnärer av olika slag.

Här finns en stor del: http://famous.heebz.com/

Uppenbarelsebokens mysterier.

Här kommer mina egna teorier, mycket kortfattat i stora drag...

Jag tror att inom en snar framtid kommer den romersk katolska kyrkan att falla med ett brak. Rom faller i Uppenbarelseboken 17:13-14. (Rom är byggt på 7 kullar)

Efter denna händelse kommer Jesus till Jorden för att hämta hem församligen (alla verkligt troende). Det blir en bröllopsfest i Himmelen mellan Jesus och församligen (som är Kristi brud) Uppenbarelseboken 19:7.

(Somliga tror att Kristi brud är en kvinna, men så är det inte, Kristi brud är församligen).

Djävulen slängs i Helvetet för 1000 år. Uppenbarelseboken 20:2

Under tiden blir det fred på Jorden (1000 år). Uppenbarelseboken 20:4.

Efter detta släpps Satan lös igen för en kort tid (varför vet jag inte men så står det i bibeln) Uppenbarelseboken 20: 7-till slutet av kapitlet.

Efter dett blir det bara kul för alla verkligt troende. Resten av människorna blir kastade i Helvetet, med all möda som där tillkommer.

Du bör förståss själv läsa om detta under bön, och väga det jag sagt, för detta är min egen tolkning. Uppenbarelseboken är otroligt komplex. Jag tror dock att det blir så som jag har skrivit.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS. Det kan hända att jag inte hinner skriva varje dag denna vecka...

PS. Jag är troligtvis inte jude, men jag fick mitt namn efter en bekant som hette Benjamin Borenstein. Han var en väldigt trevlig kille.


BENs tankar 16

2006 07 15 Södra Wartzor

 

Peace,


Akvarell på kartong "Fishy brain of Einstein" © Benjamin Antell 2006

Jag målade detta porträtt till på grund av att Einstein var troende, även om han inte prakticerade sin tro. Han's tankar om Gud var dock en enda soppa. Han pendlade hit och dit i sitt tänkande...stackarn.

Jag antar att det kan vara svårt att komma till Gud

om man är styrd av sitt intellekt. För saken är den att idoter har lika stor tillgång till Guds rike som alla andra :-) Det har jag bevis på, eftersom jag är idiot och har funnit Gud!

Luke 18:17 Verily I say unto you, Whosoever shall not receive the kingde of God as a little child shall in no wise enter therein. (Lukas 18:17)

Einstein försökte (som många andra genier) intellektuellt närma sig Gud, men det är ju omöjligt eftersom Gud är Ande, man kan bara nå Gud igenom Hans Ande i Jesus Kristus. Allt som krävs är en barnslig bön, och man är framme vid tronen.

Foto "God's wonders" © Fred Schymberg 2006.

Du kan studera teologi tills du faller av stolen, men du kan aldrig finna Gud genom ditt intellekt. Det är omöjligt att studera sig till en Kristen tro.

Vetenskapsmännen försöker fundera ut hur Universum har kommit till.

I deras "vishet" antar de att Jorden har kommit till av en BIG BANG. Om vi antar att det är så, betyder det ju inte, att det inte är Gud som har skapat just den bangen. Jorden kan ju mycket väl ha till kommit igenom en BIG BANG!

Men det är i så fall Gud som har stått för Bangen :-) Han har ju inte direkt lagt ut nån kokbok på nätet över hur han har skapat det ena och det andra. Våra veteskapsmän uptäcker egentligen bara HUR Gud har skapat allting! (de gånger de visar sig ha rätt dvs. mycket är ju bara teorier...vilken soppa sen -mamma).

Gud har ju även skapat Utveckligsläran till en del!

Det står ju i bibeln att Han sade och det blev till. Det var ju Gud som sparkade igång utveckligen av olika arter på Jorden. Läs t.ex.

Genesis 1:22 And God blessed them, saying, Be fruitful, and multiply, and fill the waters in the seas, and let fowl multiply in the earth. ( Första Moseboken 1:22)

Genesis 1:25 And God made the beast of the earth after his kind, and cattle after their kind, and every thing that creepeth upon the earth after his kind: and God saw that [it was] good. ( Första Moseboken 1:22)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar 15

2006 07 14 Södra Wartzor

 

Peace,

Det är jättemånga som kriticerar Carola för allt möjligt löjligt hela tiden.

När man kriticerar andra människor, leker man Gud. Man dömer sig själv på samma gång. Vem annan än Gud kan veta vad som rör sig i Carolas hjärta, och vem angår det egentligen? Vem är du som dömer henne?

Job 9:20 If I justify myself, mine own mouth shall condemn me: [if I say], I [am] perfect, it shall also prove me perverse. (Job 9:20)

Eftersom hon bekänner sig vara troende, är hon min syster.

Det är allt jag behöver veta om Carola. Jag är övertygad om att den största kritiken bottnar i avundsjuka. Personligen gillar jag inte hennes musikstil, men jag lyfter på hatten åt henne, för hon är ett verkligt proffs. Hon är född till artist, och hon är en av Sveriges främsta sångerskor.

På de bara Carola :-)

James 4:11 Speak not evil one of another, brethren. He that speaketh evil of [his] brother, and judgeth his brother, speaketh evil of the law, and judgeth the law: but if thou judge the law, thou art not a doer of the law, but a judge. (Johannes 4:11)

Luke 6:37 Judge not, and ye shall not be judged: condemn not, and ye shall not be condemned: forgive, and ye shall be forgiven: (Lukas 6:37)

 

Foto "Bryce Canyon" © Fred Schymberg 2006

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar 14

2006 07 13 Södra Wartzor

 

Peace,

Hörde en intressant predikan igår.

Som troende befinner vi oss i ett rum med ett fönster till himmelen och ett annat till jorden.

Jag tyckte det var en fin beskrivning av det andliga livet. Om vi är troende så kan vi komma och gå emellan det andliga och det fysiska. Och det gör vi ju också dagligen. Åtminstone vi som är födda på nytt, och känner att vi vill lära mera om Gud.

Foto © Fred Schymberg 2006

Som jag sade tidigar är det inget man kan studera sig till. Det händer bara genom bön i ande och kraft.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar 13

2006 07 12 Södra Wartzor

 

Peace,

Om du vill bli bönhörd snabbt,

fasta och be (helst tillsammans med en vän) då händer mer saker. Man blir starkare i bönen om man ber tillsammans med andra som också tror.


Foto © Fred Schymberg 2006

Det står i bibeln att man bör först söka Guds rike,

sedan får man allt man behöver som man ber om. En vitsig grej är att ens prioriteringar förändras drastiskt när man lär känna Gud mer. Man börjar (förhoppningsvis) tänka mer på andra och deras välbefinnande. Man blir även mera benägen om att ens vänner skall finna livet i Kristus, som är det enda livet värt att leva.

Jag har en väldig törst efter mera av Gud varje dag.

Jag önskar att jag hade troende vänner här där jag bor, för man blir starkare i anden då man umgås med andra troende. Men här finns praktiskt tagen inga andra troende. Mina bästa vänner bor utomlands :-) Det kan bli så när man e mycket på resande fot, som jag har varit tidigare. Jag gick i 20 skolor när jag var ung, mina föräldrar flyttade hela tiden Finland, Sverige , Australien, Sverige, Finland osv.

Det ända som betyder nåt nu är min relation till Gud.

Utan Gud var livet skit, ja bara dynga tyckte jag. Dynga e ju inte speciellt ballt. Jag är oerhört tacksam att Gud svarade min bön och mötte mig personligen, det är otroligt coolt. Vi umgås dagligen nuförtiden, det är mest jag som pladdrar, men Han hör alltid på har jag märkt. Gud är kul.


Foto "levande H2O" © Benjamin Antell 2006

Eftersom Gud är väldigt kärleksfull,

behandlar jag ofta Honom som en vän. Han är naturligtvis mycket mer än så, och Jesus är Kung över allt skapat. Jag tror dock inte att Gud blir arg för att jag många gånger är korkad och inte fattar hur mycket jag egentiligen borde respektera Honom (vilket jag gör på mitt sätt). Han är det enda som verkligen betyder nånting för mig på Jorden.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar 12

2006 07 11 Södra Wartzor

 

Peace,

Det är svårare för förmögna männsikor att komma till Himmelen.

Rika kan köpa vad de vill när ångesten och tomheten i livet (avsaknaden av Gud) tränger på. På detta sätt glömmer man bort sin smärta för en stund. En ny bil, et till hus, en sommarstuga, en båt, en gitarr, sex, dykarutrustning, en motorcykel m.m.


Foto © Fred Schymberg 2006

Lycklig kan man dock ej bli utan Gud i sitt liv. Det tror inte jag i alla fall, mitt liv var skittråkigt trots att jag hade rest rund jordklotet ett varv och varit med om massor av upplevelser.

"Det är lättare för en camel att gå igenom ett nålsöga än för en rik man att komma till himmelen". Så sade Jesus (fritt översatt) i Matteus 19:24

Såhär skulle ditt inre kunna se ut!


Foto
© Fred Schymberg 2006

John 7:38 He that believeth on me, as the scripture hath said, out of his belly shall flow rivers of living water. (Johannes 7:38 i svenska bibeln)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar 11

2006 07 10 Södra Wartzor

 

Peace,

Man krigar i Guds namn?

Nej det gör man verkligen inte! Man går sina egna ärenden om man påstår något sådant.

Man kan inte tvinga en tro på någon. Att bli Kristen är ett val som man bara kan göra frivilligt. Man kan inte kriga i Guds namn. Det står ju tydligt i bibeln att vi inte skall döda. (Tio Budorden -typ)

Romans 13:9 For this, Thou shalt not commit adultery, Thou shalt not kill, Thou shalt not steal, Thou shalt not bear false witness, Thou shalt not covet; and if [there be] any other commandment, it is briefly comprehended in this saying, namely, Thou shalt love thy neighbour as thyself.

Romarbrevet 13:9

Jag kommer inte på någon bekant "levande" Kristen som har dödat någon annan. Viljan finns säkert :-)

Det är klart att det finns lika många tokstållar i kykorna som i fotbollsklubbarna osv. Vi är ju bara människor, och människor begår misstag varje dag. Och detta oavsett om vi är troende eller inte.

Dessutom är det många i kyrkorna som inte är troende på riktigt.

En del tror till och med att de är troende, fast de inte har överlåtigt sig helt, och inte ens känner den Helige Ande! De bara antar att deär troende eftersom de tycker att de är bra människor :-) Det finns många fårskallar i vår Herres hage, till och med i prediksstolarna.

Som tur är, förlåter Gud oss dagligen om vi ångrar det onda vi har sagt eller gjort.

Om man är född på nytt (på riktigt alltså),

så har man fått del av Guds Helige Ande, och man känner Gud personligen. Det är inget man kan studera sig till! Det handlar om en personlig relation.

Varför finns det lidande i världen?

Det är väl inte konstigt? Vi skulle kunna hjälpa varandra på alla sätt. Vi skulle praktisk taget kunna utplåna allt lidande på jorden, men vi gör inget. Orsaken till detta är ju bara det att vi inte bryr oss om varandra!

Vi har mat så att det räcker till alla, ändå väljer vi att låta stora delar av jorden svälta ihjäl. Och detta alldeles i onödan.

Sen finns det oportunister, riktigt sjuka hjärnor.

De sitter i laboratorier och klonar växter och dylikt. Och skryter om hur fina produkter de gör, fast ingen vet vad som kommer att hända med dem.

En del nya sädesslag växer bara ett år, vilket betyder att fattiga länder blir ännu fattigare. Eftersom de måste köpa nytt utsäde varje år. Åkrarna blir helt utarmade. Girigheten har ingen gräns för dessa lögnaktiga "forskare".

Vi mördar, stjäl, våldtar, ljuger, frossari det ena och det andra, struntar i andra och lever egoistiska liv. Sen skyller vi våra onda gärningar på Gud!

Hallo...


Foto © Fred Schymberg 2006

Jag skrev ganska mycket om detta i min engelska write, om du kan engelska gå hit.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar 10

2006 07 09 Södra Wartzor

 

Peace,

Kändisreligionen Cabala...

Nu är det många som väljer att följa Madonna till Helvetet (ifall hon inte ändrar kurs förståss). Cabala är en gammal spiritistisk religion som inte har någonting att göra med Gud.

1 Johannes 4:3, Romarbrevet 6:23

Det är läskigt hur många som väljer reigion istället för verkligt liv i Kristus!


Foto "American Idol" © Benjamin Antell 2006

Den som verkligen vill ha ett spännande liv borde testa Gud. Om du är lat kan du glömma alltsammans men om du verkligen är interesserad av ett spännande liv, då skall du lämna ditt liv åt Gud i Jesu namn. Du har ju ingenting att förlora på att pröva på Gud.

John 4:14 But whosoever drinketh of the water that I shall give him shall never thirst; but the water that I shall give him shall be in him a well of water springing up into everlasting life.

Man behöver inte lova dittan och dattan, bar tro och be Honom komma och ta över ditt liv. Sen börjar det hända grejer. Jag vet för det har hänt mig. Jag har ingen orsak att ljuga om det. För mig är det en skyldighet att berätta om vad jag fått uppleva.

När man tagit emot Gud blir livet inte nödvändigtvis som att segla fram på en räkmacka, men spännande blir det! Alla motgångar försvinner inte typ Simsalladin, men man får kraft att sega vidare. Eftersom Gud möter alla individuellt, så blir livet för somliga en dans på rosor, medan andra får kraft att kämpa vidare :-)

Reincarnation

Det finns andar runt omkring oss som följer oss hela livet. De vet allting om oss.

Därför är det många som tror på spiritister, eftersom de t.ex. vet vad farfar viskade till morsan 1934. Andarna vet allting. Andarna är bara fallna änglar och de kommer att sluta sina dagar i Helvetet med djävulen och miljarder andra människor som inte fattade att ta emot Jesus i sina liv. Det är grymt men sant. Jag vet för jag känner Gud personligen, precis som miljoner andra troende människor. Reincarnation är bara en bluff som andarna har hittat på.

Alla mina gamla polare som knarkar (eller knarkade) tror på reincarnation, verkar det som.


Teckning © Benjamin Antell 2006

När du använder droger eller annars har dålig motståndskraft, kan andarna lätt ta över ditt liv!

Jag har sett det hända gång på gång. En riktig kristen kan dock sparka ut patrasket i Jesu namn. För Jesus vann över all ondska då han gav sitt liv på korset och uppstod från dödsriket. Han kan fimpa dina alkohol eller drogbehov lätt som en plätt, för alltid!

Man måste vara född av både vatten och ande.

Barnadop räcker inte, det är bara dumheter (som människor hittat på). Inte kan ju en baby välja rätt eller fel väg. Jag tycker att det är löjligt hur vissa håller fast vid barnadopet, istället för att döpa sig på riktigt när de kommit till tro. Det står ju i bibeln att vi skall visa världen att vi gjort sinnesändring genom att låta döpa oss i vatten.

John 3:5 Jesus answered, Verily, verily, I say unto thee, Except a man (not baby -Ben) be born of water and [of] the Spirit, he cannot enter into the kingde of God. (Johannes 3:5)

Reincarnation är en av djävulens vanligaste lögner.

Reincarnation finns bara till för att förvilla människor. Andarna vet ju allting om alla, förutom en del saker som kristna håller på med.

Vi som är troende "på riktigt" kan ju till exempel tala i tungor, det är ett bönespråk som vi fått av Gud, och det verkar som om djävulen inte förstår det..

Jude 1:20 But you, beloved, building up yourselves on your most holy faith, praying in the Holy Spirit,

lucifer har för övrigt även han förökt kopiera fenomenet tungotal (som mycket annat). När satanister samlas händer det att de talar "i tungor" fast inte samma språk som de troende. Det är lätt för oss som är troende att höra skillnad på djävulens språk och Guds. En människa som inte har nåt andligt liv hör antagligen ingen skillnad. Det är ingen vits att bli satanist, för då hamnar man i Helvetet med djävulen och alla andra förlorare. I Helvetet är det bara pina för hela slanten. Vi kan aldrig föreställa oss det eländet.

Isaiah 14:12 How art thou fallen from heaven, O Lucifer, son of the morning! [how] art thou cut down to the ground, which didst weaken the nations! (Jesaja 14:12)

Alla "verklig troende" människor har blivit andedöpta.

Det är en häftig upplevelse. Det känns som om ögonen öppnas för första gången då man blir andedöpt. Dt är svårt att förklara eftersom det är övernaturligt. Det finns inget på jorden som vi kan jämföra det med.

Efter dopet fattar man vad som "verkligen" står i bibeln. En del får olika andliga nådegåvor. Somliga kan hela sjuka m.m. Det är häftiga grejer.

John 3:8 The wind blows where it wants, and you hear the sound of it, but you can't tell when it comes, and where it goes: so is every one that is born of the Spirit. -freely. (Johannes 3:8)

Jag fick ryggen helad 1976 i Citykyrkan i Stockholm och det har hållit.

Här finns bibeln i Acrobat form

 

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar 9

2006 07 08 Södra Wartzor

 

Peace,

Tittade på thrillern Mothman igår.

Det var en film om paranormala händelser. I grund och botten handlade det bara om en ande (förlorare) som förvillade folk med sina profetsior.

Det finns massor av andar (fallna änglar) runt omkring oss.

Deras jobb tycks gå ut på att förvilla massorna. I hopp om att vi skall kasta bort tid och intresse på strunt, istället för att hitta Gud.

En del tycks ratta flygande tefat :-), andra håller på med allt möjligt gyckel som trolleri, porr, new age, religioner, sekter, stärker traditioner i hopp om att pacificiera kristna, ateism, vetenskap (t.ex. utvecklingsläran), astrologi, spiritism, politik. sport m.m.

Vilken soppa!

En del andra är väldigt subtila, och gör allt de kan för att vi inte skall lägga märke till de. Då kan de styra oss bättre, med en liten knuff hit och dit.

Den onde (djävulen) kan t.o.m. hela människor från sjukde.


Foto © Fred Schymberg 2006 (färgat av Ben:)

Det är inget konstigt med det, men jag skulle aldrig ta emot någonting från honom.

Jag tycker synd om alla metall rockare m.fl. som står för ondska.

Uj uj vad de skall bli besvikna efter döden när de ser vilken loser djävulen är. Djävulen kommer att vara skitskraj på deedagen, helt utan krafter, då han blir slängd på sophögen i Helvetet. Han är redan nu väldigt rädd för Jesus, eftersom Jesus är mycket mäktigare. Lucifer vet att loppet är kört för hans del, därför är han så förbannad.

Det onda förlorade då Jesus gav sitt liv för världen.

När Jesus dog, rämnade ett stort draperi i kyrkan uppifrån neråt som ett tecken på att vi (du) får komma inför Gud när som helst, om du kommer i Jesu namn! Tänk vad häftigt! När han uppstod fick han nycklarna (bildligt talat) till Helvetet.

Det är sällan man nämner draperiet (förlåten). Gud själv rev det i två delar! Tänk på det.

Nu till nåt annat.

BIG BANG

Eftersom vetenskapen hävdar att jorden kommit till av BIG BANG (en explosion) så tror man automatiskt att Gud inte har skapat jorden.

Det finns väl inget som säger att Gud inte skulle ha skapat Jorden på genom en BIG BANG?!?

Jag har skrivit en låt om det, som kommer på min nästa platta som e klar. Jag vet inte när den kommer ut, för jag har inget skivkontrakt just nu. Plattan är färdigmastrad och omslaget nästan färdigt.

Här är en del av texten till låten:

Big Bang, Wham Bam
© 2003-2006 music & lyrics: Benjamin Antell

Oh la la Big bang
Oh la la Big bang

Did He bang us into motion
or where did we come from?
Creepy crawlers from the ocean
or ET-prawlers from above?

Did He bang? or did He wham?
Wham Bam!

There’s a great deal of confusion
the scolar shakes his head
there’s a great deal of confusion
some even think He’s dead

Did He bang? or did He wham?
Wham Bam!

I used to think He had a long beard
and He was sleeping in the clouds
...ZZZ
I used to think that He was far out
someone I’d meet at my demise

But then He banged and he whammed
Wham Bam!

Evolution is a shallow wish
like a Jellyfish slippin’ off a Sushi dish

Oh la la Big bang
Oh la la Big bang

 

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar 8

2006 07 07 Södra Wartzor

 

Peace,

Jag bad, sjöng ett par av mina nya lovsånger, lyssnade och detta kom till mig.

Foto "Yosemite" © Fred Schymberg 2006

Mina barn säger Herren var inte oroliga och försagda, kom till mig (berget) och jag skall ge er frid. Inte den frid som världen ger, utan evig frid. Tro på mig och jag skall rädda er. Jag kom för att ni skulle få liv i övernog. Ta emot mig och jag skall ta emot er i Himmelriket. För jag är den sanne fåraherden. Den sanne fåraherden ger sitt liv för fåren. Kom till mig och jag skall ge er liv.

Jag vill vara din vän, jag vill vara din lärare. Lyssna till mitt ord, och jag skall visa dig din väg. Vandra i mig och du skall inte gå vilse, för jag är vägen sanningen och livet. Ingen som kommer till mig skall gå vilse. Jag skall var ditt ljus på din stig. Lyssna till mina ord och lev. Jag älskar dig.

Amen.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar 7

2006 07 06 Södra Wartzor

 

Peace,

Det är läskigt hur fösamlingar kan spåra ur ibland.

Om en församling bara har en ledare, som dessutom vill leka diktator kan det bära av åt Helvetet för hela församlingen. Om du hamnar i en sådan är det bara att säga vad man tycker, och om inget positivt händer -leta upp en annan levande församling.

Somliga församlingar vill klänga sig fast på gamla traditioner.

Detta kan även ta livet av en församling, när traditionerna blir viktigare än Gud. Det gäller att ha ögonen öppna i alla lägen och följa med vad som händer. Om inte Gud kommer först går det alltid år skogen.

De som inte är andedöpta bör be om hjälp.

Teckning © Benjamin Antell 2006

Det räcker inte att bli döpt i vatten...

Utan Guds ande i våra liv, har vi inga möjligheter att värja oss för all ondska runt omkring oss. Vi behöver alla bli uppfyllda av Guds ande om vi skall kunna fungera som Gud vill. Vi kan ej heller förstå bibeln på rätt sätt utan Guds andes ledning. Gud har ju en plan för alla människors liv.

Gud tar emot alla som kommer till honom!

Det spelar ingen roll vad eller vem du är, vilken utbildning du har eller om du är analfabet, alkoholist, knarkare, pedofil, politiker, rock musiker, bög, mördare, idiot, president, kung, metallarbetare, hemhjälp, invandrare, utvandrare, tjej, gubbe, skådespelare, Muslim osv. Alla är lika välkomna till Gud!

Den församlig som vägrar ta emot dig är inte av Gud!

Den församling som vägrar låta dig vara med om Nattvarden skall du strunta i för de har inget att göra med Gud!

Jag har faktisk hört talas om ett par killar vid olika tillfällen som inte fått deltaga i nattvarden! de var Evangelister båda två. Tänk vilka perversa typer som ibland får bestämma i kyrkor. Ut med patrasket om de inte kan veta hut.

Du är lika mycket värd som ALLA andra i församligen, kom ihåg det! Leta tills du hittar en frikyrka där du är välkommen och du märker att det handlar om äkta kärlek.

Orsaken till att jag rekommenderar frikyrkor

är den att det i Lutherska kyrkor antagligen finns färre Kristna präster. (detta är min egen uppfattning, jag har ingen statistik att tillta). Hörde dock 7 Lutherska präster utfrågas i Sveriges radio om deras tro en gång. Ingen av de trodde på Gud!

Det finns naturligtvis ingen perfekt församling!

Vi är ju alla människor med fel och brister. Vi är alla medlemmar i Guds och livets skola, och förhoppningsvis växer vi dagligen på olika sätt. Den som lever tillsammans med andra växer om han/hon är öppen. Och den som läser (äter) Guds ord (bibeln) varje dag, under bön och tacksamhet, växer andligen.

Låt dej inte skrämmas av galna predikanter.

Ge inte upp i ditt letande efter Gud. Om du är ärlig kommer du att hitta Gud. Ingen har alla sanningar.

Jag gillar att titta på GOD TV. Det finns många "kristna" som kriticerar GOD TV som om det vore en homogen massa, men alla predikanter är ju olika. Ingen är fullständig. Jag brukar lyssna på alla i princip, och jag behåller det goda de har att ge.

Ifall de säger någonting som jag inte kan hålla med om så struntar jag i den delen. Så enkelt är det. Jag behåller det goda och spolar resten. Inte slutar jag titta på GOD TV för det. Man lär sig väldigt litet om man inte LYSSNAR.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar 6

2006 07 05 Södra Wartzor

 

Peace,

Nästa alla tycks vara på Palestiniernas sida i Sverige.

Det verkar som om ingen vet nånting om Israels över 4000 åriga historia över hufvudtaget. Det finns information på nätet: http://www.mfa.gov.il/mfa . Det är verkligen synd om länder som inte förstår att välsigna Israel.

Teckning "ZZZ" © Benjamin Antell 2006

Jag säger inte att Israel är ett perfekt land på något sätt, det är inte det det handlar om. Inget land är perfekt :) Men Gud kommer att försvara Israel när folket slutligen ropar till Honom.

Eliahu Asheri, 18 år kidnappad och mördad av Palestiniska Popular Resistance Committees.
29 Jan. 2006
(bara för att han var Jude)

Eliahu Asheri

Israel kommer att ha hela världen emot sig på slutet, men då kommer Gud att höra deras rop och rädda de.

Som troende är jag tvungen att hålla på Israel för de är Guds utvalda folk. Kolla femte Moseboken 7:6 Om du inte tror mig :)

Deuteronomy 7:6 For you are a holy people unto the LORD your God: the LORD your God has chosen you to be a special people unto himself, above all people that are upon the face of the earth.

Primitiva krafter i rörelse igen.

Nord Korea bevisar hur korkade vi alla fortfarande är, genom att provokativt skicka upp sina nya missiler i onsdags. Räckvidden är USA och Japan. Händelsen får mig att tänka på introt till Stanley Kubricks 2001 epos.

I USA vaknade Tery Wallis upp efter att ha legat i coma i 19 år!

Här hade vi väl ryckt ut pluggen för länge sedan. Jag var i coma i 21 år innan jag fann Gud :)

Jag tycker att NASA bore beställa sina Discovery färjor av Toyota!

Vem vill väl åka Discovery till jobbet? Det bara trillar delar ur de varje gång de lyfter, OM de lyfter...

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar 5

2006 07 02 Södra Wartzor

 

Peace,

En 63 årig kvinna blev slumpmässigt utvald av en 33-årig fågelskådare. (läste i Expressen.se)

Fågelskådaren lider enligt uppgift av "psykisk sjukdom" han har sagt att en röst i hans huvud beordrade honom att döda.

I många andra länder som t.ex. Indien hade man på en gång fattat att killen är besatt. Men i Norden så är vi så malliga och "kultiverade" att vi inte tror på verkligheten. Vi tror att alla otrevliga saker kan gömmas undan mattan med medusin, som Pippi Långstump kallade det.

Tänk om vi hade Pippis pondus istället för rädsla över det "okända", då hade mycket ordnat sig vid dethär laget.

Om man hör röster i skallen som uppmanar en att göra sånt som man vet är fel, handlar det nästan alltid (om inte alltid) om andar. Somliga säger att man är besatt, andra att man står under inflytande. Personligen tror jag att det är samma sak.

Det är vanligt att folk som testar österländska religioner, yoga och meditation får dessa problem.Tänk om dessa människor skulle få hjälp i frikyrkorna istället för medicin som bara gör de litet passivare! Deras liv är ju ett helvete.

de skulle kunna bli helt befriade på en minut i en hel del frikyrkor! Det måste dock vara en levande frikyrka som t.ex. City Kyrkan, Vineyard eller Södermalmskyrkan i Stockholm, Aspnäskyrkan i Järfälla osv. Det finns Frikyrkor över hela Sverige som skulle kunna hjälpa dessa människor. Efter förbön (om de vill bli befriade förståss) får de inga återfall, för den som Sonen gör fri är verkligen fri.

Johannes 8:36 Den sonen gör fri, han är verkligen fri.
John 8:36 If the Son therefore shall make you free, ye shall be free indeed.

Detta gäller även alkolister, sexgalningar, sådana som äter för mycket och narkomaner. (Det handlar inte "alltid" om demoner i dessa fall men det är väldigt vanligt - fri kan du bli hur som helst).

Om du hör röster, bör du besöka någon frikyrka, för där finns befrielse. Det behöver inte bli nåt dramatiskt, men ibland "kan" det bli buller och bång. Huvudsaken är ju förståss att du blir fri.

Läkare som inte har något andligt liv, kallar ofta av på grund av ignorans andar för: psykiska sjukdear som t.ex. kluven personlighet, tvångstankar, neuroser m.m. Men det handlar bara om andar (fallna änglar) som vill göra livet surt för oss!

Det finns inga andra goda andar än Guds ande. Andarna är stora lögnare styrna av lögnens fader lucifer. Många tror inte på Helvetet, med det blir inte en enda grad svalare där för det :) Passa er!

Som ett grymt exempel kan ju nämnas David Berkowitz SON OF SAM, som dödade många kvinnor i USA på 70-talet. Han är idag befriad och kristen.. Här finns hans hemsida: http://www.forgivenforlife.com/

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS. I många år talade jag inte om andar och sånt för vanligt folk, för det är så lätt att bli stämplad som idiot. Men jag kan inte hålla käften längre när jag ser allt elände i världen och jag VET vad det handlar om.


BENs tankar 4

2006 07 01 Södra Wartzor

 

Peace,

Enligt Svenska Dagbladet juli 2006 02:08

S-kvinnor vill stoppa religiösa friskolor Det kräver socialdemokratiska kvinnoförbundet som vill ha ett vallöfte om att bidragen stoppas.

De ska inte ha några pengar, säger Nalin Pekgul, ordförande i kvinnoförbundet, till Svenska Dagbladet och nämner ord som hjärntvätt! Skolminister Ibrahim Baylan säger sig vara "väldigt oroad" över framväxten av religiösa friskolor...

Om dessa människor ändå visste vad de pladdrar om säger jag.

ALLA LÄNDER SKULLE TJÄNA MASSOR av PENGAR
på att understöda all Kristen verksamhet!

Varför?

Det är ju faktist så att frikyrkliga väldigt sällan använder:

alkohol
tobak
narkotika
våld

utomäktenskapligt sex

Detta skulle ju komma hela samhället till gagn! Sverige skulle kunna bli ett mycket säkrare land med mindre våld. Hälsovårdsomkostnaderna skulle minska drastiskt, om flere blev troende.

Jag tycker att det är tragiskt att barn ofta hjärntvättas att INTE tro på Gud, många gånger av bittra människor som inte har prövat på Gud själva. Man har ju inget att leva för om man inte har Gud. Jag ville bara dö då jag var 21.

Man stjäl ju något mycket dyrbart av barnen på detta sätt.

Jag har varit troende sedan 1975, så jag vet vad jag talar om. Det är det bästa som någonsin hänt mig. Jag var en 21-årig rock musiker när jag mötte Gud för första gången :)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


I'm not trying to put anyone down with my Write, I'm just trying to convey what God has put on my heart. I also feel that that life is too short, to just shut up and go with the flow, when people suffer under all kinds of bondage, when they could in fact be set free in Christ.