BENs tankar (på svenska) 273 - 2007 06 30 Wartzor (det händer att jag korrigerar text i efterhand)

 

Pax Vobiscum,

Tänk att det skall vara så lätt att kritisera.

I mitt eget fall fladdrar käften som en ladugårdsdörr för stormen, för det mesta. Det spelar ingen roll hur många gånger jag försöker skärpa mig, jag faller hela tiden. Tur att det finns nåd, annars skulle man ju inte ha den minsta chans att få komma med till Himmelriket...inte den minsta.

Tänk hur vanligt det är att vi kristna kriticerar våra bröder och systrar.

Om det endast vore icke troende som kriticerade, vore det ju naturligt, men at bli kriticerad offentligt av en broder...uj uj. Tänk att vi kan ta å oss rollen som Domare över varandra! Om vi kriticerar en pastor, då kriticerar vi indirekt Gud som står bakom honom oxo!

Ingen människa är perfekt! Ingen manniska kommer någonsin att bli perfekt. Jag tror att Gud som en Far vill att vi skall lära oss att gå på egen hand. Naturligvis leder Han oss genom den Helige Ande speciellt efter det att vi har tagit emot Jesus i våra liv.

Nu har jag ingen riktigt klar bild över hur en far ser sina barn, eftersom jag växte upp ensam till stor del. Jag vill naturligtvis inte kriticera mina föräldrar för det, vi har ju alla våra spöken att brottas med i livet :-)

Jag tror att Gud verkligen vill vara vår Fader på alla sätt.

Jag tror att Han känner sig stolt över oss, när vi växer upp till det som Han har skapat oss till. Samtidigt tror jag inte att Han vill tvinga oss varken hit eller dit, jag tror att Han vill att vi själva skall ta ansvar för våra liv och välja vilken väg vi vill gå.

Alla måste välja mellan mörkret och ljuset, lätt är det inte för alla, men vi måste alla göra valet.

När Gud har fått plats i våra hjärtan lyfter Han upp det som är felaktigt bit för bit, så att vi kan rena vårt inre. Det är ju viktigt att vi blir så lika Kristus som möjligt under vår korta vandring här på Jorden.

Våg gå din egen väg i Kristus.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 272 - 2007 06 29 Wartzor (det händer att jag korrigerar text i efterhand)

 

Pax Vobiscum,

Ibland brukar jag be om att få ett trevligt buskap som omväxling :-)

Foto © Fred Skymberg

Vardagen som Kristen är ju normal väldigt ljust och trevlig :-) Jag går inte omkring och grubblar på saker dagarna i ända, jag brukar tacka Gud för allt fint och trevligt som Han har låtit mig få uppleva. Alla fantastiska övernaturliga upplevelser, alla välsignelser och alla trevliga människor som förgyllt min vardag.

Samtidigt kan jag ju inte skriva om något som inte Gud har manat mig att skriva om.

Om jag inte lever i Hans vilja är det ju ingen vits att skriva. Ofta när jag skriver får jag mycket allvarliga ämnen, så det kan ju verka som om jag är nån sorts domedagsprofet ibland, men så ser mitt liv inte ut i vardagen, även om allvaret dyker upp nu och då.

Jag försöker skriva väldigt enkelt och rakt på sak.

Foto © Fred Skymberg

Det är ju så att många skriver komplicerat, för att de skall låta djupa och intelligenta. Skriver man på detta sätt blir det ju svårt för många att hänga med. Därför försöker jag undvika alla de, för icke troende människor ovanliga termer m.m. Man kan aldrig bli övertydlig.

det verkar bli allvar igen :-)

Många skyller på Gud så fort det händer något negativt.

Man undrar varför Gud tillåter Tsunami vågor osv.

Soppan vi simmar i är ju vårt eget recept!

Vi har alltid vänt Gud ryggen, vi lever efter vår egna lustar istället för att fråga Gud vilken Hans plan för våra liv är. DÄRFÖR ser det ut som det gör i världen.

Hur många frågar Gud vad Han vill när de söker jobb osv.? Gud har ju trots allt en perfekt plan för ditt liv! Vad tror du händer om du inte bryr dig om Guds plan för ditt liv?

Vi har en FRI VILJA som en gåva från Gud. Vi har full frihet att vara fredliga eller att kriga, slåss, stjäla, begå brott, dyrka skapelsen istället för Gud, sprida lögner, kriticera varandra osv.

Det är ju faktiskt så att jorden är satans fotboll för tillfället.

satan och hans pack blev fördrivna hit ner när de revolterade mot sin Skapare. Bara för att vi inte kan "se" dem med våra fysiska ögon, betyder inte att de inte är här. Man kan inte skylla all ondska enbart på människor.

Varför tog "Son of Sam" livet av massor av kvinnor i New York på 70-talet?

Därför att han var satansdyrkare. Han uppfylldes av en sjuk sexuell lust att se kvinnor dö. Detta har ingenting attt göra med psykologi, det är rent demonisk påverkan.

Av samma orsak ser vi vansinnesdåd över hela världen.

Det ligger demoniska krafter bakom: Självmordsbombare, religiösa krig, ateism, religioner, mördare, politik, tjuvar, lögnare, snålhet, egoism, porr, narkotika, aborter, pervers sex av alla de slag, sex utanför äktenskapet, överdriven kärlek till saker, stolthet, självupptagenhet, i vissa fall -medicinering av olyckliga människor, m.m.

Allt detta dog Jesus för i vårt ställe, så att vi skulle få förlåtelse genom Honom och ett evigt liv.

Foto © Fred Skymberg

Nu är det många som tror att de har mött djävulen, men det är nästan omöjligt eftersom han inte kan vara på mer än ett ställe i gången, till skillnad från Gud som klarar av att vara överallt (fråga mig inte hur, men Han kan).

Andarna kan dock förändra sitt utseende hur som helst, från ett kvinnligt, till et djurisk, till ett manligt. De kan även se ut som Lordi gänget eller som vad som helst.

Det är ju så att vissa ibland kan se dessa varelser med sina fysiska ögon. Det är inte så ovanligt.

Min pappa hade en bekant som var på en dans när han var ung. Plötsligt såg han i andevälden hur dessa människor på dansen egentligen var innombords.

I ett ögonblick förvandlades deras ansikten till olika demoners ansikten. Han blev vettskrämnd av upplevelsen och åkte hem. Han lämnade sitt liv i Guds händer och slutade gå på danser.

Jag har aldrig gillat atmosfären på danser. Till och med när jag inte var troende kändes det motbjudande för mig att gå på danser.

Människor blir lätt "påverkade" av djävulens springpojkar, de har sina givna uppdrag, även om en del av dem är väldigt korkade och slåss sinsemellan osv. (men det är en annan historia). De viskar i folks inre och manar dem att göra alla möjliga dumheter.

Om man ger efter för dessa sjuka tankar, kan man få verkligt tuffa problem med tankelivet och psyket i framtiden. Det slutar ibland med att folk går på "happy pills" av olika slag. Man får piller som höjer eller säker livspulsen.

Man får ofta piller som drogar ner en så att känslolivet blir avtrubbat. Det är ofta svårt att hjälpa nerdrogade människor i bön, eftersom deras egen vilja är så väldigt svag. Ibland tar dock Gud över som tur är och väcker upp dem på stubben. Sedan behöver de aldrig mer äta piller varken för serotoninet eller någonting annat.

Gud kan befria oss från vad som helst om vi ber i Jesu namn.

Ibland behöver vi hjälp av kristna pånyttfödda bröder eller systrar. Befrielsen finns där. Det spelar ingen roll vad man har sysslat med eller hur lågt man har sjunkit, Gud tar emot alla med öppna armar.

Ingen av oss förtjänar Guds kärlek, men den finns där för DIG.

Du behöver bara be denna bön på allvar om du vill bli räddad till evigt liv:

Min Gud jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus!

Ifall du sade bönen, kommer du att uppleva en stor hemlighet!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du.

Matt 7:8 Ty var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas.

Jak 4:7 Underordna er därför Gud. Stå emot djävulen, så skall han fly bort från er.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Onda andar och demoner är bara fallna änglar. De springer djävulens ärenden, när de inte springer sina egna sjuka ärenden. De tycks ha rätt fria händer att vara onda, det kan ju vara så att satan har dålig kontroll på dem.

Djävulen har många namn:

abaddon, satan, diabolo, Angra Mainyu, Asmodai, Beelzebub, Belial, Iblis, fan, lucifer, konstigt nog delar han ett namn med Jesus "morgon stjärnan" (mer om det senare).


BENs tankar (på svenska) 271 - 2007 06 28 Wartzor (det händer att jag korrigerar text i efterhand)

 

Pax Vobiscum,

Hitler, Lucifer och Hemliga ordnar.

Är det en bra idé att bli medlem i ett hemligt sällskap? Om livet är tomt som en Volleyboll, kan det kännas spännande att vara medlem...

Om man går med i ett Hemligt Sällskap blir man en djävulsdyrkare med tiden...

Varför? Jo det blir man, när man har kommit tillräkligt högt upp i "graderna". Hitler var högst uppe i dynghögen för sin orden. Jag minns inte vilket sällskap han hörde till, men det spelar ingen roll för de går alla samman "högst upp" i alla fall, och då svär man trohet till lucifer...som till exempel Frimurarna av 32 graden. Det är ju dock ingen större hemlighet att Frimurarna följer lucifer.

satan härmar alltid det som Gud gör, med varierande famgång :-)

- Jesus är livets träd, vi som är troende är grenarna.

- satan har dödrikets träd där grenarna är kulter och leder till Helvetet.

---

(satan är litet som Kung Midas, men allt satan rör blir skit istället för guld)

Knights Templar

Min pappa var tyvärr medlem i Tempelriddarna ett tag. Han insåg redan i invigningen att han satsat på fel häst. Vid initsieringen sprang gubbar omkring i svarta kåpor likt de som Ku Klux Klan (racisterna) har...

När pappa ville gå ur sällskapet, fick han veta att det var omöjligt. Men han gick ur i Jesus namn i alla fall, och så var det med det...eller?

satans springpojkar?

Troende eller inte så är det rätt korkat att gå med i ett hemligt sällskap tycker jag. Jag blir inte förvånad om jag blir utsatt för hot av sällskapen, de hotar ofta till och med att ta livet av folk (folk har blivit mördade av dem), redan detta avslöjar ju dem som satans springpojkar.

En sak som gör dem extra farliga för sammhället är det att poliser, domare, präster och biskoppar, till och med Påven m.m. är aktiva medlemmar i dessa grupper!

Många är medlemmar på grund av okunnighet, man stirrar sig blind på tillfället att få göra affärer "inom" sällskapet.

Till och med Sveriges Konung är beskyddare av (bland annat) Tempelriddar Orden.

Annars tycker jag att han är en kul kille. Synd att han inte har vågat ta avstånd från patrasket.

En del av sällskapen försvarar sig med att de idkar välgörenhet.

Redan idén att behöva försvara sig, säger ju en hel del. Man kan idka hur mycket välgörenhet som helst utan att höra till ett hemligt sällskap!

Det finns massor av Hemliga sällskap.

Jag är väldigt skeptiskt inställd till hela bunten. De flesta (om inte alla, korsar varandra förr eller senare). Somliga använder sig till och med av droger, som till exempel delar av Illuminati.

Genesis
Opus Dei
The Golden Dawn
Thelema
Rosenkors-Orden A.M.O.R.C.
Illuminati ( grundat på frimureriets hemligheter (Luciferic Doctrine), Islam, sufism och Hatha Yoga)
Church of Satan (Anton LaVey, Nine Inch Nails, John 5, Sammy Davis JR. med flere)

Skull & Bones (George Bush, John Kerry)
Argenteum Astrum
Great White Brotherhood
Order of One
Guardians of the Grail

Jag har själv blivit inbjuden både till Tempelriddarna och Oddfellow.

Jag tyckte att det var svinaktigt av Tempelriddarna att försöka manipulera mig att bli medlem då jag var 16-17 år gammal. Det är ju lätt att våldföra sig på en ung människa. Som tur var insåg jag redan då att det var en skum sekt, fast jag var inte troende på den tiden...

1 Tess 5:5 Ni är alla ljusets barn och dagens barn. Vi tillhör inte natten eller mörkret.

Det låter dramatiskt, och det är det också.

Många som går med i hemliga sällskap, har ingen aning om bakgrunden till sällskapen, man tycker att det är en kul eller spännande grej. Det kan jag förstå, det är ju så satan arbetar för det mesta när han fiskar efter själar...han smyger sig på som den orm han är.

Läs denna historia om en 32 gradens Frimurar initiering (om du kan engelska). http://www.conspiracyarchive.com/NWO/33rd_Initiation.htm

(Jag vet inte vem som står bakom conspiracyarchive, det verkar inte vara nån Kristen organisation. Läs informationen om kulter, jag rekommenderar dock inte resten. Jag har inte tid att gå igenom hela deras site).

Det är meningslöst att spendera tid på konspirationsteorier osv. men jag upplever att denna information om kulter är viktig, eftersom så många luras att gå med i dessa sällskap.

Det är klokt att läsa Bibeln.

Det är viktigt att be om ledning innan man läser. Be till Gud i Jesu namn om den Helige Andes ledning. Den Helige Ande är en person, som är utsänd att hjälpa oss att förstå Guds ord (Bibeln).

Hebr 6:4 Ty de som en gång tagit emot ljuset och smakat den himmelska gåvan, fått del av den helige Ande

Pons asinorum

Om du inte har tänkt på det tidigare, använd hjärnan nu. Oavsett vad det har kostat, löns det att kasta in handsken omedelbart om du hör till en kult.

Det man inte kan göra i ljuset, bör man lämna bort.

2 Tim 1:10 och som nu har blivit uppenbarad, när vår Frälsare Kristus Jesus trädde fram. Han har gjort slut på döden och fört liv och odödlighet fram i ljuset genom evangelium.

Hebr 6:4 Ty de som en gång tagit emot ljuset och smakat den himmelska gåvan, fått del av den helige Ande

Hebr 10:32 Kom ihåg den första tiden då ljuset kom till er. Ni fick utstå en hård kamp och mycket lidande.

1Joh 1:7 Men om vi vandrar i ljuset, liksom han är i ljuset, så har vi gemenskap med varandra, och Jesu, hans Sons, blod renar oss från all synd.

1Joh 2:8 Ändå är det ett nytt bud jag skriver till er. Detta är sant i honom och i er, eftersom mörkret viker och det sanna ljuset redan lyser.

1Joh 2:9 Den som säger sig vara i ljuset och hatar sin broder är ännu kvar i mörkret.

1Joh 2:10 Den som älskar sin broder förblir i ljuset, och i honom finns inget som leder till fall.

Tillägg 8 jan 2009:

Jag har länge känt att det vilat en förbannelse över min släkt. För ett tag sedan kom jag underfund med "varför".

När jag var i tonåren (innan jag var Kristen) gick min farsa med i Tempel Riddarna, för att han inte förstod bättre. Om man går i förbund med i hemliga ordnar, drabbas både familjen, barnen och barnbarnen av förbannelsen av det hela.

Min farsa gick ur Knights Templar, som de heter på engelska, men han bekände aldrig det som synd (mej veterligen). Därför har eländet följt oss ända tills igår. Men nu är förbannelsen bruten. En broder, som även han har varit i förbund med TR, hjälpte mig och några vänner att bryta förbannelsen i bön, genom kraften i Jesu blod. Vilken befrielse!

Om någon i din släkt har varit, eller är medlem i något hemligt sällskap, se till att få förbannelsen bruten!

Alla hemliga sällskap, står under lucifer. De flesta som går i förbund med dessa förbannade ordnar, har ingen aning om vilka krafter som står bakom. De "verkar" oskyldiga och humanitära utanpå, men "högst uppe" har de direkt samröre med satan själv. En del tror till och med att de är med i "Kristna" ordnar, men det är inte så.

Hur pinsamt det än känns, är det viktigt att man lägger fram eländet i ljuset och bekänner det som synd. I mitt fall var det min farsas synd, så jag var oskyldig, men dock drabbad av förbannelsen.

 

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS. Jag hoppas att ingen under 32 gradens Frimurare tar illa upp över denna skrivelse. Jag tycker att det är väldigt viktigt att informera om dessa lömska sällskap. "Unga" medlemmar är ofta med för att de vill hjälpa de behövande i samhället, utan att veta vad det är för sällskap de har gått med i. Jag öskar inte såra någon medlem, bara upplysa.


BENs tankar (på svenska) 270 - 2007 06 26 Wartzor (det händer att jag korrigerar text i efterhand)

 

Pax Vobiscum,

 

Att ge tionde.

När man är troende ger man automatiskt tio procent av sin inkomst till församligen, eller till något projekt som man upplever Gud manar en att ge till. Man ger i regel tiondet omedelbart när man har fått lönen, inte "ifall" det lämnar nåt över :-)

Om man lyder Gud på detta sätt, kommer Han at välsigna ens ekonomi!

Malaki 3:10 För in allt tionde i förrådshuset, så att det finns mat i mitt hus. Pröva mig nu i detta, säger HERREN Sebaot, om jag inte kommer att öppna för er himlens fönster och låta välsignelse strömma ut över er i rikt mått.

2 Kor 9:6 Det säger jag: Den som sår sparsamt skall skörda sparsamt, och den som sår rikligt skall skörda rikligt.

2 Kor 9:7 Var och en må ge vad han har beslutat sig för i sitt hjärta, inte med olust eller av tvång. Ty Gud älskar en glad givare.

2 Kor 9:8 Och Gud har makt att låta all nåd överflöda till er, så att ni alltid och under alla förhållanden har nog av allting och kan ge i överflöd till varje gott verk.

En del som inte fattat vitsen med tionde, ger bara ifall det lämnar nåt över. Det fungerar tvärt om i verkligheten. Om man ger tiondet FÖRST i tro, blir man välsignad av Gud.

Jag har hört folk säga att man inte behöver ge tionde.

Detta stämmer ej med Guds ord. Däremot står det, när man ger skall man ge med ett gott hjärta. Annars är det ingen vits. Om man bara ger av dåligt samvete blir det fel, man skall känna äkta glädje när man ger.

Människor som tar sig tro på allvar, ger mycket mer än sitt tionde. De har hjärtan av guld, och har på så sätt märkt att destomera man ger, destomera får man på olika sätt i form av välsignelser.

Ords 3:9 Ära HERREN med dina ägodelar och ge honom det första av all din gröda. Ords 3:10 Dina lador skall då fyllas av riklig skörd och dina pressar flöda över av vin.

Folk som kört sitt "eget" race, utan att fråga Gud hans vilja kommer att gå under.

I vissa religioner syndar man med flit (på nåden), och sedan ber man om förlåtelse. Man tror att man på detta sätt kan lura Gud...patetiskt eller hur? man tror att om man läser upp några hundra böner, är allt ok. Det spelar ingen roll hur många gånger man läser en bön, Gud har bra hörsel :-)

Jesus har dött i ditt ställe, så det finns inget du kan göra för att bli frälst, annat än att ta emot gåvan!

"Californian clouds" Foto © Benjamin Antell

De enda intressen jag har kvar i livet är konst och musik, de har följt mig hela livet.

"2 roads, one choice" © Benjamin Antell

Nu är jag dock inne i nån sorts vändpunkt rent andligt. Om Gud vill att jag skall lägga av med musiken och konsten, är jag beredd att göra det. Just nu är Guds vilja i mitt liv det enda som betyder någonting.

Rom 12:2 Och anpassa er inte efter den här världen, utan låt er förvandlas genom sinnets förnyelse, så att ni kan pröva vad som är Guds vilja, det som är gott och fullkomligt och som behagar honom.

Som troende har vi ett otroligt ansvar att berätta för folk om vad vi har fått uppleva av Gud.

Det är vår skyldighet att informera folk att det finns en enda livbåt (Jesus Kristus). Om någon inte vill lyssna, då är vi åtminstone oskyldiga till hans/hennes öde.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS. Jane Fonda har blivit troende


BENs tankar (på svenska) 269 - 2007 06 23 Wartzor (det händer att jag korrigerar text i efterhand)

 

Pax Vobiscum,

Tänk hur sällan vi hjälper varandra nuförtiden.

Alla bara håller på med sitt. Tänk om vi hjälpte varandra, vilken kul värld det skulle kunna vara.

Bara några exempel.

Foto © Fred Skymberg

Grannen kanske har blivit arbetslös, hans bil har kanske pajat och du jan hjälpa gratis men bryr dej inte. Det kan ju även vara omvänt att det är du som behöver hjälpen. Nån har kanske en trasig dörr, ett fönster, moppe, cykel osv. Det är mycket man kan hjälpa till med om man vill.

De flesta av oss har dock fastnat i egoismens och bekvämlighetens lervällning, och orkar inte bry oss. Fy bubblan vad tråkigt samhället har blivit. Folk sitter och jäser framför TV:n och byter kanaler från och tills John blund kommer os strilar dem i ögonen.

Somliga av oss har funnit meningen med livet, genom att vi funnit Gud via Kristus.

Ändå sitter vi där med den förbannade fjärrkontrollen i ena handen och latmasken i benen. Folk går förlorade, deras själar är på väg till Helvetet med snabbtåget medan vi sitter och flippar mellan kanalerna med en korvmacka i andra handen.

Många av oss har inte ens berättat för de närmaste "vännerna" om att vi har funnit meningen med livet.

Jag tror att många av oss lever farligt!

Hur många har frågat Gud vilken Hans vilja i vårt liv är? Jag kan inte tro att Hans vilja är TV all night long... Det vägrar jag tro på. Vi har ju alla fått ettt pund att förvalta, var är pundet? Vad har vi gjort med det?

Vi har ju alla olika gåvor, somliga kan komponera, andra bokföra, någon är bra på mekanik, bakning osv. En del kanske borde vara evangelister eller missionerer. Alla sorter behövs både i samhället i stort och även i Guds tjänst.

Det är viktigt att vi tar reda på vad Gud vill att vi skall göra, och inte nödvändigtvis vad vi vill göra. Om vi inte följer Guds vilja för våra liv då barkar ju allt av åt Helvetet i alla fall.

Man kan inte sitta och vänta på en kallelse hela livet heller.

Ibland måste man helt enkelt ut i samhället och "känna sig för", vad det är Gud vill att man skall göra. Under tiden kan man ju vittna för folk om vad Gud har gjort i ens liv t.ex. Det finns ju massor man kan berätta om Gud. Om vi inte ger vidare vad vi har fått, kommer vi knappast att växa heller.

Som troende bör vi vara som Livets Träd i samhället.

Foto © Fred Skymberg

Om vi inte bär frukt, blir vi ju värdelösa för Herrren...då är risken stor att vi blir nedsågade och brända på hög när tiden för skörden är inne. Jag vet att det låter grymt, men vad är det för nytta med en kristen som bara lever för sig själv?

Jag tror att det är dags att vi tar oss själva i nackskarvet och ger oss ut på stan, medan tid är. Människor går förlorade medan vi sitter och kollar på TV!!!

Det är ju inte meningen att alla skall åka som missionerer till Afrika.

Men en sak är säker, vi är ALLA kallade att vittna om vad Jesus har gjort i våra liv, om vi inte gör det, vad är då vitsen med vår frälsning?

Om Jesus kommer idag, vad kan han då tacka dig för...

?

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 268 - 2007 06 21 Wartzor (det händer att jag korrigerar text i efterhand)

 

Pax Vobiscum,

När vittnade du för folk senast?

Foto © Fred Skymberg

Om vi inte berättar för våra bekanta om Gud, kan de gå förlorade på grund av oss! Pastor Olle (Kvevlax Missionskyrka) talade om det på mötet igår. Han hade en gång en dröm om att han stod vid Tronen på Domedagen och såg en hel del bekanta ansikten. De vände sig mot honom och var arga över att han inte hade berättad för dem om frälsningen, för nu var det ju för sent.

Så är det, när vi står inför Tronen är det för sent.

Det finns ingenting som någon kan säga eller göra som kan förändra någonting då. De som inte har sina namn skrivna i Livets Bok, kommer att gå förlorade. Deras sista adress blir Helvetet. Och ja, Helvetet finns lika säkert som att solen lyser.

Det har ingen betydelse vad vi har för teorier, våra teorier kan inte förändra verkligheten.

Det finns många som tror att de skall kunna prata sig in i Himmelriket," om det finns". Klart att det finns, men på Domedagen kommer alla att stå som fågelholkar inför tronen.

Man kan inte skylla på någon annan om man inte har prövat på Gud själv.

Foto © Fred Skymberg

Det är ju faktiskt så att Gud svarar den som ber. Somliga är rädda at pröva på Gud av olika orsaker, jag tror inte at fega människor kommer till Himmelriket. Man bör nog ta sig i kragen och lita på Gud om man skall ha framgång.

Dock finns det inget man kan "göra" i egen kraft för att få evigt liv, annat än att ta emot det som en gåva från Jesus.

Han dog ju i vårt ställe eftersom vi är för korkade att ta oss til Himmelriket på egen hand. Tror du att du klara det själv då är du ännu dummare än oss andra :-)

Ef 2:5 också när vi ännu var döda genom våra överträdelser, att han har gjort oss levande tillsammans med Kristus. Av nåd är ni frälsta.

Ef 2:8 Ty av nåden är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det,

2 Tim 1:9 Han har frälst oss och kallat oss med en helig kallelse, inte på grund av det som vi har uträttat, utan i kraft av sitt beslut och sin nåd, som han har gett oss i Kristus Jesus från evighet

Upp 20:13 Och havet gav igen de döda som fanns i det, och döden och helvetet gav igen de döda som fanns i dem, och var och en dömdes efter sina gärningar.

Det viktigaste i livet är att komma in i Guds vilja.

Gud har en plan för ditt liv, om du inte kommer in i Hans vilja, då kommer du inte att ha framgång i någonting. Det som föds genom bön ger avkastning.

Om vi har berättat för folk om Gud, är deras blod inte på våra händer.

Vi kan bara berätta vad vi vet, alla måste själv välja om de vill ha evigt liv eller inte. Man kan intte tvinga en person att bli frälst.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 267 - 2007 06 19 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Som troende behöver man inte äta lugnande mediciner.

Jag vet att somliga gör det. Jag säger inte att de är sämre på något sätt, de har bara inte funnit sin plats i Kristus.

Ifall du vill lägga av med dina lyckopiller, skall du be om ledning.

En annan sak som kan vara viktig i vissa fall är att konsultera läkare, ifall det handlar om tyngre mediciner. Vissa mediciner kan man inte lägga av med på stubinen, för då kan man börja se Gröna Hibbar...och ingen vet ju vad de är för nåt (skämt).

Jag känner dock folk som har blivit helade på stubben och lagt av på grund av att de var förvissade om at de var fullständigt helade. Det räcker inte alltid att "hoppas" at man blivit helad :-)

Att vara troende handlar mycket om att leva i tro.

Jag känner mig fullständigt trygg i Guds händer. Jag känner att jag kan lita på Gud till 100%. Det betyder inte att allting är underbart hela tiden, men kraften att låta mig lyftas ur skiten (kom inte på nåt bättre ord :-) finns alltid där.

Hur mörkt den än kan se ut ibland, vet jag att det inte är viktigt i den stora bilden.

Foto © Fred Skymberg

Evigheten är däremot väldigt viktig för mig, att vara säker på att man får plats på tåget. Jesus har givit mig en enkelbiljett till Hans rike och den kommer jag att använda mig av när tiden är inne.

Eftesom jag har träffat Gud i egen hög person, finns inga tvivel för min del.

Inte det minsta lilla tvivel finns i mitt inre. Det spelar ingen roll vad någon säger, jag vet ju vem jag har träffat och vem jag inte har träffat, I'm a big boy :-)

Det enda jag önskar nu är att så många som möjligt skall få uppleva Guds kärlek.

Foto © Fred Skymberg

Det är ju trots allt det enda som betyder någonting i denna värld. Ingenting på Jorden imponerar på mig längre...ingenting (read my lips). Det enda jag längtar efter är en ännu djupare kontakt med Gud, som till exempel Moses hade, när Gud talade med honom som en vän uppe på berget.

Berg nämns ofta i Bibeln.

Berget är en symbolisk bild av Jesus..."ajattele sitä", som finska talande finnar säger.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 266 - 2007 06 18 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Veteskapsmännen bråkar om Jordens ålder.

Photo © Nasa (Aris Entertainmen)

Jag har tidigare trott att Jorden "eventuellt" kan vara äldre än Bibeln låter förstå? Om man tolkar Bibeln ordagrant i frågan blir Jorden bara 10.000 år gammal. Gud säger att en dag för Honom är som ett tusen år för oss och tvärt om, det låter som en generalisering (tycker jag), mera som en fingervisning att tiden egentligen inte har någon betydelse för Gud.

Gud finns ju både i det förgångna, i nuet och i framtiden.

Det är för mycket för våra jordiska hjärnor, men om man ser med andliga ögon i "tro" då blir det annorlunda.

Jag hörde en kristen vetenskapsmman (D.T. Gish) säga att han tror att the Grand Canyon har formats under en väldigt kort tid.

De som tror på Evolutionsteorin, "tror" ju att det handlar om miljarder år :-)

Jag började fundera, tänk vad en liten Tsunami våg kan ställa till med på en kvart (15 minuter)!!! Vad skulle inte havet kunna ställa tillmed om hela Jorden var under vatten!

Så var det ju under Syndafloden.

Foto © Fred Skymberg

Syndafloden är ju ett faktum, kalla den vad du vill men den täckte den Jordens hela yta.

När vattenmassorna trängde sig undan måste det ha varit ett fruktansvärt dån och mäktiga krafter i rörelse. Höga klippor rämnade och bitar stora som berg rullade omkring och krossades mot varandra samtidigt som vattenmassorna sköljde bort dem huller om buller.

Droppen urholkar stenen.

Resultatet av 8.777.000 Tsunamis. Foto © Fred Skymberg

I ett sådant scenario tar det inte länge för en flodbotten som Grand Canyon att formas, granit eller inte, har ingen betydelse.

En Tsunamivåg blir ju knappt som strömmen från en mygga som pinkar i Oceanen i förhållande till hela Jordens översvämning.

Förödelsen måste ju ha varit total. Alla träd bortslitna i en sekund, berg som krossades mot varandra länder måste ha spolats ivag med en väldigkraft och fart.

Jag börjar tro mer och mer på Bibelns syn på "tiden".

Det finns många orsaker till att Evolutionsteorin inte kan fungera i verkligheten!

Man påstår i Utveckligsläran att ett djur har utvecklats från ett annat. Om detta vore sant borde det finnas massor av mellanformer bevarade som Fossiler (förstenade djur), men det finns inte en enda!!!

Varför är Evolutionsteorin omöjlig? http://www.icr.org/article/3140/

Bara ett exempel: Enligt Evolutionisterna fanns det inget syre i atmosfären då Jorden kom till.

Enligt Dr. Gish:

- Utan syre kan inte liv uppstå.

- Utan syre, inget Ozone, som behövs för att skydda Jorden från strålning.

- Inget Ozone, inget liv.

 

Information finns här, tyvärr bara på engleska: http://www.answersingenesis.org/home/area/bios/d_gish.asp

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 265 - 2007 06 15 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Vem är djävulen?

© Benjamin Antell

Många har en romantisk bild av djävulen, som om han vore den som regerar i Helvetet.

Så är det ju inte. När djävulen äntligen blir slängd i Helvetet, kommer han att bli fråntagen alla sina övernaturliga krafter. Han kommer att bli lika svag som Svensson och alla andra förlorade själar, som plågas i all evighet där.

Upp 20:10 Och djävulen som hade bedragit dem, kastades i sjön av eld och svavel, där också vilddjuret och den falske profeten är. Och de skall plågas dag och natt i evigheternas evigheter.

Folk kommer att förvånas över att dendär ynkliga patetiska bedrövliga personen i Helvetet en gång lyckades störta riken mot varandra, och inspirera män som Hitler, Stalin, Mussolini, Son of Sam och alla möjliga massmördare att utföra sina onda gärningar. Man kommer troliigtvis att hinna spotta och sparka på honom i sin ilska och frustration innan allt är slut, förutom plågan över att bli inlåst i all evighet i mörker och pina.

Upp 12:12 Jubla därför, ni himlar och ni som bor i dem! Men ve dig, du jord och du hav, ty djävulen har kommit ner till er i stor vrede, eftersom han vet att hans tid är kort."

Helvetet kan liknas vid en jätte toalettstol, storleksklass Mount Everest. Det värsta med den toastolen är att det inte går att spola, och den kommer att vara väldigt full.

Ords 27:20 Dödsriket och helvetet blir aldrig mätta, inte heller människans ögon.

PS. Enligt Bibeln ser satan väldigt bra ut. Vi som känner dessa andliga väsen, vet att de kan ändra form hur som helst.

Helvetet är inget annat än en stinkande sophög för mänskligt avfall.

Somliga människor tror att satan gillar dem. Det gör han inte, han hatar alla människor i hela Universum. Tänk att det finns det som är med i satanistkyrkor fast satan hatar dem!

Marilyn Manson, John 5 och många fler hör till den kyrkan. Vad dumma de skall känna sig den dagen de äntligen fattar att de har dyrkat en förlorare, och själva gått miste om livet.

---satan älskar bara en enda människa, och det är han själv---

Somliga tror inte på det övernaturliga.

Det spelar ingen roll vad folk har för teorier. Tänk att somliga är berädda att dö för en teori! Det har jag verkligen svårt att fatta. Å andra sidan förstår jag varför det händer.

Ef 6:12 Ty vi strider inte mot kött och blod utan mot furstar och väldigheter och världshärskare här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarna.

Hela livet är en andlig kamp mellan det onda och det goda, mellan djävulen och Gud. Däför ser det ut som det gör på jorden.

Dessa tankar som somliga får, som till exempel att det inte finns nåt övernaturligt, dessa tankar kommer från den onde själv. Han inympar otro i oss, ibland tar andar av otro över våra kroppar, om vi inte är vakna förståss.

1 Petr 5:8 Var nyktra och vaksamma. Er motståndare djävulen går omkring som ett rytande lejon och söker efter vem han skall sluka.

Tyvärr är det ju så att de flesta sover.

Man bara hittar på en massa aktiviteter så att man inte skall behöva tänka på livet. Sedan pötsligt en dag står döden vid dörren och ringer på. Då är det för sent.

Somliga tror att alla religioner leder till Gud.

Så är det inte, Jesus är den enda dörren till Gud.

Upp 3:20 Se, jag står vid dörren och klappar på. Om någon hör min röst och öppnar dörren, skall jag gå in till honom och hålla måltid med honom och han med mig.

Joh 10:9 Jag är dörren. Den som går in genom mig skall bli frälst, och han skall gå in och gå ut och finna bete.

Tänker du kasta bort ditt liv på en teori, eller ta reda på om Gud verkligen älskar dig?

Luk 11:10 Ty var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas.

Du behöver bara be denna bön på allvar för att få reda på om Gud finns:

Herre Jesus, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att du dog för mig. Jag tror att Gud reste dig från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus!

Ifall du sade bönen, kommer du att uppleva en stor hemlighet!

Matt 7:8 Ty var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas.

Jak 4:7 Underordna er därför Gud. Stå emot djävulen, så skall han fly bort från er.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 264 - 2007 06 14 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Fiskpinnar e vi allihopa.

Självporträtt 2007.

Hur skall Gud kunna verka igenom oss om vi inte ger Honom alla rättigheter?

Jag har bott ibland djupfrysta fiskpinnar sedan jag kom tillbaks till Finland i början av 80-talet :-) Jag har blivit stelare för varje år som gått.

Det är verkligen svårt att släppa loss på grund av osäkerheten (rädslan?).

Måga är livrädda att göra bort sig inför andra. Tänk om man lyder Gud, och Han sedan inte gör som man tror att Han vill...då får man stå där med skammen. Vad gör det egentligen???

Friskt vågat är hälften vunnet sägs det...fast vi har ändrat vunnet till brunnet i Österbotten.

Jag får väl be att Gud bryter sönder det där sista lilla motståndet jag har i vänstra benet så att jag kan gå fram i Hans namn med hull och det hår jag har kvar, som till exempel Rodney Howard Browne som struntar blankt i vad någon säger eller tycker om honom.

Han bara går omkring och talar i Anden och skrattar medan de religiösa fiskpinnarna sitter och är arga för att han "skapar till sig" :-) Browne har kommit för långt på sin vandring med Herren för att han skulle orka bry sig.

Så borde det vara för alla troende, varför bry sig om de döda kriticerar oss?

Det spelar ju ingen roll över huvudtaget. De förstår ju inte att Gud rör vid oss och fyller oss med sin helande kraft då vi (för dem) bär oss konstigt åt på möten ibland :-)

En annan dum grej är hur vi ser upp till människor som står nära Gud på olika sätt.

Vi borde ju fokusera mera på Gud istället. Vi människor är ju alla felbara, vi har ju mera brister än en rysk bil. Tänk att det skall vara så svårt för oss att få balans i tillvaron.

---

Sedan finns det predikanter som säger att allt möjligt är synd, fast det egentligen inte är det.

Jag läste om en predikant igår som påstod att Bibeln varnar för alkohol.

Det gör den ju inte, den varnar för alkoholmissbruk, och det är ju en helt annan sak. Nu gör jag ingen reklam för alkohol, men jag tycker att det finns så mycket konstiga predikningar i vårt land.

Allting kan missbrukas!

Om man inte har ett andligt liv och balans i tillvaron kan man ju missbruka än det ena och det andra. Somliga missbrukar piller, andra alkohol, somliga mat osv.

Allting som missbrukas är ju egentligen synd, men Gud kan befria oss ifrån allt missbruk om vi ber Honom om det!

Det bästa kostrådet i världen får man av farmor: "måtta med allt". Man kan ju faktiskt äta det mesta, bara man inte går till överdrift. Bibeln manar oss även att be Gud välsigna maten, för det är då den blir renad.

Orsaken till missbruk är ju inte t.ex. alkohol i sig, det ligger alltid djupare än så.

Jag skulle akta mig noga för att kalla Guds välsignelser för synd.

Om man är olycklig av olika orsaker händer det ju lätt att man tar till smärtstillande medel av olika slag, men inte kan man ju skylla på medlen om orsaken ligger någon annanstans. Det tycker jag är otroligt korkat.

(Nu finns det förståss medel som är helt förkastliga till exempel narkotika.

Om man använder sig av narkotiska preparat, öppnar man sig själv för andevärlden, och då blir man fångad av mer än en Strormvind. Det finns många narkotiska preparat som man inte kan "testa" utan at bli fångad. Det gäller verkligen at hålla sig undan narkotika i alla former.)

Min farmor drack litet sött vin (typ ett litet glas) innan hon gick och lade sig på kvällarna.

Det var bra för hennes blodcirkulation, så är det för äldre människor. För henne var vinet alltså en välsignelse! Nu är hon hemma hos Herren och dricker av det nya vinet.

Det är otroligt korkat att stämpla folk som syndare stup i kvarten, det är vi ju alla.

Jag "förstår" folk som kommer från hem där spriten har missbrukats. Då har de ju fått en väldigt sned bild av alkohol.

Men inte kan man ju börja skälla på folk som kommer från andra kulturer, där man kan hantera alkohol, utan att för den skull slå frugan och barnen på käften med ett bordsben varje gång man dricker ett glas vin till maten. Vad är det för dumheter?

Man blir inte full av ett glas vin till maten, om man inte är väldigt kort, typ en meter hög med små öron.

Det tycks ha bråkats om alkohol redan på Jesu tid.

Matt 11:19 Människosonen kom, och han äter och dricker, och då säger man: Se, vilken frossare och drinkare, en vän till publikaner och syndare! Men Visheten har fått rätt av sina barn."

Man kallade Jesus för frossare och drinkare!!! Vilka jubelåsnår. Bara för att Jesus drack vin till maten och på fester, kallade man Honom för drinkare. Vilka dumheter.

Sedan finns det religiösa töntar som har mage att påstå att Jesus bara drack saft. Snacka om Bibelförfalskare! Man är så desperata att vara religiösa att man förfalskar Guds ord.

I stora delar av världen klarar man av att dricka ett glas till maten osv. men inte i Finland, här dricker man (som en utländsk gäst sade) "tills hjärnorna trillar ut".

Ett exempel till: Jesu första under var då han genom ett under tillverkade vin på bröllopet i Kanan, när alla var så fulla att det inte kände skillnad på dyrt och billigt vin (då är man på kanelen minsann). Då är man så full att det finns en liten risk att hjärnan kan trilla ut om man inte ser sig för :-)

Joh 2:1 På tredje dagen var det bröllop i Kana i Galileen, och Jesu mor var där.

Joh 2:2 Jesus och hans lärjungar blev också bjudna till bröllopet.

Joh 2:3 När vinet tog slut sade Jesu mor till honom: "De har inget vin."

Joh 2:4 Jesus svarade: "Kvinna, vad har vi med det att göra? Min stund har ännu inte kommit."

Joh 2:5 Hans mor sade till tjänarna: "Gör vad han än säger till er."

Joh 2:6 Nu stod där sex stenkrukor, sådana som judarna använder vid sina reningar.* De rymde omkring hundra liter* var.

Joh 2:7 Jesus sade: "Fyll krukorna med vatten!" Och de fyllde dem ända till brädden.

Joh 2:8 Sedan sade han: "ös nu upp och bär in det till värden." Och de gjorde det.

Joh 2:9 Värden smakade på vattnet, som nu hade blivit vin, och han visste inte varifrån det kom. Men tjänarna som hade öst upp vattnet visste det. Värden kallade därför på brudgummen

Joh 2:10 och sade: "Varenda människa sätter först fram det goda vinet, och det som är sämre när gästerna börjar bli druckna. Du har sparat det goda vinet ända till nu."

Joh 2:11 Detta var det första av de tecken som Jesus gjorde. Han gjorde det i Kana i Galileen och uppenbarade sin härlighet, och hans lärjungar trodde på honom.

Alltså var gästerna redigt på fyllan (nedför källarbacken) när Jesus gjorde MERA vin :-)

Hur skulle detta kunna handla om saft??? Det säger ju sig självt att det handlar om religiöst önsketänkande om man predikar sådan smörja.

Om vinet var svagare på Jesu tid som vissa "påstår", då blev de ju bara tvungna att dricka ännu mera för att uppnå den fulla effekten :-)

Jag tror det är dags att vi börjar läsa Bibeln ordentligt under den Helige Andes ledning istället för att hitta på en massa dumheter och predika förfalskningar av Guds ord.

Detta gäller förståss inte bara alkohol, "sjuka" religiösa människor som inte känner Gud, har hävdat att spelkort, biofilmer, röda strumpor, fioler, elgitarrer, trummor och "Gud vet vad" är synd.

Jag har hört så mycket galenskaper i mina dagar att man kunde ge ut tunga böcker med detta strunt. Mycket av detta hyckleri bromsade upp mig i mitt letande efter Gud, inte ville ju jag bli som dessa lagbundna religiösa Farisé-typer.

Det står även att om ditt samvete säger dig att någonting är synd, då skall du lyda ditt samvete! Om du inte lyder ditt samvete förhärdar du ditt hjärta! Om man gör det som är emot samvetet tillräckligt många gånger, känns det helt rätt till slut...

Det som är synd för dig, behöver inte vara synd för din syster eller broder!

Det är viktigt att vi inte kriticerar varandra i onödan, det står ju att vi skall älska varandra. Den som älskar uppfyller ju Guds bud.

1 Kor 10:23 Allt är tillåtet, men allt är inte nyttigt. Allt är tillåtet, men allt bygger inte upp.

1 Kor 10:24 Ingen skall söka sitt eget bästa, utan var och en den andres.

1 Kor 10:25 Ät allt som säljs på torget utan att för samvetets skull ställa någon fråga.

1 Kor 10:26 Ty jorden och allt som uppfyller den tillhör Herren.*

1 Kor 10:27 Om någon av dem som inte tror bjuder hem er och ni vill gå, ät då allt som sätts fram åt er, utan att för samvetets skull ställa någon fråga.

1 Kor 10:28 Men om någon skulle säga till er: "Det här är kött från avgudaoffer", så avstå från att äta av hänsyn till honom som sade det, och för samvetets skull.

1 Kor 10:29 Jag menar då inte ditt eget samvete utan den andres. Varför skall min frihet dömas av en annans samvete?

1 Kor 10:30 Om jag för min del äter med tacksamhet, varför skall jag då hånas för något som jag tackar Gud för?

1 Kor 10:31 Om ni äter eller dricker eller vad ni än gör, så gör allt till Guds ära.

1 Kor 10:32 Väck inte anstöt vare sig hos judar eller greker eller i Guds församling.

1 Kor 10:33 Själv försöker jag i allt foga mig efter alla och söker inte mitt eget bästa utan de mångas, att de skall bli frälsta.

Det är jätteviktigt att vi är ärliga mot varandra.

Det finns de som lever ett liv i kyrkan, ett annat hemma och ett tredje på semestern. Om man inte kan vara öppen och ärlig, kan man aldrig fungera fullt ut i Guds rike.

Foto © Fred Skymberg

Naturligvis behöver man inte pladdra om sig själv tills korna kommer hem, men det är väldigt viktigt att vara ärlig när man ställs mot väggen. En liten lögn sväller lätt upp till en stor padda, sedan hjälper inte mamma.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Översättningen kommer från: folkbibeln.com

Jag har ändrat tjockleken på texten här och där för att anknyta till min write.


BENs tankar (på svenska) 263 - 2007 06 12 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Om du har tillfälle att höra Dr. Guy & Ilke Peh predika någon gång, gör det.

Jag skrev om Dr. Peh på min engelska write idag. Han talade om förlåtelse bland annat.Egentligen är det ju enkelt att förlåta folk, speciellt sedan jag började be Gud om hjälp att radera bort alla dåliga vibbar osv. har det varit en dans på rosor.

Kinesiska är säkert lättare att lära sig än finska!

Här är trummisen Heikki som spelade på mötet, så att ingen kunde sitta stilla. Look out Van Halen!

Här är perkussionisten i sin Bonneville.

Tänk hur fridfullt det skulle vara på Jorden om alla bara förlät varandra!

Oi hoho...vi skulle kunna segla fram på räkmackor dagligen. Vanlitvis retar vi upp oss på skitlöjliga saker som inte spelar någon som helst roll i det stora loppet.

Ikväll är det bönecell hemma hos mig kl.19.

Det är kul när vi har bönecell och ber för varandra och delar sådant som Gud har gett oss under veckan. Det är häftigt när den helige Ande kommer och hälsar på. Jag är så törstig efter mer av Gud att jag börjar bli desperat :-) Vilken tur för mig att god.tv finns. Vet inte hur jag skulle stå ut utan god.tv :-)

Bönecell på tisdagar, möte på ondagar i Kvevlax Missionskyrka cool som den är, räcker inte för mig...what to do?

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 262 - 2007 06 11 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Vårt huvud är målet för åklagaren.

Foto © Benjamin Antell (den som först kan gissa vilka svenska artister som bilden är baserad på vinner en CD).

Om åklagaren kommer in i vårt sinne blir det knepigt att koncentrera sig och allt blir komplicerat.

En sak som Herren har lärt mig på sistone är att aldrig bli irriterad eller störd på folk som är elaka eller dumma på olika sätt. Jag vet att jag har nämnt detta tidigare, men det är faktiskt jätteviktigt.

Om vi vill ha frid med allt och alla, tror jag att det är viktigt att låta allt dumt rulla av en som vatten rullar av en Gås.

När jag bad att Gud skulle bevara mitt sinne från att ta emot skit från andra, funkade det verkligen. Numera ber jag omedelbart att det inte skall påverka mig personligen på något sätt, när någon har varit taskig. Gud svarar tydligen lätt på sådana böner :-)

Nu finns det förståss människor som man helt enkelt inte kan umgås med.

Till exempel folk som ljuger stup i kvarten, man kan ju inte umgås med sådana för då kan tillvaron bli helt konstig. Då vet ju inte folk "vem" som ljuger, jag eller "kompisen". Därför har jag brutit kontakten med några få människor i min närvaro. Jag kan bara be för dem.

Sen finns det ju även människor som inte respekterar min tro och försöker provocera mig till att göra sånt jag inte vill. Sådana är det ju inte heller någon vits att umgås med, de är ju bara elaka eller avundsjuka. Dessutom finns det ju miljotals med ärliga människor som man kan umgås med istället här på Jorden :-)

Det är viktigt att inte låta träta komma in i ens liv.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 261 - 2007 06 09 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Många är ivriga att komma iväg, men få är kallade...

Foto © Fred Skymberg

Det gäller att ge sig till tåls. Man kan inte rusa iväg i egen kraft om man vill ha Guds välsignelse på vägen. Om man vill ha framgång i det man gör för Herren, bör det födas fram genom bön.

Som jag har sagt tidigare är det jätteviktigt att vänta på ett "GÅ!" från Herren.

Man kan ju förståss inte sitta och vänta på en häftig kallelse hela livet :-) Ibland måste man pröva sig fram i tro oxo.

Det känns ofta som om Gud inte verkar vara alltför tydlig...

Foto © Fred Skymberg

En sak är säker, Han vill att vi skall vittna för andra människor, leda dem till tro, och bedja ner den Helige Ande över dem. Detta behöver man inga fingrar från Himmeln som skriver på vardagsrumsväggen för att fatta.

Det är bara att ge sig iväg ut på stan och vittna eller till grannarna.

Man skall förståss använda sunt förnuft och inte tränga sig på. Man märker nog rätt snabbt om folk söker efter meningen med livet eller om de inte bryr sig. Det är ju ingen vits att ge sig in i fruktlösa diskussioner, om vi har kommit från apor eller hur gammal Jorden är. Detta är ju meningslösa frågor i det stora hela.

Vad spelar det för roll hur gammal Jordbollen är, när det handlar om liv eller död?

Om folk vill tro att de är släkt med Schimpanser, låt dem tro det då :-)

Om folk däremot verkligen bryr sig och vill ha evigt liv, då skall vi inte tveka att berätta för dem om Jesus och be ner andlig kraft över deras liv. Det handlar ju i grund och botten om att rädda liv!

När de får känna Guds kraft i sina liv kommer de automatiskt till tro.

Endast en dåre säger ju nej till Jesus när Han låter sig finnas!

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 260 - 2007 06 08 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Quo Vadis?

Foto © Fred Skymberg

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 259 - 2007 06 07 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Någon frågade vad jag anser om kvinnopräster.

Jag tycker inte att kvinnor skall vara präster.

Jag tycker inte att män skall vara det heller!

Vad är det för vits att nån snubbe springer omkring i nåt som liknar en badrock och leker Påve i kyrkan?

Som troende är vi ju alla präster...

1 Petr 2:5 Och låt er själva som levande stenar byggas upp till ett andligt hus, ett heligt prästerskap, som skall frambära andliga offer som Gud tack vare Jesus Kristus tar emot med glädje.

1 Petr 2:9 Men ni är ett utvalt släkte, ett konungsligt prästerskap, ett heligt folk, ett Guds eget folk, för att ni skall förkunna hans härliga gärningar, han som har kallat er från mörkret till sitt underbara ljus.

Upp 1:6 och som har gjort oss till ett konungadöme, till präster åt sin Gud och Fader, honom tillhör äran och makten i evigheternas evigheter, amen.

Upp 5:10 Du har gjort dem till ett konungadöme, till präster åt vår Gud, och de skall regera på jorden."

Upp 20:6 Salig och helig är den som har del i den första uppståndelsen. Över dem har den andra döden inte någon makt, utan de skall vara Guds och Kristi präster och regera med honom i tusen år.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 258 - 2007 06 06 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Wow vilken tripp!

Detta var min första tanke när jag blev andedöpt "wow vilken tripp". Det kändes sååå fantastiskt, mycket coolare än allt jag upplevt i mitt liv tidigare.

Igår upplevde jag igen skrattet i anden då en av mina polare blev andedöpt. Även han började skratta. Skrattet är en symbol för seger i andevärlden, så det är mycket mer än det "verkar" för strikta religiösa typer :-)

För några dagar sedan då jag tittade på Rodney Howard Brownes möte på god.tv, bad jag Herren om att få uppleva skrattet i anden, det verkade så häftigt på något sätt. Plötsligt föll det över mig då hans fru Adonica bad i tungor på nåt språk som lät asiatiskt. Jag skrattade så att tårarna rann, det kändes väldigt befriande på nåt sätt. Lika plötsligt som det börjat, tog det slut.

Jag är väldigt tacksam för alla möjliga upplevelser som jag får vara med om i andevärlden. Vem som helst kan få uppleva samma saker som mig, det gäller bara att ta emot Jesus som sin personliga frälsare, sen blir livet mycket kreativare och mycket givande.

En sak som jag funderat en hel del över är folk som går på "happy pills" som de ofta kallas.

Jag har kämpat mot depression en stor del av mitt liv, det blev mycket lättare att hålla sådant på avstånd efter att jag tagit emot Jesus.

Många av mina bekanta har tyvärr sökt läkarhjälp, då får man piller som förslöar. Man förlorar gnistan i tillvaron och blir väldigt passiv.

Jag söker hjälp hos Gud istället, jag lovar att det funkar...Han fyller på mitt Seretonin automatiskt när det sinar :-)

Om inte Gud klarar av att ge dig frid, då är det nåt som är väldigt fel i ditt liv.

Då bör du tala med någon/några troende, inte läkare i första hand. Gud tar ju emot alla som söker Honom uppriktigt. Läkare förstår sig inte alls på andliga frågor (åtminstone inte om de inte är födda på nytt).

Med risk för att bli hämtad av bilen med de unga männen i sina fina vita rockar delar jag följande episod med er :-)

När jag senast hade en depression blev jag uppmanad att ta livet av mig. Jag hörde inte rösterna men det kändes som om någon viskade i mitt inre att jag var värdelöst och att jag borde ta livet av mig :-)

Vi har andar omkring oss på stan, även hemma ibland och om de får se att vi är deppiga eller så, då passar de med en gång på att komma med sina maningar.

Jag är inte den typen som skulle kunna ta livet av mig, och jag visste ju att "rösten" inte kom från mig själv så jag sade bara "yeah right, pull the other one", sen befallde jag dem typ: "försvinn i Jesu namn". Sedan var det över, de bara stack!

Om jag hade börjat sitta oh grubbla över alltsammans hade det ju kunnat slutat hur som helst. Det gäller att befalla de där fallna änglarna att dra åt skogen på en gång i Jesu namn, då försvinner de. Det står ju även i Bibeln at vi skall stå emot den onde så flyr han.

Nu är det ju knappast djävulen själv som kommer och bråkar med vanligt folk, han ligger troligtvis och slappar nånstans eftersom han inte kan vara allestädes närvarande som Gud kan! Djävulen har sina hantlangare (en tredjedel an Himmelens änglar) som utför han gräsliga uppdrag.

Nu är det ju så med läkarkåren som ofta är Ateister, att de oftast tror att man blivit tokig så fort man ser eller hör något övernaturligt :-)

Därför förstör de livet för många men sina mediciner som de ofta skriver ut utan at blinka. Då jag var i lumpen skrev läkarna ut masor av mediciner som jag sparade i en glasburk under mina 11 månaders tjänst. Ca. ett halvt kilo med piller hade jag fått under min tid i Dragsvik, en del hette "back to work" minns jag. Jag spolade ner dem på muggen då jag åkte från Dragsvik för att aldrig återvända, jag antar att fiskarna var väldigt lyckliga en tid...och sömniga...hoppas att njurarna klarade sig...hoppas att de drack tillräckligt.

En annan sak som jag har märkt på senare år, är att då någon är elak mot mig, "vägrar" jag ta emot det i Jesu namn.

Jag brukar be på en gång att Gud inte skall låta den personens ondska påverka mig på ett negativt sätt, så att det inte blir onödiga fnurror på tråden emellan oss eller andra.

Det funkar verkligen!!!

Tidigare har jag brutit med folk som behandlat mig som skit, men nu bryr jag mig inte alls om sådant. Jag vet ju att det vanligtvis handlar om onda makters inflytande, de gör allt de kan för att splittra allt och alla.

Det gäller attt vara på sin vakt så att man kan stå emot det ondas inflytande varhelst det kommer ifrån!

Många har svårt att lita på folk som sårat dem på olika sätt. Det gäller att be när det händer att man blir sårad och det gäller att man ber omedelbart så att infektionen inte hinner sprida sig. Om man väntar för länge kan det bli väldigt svårt att bli fri.

Foto © Fred Skymberg

Ex exempel bara:

En kille som jag hjälpte i många år på olika sätt sade plötsligt en dag "Ben, jag behöver inte din hjälp längre", sedan stack han. Han skickade ett sms nån dag senare som löd "see you in Heaven or Hell". Så gör många, man utnyttjar folk på olika sätt och när man fått sitt är det bara "baj baj" som gäller. (i sådana fall är nog stavningen ok :-)

Det är ju lätt att ta illa upp när sådant händer, men det bästa man kan göra är att be att det inte skall påverka en på något sätt och sedan bara simma vidare som om inget har hänt. Jordelivet är för kort för att man skall hänga up sig på petitesser (småsaker).

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 257 - 2007 06 05 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Givandets glädje :-)

Detta är främmande för många i dagens samhälle. Man håller hårt i sitt oavsett vem som behöver hjälp. Inte tycker jag att man kan kalla sig en vän, om man ser att en syster eller broder lider, utan att man hjälper...oavsett om det handlar om pengar, tid eller något annat.

Om vi inte tar vårt ansvar, kan ju Gud inte svara på böner eftesom det är igenom oss han gör det! Han vill använda dig och mig till att svara på folks böner.

Foto © Fred Skymberg

Om man fattar att allt man äger som Kristen inte är ens eget utan Guds, då är det lättare att giva.

Det vi äger har på Jorden har vi fått till låns av Gud, vi har egentligen bara hand om prylarna och pengarna. Därför är det viktigt att vi delar med oss till de som behöver hjälp.

Man får dessutom mycket tillbaks när man är generös.

Åtminstone om man inte är generös med baktanken att man skall få tillbaka någonting. Somliga manipulativa människor ger, bara för att få folk att känna att de är skyldiga att ge något i gengäld. Sånt sysslar bara djävulen och hans pack med.

Om man ger, skall man ge det bästa och ge det från hjärtat.

Det finns de som ger bort trasiga saker m.m. det är ju bara dumheter, hur korkad får man bli?

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 256 - 2007 06 02 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Om du är trött på livet, prova på Jesus!

Det gjorde jag och jag ångrar det inte en sekund. Jag levde i "välden" i flere år innan jag tröttnade på tomheten utan Gud. Jag var så trött på allt att jag ville dö.

Foto © Benjamin Antell

Att uppleva Guds smörjelse känns mycket skönare än det gjorde att vara full av alkohol. Droger är bara blaha blaha jämfört med det välmående som Gud kan åstadkomma i ens liv.

Nu handlar förståss inte mitt liv om bara känslor, men det är otroligt stärkande för tron att få uppleva Guds kraft i verkligheten.

Jag gillar att besöka kyrkor där människorna hänger sig hänsynslöst till Herren.

kyrkor där man struntar i vad folk skall tycka, och bara prisar Herrren med buller och bång. Såndana kyrkor är inte så vanliga i Europa ännu, men jag tror att de kommer. Gud har så otroligt mycket att ge oss medan vi snubblar omkring på Jorden :-)

Det gäller bara att ge hela sitt liv åt Gud.

Det är när man dör bort ifrån sitt egna jag och Jesus blir större i ens liv som livet egentligen börjar. Många är rädda att lova för mycket åt Gud. Man kommer inte långt om man håller tillbaka, det gäller att gå på vattnet...det är då som man får uppleva de stor undren och fylls med glädje och hopp.

Det gäller att kasta sig ut i rymden utan fallskärm och bara lita på Gud. Han är en kärleksfull Fader som inte kickar ut en enda människa.

Även om du känner dig som ett ruttet ägg skall du inte ge upp, för Gud älskar dig.

Kanske dina föräldrar och världen har sparkat dig hit och dit och tutat i dig att du är värdelös...tro det inte. Det är bara den onde och hans pack av fallna änglar som försöker få dig att ta livet av dig eller att må pyton.

Det är så de jobbar...de viskar i ditt öra, eller i ditt inre att du är värdelös. Ibland talar de igenom andra människor, då förvandlas deras ord till förbannelsens frön som senare slår rot och gror innom dig.

Det är viktigt att be Gud om befrielse om det har gått så långt. Sök dig till en Kristen kyrka med vänliga människor som vill be med dig! Den finns därute nånstans, det är bara att leta. Frikyrkorna är bäst, för deras predikanter är nästan alltid födda på nytt.

Möjliga kyrkor i Stockholm: City Kyrkan i Stockholm, Filadefia Kyrkan, Järfälla Pingstförsamling, Vineyard osv.

I Österbotten i Finland: Kvevlax Missionskyrka på onsdagskvällar klockan 19 (kan jag varmt rekommendera), eventuellt Sion i Vasa. Betesda i Kuni, Elim i Kvevlax, Missionskyrkan i Sundom.

I vissa kyrkor är man tyvärr snobbiga, då gäller det barra att leta vidare. Filadefia kyrkan i Stockholm har tyvärr många snobbar, men även fina medlemmar :-) Jag vet för jag har varit där. Vineyard är den enda i Stockholm jag varit i nyligen, den var cool.

Tyvärr inbjuder inte alla kyrkor automatiskt till förbön, så du får be om hjälp.

I värsta fall får du väl kedja fast dig i nån pelare och svälja nyckeln (bara den inte är för stor) och sedan be om förbön :-)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 255 - 2007 06 01 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Den lilla flickan Madeleine som kidnappats i Portugal!!!

Hjälp till att hitta henne!

>Please read this message and pass it on!!!!!!!!!!!!!
>
>As you are aware my niece is still missing and I am asking
>everyone I know to send this as a chain letter i.e. you send it
>to everyone you know and ask them to do the same, as the story is
>only being covered in Britain, Eire and Portugal. We don't
>believe that she is in Portugal anymore and need to get her
>picture and the story across Europe as quickly as possible.
>Suggestions are welcome.

>Phil McCann

Madeleine

http://www.cnn.com/2007/WORLD/europe/05/15/abduction.suspect.ap/index.html

En vit paketbil åker omkring i Finland just nu med ett utländskt par som försöker kidnappa unga flickor. Kvinnan har mörkt hår (om det inte är en peruk) och mannen har kort hår. De har varit i Österbotten för ett par dagar sedan. De använde potatis chips som lockbete. Den värdelösa finska polisen gör inget som vanligt!


Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


Fotograf Fred Skymbergs kontaktuppgifter:

Fred Skymberg . Address : Tennisvägen 32, S-17553 Järfälla
Sweden.Tel: 46858035343 e_mail : fred9@chello.se

Photographer John Kendall http://www.vintage-electronics.com/Benjamin Antell, Live

Jag har inte för avsikt att såra någon med mina skrivelser, men jag vill vara ärlig. Därför är jag rakt på sak för det mesta utan krusiduller. Samhället idag är väldigt ruttet och korrumperat, och tiden är kort. Jag har ett inre tryck att skriva om det jag gör, och mitt hopp är att någon skall ha utbyte av skriverierna som är ett resultat av min vandring med Gud.

Peace, Ben

I'm not trying to put anyone down with my Write, I'm just trying to convey what God has put on my heart. I also feel that that life is too short, to just shut up and go with the flow, when people suffer under all kinds of bondage, when they could in fact be set free in Christ.

 

Benny Antell, Ben Antell, Benjamin Antell