BENs tankar (på svenska) 254 - 2007 05 31 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Här är en riktigt cool kille som gick på Örebro Missionens Bibelskola.

Han körde en Izabella, synd att bilden är så dålig. Örebro sommaren 1975.

Här är resten av gänget Örebromissionen Bibelskola 1975.

Det var i Örebro som jag mötte Gud personligen, hela mitt liv vändes upp och ner...för första gången i mitt liv upplevde jag hur det kändes att vara älskad...och av Gud dessutom!

Samhörigheten i Anden var stark på skolan. Jag minns att Gud manade mig att be för en ambulans som åkte förbi med sirénera på sent en kväll.

Ben -75

Jag bad på en gång medan vi gick nerför gatan. Senare fick jag hörra att en av flickorna hade varit med i en bilolycka, som tur var klarade hon sig...hon hette Rose-Maj... eller nåt liknande...mitt minne...kanske skulle det bli bättre ifall man fick en blomkruka i skallen nån gång.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS. Kolla God TV dagligen, och läs Bibeln.


BENs tankar (på svenska) 253 - 2007 05 30 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Om du vill lära känna Gud, bed allt du orkar det lönar sig.

Jag ber nästan hela tiden, korta böner nu och då. Det verkar ha blivit till en livsstil, det är jag glad för. man kan be när som helst. Jag välsignar hus/familjer dit jag kommer, Bibeln manar oss att göra så. Jag välsignar även människor jag möter, och ber för folk alltid när jag tänker på dem.

Foto © Fred Skymberg

Det ligger en enorm kraft i bönen.

Jag vågar påstå att det alltid händer saker nar man ber, bara för att man inte "ser" betyder det inte att det inte händer saker. Varje bön man ber sätter igång ett enormt maskineri i den andliga världen.

Om du har frågor som du inte får svar på, fasta så skall du få se på andra bullar. Kom även ihåg att tacka Gud för allt fint som du fått och alla positiva upplevelser i livet, platser du fått se osv.

Vi tackar Gud alltför sällan!

Jag har fått uppleva de största välsignelserna när jag tackat Gud för allt mellan himmel och jord.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS. Kolla God TV dagligen, och läs Bibeln.


BENs tankar (på svenska) 252 - 2007 05 29 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Är det inte tragiskt med sådana som inte håller sitt ord?

Foto © Fred Skymberg

Vårt ord är eventuellt det mest elementära vi äger. Om folk inte kan lita på vårt ord, blir vi i mitt tycke värdelösa i många situationer.

Jag har råkat ut för detta gång på gång. Gud säger i sitt ord att vi skall vara väldigt tydliga och bara säga vad vi menar, allt annat är från den onde. Kraftiga men rättfärdiga ord. Det är svårt att lita på folk som vaggar av och an som sjögräset på havsbotten.

Matt 5:37 Ert tal skall vara ja, ja, och nej, nej. Allt utöver det kommer från den onde.

Jag brukar stå fast vid mitt ord, även om det kostar. De flesta tycks bli mer eller mindre hysteriska när det gäller pengar. Girighetens demon är i mitt tycke en av de allra fulaste. Det händer ofta att folk blir giriga och tar tillbaka sitt ord.

Det är mest synd om de som inte håller sitt ord.

Det är jätteviktigt att man inte blir bitter när man upplever sig lurad. Om man ger näring åt bitterheten kan den sprida sig som en cancer i kroppen. Man kan till och med bli fysiskt sjuk av bitterhet!

En anna tråkig aspekt av bitterheten, kanske den tråkigaste är att bönesvar uteblir. Gud svara inte på våra böner om vi är bittra på våra bröder och systrar. Det står så i Hans ord.

Ef 4:26 Grips ni av vrede, så synda inte. Låt inte solen gå ner över er vrede

Matt 5:23 Därför, om du bär fram din gåva till altaret och där kommer ihåg att din broder har något emot dig,

Matt 5:24 så lämna din gåva framför altaret och gå först och försona dig med din broder, och kom sedan och bär fram din gåva.

Jag tror vi skall vara försiktiga då vi tillrättavisar folk.

Ibland är det bättre att be Gud göra det, eftersom vi alla har brister. Det kan ju råka sig ibland att vi har exakt samma problem själva, fast vi inte ser det. Vi har inte samma perspektiv på vårt liv som andra har, eftersom vi ofta inte har distans till oss själva.

Luk 6:42 Hur kan du säga till din broder: Broder, låt mig ta bort flisan ur ditt öga, när du inte ser bjälken i ditt eget öga? Du hycklare, ta först bort bjälken ur ditt eget öga! Då kommer du att se så klart att du kan ta bort flisan ur din broders öga.

This was a sweet man of God.

Brisbane 1966 © Benjamin Antell

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS. Kolla God TV dagligen, och läs Bibeln.


BENs tankar (på svenska) 251 - 2007 05 28 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Läste igår i Vasabladet om en Diakonissa Anna-Lena Wikström som är medium.

Att vara medium har inget med Gud att göra, det handlar om svart magi. Att Wikström inte ser nån motsättninng mellan "religion" (som hon tydligen kallar en Kristen tro), psykologi och medial verksamhet är skrämmande rent intellektuellt.

Detta synsätt bevisar ju tydligt att hon tyvärr inte har en aning om vad hon sysslar med!

Psykologi handlar ju i princip om "mänskligt beteende och dess orsaker", en personlig tro har egentligen ingenting med religion att göra, religion är ju någonting dött som människor hittat på. Det mediala handlar helt enkelt om svart magi eller Spiritism som det ofta kallas.

Wikström blandar ihop vanlig intuition med en "medial förmåga". Hon påstår at vi håller på att förlora den "naturliga utrustningen" som hon även kallar den. Hon hävdar även att GSM telefonerna försämrar vår mediala förmåga :-)

Intuition är nåt helt naturligt som vi alla har inbyggt.

Jag känner på mig när vissa personer tänker ringa mig till exempel, detta är ingen medial förmåga, bara vanlig intuition. Somliga kallar det för telepati, jag kallar det telefoni :-)

Man kan ju även känna på sig när något är farligt osv. Ibland kan vi även förväxla intuition med Guds maningar, Han varnar oss ibland för saker och ting. En sådan varning påminner ju mycket om vanlig intuition, men det är en helt annan sak. Om man lever nära Gud, vet man skillnaden ögonblickligen.

Somliga påstår att det finns svart magi och vit magi, det är bara dumheter, all magi är svart magi och hör hemma i Helvetet.

Foto © Fred Skymberg

Jag tycker verkligen synd om människor som ovetande betalar för att bli bortkollrade genom Wikströms spiritism. Man betalar för att sitta och lyssna på smörjan, som säker låter trevlig och saklig emellanåt. Buskapet bör ju låta delvis "sakligt" om man skall kunna marknadsföra det på ett effektivt sätt. Det handlar ju i grund och botten om att tjäna pengar.

De som sysslar med svart magi som till exempel denna mediala smörja, kommer att få många oundvikliga problem i livet.

Om man leker med svartkonst och deltar i seanser osv. kommer mörkrets makter att få fri access att bolla med ens sinne. Det kan i princip gå hur illa som helst.

Man blir lätt psykistskt sjuk av det (som läkarna kallar det), egentligen handlar det om ande-påverkan. Andemakter är inget att leka med. Man har inte Guds beskydd om man börjar gyckla med spiritism i olika former, vilket detta "mediala" i grund och botten handlar om.

Gud varnar oss för att syssla med magi i olika former, att konsultera medium, vanliga spåkärringar och horoskåp. Det kan verka oskyldigt men jag lovar att det är skadliga saker. Gud vill att vi skall komma till Honom med våra frågor!

Jag brukar "fråga Gud" istället för spåkärringar.

Hittills har det fungerat bra. Ibland får man ge sig till tåls innan svaren kommer, men jag vågar påstå att alla frågor blir besvarade förr eller senare.

När man möter Gud personligen vilket jag har gjort, faller en hel del existenciella frågor bort automatiskt. Man får ett helt annat perspektiv på tillvaron, som är väldigt rogivande.

Jag har sett många trasiga människor som har sysslat med spiritism eller "det mediala"...

En del har blivit övertalade av "röster" att ta livet av sig. Det är så andarna jobbar, de nöter in fraser i det inre tills offren blivit så trötta att höra på rösterna att det gör alla möjliga tokiga saker.

Vanliga fraser är "du är värdelös", "ingen älskar dig, ta livet av dig" osv. Kanske du har råkat ut för dessa tankar eller röster? De kan komma via magi, Yoga (åtmonstone om man har fått sitt demoniska Mantra), TM, våldtäckter, traumatiska upplevelser, droger och till och med via alkohol ibland. Man blir lättare påverkbar om man är berusad på olika sätt, då är nämligen motståndskraften väldigt låg.

I Guds ögon är alla människor värdefulla!

Gud har nämligen en plan för varenda människa på vår jord, det gäller bara att leva nära Gud, så att man får redan på vilken uppgift man har fått i livet.

Gurus som Wikström till exempel är värdefulla (för den onde), eftersom de kan sprida dyngan effektivt och på så sätt förstöra livet för många. Ett annat namn på djävulen är bland annat förstöraren.

Wikström är ju speciellt farlig eftersom hon maskerar sin spiritism med att hon är teolog.

Detta invaggar ju folk i en falsk tro att hon har Gud bakom sig, det har man inte automatiskt bara för att man har en teologisk utbildning. Det har ju även djävulen, men han är ju alltigenom ond för det.

En människa som inte vet skillnad på det mediala och Gud, känner inte Gud det minsta. En sådan människa lever helt i det materiella.

--

Om du känner igen dig och vill bli befriad, bör du söka hjälp i någon vaken församling. Gud kan befria oss från vad som helst. Det gäller ju att få andarna att dra åt skogen i Jesu namn, då tystnar "rösterna" utan medicin. Medicin gör sakerna värre ibland, man blir förslöad och kan inte värja sig alls för andarna.

Läkarna tror att allt är ok bara för att man inte orkar möblera om avdelningarna längre, men inne i skallen känns det som om man håller på att sprängas i luften. Gud har låtit mig förstå hur det kan kännas.

Ibland sticker andarna så fort man tar emot Jesus som sin personliga frälsare, så gick det för lucky me :-)

Bed till exempel denna bön:

Herre jag kommer inför dig i Jesu namn och jag ber om förlåtelse för mina synder, ta över mitt liv. Hjälp mig att leva 100% för dej. Jesus kom in i mitt hjärta och sopa rent. Jag tror att du uppstod från dödens rike i mitt ställe. Herre bryt all förbannelse över mitt liv. Hjälp mig att börja om från början. Tack för att du har förlåtit mig och tack för din frälsning. Låt din Helige Ande leda och undervisa mig i fortsättningen. Jag ber i Jesu namn amen.

Ifall du bad denna bön på allvar, är du frälst (räddad). Du har fått evigt liv! Du kommer att märka skillnad på ditt nya liv och det gamla. Sök dig till en levande församling, till exempel en frikyrka. Leta tills du hittar en där du känner dig hemma, och där folk älskar dig för den du är. Lycka till och Gud välsigne dig.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS. Kolla God TV dagligen, och läs Bibeln.


BENs tankar (på svenska) 250 - 2007 05 26 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Vi bör lämna bort "allt" som stör vår relation till Gud,

Det kan vara vad som helst som får övertaget om oss...alkohol, sport, böcker, filmer, TV, bilar, gamla radioapparater, prylar i allmännhet som betyder för mycket för oss så att de stjäl den tid Gud borde få.

Om ni har en massa prylar och bilder som påminner er om tråkiga tider innan ni mötte Gud, föreslår jag att ni bränner upp skräpet eller slänger bort det.

Det är ett effektivt sätt att sudda ut tråkiga minnen. Varför göra sig påmind om äckliga grejer i onödan. Ut med skräpet bara, släpp greppet om det förgågna och börja om från början med Gud.

Naturligtvis skall Gud inte upplevas som en belastning heller. Det gör Han garanterat inte om du ger Honom första plats i ditt liv.

Det kan ta ett tag innan det vänder.

Det kan kännas tråkigt i början att sitta och be utan att se något hända (det kan vara så för somliga). Jag har dock sett så många under att jag aldrig kan tvivla på Gud.

Gud har sin tidstabell för allting, om vi accepterar den och lever efter den blir vi lyckliga, även om omständigheterna kan se knepiga ut.

Detta jordeliv kommer antagligen alltid att vara en aning kämpigt ibland, men det finns så mycket hopp i Gud att det kvittar hur min vardag ser ut.

Foto © Fred Skymberg

Jag vet att Gud tar hand om mig vad som än händer. Skulle jag dö, tar jag det som Guds vilja...ingen panik. Jag litar 100% på Gud, Han har aldrig svikigt mig sedan jag vände mig till Honom.

Jag ber bara att Guds vilja skall ske i mitt liv, och att jag får bli till välsignelse för någon innan jag går med i den osynliga kören :-)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS. Kolla God TV dagligen, och läs Bibeln.


BENs tankar (på svenska) 249 - 2007 05 25 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Det finns dummerjönsar som kriticerar Den Helige Andes verk i kyrkorna.

Somliga säger at det är djävulen som får folk att skratta i kyrkan till exempel. Varför i hela friden skulle djävulen vilja göra en människa glad??? Han har ju kommit för att stjäla vår frid!

Det är exakt samma kommentarer som de gav Jesus när han utförde en massa under och tecken för 2000 år sedan (precis som Han gör idag)!!!

Såhär sade man om Jesus:

Luk 7:34 Människosonen kom, och han äter och dricker, och ni säger: Se, vilken frossare och drinkare, en vän till publikaner och syndare!

Luk 11:14 Jesus drev vid ett tillfälle ut en ond ande som var stum. När den onde anden hade farit ut, talade den stumme, och folket förundrade sig. Luk 11:15 Men några av dem sade: "Det är med hjälp av Beelsebul,* de onda andarnas furste, som han driver ut de onda andarna."

De som stöter ur sin dylika kommentarer är religiösa torra andefattiga människor, som lever fjärran från Gud.

Man kan inte leva i Guds närvaro och stöta ur sig dylika dumheter.

1Joh 3:10 På samma sätt är det uppenbart vilka som är Guds barn och vilka som är djävulens barn: den som inte gör det rätta, är inte av Gud, ej heller den som inte älskar sin broder.

Många hänger upp sig på ytligheter. Eftersom man lever fjärran från Gud känner man inte igen Den Helige Andes kraft när den faller, och folk trillar omkull och blir jättelyckliga av Guds beröring.

Man tycker att det är "ovärdigt" att till exempel låta sig slås omkull av Guds kraft :-)

Man är mera måna om att se presentativa ut i människors ögon än att hänge sig åt Gud. Bara för att man inte förstår sig på Den Helige Andes yttringar, skall man ju inte för den skull avfärda Honom. Vad är så farligt med att pröva Honom?

Jag är i allafall redo att göra bort mig i människors ögon, om Gud vill det. Be merciful Lord :-)

 

Skicka ett vykort till lille Shane som har Leukemi och vill komma in i Guinness Book of World Records.

Shane Bernier
Box 484
Lancaster Ontario
CANADA
K0C 1N0


Man kan printa ut kort direkt på hans hemsida.. (här press X)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS. Missionsstandarets: LEDARE Svårare tider för kristna
– också i Europa

PPS. Kolla God TV dagligen, och läs Bibeln.


BENs tankar (på svenska) 249 - 2007 05 24 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Ingenting har egentligen förändrats på Jorden sedan Jesus gick här.

Markku Koivisto fick ta sin Bibel och gå. Han är en predikant som predikar Jesu läror, det gillar inte de moderna Fariséerna i Lutherska statskyrkan i Finland, ja inte i Sverige heller för den delen.

Tänk vad löjligt det är att folk bara bråkar som små barn trots att de är vuxna människor. Vad skall barnen tänka? Barn är ofta mycket smartare är vuxna tror.

Tänk att vi INTE har religionsfrihet i Norden 2007!!!

Man bygger moskéer och tempel till främmande avgudar i vårt land, men Jesus får sitta i ett hörn någonstans och samla damm. Jesus anses fortfarande som obekväm eftersom Han aldrig slickade folk medhårs i hopp om att bli pop.

Jordens räddare Jesus som gav sitt liv för ALLA som vill ta emot Evigt Liv, får inget vidare utrymme längre.

Man retar upp sig på Bibelns sanningar eftersom man vill följa sina egna begär och lustar. Man raderar obekväma bibelställen, försöker feminisera och trivialisera saker och ting.

Vissa till och med påstår att Gud är kvinna :-)

Själv kallar Gud sig Vår Himmelske Fader. Somliga tror att Bibeln är skriven av senila sega gubbar. Så är det ju inte, Bibeln är ju dikterad av Gud till sina rättfärdiga lärjungar.

Sånt som detta förstår inte dagens icke troende präster, biskoppar och förstå-sig-påare på. Man lever i ett stort kvasi-intellektuellt mörker, man väljer detta framför sanningen.

Man spenderar tid på strunt, istället för att fördjupa sig i sanningarna och att växa andligen.

Om man inte tar emot Jesus som sin personliga frälsare, kommer man inte att lära sig någonting. Det är ju igenom Jesus som allt rullar igång i ens liv. Enligt Gud själv är Jesus den ända vägen till Honom.

Gud är treenig.

När man tagit emot Jesus, får man även lära sig känna Den Helige Ande (Hjälparen). Han undervisar oss om de för "icke-troende" dolda budskap som finns i Bibeln. Han leder oss hela livet och undervisar oss om Gud's vilja i vårt liv. Han visar oss kartan för vårt liv, bit för bit i takt med Guds vilja.

Brådis...

Om vi gör bort oss, beror det oftast på att vi inte har väntat på Den Helige Ande utan rusat iväg i egen kraft. Det händer hela tiden, eftersom vi är så ivriga och tror att vi inte har tid att vänta. Egentligen har vi all tid i världen!

Ingenting på vår jord är viktigare än att vi följer Guds vilja för våra liv, på Hans villkor efter Hans tidsschema. Om vi håller Hans bud och väntar på ledning, kan det aldrig bli fel.

Om du upplever att du har svårt att få ledning, kanske det finns blockeringar i ditt liv (synd). Mitt råd i så fall är att du talar med någon som är verkligt troende.

Fasta är ett effektivt sätt att få bönesvar på. Det har funka för mig och många av mina vänner.

Man är helt enkelt utan mat en eller några dagar, utan att visa för omgivningen att man mår dåligt :-) Om man talar om för folk att man fastar, tycker de synd om en och man tappar välsignelsen.

Svaret kan komma omedelbart efterfastan, ibland får man vänta ett tag. Det gäller även att vara väldigt "vaken" för svaret kan komma när man minst anar det. Gud är en lustigkurre ibland, det verkar i alla fall så.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS. Missionsstandarets: LEDARE Svårare tider för kristna
– också i Europa

PPS. Kolla God TV dagligen, och läs Bibeln.


BENs tankar (på svenska) 248 - 2007 05 22 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Hej,

Jag jobbar på en CD, jag hinner kanske inte skriva innan tordag...

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Kolla dessa kanaler om du kan engelska:

PS. Kolla God TV dagligen, och läs Bibeln.


BENs tankar (på svenska) 247 - 2007 05 19 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Kvinnliga präster...

Jag tycker att det är jättefint att Herren äntligen reser upp en massa kvinnliga predikanter. Kvinnor har mycket att tillföra församligen bland annat genom sin direkthet.

Däremot förstår jag mig inte på Lutherska kyrkan.

Vilken tungrodd pråm, vanligtvis hårt tyglad av människor och tillgjorda ritualer. Gud har verkligen svårt att få ordet i denna hierarki, där män och kvinnor slåss som små bortskämda barn om sin rätt att stå i pulpeten...pinsamt. Vad har allt detta med det glada budskapet att göra?!?

Det verkar som om många kvinnliga präster, bara ville bli präster som ett led i den feministiska kampen. De är kalla fiskar varken med kärlek eller kallelse i sina hjärtan, det vittnar ju deras kamp om många gånger. Jag säger inte att de manliga prästerna skulle vara bättre, allt är ju bara ett löjligt spel.

Jag säger inte att alla statskyrkopräster är icke troende, men ett påfallande antal är det tyvärr. Man har sitt prästämbete som vilket jobb som helst, utan någon som helst kallelse från Gud. Det är då som allt far år Helvete, jag vet att det låter våldsamt men dit bär det ju bokstavligen då.

Matt 23:15 Ve er, skriftlärda och fariseer, ni hycklare! Ni far omkring över land och hav för att göra någon till en proselyt,* och när han har blivit det, gör ni honom till ett Gehennas barn, dubbelt värre än ni själva.

Om man vill uppleva Gud "in action", löns det vanligtvis att söka sig till frikyrkorna!

I dessa får ofta Gud härja fritt :-) Inte i alla förståss, det gäller att cirkulera tills man hittar en där människorna bryr sig om varandra och sätter Gud först. Jag har hittat en där alla är välkomna (Kvevlax Missionskyrka kl. 19 på onsdagar). Där tittar man inte snett på folk, stämningen är mycket avslappnad...och så finns det kaffe.

Det känns befriande att inte behöva sitta mellan trendmänniskor, som sitter och grunnar på sina aktieportföljer istället för att "hänga med" på budskapet osv.

Gal 5:22 Andens frukt däremot är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet,

Från det ena till det andra...

Jag minns en gubbe som sade en relativt smart grej en gång, när han blev kriticerad för att han inte gick till kyrkan en söndag. "jag tycker att det är bättre att jag sitter på taket och jobbar och tänker på Gud, istället för att jag sitter i kyrkan och tänker på taket"...

Gud lärde mig en kul grej för ett tag sedan.

Jag brukar alltid få bra kritik för mina musik...lucky me :-), men så en dag fick en "lam" recension för en av mina skivor i en tidning. Min första reaktion var att bli nedslagen...men så påminde Gud mig om att döda människor kan inte bli sårade genom negativ kritik... När jag fattade det, blev livet otroligt mycket lättare.

Numera spelar det ingen roll vad någon säger till mig, allt rinner av som vatten på en gås. Vilken otroligt befriande känsla! Jag har visserligen inte brytt mig destomera om vad folk har sagt tidigare heller, men tydligen var jag en smula känslig för den internationella pressen trots allt :-)

Take it or leave it.

När man dör bort ifrån sina egna ambitioner, och låter Jesus bli större i ens liv, blir livet plötsligt "mycket" lättare att leva.

Joh 3:30 Han måste bli större och jag mindre.

Nu fortsätter jag att jobba med sådant som jag upplever att Gud vill att jag skall hålla på med, men det spelar absolut ingen roll vilka reaktioner jag får utifrån, det är bara att bolla och rulla fram i Jesu namn :-)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Kolla dessa kanaler om du kan engelska:

PS. Kolla God TV dagligen, och läs Bibeln.


BENs tankar (på svenska) 246 - 2007 05 16 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Det är märkligt hur många som påstår att Kristna är konstiga.

"Dom e alla likadana" © Benjamin Antell

Jag har märkt att de flesta som kriticerar Kristna, inte har en aning om vad de talar om. Kritikerna har ofta inte varit på ett enda möte! De har aldrig talat med en troende människa ens...det tycks mest handla om ytligt förtal, trams eller ren rasism för det mesta. Man spinner vidare på andras felaktiga uppgifter, utan att tänka själv.

Visst finns det galningar i alla sammanhang, vi är ju alla människor.

Man kan ju inte bunta ihop en grupp och påstå att alla i ett visst samfund är galna till exempel, även om det verkar som om att alla is-hockey fans är tokiga :-) På fotbollsmatcher blir folk så galna att det till och med slår ihjäl varandra, det är ju ofta förekommande nuförtiden.

Som tur är slår vi inte ihjäl varandra i kyrkan.

Jag upplever personligen att församligen är som en "bensinstation" i öknen. Jag kommer i alla fall dit för att tanka, men även för att hjälpa andra tanka och putsa rutorna i viss mån.

Som troende behöver vi alla varandra eftersom vi har olika gåvor.

Vi kompletterar varandra när vi är tillsammans. Om man bara umgås med icke troende, kan man lätt svalna och då kan inte Gud fungera fullt ut i ens liv. Vi måste ju stå Gud nära om vi skall få kraft att stå emot de icke troendes "gud" Världen.

Människor som inte har mött Gud lever ju väldigt torftiga liv.

De springer på porslinsmålning, fotboll, karate, föreningar m.m. Allt möjligt för att fylla sitt inre tomrum som skriker efter mening (Gud). Det är torra tomma liv för det mesta. Nu är det ju inget fel att gå på det som jag nämde men Gud har ofantligt mycket mer att ge!

Jag hade massor av fritidsintressen tidigare.

Frimärkssamlingen, reptilsamlingen, dykning, knivsamligen, radiosamligen, Buick samlingen (jag hade 2 ;-) osv. När jag mötte Gud föll de ena efter det andra bort, eftersom det var mycket intressantare att umgås med Gud.

Det andliga livet har tagit över.

Nu är jag inte speciellt intresserad av något annat än att lära känna Gud ännu bättre och att komma in i en djupare andlig funktion.

Gud har ju en plan för allas liv, en detaljerad plan som täcker varje stund. Vi kan inte uppleva den om vi går omkring på måfå och lyder alla möjliga världsliga impulser. Vi måste ta vara på vår tid på ett ansvarsfullt sätt.

Det kan låta tråkigt, men det är det inte.

Många tycker att det låter trist att lyda Gud, dessutom är livet så kort. Livet är inte kort i Guds perspektiv. Vår tid på Jorden är kort, men den tiden är bara en uppvärmning för det som skall komma.

Egentligen finns det ingen orsak att tro att man har brådis.

Allt handlar om prioriteringar. Det gäller att inte försätta sig i situationer där man blir tvungen att stressa, dessutom med fel saker. Om vi ber Gud om råd, och ger Honom tid att svara, gör vi färre misstag.

Ett otroligt vanlig fel som vi gör på grund av vår ovana att ta det lugnt, är att inte ge Gud den tid det tar för Honom att svara... Om inte svaret kommer bums, rusar vi ofta iväg och gör nya misstag.

Vi har faktiskt inte brådis, har du tänkt på det?

Livet på Jorden är som ett väntrum.

Det verkliga livet börjar ju när vi "poppar" ur skalet och vi åker vidare till Himmeriket. Det är det livet, vi är i träning för här på Jorden.

Mycket av det vi lär oss här nere andligt sett, kommer vi att ha nytta av i Himmelriket! Därför är det viktigt att vi inte sitter och ruttnar för oss själva.

Egentligen är man redan i Himmelriket när man blir född på nytt.

När vi blir födda på nytt, föds vi in i Himmelriket. Vi har liksom en fot på Jorden och den andra i Himmelen. Vi lever inte längre av Världen, bara i den tills vidare.

Vi som är troende tillämpar Himmerikets lagar i våra liiv. Vi lever i två dimensioner, den synliga och den osynliga. En del av oss som är troende får även se glimtar av den andliga dimensionen varje dag. Det är häftiga bananer!

Jag lovar att ifall de icke troende visste hur häftiga upplevelser de "kunde" få vara med om, då skulle ALLA vilja bli Kristna utan att blinka!!!

Jag vet ju det eftersom jag själv inte har varit troende hela mitt liv. Jag var 21 år gammal när jag mötte Gud och nästan svimmade av glädje och förvåning! Det var den mest otroliga upplevelse jag någonsin hade haft tills dess. Sedan dess har jag varit med om tusentals med otroliga upplevelser.

Nu säger jag inte att livet är som att segla fram på en räkmacka hela tiden.

Livet med Gud är dock häftigt! Det finns inget på Jorden som ens kommer nära. Allt på Jorden är bara blahaa jämfört med en äkta gemenskap med Gud.

Prova får du se!

Det är löjligt enkelt. Du behöver inte studera eller nåt sånt, en kort bön är allt du behöver för att bli frälst, sedan händer allt det andra tripp trapp trull.

Du blir garanterat inte besviken, om du menar allvar. Jesus lever fortfarande och Han sträcker ut sin hand till dig oavsett om du är en skitstövel eller ett "helgon", Han älskar ALLA!

Bönen som funkar som en nyckel till Himmelrikets portar:

Herre jag kommer inför dig i Jesu namn och jag ber om förlåtelse för mina synder, ta över mitt liv. Hjälp mig att leva 100% för dej. Jesus kom in i mitt hjärta och sopa rent. Jag tror att du uppstod från dödens rike i mitt ställe. Herre bryt all förbannelse över mitt liv. Hjälp mig att börja om från början. Tack för att du har förlåtit mig och tack för din frälsning. Låt din Helige Ande leda och undervisa mig i fortsättningen. Jag ber i Jesu namn amen.

Om du bad denna bön är du frälst och får komma med till Himmelriket när din vandring på Jorden är över! Grattis!!!

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Kolla dessa kanaler om du kan engelska:

PS. Kolla God TV dagligen, och läs Bibeln.


BENs tankar (på svenska) 245 - 2007 05 15 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Vad är det som kruupper i grääset?

Om man tillbringar mer tid med Gud, blir man starkare andligt och faller mera sällan pladask i synd och elände.

Om vi står tillräckligt nära Gud kan djävulen inte ens röra oss. Han kan inte komma med sina vanliga anklagelser som t.ex. "du är värdelös", "ingen älskar dig, "ta livet av dig, din loser", "du kommer aldrig att lyckas i livet" eller "du är ful"...alla sådana korkade tankar försvinner.

1Joh 3:9 Den som är född av Gud gör inte synd, ty Guds säd förblir i honom. Han kan inte synda, eftersom han är född av Gud.

djävulen kan nämligen inte komma nära Gud, han klarar inte av rättfärdigheten och kraften i Jesu blod. Han får huvudvärk av kraftiga predikningar, eftersom han vet att han har förlorat striden.

När djävulen kommer med sina glåpord och anklagelser skall du påminna honom om hans framtid.

Om vi bara står emot alla hans infall kommer han att fly.

Jak 4:7 Underordna er därför Gud. Stå emot djävulen, så skall han fly bort från er.

Så är det bara. Det gäller att läsa Bibeln dagligen, vi behöver verkligen den manualen om vi skall klara av att plocka ihop vårt liv som Gud vill.

Om vi försöker få ordning på torpet på egen hand halkar vi bara i diket hela tiden.

Dessutom finns det ju diken överallt.

Egentligen är Gud litet som IKEA... När man köper nåt där får man alltid en bruksanvisning. När man byggt färdigt lämnar det ofta ett par skruvar över...

Det är däför vi behöver den Helige Ande när vi läser Guds manual, Han vet vart alla skruvarna hör. Det är ju inte kul om man tappar en skruv :-)

Rom 8:28 Vi vet att för dem som älskar Gud samverkar allt till det bästa, för dem som är kallade efter hans beslut.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Kolla dessa kanaler om du kan engelska:

PS. Kolla God TV dagligen, och läs Bibeln.


BENs tankar (på svenska) 244 - 2007 05 14 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Somliga åker omkring hela livet med Crusie Control på.

Det är ju inte sagt att Gud vill att vi skall göra samma grej hela livet.

Bara för att han kallade oss till en speciell tjänst 1943 elle 2003, betyder inte nödvändigtvis att vi skall hålla på med det tills vi trillar av pinnen.

Om vi är trogna i smått, kan Gud även använda oss till större saker.

Det viktigaste är att vi kommer inför Gud i bön varje dag.

Det är viktigt att vi ber så länge det tar. Gud har all tid i världen på sig, så vi får helt enkelt foga oss efter Honom. Det kan kännas otroligt segt att sitta och be i timmar i början.

Gud svarar ju inte alltid på en gång, men Han svarar alltid i tid. Ofta i sista sekunden, varför vet jag inte, men sådan är Han :-)

Det kan mycket väl hända att Gud kallar dig till något helt utanför ditt område av expertis.

Eftersom det inte hänger på oss, kan Han göra så.

Det är ju trots allt Gud som får allting att funka, det är ju Han som gör alla under, vi får bara äran att stå där o vifta o be eller vad han nu vill ha oss till. Det gäller bara att lyda, hur pinsamt det än känns eller fast somliga tycker att vi är värdelösa. Om man lyder kan man aldrig gå fel.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Kolla dessa kanaler om du kan engelska:

PS. Kolla God TV dagligen, och läs Bibeln.


BENs tankar (på svenska) 243 - 2007 05 12 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Det är inte vår sak att döma våra bröder och systrar.

Gud skall straffa de orättfärdiga på domens dag.

Vårt jobb är bara att leva enligt Gus vilja, Han har ju givit oss Sin manual Bibeln att leva efter. Om vi tar emot Jesus som vår personlige frälsare, får vi nytt liv. Det gamla är förlåtet och förgånget. Vi skall aldrig mer dra upp det som är förlåtet, Gud har lovat glömma allt.

Rom 14:17 Ty Guds rike består inte i mat och dryck utan i rättfärdighet och frid och glädje i den helige Ande.

Det finns många avundsjuka människor.

Foto @ Fred skymberg

Det är ogudaktigt att vara avundsjuk! Det är viktigt att vi inte missunnar de som det har gått bra för. Somliga avundsjuka tycker att de rika borde dela med sig till dem. Det tycker jag är läskigt, det angår ju inte någon annan vad de äger.

Gal 5:18 Men om ni leds av Anden, står ni inte under lagen. (Gamla testamentets lag)

Gal 5:19 Köttets gärningar är uppenbara: de är otukt, orenhet, lösaktighet,

Gal 5:20 avgudadyrkan, svartkonst, fiendskap, kiv, avund, vredesutbrott, gräl, splittringar, villoläror,

Jag känner många generösa rika Kristna.

De ger bort pengar och annat i smyg, för det är så Bibelns Gud vill att vi skall göra...då kan Han välsigna oss. I andra fall blir vi välsignade av människor, och går miste om Guds välsignelser.

1 Tim 6:17 Uppmana dem som är rika i den här världen att inte vara högmodiga eller sätta sitt hopp till något så osäkert som rikedom, utan till Gud som rikligt ger oss allt att njuta av.

De som är generösa får ofta mer tillbaks än vad de ger bort. Det är så Guds välsignelser fungerar. Man kan inte ge bort saker bara för att man skall få mer, gåvorna måste komma från hjärtat.

Jag känner dock ingen som ger pengar åt lata människor, det vore ju som att strö pärlor för svinen.

Ords 13:4 Den late är full av begär men får ingenting, de flitigas hunger blir rikligen mättad.

De som är rika har vanligtvis jobbat väldigt hårt för att bli rika.

Man blir ju inte rik genom att sitta och rulla tummarna. Jag känner en lat kille som aldrig har jobbat speciellt mycket. Han är trevlig annars men han är mycket avundsjuk på de som har det bra.

Ords 15:19 Den lates stig är spärrad av törne, de rättsinniga har en banad väg.

Det finns ingen orsak varför han inte skulle kunna jobba och spara sina pengar om han ville det. Han jobbar så litet som möjligt bara för att han inte har ett drömjobb. Om alla skulle tänka så, då skulle vi ju alla sitta hemma och lyfta bidrag på bidrag.

Ords 12:27 Den late får inte tag i sitt villebråd, flit är för människan en dyrbar skatt.

Bibeln uppmanar oss att göra rätt för oss.

Paulus tog inte betalt när han reste och predikade. Han sydde tält och dylikt på fritiden, så att inte skulle vara någon till last. Bibeln uppmanar oss även att betala skatt och följa rikets lagar, så länge som de inte går emot Guds ord.

Apg 18:3 och då han hade samma yrke som de, stannade han hos dem och arbetade. De var nämligen tältmakare.

Rom 13:7 Fullgör era skyldigheter mot alla: skatt åt den ni är skyldiga skatt, tull åt den ni är skyldiga tull, vördnad åt den som bör få vördnad och heder åt den som bör få heder.

Skärpning alla slöfockar.

Det är dags att damma av Biblarna och titta noggrannt efter vad Gud säger.

Ords 26:16 Den late tycker sig vara visare än sju som ger förståndiga svar.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Kolla dessa kanaler om du kan engelska:

PS. Kolla God TV dagligen, och läs Bibeln.


BENs tankar (på svenska) 242 - 2007 05 11 Wartzor

Uppdaterad...

Pax Vobiscum,

John Lennon brättade för vänner 1977 att han hade blivit troende!

Lennon tog emot Jesus som sin personlige frälsare 1977. Tyvärr blev han tydligen övertalad av sin okulta fru Yoko Ono att lämna sin nyfunna tro. Eftersom John var nyfrälst, var han svag i tron. Ifall han hade hunnit bli andedöpt hade Yoko Ono aldrig lyckats stjäla glädjen av honom.

Eftersom jag tidigare varit en Beatles fan, undrade jag ofta varför Yoko gifte sig med Lennon.

Nu är det helt klart att hon aldrig älskade honom, i så fall hade hon inte brövat honom den enda kärleken som han hade fått i sittt liv.

Yoko Ono är intresserad av det ockulta, hon har samlat på sig en hel del Egyptiska amuletter och dyl. eftersom hon förstår att dessa har andlig (negativ) kraft.

Jag har skrivit mer om Lennon på min engelska write. Här finns info på nätet på engelska: Lennon born again.

Det är inget konstigt med det. Det finns andar i alla möjliga prylar och idoler. En bekant till mig som var pastor åkte till Indien. När han var där fick han för sig att besöka ett tempel. Då han närmade sig dörren kom en guru och satte ett märke på hans panna. Omedelbart efter detta fick han en depression som varade ända tills han fick förbön av folk som fattade vad det handlade om.

En anna pastor som jag är bekant med åkte till Afrika, där fick han eller köpte en amulett av trä. Han satte den i sin skrivbordslåda då han kom hem. Han fick även grymma depressioner. En dag fattade han att depressionerna berodde på amuletten, han tog den och kastade den i en sjö. Efteråt försvann depressionerna.

För en som inte har andlig insikt låter detta skrockfullt men...

Afrikanska trummor, amuletter och prydnadsföremål är ofta dedikerade till avgudar eller andar. Därför bör man inte ha sådan "konst" i sina hem, för de kommer sällan ensamma. Det sitter en förbannelse i många sådana föremål. Om du har sådant hemma, bränn upp skräpet så att ingen annan blir förorenad av dem.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Kolla dessa kanaler om du kan engelska:

PS. Kolla God TV dagligen, och läs Bibeln.


BENs tankar (på svenska) 241 - 2007 05 10 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Jag antar att en hel del av er känner till “Evel” Knievel the Daredevil...

Motorbike display team, photographed by User: Giano 2006

Evel lever fortfarande. När han var yngre hoppade han över, bilar, bussar, djupa dalar m.m. med sin mc. Han bröt både det ena och det andra när han ofta landade bredvid sina mål :-)

Plötsligt en dag då han vaknade 68 år gammal trodde han på Jesus för första gången i sitt liv.

Han hade tidigare studerat Buddhism och Islam, men nu förstod han för första gången att Jesus var den enda som kunde ge honom liv efter döden, alla andra trosriktningar slutar ju i graven.

När han hade vittnat om sin frälsning i Robert Schullers kyrka Crystal Cathedral, lämnade 5-800 personer sina liv till Gud!

Läs mera om Evels frälsning här om du kan engelska.

Om du vill möta Gud personligen behöver du bara be en kort bön, t.ex. denna:

Herre jag kommer inför dig i Jesu namn och jag ber om förlåtelse för mina synder, ta över mitt liv. Hjälp mig att leva 100% för dej. Jesus kom in i mitt hjärta och sopa rent. Jag tror att du uppstod från dödens rike i mitt ställe. Herre bryt all förbannelse över mitt liv. Hjälp mig att börja om från början. Tack för att du har förlåtit mig och tack för din frälsning. Låt din Helige Ande leda och undervisa mig i fortsättningen. Jag ber i Jesu namn amen.

Om du bad denna bön är du frälst och får komma med till Himmelriket när din vandring på Jorden är över! Grattis!!!

Min vän Sebastian blev frälst igår :-)

Olle, Sebastian, Hanna och Uncle Ben © Pontus Back

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Kolla dessa kanaler om du kan engelska:

PS. Kolla God TV dagligen, och läs Bibeln.


BENs tankar (på svenska) 240 - 2007 05 09 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Det händer jättemycket i den andliga världen just nu.

Gamla Stan, Stockholm © Fred Skymberg

Kolla uk.god.tv om du fattar engelska. Rodney Howard Browne är en av många predikanter med en alldeles speciell smörjelse. Guds kraft faller i möten och folk dimper i golvet, andra börjar skratta osv.

Det är inte de yttre manifestationerna som betyder någonting, utan det den Helige Ande gör innombords på de människor han vidrör.

Det är en helande kraft som frigörs när Guds Ande faller, vi helas innifrån på olika sätt. Det går inte att förklara allting eftersom det handlar om andliga saker.

För somliga ser det säker konstigt ut när folk trillar i golvet.

Det är inte konstigt för när Guds kraft faller går det inte alltid att stå. Kraften i Guds närvro är så stark att man bara vikts ihop. Det är en otroligt skön känsla när Guds kraft faller, den är enbart positiv.

En av orsakerna till att det inte händer så mycket i Finland är att vi är för snobbiga här.

Många av oss står under Stolthetens ande och då kan man inte hänge sig till Gud, man är så rädd för vad folk skall tycka och tänka. Egentligen är det löjligt att reagera så, men sådana är vi i detta kalla land.

Jag minns att Olle (pastorn i Kvevlax Missionsförsamling) berättade om en svart broder som kom till Finland.

Han undrade om det hade hänt nån olycka eftersom alla såg så deprimerade ut i Helsingfors :-)

Jag tycker att broderns observation var väldigt träffande.

I Norden träffars vi sällan, man sitter mest och jäser framför televisonen. Därför är depression väldigt vanligt förekommande här.

Pastor Elsworth Williams från Guinea var på besök i Kvevlax samma kväll som Pontus blev döpt.

Han berättade att någon hade sagt om finnar att, vi dricker sprit tills hjärnorna ramlar ut :-)

Det stämmer ju väldigt bra, vi har ingen alkoholkultur över huvudtaget, man dricker tills man svimmar eller pengarna tar slut.

En annan sak han berättade var att folk inte lider av depression i Guinea. Han verkade förvånad över att den var så vanlig här.

Mycket beror säkert på att vi är så isolerade, vi umgås ju nästan inte alls jämfört med andra länder. Somliga vet inte vem de har till granne ens!

I Norden kan folk ligga döda och ruttna i sina lägenheter i månader innan någon märker någonting.

Jag läste om en kvinna som legat död i ca. ett år förra sommaren. Ingen hade saknat eller fattat vad det var som luktade! Ingen brydde sig heller...

Finland is not dead, it just smells funny...

Vi är i behov av massiv terapi. Jag är rädd att Gud är den enda som kan hjälpa oss. Läkarvetenskapen kan sannerligen inte göra det. Man drogar bara ner deprimerade människor, eftersom man inte har en aning om vad man borde göra.

Inget kommer att lösa sig i vårt land om vi inte vänder tillbaka till Gud!

Egentligen är det ju typiskt...vi har byggt upp Finland med Guds hjälp och nu ratar vi Honom. Efter allt som Han har gjort för oss! Vi måste be för Finland, och tacka Gud för varja dag att vi får leva i fred i vårt vackra (sommaren är cool) land.

Se på länder där Gud inte har varit med! Jag tycker inte man behöver vara den vassaste pennan i penalen för att se skillnaden.

Ikväll skall jag åka till Kvevlax Missionskyrka på möte igen.

Det är tur att församlingen finns, den är som en oas i öknen. Hoppas att Gud stjälper omkull oss allihopa ikväll :-)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Kolla dessa kanaler om du kan engelska:

PS. Kolla God TV dagligen.

Här är en eldig kvinna !


BENs tankar (på svenska) 239 - 2007 05 07 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Här följer ett Bibelställe om hur vi bör leva som Kristna.

Guy with mp3 player © Fred Skymberg

Det är ju inte självklart för många direkt. Dessutom är vi ofta för bekväma av oss. Ibland när Gud manar oss att göra nåt coolt för någon annan, låtsas vi att det är vår egen inbillning så att vi slipper lyda... Vår bekvämlighet är ett hinder för många bönesvar.

Gud vill använda oss när Han svarar på folks böner!

Om vi inte lyder, blir det inte många bönesvar, och inte heller många välsignelser i våra egna liv.

Gud vill ju även använda dina gärningar till att välsigna dej själv med. Därför skall vi ju göra för andra, vad vi vill att de skall göra för oss. Vi skall förståss inte hjälpa bara för att bli hjälpta i gengäld, men så funkar det i praktiken.

Det är viktigt att ha rena motiv.

Vi skall hjälpa våra medmänniskor för att vi älskar både Gud och dem.

Filipperbrevet 2:1 Om ni nu har tröst hos Kristus, uppmuntran av hans kärlek och gemenskap i Anden, om medkänsla och barmhärtighet betyder något,

2 gör då min glädje fullkomlig genom att ha samma sinnelag och samma kärlek och genom att vara ett i själ och sinne.

3 Var inte självupptagna och stolta. Var i stället ödmjuka och sätt andra högre än er själva.

4 Se inte på ert eget bästa utan tänk på andras.

5 Var så till sinnes som Kristus Jesus var.

6 Fastän han var till i Gudsgestalt, räknade han inte tillvaron som Gud såsom segerbyte*

7 utan utgav sig själv genom att anta en tjänares gestalt då han blev människa. Han som till det yttre var som en människa

8 ödmjukade sig och blev lydig ända till döden - döden på korset.

9 Därför har också Gud upphöjt honom över allting och gett honom namnet över alla namn,

10 för att i Jesu namn alla knän skall böja sig, i himlen och på jorden och under jorden,

11 och alla tungor bekänna, Gud, Fadern, till ära, att Jesus Kristus är Herren. Kristi lärjungar som ljus i världen

12 Därför, mina älskade, liksom ni alltid har varit lydiga, så arbeta med fruktan och bävan på er frälsning, inte bara som när jag var hos er, utan ännu mycket mer nu när jag inte är hos er.

13 Ty Gud är den som verkar i er, både vilja och gärning, för att hans goda vilja skall ske.

14 Gör allt utan att klaga och tveka,

15 så att ni blir fläckfria och rena, Guds oskyldiga barn mitt ibland ett falskt och fördärvat släkte, bland vilka ni lyser som stjärnor i världen

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Kolla dessa kanaler om du kan engelska:

PS. Kolla God TV dagligen.

Här är en eldig kvinna !


BENs tankar (på svenska) 238 - 2007 05 05 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Så här förvånad blir man när Gud svarar på bön för första gången!

Hakan dimper i golvet med ett Thud!

Jag blev jätteförvånad och chockad när Gud svarade på mina gamla böner, och bevisade för mig att han lever och bryr sig om varenda en av oss. Jag var ju ingen speciell människa med övernaturliga förmågor.

Jag var som vilken annan Svensson som helst, öl på onsdag och fredag, ibland även på lördag och torsdag, när jag tänker efter...jag har ju en del finska gener i mig. Det var ju viktigt att hänga med i svängen...

Det har blivit en lång färd med Gud.

Många diken har man vadat i sedan dess. Livet är ju en väldigt guppig väg för de flesta av oss. Så fort man tar av sig säkerhetsbältet kommer en luftficka och jordnötterna flyger all väg.

Det gäller att tillbringa mycket tid med Gud om man skall få balans i tillvaron.

Det är ju en enorm tur att man har den Helige Ande med sig på färden, annars hade det burit åt Helvetet för länge sedan.

Gud visste att jag inte skulle klara av att hålla fast mig i ratten på egen hand, så Han manade mig att slå mig ner i baksätet medan Han styrde bilen. Det är jag enormt tacksam för.

Nu har jag hittat en cool kyrka med potential, nya vänner som delar slutdestinationen. Vi har med andra ord samma mål i livet.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 237 - 2007 05 04 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Vi har många gånger problem med att lyda Guds röst.

Foto © Fred Skymberg

Man vill oftast gå sin egen väg, göra det som känns roligt eller intressant. Man bedömmer det mesta från en egoistisk känslomässig vinkel. Ibland intalar man sig själv attt man är för trött, andra gånger att man inte har råd ekonomiskt osv. Egentligen finns det ingen brist på ursäkter.

Vi tänker sällan på att Gud välsignar oss om vi lyder Honom.

Så är det dock, om vi lyder Gud samverkar allt till det bästa. Vär syndiga natur strätar ofta emot, när Gud vill göra saker igenom oss. Det är just så Han vanligtvis jobbar, igenom dej och mej.

Därför finns det så många besvikna bedjare i världen med uteblivna bönesvar!

Bönesvaren uteblir ofta för att vi vägrar lyda Guds röst, när Han manar oss att hjälpa andra eller att avstå från sånt som vi tycker är kul.

Det blir svårare för oss att höra Guds röst för varje gång som vi vägrar lyssna.

Om vi vill ha ett fungerande andligt liv, måste vi egentligen alltid lyda. Vi bör låta våra egna ambitioner dö, om Guds ord skall få liv igenom oss.

När vi lever 100% för Gud, börjar Gud välsigna oss ordentligt.

Foto © Fred Skymberg

Det är jätteviktigt att vi verkligen sågar av alla våra rötter till världen, så att vi får all näring från Gud istället. Världen förorenar bara vårt inre.

Många stirrar sig blinda på pengar.

Om jag inte gör si eller så förlorar jag pengar, hör man nu och då när folk försöker rättfärdigöra dåliga köttsliga beslut.

Gud äger alla pengar som finns i Universum, tror du inte att Han är kapabel att ta hand om dej???

Om vi lyder Gud, kan Han välsigna oss hur mycket som helst även med pengar, om det är så att vi behöver dem.

Vi behöver inte sitta och oroa oss för hur vi skall lösa financiella situationer m.m. Gud löser allt sånt för de av oss som lever i lydnad, överlåtese och kärlek.

Jag vet att jag börjar bli tjatig men, om vi sätter Gud först i våra liv, löser sig allt det andra automatiskt. Jag har sett det hända gång på gång.

djävulen lockar nästan alltid folk med pengar, sex eller makt.

Dessa tre är några av den ondes starkaste demoner. Ja, de är verkligen demoner, andefurstar eller fallna änglar som de oxo kallas. De har mycket stor kraft när de manar våra sinnen att följa dem istället för Guds vilja.

Efesierbrevet 6:12 Ty vi strider inte mot kött och blod utan mot furstar och väldigheter och världshärskare här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarna.

Det är jättemånga som har fått sina liv ruinerade genom att lyssna till dessa djävlar.

Jag lyssnade på en CD för ett tag sedan som jag upplevde var välsignad av djävulen...

Jag vet att det kan låta konstigt, men det är det inte. Den onde reser upp unga män och kvinnor som är främlingar för Gud och använder dem till sina syften. Han lockar dem med bland annat pengar, berömmelse och möjligheter att leva ut sina lustar.

På skivan gjorde den onde till och med narr av Evangeliet genom att citera delar av Bibeln och förvränga budskapet. Sådant sysslar antikrist alltid med.

När jag lyssnade på CD:n kom jag ihåg en dröm som min pappa hade en gång.

Han såg vissa människor i Vasa, (en del räknas till och med som högt aktade troende inflytelserika människor i samhället!) stå i en stor sal med shackrutigt golv. En demon gick omkring med ett horn fyllt av demonisk kraft, sexuella perversioner m.m. Demonen hällde dessa välsignelser/förbannelser från Helvetet över dessa människor, för att de skulle få satanisk kraft att utföra den ondes verk i Vasas församligar m.m.

Den onde vill alltid det motsatta som Gud vill.

Han vill att vi skall leva egoistiska liv, bara göra sånt som vi tycker är kul.

Så länge vi tillfredställer oss själva är vi värdelösa för Gud.

Så länge som vi brinner av lusta till pengar eller världens lockelser i stort, kan Gud inte använda oss...det går bara inte.

Om vi inte lever för Gud, uppfyller vi satans vilja istället. Det enda satan önskar är att vi följer våra egna lustar, då vet han att han har lyckats döda oss.

Om du har fattat vad jag har fört fram, tror jag att det är viktigt att vi en gång för alla bryter alla broar till den onde genom att be GUD om förlåtelse.

Gud förlåter alltid ett ångerfullt hjärta. Samtidigt kan eventuella förbannelser brytas som hänger ihop med våra gamla liv. Bed med i denna bön om du vill börja om från början igen:

Herre jag kommer inför dig i Jesu namn och jag ber om förlåtelse för mina synder, ta över mitt liv. Hjälp mig att leva 100% för dej. Jesus kom in i mitt hjärta och sopa rent. Jag tror att du uppstod från dödens rike i mitt ställe. Herre bryt all förbannelse över mitt liv. Hjälp mig att börja om från början. Tack för att du har förlåtit mig och tack för din frälsning. Låt din Helige Ande leda och undervisa mig i fortsättningen. Jag ber i Jesu namn amen.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 236 - 2007 05 03 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Gud smälter sig igenom vilket "isberg" som helst.

Foto © Fred Skymberg

Bön kan flytta berg, om den bedes av rena hjärtan.

Det spelar ingen roll hur kall en människa är, Gud kan bryta igenom vilken mur som helst. Det gäller bara att envist be tills svaret kommer.

Påminn Gud om Hans löften när du ber.

Om du inte känner till Guds löften, är det bara att leta upp dem i Bibeln. Folkbibeln på nätet har sökfunktioner, med den är det enkelt att hitta vad som helst.

Om du vill ha undervisning i Guds ord, kolla TV 10 till exempel.

Det är skrämmande att se vilka Kristna analfabeter de flesta av oss har blivit! Vill vi verkligen vara andligt korkade? Är vi så lata och dumma att vi inte fattar vårt eget bästa?

Om vi sätter Gud först i våra liv, hjälper vi ju egentligen bara oss själva.

Det är skrämmande hur lätt det är att "somna bort" andligt sätt. Att torka ihop till en känslolös hämmad torrboll, utan något som helst andligt liv...urrk.

Jag har oxo varit där, det var ett helvete rent sagt.

Omständigheterna fick mig att glida in i mig själv och mina problem så till den milda grad att Gud nästan försvann i horisonten. Som tur var sparkade Gud mig bokstavligen i ändan i väckningssyfte :-) Nu är jag äntligen uppe vid spåret igen yrvaken och ivrigt väntande på tåget...

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 235 - 2007 05 02 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Känner du dig så här just nu?

Foto © Fred Skymberg

Just nu känner jag mig som en tom burk, men ikväll är det möte i Kvevlax Missionskyrka :-)

Då får jag soppa i tanken igen. Somliga tänker inte på att åka in och "tanka", jag längtar efter att få komma till kyrkan varje onsdag. Egentligen skulle jag vilja gå varje dag.

tankad och klar...

Det är tur att God TV finns på nätet. Idag såg jag ett avsnitt med Rodney Howard Browne, han har en enorm smörjelse över sitt liv. Så kan det gå när man överlåter sig hull och hår till Gud.

Gud har blivit en livsstil för Rodney, så skall det vara.

Man lär ju inte känna Gud eller någon annan heller om man umgås 5 minuter om dagen. Tänk om vi skulle byta ut tiden framför TV:n mot tiden inför Gud!?!

Vilken enorm skillnad det skulle bli i våra liv. Vi skulle alla få andlig styrka som få kristna har i dagens slappa samhälle.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


Fotograf Fred Skymbergs kontaktuppgifter:

Fred Skymberg . Address : Tennisvägen 32, S-17553 Järfälla
Sweden.Tel: 46858035343 e_mail : fred9@chello.se

Photographer John Kendall http://www.vintage-electronics.com/Benjamin Antell, Live

Jag har inte för avsikt att såra någon med mina skrivelser, men jag vill vara ärlig. Därför är jag rakt på sak för det mesta utan krusiduller. Samhället idag är väldigt ruttet och korrumperat, och tiden är kort. Jag har ett inre tryck att skriva om det jag gör, och mitt hopp är att någon skall ha utbyte av skriverierna som är ett resultat av min vandring med Gud.

Peace, Ben

I'm not trying to put anyone down with my Write, I'm just trying to convey what God has put on my heart. I also feel that that life is too short, to just shut up and go with the flow, when people suffer under all kinds of bondage, when they could in fact be set free in Christ.

 

Benny Antell, Ben Antell, Benjamin Antell