BENs tankar (på svenska) 380 - 2007 11 30 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Karriär vad är det?

Ben och Jukka Korpela på Studio 67, 1986?

Jag jobbar inte på någon karriär, jag vill bara berätta om vad jag har hittat, så att så många som möjligt skall få samma inre frid.

Den nionde spelar Pontus och jag på Församlingshemmet i Replot.
Om du vill att vi skall be för dej, ifall du kommer dit då. Det är alltid förbön, helande och frälsning det handlar om när vi uppträder. När vi ber för sjuka blir de helade, inte alla kanske men en hel del. Varför inte alla blir helade spelar ingen roll, huvudsaken är ju att många blir det eller hur?

Vi hjälper även folk att ta emot frälsningen och Helig Ande. Vi bara följer Jesu anvisningar, varken mer eller mindre. I oss själva kan vi inte göra någonting, men Gud vill att vi skall ställa upp så därför finns vi ute bland människor nu och då. Vilken pånyttfödd kristen som helst kan göra det vi gör.

Alla är lika mycket värda i Guds ögon.

Foto © Fred Skymberg

Det spelar ingen roll hur dålig du känner dig, Gud väntar på dej i vilket fall som helst! Kom ihåg det. Det finns ingen synd som är för allvarlig, det finns ingen gärning som är för vidrig. Den som ångrar sitt gamla liv, blir alltid förlåten.

Somliga tror att livet blir en dans på rosor då man blir kristen.

Det "kan" bli så, men de flesta av oss får helt enkelt kraft att orka med all dynga, som ständigt skyfflas på oss från olika håll. Gud ger oss kraften att orka pressa vidare.

Religion, vetenskap, tradition, politik och humanism är en plåga i aktern för det mesta. Gud ger mej kraft att orka se och höra och läsa om dessa dumheter varje dag. Vi människor är nog otroligt kor-kade. I Jesus Kristus har vi alla svar vi behöver för att gå vidare i livet, men väldigt många sparar Honom till sist. Man söker i öster-ländska religioner som är ockulta. Avguderi är ju religionernas problem.

Vi är alla lika mycket värda. Det finns förståss vissa grupper i sam-hället som envist vill hålla fast vid sitt syndiga liv, de upplever Nya Testamentet som jobbigt. Detta beror förståss på att Gud vill att vi skall leva rena liv för honom, istället för egoistiska syndiga liv. Om vi bara tänker på oss själva blir livet väldigt snedvridet.

Veckotidningar och populära psykiatriker babblar om att vi skall bejaka våra inre böjelser, vilket ofta leder till ångest!

Foto © Fred Skymberg

Detta är duheter som världens barn håller på med och de har inget med andliga värderingar att göra. Man bara pillar på sig själv, för att man vill tillfredställa alla sina egna lustar, istället för att söka en djupare mening i livet.

Jag hävdar bestämt att det finns mycket häftigare saker i det kristna livet. Det finns inget på Jorden som går upp emot det som jag har fått uppleva sedan jag tog emot Jesus. Allt hände inte över en natt, livet är en ständig upptäcktsfärd då man lever med Jesus. Jag ångrar aldrig att jag tog emot Jesus. Även om jag blir dödad för min tro, spelar det ingen roll eftersom Jordelivet bara är som en fjärt i vinden jämfört med evigheten.

Ifall du har ett inre tomrum rekommenderar jag starkt jesus.

Ingen annan än Jesus kan fylla det tomrummet. Ingen annan kan ge dej livet. Alla religioner är skapade av den onde för att hålla oss bundna till nonsens. En del människor blir en aning lugnare genom att äga en massa prylar, det är ett falskt lugn som inte betyder något i det stora loppet. Vi får ingenting ta med oss då vi dör. Allt guld, alla ädla stenar blir värdelösa den stund då Jesus kommer för att hämta de sina. Satsa på en personlig kontakt med Honom istället, det är då som dörrarna öppnas och livet och friden strömmar in.

Var inte en fegis, testa Jesus idag, så skall du få se på andra bullar, som de säger i Ryssland, fast på ryska.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Ett PS till de som inte vet vem Gud är.

Gud Fader, Sonen Jesus och Helig Ande är ett. Ingen fattar egentligen hur det hänger ihop, men så är det.

Jesus har dött och uppstått från de döda, i ditt ställe, så att du skulle få evigt liv. När Jesus dog, blev vi som är troende Hans arvingar! Vi ärver hela Himmelriket igenom Kristus Jesus. När vi ber till Gud, kan vi göra det i Jesu namn, på så vis får vi tillgång till Tronrummet, vi står med andra ord inför Gud skaparen, ansikte mot ansikte. När vi ber Gud om ledning i Jesu namn, kommer Helig Ande till vår hjälp, Denne är vår Hjälpare och Lärare här på Jorden.

– För dig som just tagit emot Jesus i ditt liv, tryck här: http://antell.com/tronsgrunder.html
– Du kan även läsa Bibeln på nätet: http://www.folkbibeln.co

På finska: http://antell.com/ajatuksia_okt_2007.html


BENs tankar (på svenska) 379 - 2007 11 29 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

Pax Vobiscum,

Livets bröd.

Jesus är livets bröd, Han föddes i Betlehem som betyder "Brödets Hus". Utan Jesus kan vi inte möta Gud, och utan Helig Ande kan vi inte växa andligt. Utan Helig Ande, springer vi i väggen hela tiden, därför är det viktigt att vi tar emot denne efter det att vi har tagit emot Jesus. De kan förstås komma över en på samma gång oxo, vi kan inte styra Guds vilja, det blir alltid som Han vill. Gud möter alla individuellt i kärlek, det är ett till mirakel.

Foto © Fred Skymberg

När man är nyfrälst är man som en stor nyfödd baby som just har ploppat ut ur det gamla skalet, som har formats av världen.

Det är viktigt att "äta" Guds ord och dricka livets vatten om vi vill växa snabbt. Om vi bara sitter och petar oss i naveln och tänker på allt gamalt skräp vi varit med om, kan vi inte komma vidare. Det är jätteviktigt att lämna alla sopor bakom oss och anammar det nya livet i Herren.

Var gång gamla minnen ploppar upp gäller det att slänga ut dem omedelbart, det finns bara en rutten typ som vill att du skall sitta och deppa över gammalt skräp. Ett bra sätt att glömma är att tacka Gud för allt ballt som har hänt i ens liv, då dunstar de gamla minena som rävar med brinnande svansar.

Foto, Hollywood 1988 © Benjamin Antell

När vi ber om förlåtelse och tar emot Jesus, raderar Gud vår interna hårdskiva i skallen.

Då har vi ett helt nytt tomt skrivbord att fylla med det nya livet. När vi gör misstag är det bara att be om förlåtelse, då trycker Gud på delete knappen i Himmelen igen och skräpet är borta. Så enkelt är det faktiskt! Många tvivlar, men det spelar ingen roll. Jesus har tagit alla våra synder på sig på korset, och Han har betalt priset en gång för alla för alla, både dina gamla och kommande synder. Det finns ingenting Gud inte kan förlåta i en "normal" människas liv.


BENs tankar (på svenska) 378 - 2007 11 28 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

Pax Vobiscum,

Foto © Fred Skymberg

Det finns alltid ett ljus bakom mörkret.

Jesus väntar på dej med öppna armar. Han är alltid redo att ta emot just dej! Vi kan inte fly verkligheten, vi måste alla välja. Den som inte är för Jesus är automatiskt emot Jesus, vi kan inte sticka huvudet i sanden och vara neutrala. Dessutom är det brådis för vi vet inte när Han kommer, och då kan det vara för sent.

Vi vet bara att när alla folkslag har fått höra de goda nyheterna, att Jesus är den enda dörren till Gud och att alla är välkomna. Då är stunden nära. Snart finns inte många folkgrupper på Jorden som inte har hört om Jesus...

Snart börjar festen i Himmelriket, det dukas för fullt!!!

Ikväl är det möte i Kvevlax Missionskyrka igen kl.19.00. Det är bara att komma dit, alla är välkomna och gratiskaffet flödar emedan bullarna rulla.

Ikväll blir jag tvungen att spela trummor igen, det borde ju vara underhållande...förra gången tappade jag en pinne.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 377 - 2007 11 27 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

Pax Vobiscum,

Gud har svarat på massor av böner på sistone.

Photo © Fred Skymberg

Nu sitter jag i studion och vänter på mer. Det är märkligt det där med bönesvar som kommer och andra som uteblir. Antagligen är det i många fall så att de människor som skulle kunna svara på våra böner, inte vill eller orkar...ibland är vi helt enket giriga (speciellt om det handlar om pengar).

Det är ju så att Gud oftast vill att du och jag skall svara på folks böner. Ibland säger Han till mig, "ge det och det till henne/honom", då gäller det att lyda, annars kan deras bönesvar utebli. Det är sam-ma sak med profetsior i kyrkan, många vågar inte bära fram dem av olika orsaker. Det är tragiskt. Profestior är helt enkelt saker som Gud säger till oss, och ber oss berätta vidare... En av mina writes var en direkt profetia ord för ord, minns inte vilken.

Photo © Fred Skymberg

Min syster "M" i Australien fick profetians gåva då hon var ung. Jag minns att hon berättade en gång att Gud sade till henne att Han hade talat om för flere på mötet vad de borde säga men ingen hade vågat, då frågade han min syrra "vågar du"? Och då bar hon fram profetian. Efteråt kom alla de som fått tilltal och vägrat, fram till henne och erkände att de hade fått samma profetia men inte vågat bära fram den. Detta var på 70-talet.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 376 - 2007 11 26 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

Pax Vobiscum,

Det är farligt att se upp till folk alltför mycket.

Foto © Fred Skymberg

De flesta av oss faller på något sätt nån gång. Vi är ju bara män-niskor som alla andra. Den enda skillnaden på kristna och andra, är ju att vi kristna har tagit emot arvet som Jesus lämnade efter sig då Han dog för oss. Han gav sitt liv i vårt ställe, på korset. Det var en otroligt grym död, varför Han måste lida så, får vi väl andrig reda på innan vi själva gått över gränsen till evigheten. Kom ihåg att leva ditt som en dialog med Gud, Han lyssnar alltid om du ber i Jesus namn.

Det går inte att beskriva Gud i ord, Han är som kärleken själv, mild och kraftfull på samma gång. Mitt jobb är egentligen bara att introducera Honom för folk. Den är Han som gör allting, jag får bara förklara vad som händer ibland, eftersom folk ofta inte fattar vad som är på gång. Gud är En, treenigheten är en katolsk idé. Jesus är Guds Son och Helig Ande är Guds Ande. Fadern är EN,

Vi som är Kristna är inte bättre än andra människor, ingen kan vara "bättre". Endast Bibelns Gud är god.

Vi är alla samma skrot och korn. Naturligtvis gör vi allt för att vara ärliga och följa Guds bud, men den chansen har ALLA. Eftersom vi inte får evigt liv baserat på våra egna gärningar.

På mötet i Metodistkyrkan där Pontus och jag spelade igår, tog ett par människor emot Jesus och fick på så sätt evigt liv! Jag bad Gud att vi skulle få be för folk och leda dem till Honom på våra spel-ningar. Annars är det ju ingen vits att vi håller på, det handlar inte om musik för min del. Det enda som egentligen betyder något för mej längre är att vi kan rädda så många som möjligt till det eviga livet.

Det är ju nämligen så att de som inte tar emot Jesus personligen, blir tvugna att dö en gång till, efter att de har bott i Helvetet tills dom-edagen. Det vill man ju inte önska någon. Vi som har tagit emot Jesus får ju tydligen fara raka spåret till paradiset, där det är fest. Det är ju klart att man vill att så många som möjligt skall hänga med!

Därför uppmanar jag dej som läser detta, pröva på Gud idag medan du har chansen, imorgon kan det vara för sent!

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 375 - 2007 11 24 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Foto © Fred Skymberg

Idag klockan 14 spelar Pontus och jag i Kvevlax Missionskyka, på Samariahemmet och i Närpes Filadelfia på kvällen... 3 spelningar samma dag. Kom hör och häpna ifall ni har vägarna förbi.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

-----------------------------------------------------------------------------------

Ett PS till de som inte vet vem Gud är.

Gud Fader, Sonen Jesus och Helig Ande är ett. Ingen fattar egentligen hur det hänger ihop, men så är det.

Jesus har dött och uppstått från de döda, i ditt ställe, så att du skulle få evigt liv. När Jesus dog, blev vi som är troende Hans arvingar! Vi ärver hela Himmelriket igenom Kristus Jesus. När vi ber till Gud, bör vi göra det i Jesu namn, på så vis får vi tillgång till Tronrummet, vi står med andra ord 8i anden) inför Gud skaparen, ansikte mot ansikte. När vi ber Gud om ledning i Jesu namn, kommer Helig Ande till vår hjälp, Han är vår Hjälpare/Lärare här på Jorden.


BENs tankar (på svenska) 374 - 2007 11 22 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Svar på bloggen.fi idag...

Varför tror många icketroende människor att kristna dömer dem? Bara för att vi berättar för folk hur det kommer att gå, betyder ju inte att vi dömer. Vi delar vad Herren har gett oss.

Det är inte kristna som dömer, det är Guds jobb! Gud har dock förklarat i Bibeln vilka som blir dömda och varför, alla som noncha-lerar eller vägrar att ta emot Jesus blir dömda till den andra döden. Vi har ju en skyldighet att varna folk (att rädda liv) eftersom vi har funnit svaret på livets gåta i Kristus.

Vilka som har evigt liv har ju Gud bestämt, inte människor.

Vi som har tagit emot Jesu försoning (då Jesus dog för alla på korset) kommer bara att dö en gång här på Jorden. Sedan får vi fara till paradiset och ha kul, resten av evigheten. I och för sig har vi kul redan här på Jorden eftersom vi får umgås med Gud, Jesus och Helig Ande redan nu.

Skiss till en oljemålning från 1975, från min första "bok" Manifestavision

Jag hade aldrig orkat vara kvar på den här bollen Jorden om inte Gud hade tagit kontakt med mig personligen, då jag letade efter Honom 1975.

Svar på en äldre fråga...

Om man lever ett liv utan Gud, kan cancer och många andra sjuk-domar komma som en naturlig följd av detta liv. Om man super, röker och knarkar kan ju följden lätt bli cancer. Om vi sysslar med ockult verksamhet kan vi lätt få "psykiska" problem (som egentligen är andliga problem). Det är även vanligt att spiritister, häxor o dyl. får många olika sjukdomar, desto längre de håller på med sin verk-samhet.

Om vi lever ett promiskuöst liv får vi lätt AIDS och veneriska sjukdomar.

Syndens lön är döden står det i Bibeln, och så är det. Om vi däremot lever ett liv för Gud med andras bästa i åtanke istället för sin egen, går det i regel bättre. Naturligtvis är inte alla Kristna befriade från sjukdom heller, men det är många sjukdomar vi kan undvika genom att leva rena liv för Herren.

Kan inte kristna få cancer osv?

Visst händer det att vi som lever med Gud kan få cancer, men det är även mycket vanligt att vi blir helade från cancer genom förbön.

Här kommer ett exempel. Min farmor hade en cancertumör i magen och skulle opereras. Dagen innan operationen bad de i den svenska Sionförsamlingen i Vasa, Finland för henne (hon var inte medlem). En liten flicka fick en "syn" på mötet. Hon sade att hon såg en bagare (vita kläder) som gick in på sjukhuset och tog en "boll" ur en tants mage. Följande dag hade tumören försvunnit! Man tog nya röntgenbilder, men tumören var spårlöst försvunnen! Sånt händer nu som då när vi Kristna ber för folk, jag har personligen varit med om det många gånger.

Om vi lever sunt utan Gud, blir resultatet synnerligen otrevligt efter döden, eftersom livet inte slutar med döden. De som lever utan Gud hamnar på ett ställe som kallas Helvetet i väntan på den andra döden och den slutliga domen. Alla andra som vågade pröva på Gud genom att be frälsningsbönen, får komma till Himmelriket till slut.

Jag valde Himmelriket, och det var utan vidare mitt bästa val i livet.

Skiss till oljemålningen "IDOL" som försvann från 1975

Att vara religiös är bara nonsens, vi bör ha en personlig kontakt med Gud. Religion kan inte rädda någon. Jag har fått se många under i mitt liv och jag umgås personligen med Gud varje dag, Han är coolare än cool. Vi har alla precis samma chans i livet att ta emot Jesu gåva det eviga livet, eller nonchalera Honom och lida.

He e he som e så "kova".

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 373 - 2007 11 21 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

Pax Vobiscum,

Teckning © Benjamin Antell

Det finns även människor som utsätter sig för direkt andliga faror som till exempel häxkraft (egentligen är all olydnad mot Gud häxkraft), spiritism, Wikka, spådom, Yoga, TM, horoskåp, vandrande glaset och alla möjliga andra ockulta ritualer. Många som dras in i dessa Helvetets lekar, tror att de är oskyldiga.

Det börjar ofta som en "oskyldig" lek...

Resultatet av detta blir vanligtvis vad läkarkåren kallar "psykiska störningar", egentligen handlar det om "andliga problem". Om vi leker med det ockulta, kan vilket elände som helst drabba oss, vi kan även bli fysiskt sjuka som resultat.

Gud älskar oss alla, och hatar alla lekar som vi får av satan.

Jag tror inte att Gud "i regel" straffar oss i detta livet, utan att vår sjukdomar och problem "vanligtvis" är en naturlig följd av vårt egoistiska levnadssätt. satan tjatar hela tiden på Gud och pekar på våra brister i hopp om att han skall få tillstånd att sätta krokben för oss på olika sätt.

Sex och porr. Promiskuitet leder till alla möjliga veneriska sjuk-domar, till exempel AIDS, HIV osv., vissa av dem påverkar till och med vårt psyke negativt. Alltså är de alla ett direkt resultat av vår olydnad. Om man ger satan ett finger, får man skylla sig själv, så är det bara. Då har satan rätt att bråka med en.

Om vi däremot lever för andra och älskar Herren och håller Hans bud, då har satan ingen som helst rätt att röra oss.

Om det händer att satan kommer dragandes, är det bara att peka på dörren och påminna honom om att han blev besegrad på Golgata för 2000 år sedan då Jesus gav sitt liv i vårt ställe. Om satan får höra detta tillräckligt mänga gånger får han huvudvärk och flyr.

Teckning © Benjamin Antell

Satan hatar Jesus och är rädd för Honom, eftersom han vet att Jesus har besegrat honom och har all makt i Himmelen och på Jorden (även om satan för tillfället får härja på Jorden). Satans makt är med andra ord begränsad i stort sätt till vad vi låter honom göra! Om vi dyrkar honom eller bara struntar i Jesus, då har han fritt fram.

Om vi lagstiftar i vårt samhälle så att vissa grupper får vårt med-givande att synda fritt (mot Guds ord) då ger vi även satan fullmakt att bråka med landet som helhet, eftersom vi inte längre står under Guds beskydd i sådana fall. Då har vi givit satan hela landets lillfinger!

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 372 - 2007 11 20 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Det som göms i snö kommer upp i tö.

"Waterfall" Foto © Caroline Antell

Alla gamla dåliga minnen och upplevelser kan du kasta på Jesus, Han har lovat bära dem i ditt ställe. Läkarkåren och världen kan bara erbjuda mediciner som dämpar ångesten, men Jesus kan ta bort den med rötterna. Genom Jesus kan du få fullständig ro och frid. Naturligtvis får vi möta besvär nu och då medan vi ålar oss fram genom livet, men Jesus kan i så fall ge oss den kraft vi behöver för att orka med eländet.

Foto © Fred Skymberg

Det enda vi behöver göra är att ta emot Hans gåva, det eviga livet och friden. Han dog i vårt ställe en gång för alla. Vi behöver bara be en liten ärlig bön för att få del av det eviga livet, istället för att dö som syndare. Vi har alla syndat och syndens lön är döden, men Jesus kan ge oss livet om vi tar emot Hans gåva som är gratis oavsett vad vi har gjort eller vem vi är. Ta emot eller dö, låter drastiskt men så är det. Ta emot Jesus och lev för evigt i Himmelriket, i ett Paradis som Gud har byggt åt alla som tar emot Hans ende son Jesus Kristus.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 371 - 2007 11 19 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

Pax Vobiscum,

Människorelationer kan verklien suga musten ur en om man engagerar sig för mycket på fel sätt. (missföstå mig rätt)

Airbrush målning © Benjamin Antell

Jag brukar oftast minnas att "backa tillbax till byn" i tid, men ibland står man där med ladugårdsdörren fladdrandes för vinden. En hel del människor vill ju faktiskt inte ha hjälp, det tär på deras stolthet. Det är bra om man kommer ihåg det så slipper man stå där och pladdra för vinden.

Vanligtvis räcker det ju att man säger vad man tycker en gång, om det inte går hem är det ju bättre att gå vidare på en gång.

I dessa energisparingens tider är det nog vettigt att snabbt dra sig ur smeten, om man vill optimera sin tid. Det är ju många som behöver ta emot Jesus som sin personlige frälsare, så det är naturligvis bättre att satsa tid på dem.

Jag hinner inte skriva varje dag för tillfället, jag har så mycket annat på gång, som liksom faller över mig från olika håll.

Jag hinner inte alltid hoppa undan. Pontus J. Back och jag har en hel del spelningar oxo. Nästa lördag spelar vi i Missionskyrkan i Kvevlax på en basar och på söndagen spelar vi på Metodistkyrkan i Vasa och...eventuellt Närpes Filadelfia på kvällen.

Igår spelade vi i Betesda i Kuni på en undomskväll med väldigt mogna ungdomar. Nästan varje ställe vi spelar på är en ny över-raskning, precis som våra låtar vilka tycks få ett eget liv varje gång... Vi förtsätter väl så länge som ingen börjar donera tomater åt oss i flygande form.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 370 - 2007 11 15 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Titta det snöar!


Modell för en inspelning: John Lee

Snart kommer allt att se vitt och rent ut, men jag vet vad som ligger under snön. Här på landet är det dynga överallt. Det är som i livet, vi kämpar med vår fasad, alla vill se vita och vackra ut, men Gud vet vad det är som luktar.

Det är otroligt hur mycket vi ljuger för oss själva dagligen, då vi försöker vara präktiga. Det stör Anden om vi int är ärlga mot andra!

Religion handlar bara om utsidan!

Ondskans boning Foto © Fred Skymberg

Religion handlar om försök att blidka Gud genom gärningar.

Men det är ju så att vi inte kan göra någonting för att förtjäna Himmelriket, inte ett dugg. Gud vill tillbringa tid med Dej! Han längtar efter din gemenskap varje dag. Det är ingen slump att du finns, Gud har märkt ut ditt liv redan innan du föddes.

Foto © Fred Skymberg

Tron växer nämlign när man hör Guds ord predikas! Därför är det jätteviktigt att gå i kyrkan regelbundet, minst en gång i veckan.

Kom även ihåg att tänka själv, man kan inte blint lita på män-niskor, eftersom ingen är perfekt. En del människor kan bli väldigt manipulativa (naturligvis minst lika mycket, om inte mer utanför som i kyrkan), det gäller att hålla ögonen öppna, utan att för den skull vara misstänksam hela tiden.

Hur många gånger har man inte hört satans barn säga "gå inte och bli religiös"?

Utan att veta det, säger de en sanning, men vad de menar är något helt annat. Människor som säger så är väldigt onda, avundsjuka och fega människostackare som försöker beröva andra lyckan! Svinaktigt! Deras ord är förbannelser och de kommer att döden dö, om de inte själva ber om förlåtelse, för den finns alltid där för vilken galning som helst som ångrar sig. Jämför allting de troende säger med Bibeln, i lugn och ro. Bed varje dag och läs Bibeln. Gud vill inte att vi skall stressa, Han vill att vi skall vila i Honom.

Foto © Fred Skymberg

Börja med det nya Testamentet, för det gamla kräver en hel del kunskap om historia osv. Gud är en kärlekens Gud i motsats till vad många tror. Det är solklart att Han hatar alla avgudar vi människor hittar på med satans inflytande, men Han älskar oss arma stackare, oavsett hur glappa käftar vi har.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 370 - 2007 11 15 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Hittade ett coolt Bibelställe idag Första Petri (Petrus) brev i Nya Testamentet:

Spegelboll Foto © Fred Skymberg

1 Petr 3:13 Vem kan göra er något ont, om ni ivrar för det goda?

1 Petr 3:14 Ja, även om ni skulle få lida för rättfärdighetens skull, är ni saliga. Var inte rädda för dem och låt er inte skrämmas.

1 Petr 3:15 Herren Kristus skall ni hålla helig i era hjärtan. Var alltid beredda att svara var och en som begär att ni förklarar det hopp ni äger.

1 Petr 3:16 Men låt det ske ödmjukt, med respekt och ett rent samvete, så att de som talar illa om er goda livsföring i Kristus får skämmas för sitt förtal.

1 Petr 3:17 Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.

1 Petr 3:18 Så led också Kristus en gång för våra synder. Rättfärdig led han i orättfärdigas ställe, för att föra oss till Gud. Han blev dödad till köttet, men levandegjord genom Anden.

1 Petr 3:19 I Anden gick han bort och utropade ett budskap för andarna i fängelset,

1 Petr 3:20 för dem som den gången var olydiga när Gud tåligt väntade under Noas dagar, medan arken byggdes. I den blev några få, åtta personer, frälsta genom vatten.

1 Petr 3:21 Efter denna förebild frälser dopet nu också er. Det innebär inte att kroppen renas från smuts utan är ett rent samvetes bekännelse till Gud genom Jesu Kristi uppståndelse,

1 Petr 3:22 han som har stigit upp till himlen och sitter på Guds högra sida, sedan änglar, furstar och makter har blivit lagda under honom.

1 Petr 4:1 Då nu Kristus har lidit till kroppen, skall också ni beväpna er med samma sinne. Ty den som får lida till kroppen har slutat synda,

1 Petr 4:2 så att han den tid som är kvar inte längre lever efter människors begär utan efter Guds vilja.

Foto © Fred Skymberg

1 Petr 4:3 Det är nog med att ni förr levde på hedningarnas vis - i utsvävningar och begär, i fylleri och supkalas, i vilda fester och förbjudna avgudakulter.

1 Petr 4:4 Därför är de förvånade och hånar er, när ni inte längre tillsammans med dem störtar er ned i samma ström av utsvävningar.

1 Petr 4:5 Men de skall stå till svars inför honom som är redo att döma levande och döda.

1 Petr 4:6 Ty avsikten med att evangeliet predikades också för dem som nu är döda, var att de visserligen skulle dömas kroppsligen som människor döms, men leva andligen, liksom Gud lever.

1 Petr 4:7 Slutet på allting är nära. Var därför förståndiga och nyktra, så att ni kan be.

1 Petr 4:8 Framför allt skall ni älska varandra innerligt, ty kärleken överskyler många synder.

1 Petr 4:9 Var gästfria mot varandra utan att klaga.

1 Petr 4:10 Tjäna varandra, var och en med den nådegåva han har fått, som goda förvaltare av Guds mångfaldiga nåd.

(det finns många nådegåvor som Gud delar ut till de som har tagit emot Honom och den Helige Ande, gåvan att hela sjuka, tala i tungor, profetera m.m.)

1 Petr 4:11 Om någon talar skall han tala i enlighet med Guds ord. Har någon en tjänst skall han tjäna efter den kraft Gud ger, så att Gud i allt blir ärad genom Jesus Kristus. Hans är äran och makten i evigheternas evigheter, amen.

1 Petr 4:12 Mina älskade, var inte förvånade över den eld som ni måste gå igenom till er prövning, som om det hände er något oväntat.

1 Petr 4:13 Nej, gläd er ju mer ni delar Kristi lidanden. Då skall ni också jubla och vara glada, när han uppenbarar sig i sin härlighet.

1 Petr 4:14 Saliga är ni, om ni hånas för Kristi namns skull, ty härlighetens Ande, Guds Ande, vilar över er.

1 Petr 4:15 Men ingen av er skall lida för att han är en mördare eller tjuv, förbrytare eller förskingrare.

1 Petr 4:16 Men om någon får lida för att han är kristen, skall han inte skämmas utan prisa Gud för det namnet.

1 Petr 4:17 Ty tiden är inne för domen, och den börjar med Guds hus. Men om den börjar med oss, vad skall då slutet bli för dem som inte lyder Guds evangelium?

1 Petr 4:18 Och om den rättfärdige med knapp nöd blir frälst, vad blir det då av den ogudaktige och syndaren?

1 Petr 4:19 Därför skall de som efter Guds vilja får lida anförtro sina själar åt sin trofaste Skapare, under det att de gör vad som är gott.

Här finns Första Perusbrev 3 på vienamesiska: http://www.sacrednamebible.com/vietnamese/B62C003.htm

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 369 - 2007 11 14 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

Pax Vobiscum,

Jag brukar ibland säga "varför göra nåt idag som du kan skjuta upp imorgon"?

Foto © Fred Skymberg

Det är nog ett av mina mest korkade uttryck. Jag anser att man aldrig skall skjuta upp någonting som man upplever starkt att man bör göra (om det är positivt, eller uppbyggande på något sätt). Om man till exempel känner att man bör be för eller med någon, spela in musik, skriva dikter osv. Det är inte alls sagt att man för en till chans.

Speciellt allvarligt är det förståss om Gud manar en att leda en människa till tro, och man väntar med det hela...

Det är inte sagt att den personen är mottaglig för den Helige Ande nästa gång. Det är inte heller säkert att den Helige Ande infinner sig nästa gång. Vi kan inte styra den Helige Ande, Han kommer på sina egna villkor.

Foto © Fred Skymberg

Det är nästan otroligt vad en nyfrälst människa kan betyda i kedjan. Hans eller hennes hela familj kan ju bli frälst, dessutom kan de alla tillsammans leda ännu flere till Himmelriket, och de i sin tur... Det blir ofta en väldig Domino effekt av det hela.
Gör det som Gud manar dig till att göra idag, medan du har chansen.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 368 - 2007 11 13 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

Pax Vobiscum,

Det är aldrig för sent att be om förlåtelse.

Jag har ofta hört folk säga att "det är för sent att be om förlåtelse". Det är aldrig för sent! Gud förlåter oss våra synder på löpande band, om vi ber om förlåtelse. Därför bör även vi förlåta.

Foto © Fred Skymberg

Det är aldrig för sent att börja om livet heller. Vi har så otroligt snäva vyer många gånger, och vi tänker från vårt mänskliga perspektiv för det mesta. Gud är mycket större, Han kan ändra vårs liv drastiskt när som helst om vi ber om hjälp. Många har aldrig tagit reda på sin "kallelse", man har bara seglat fram på räkmackan, eller slirat i lervällingen, utan att ge Gud ens fem minuter av sin tid. Inte kan man ju få reda på sin kallelse utan att fråga Gud, det är ju han som har blåkopian. Det är Han som har ritat ut ditt livs karta.

Inga spåkärringar i världen kan visa dig din kallelse, det kan bara Gud.

Spåkärringar får sina fantasier direkt från Helvetet, dit de själva är på väg. Klart att de kan påverka dit liv, satan har stor makt för tillfället (på Jorden), men Han är livrädd för Jesus.

Foto © Fred Skymberg

Om man inte väljer Guds vilja, kommer man garanterat att spåra ur. Eller att gå på grund som RG Lines... Ge Gud den tid det tar, ingen tid inför Gud är bortkastad, Han lyssnar på allt, och handlar därefter. Fasta och bön är ett snabbt sätt att ta reda på saker och ting i den andliga världen. Varför det funkar har jag ingen aning om, men att det funkar har jag stor erfarenhet av.

Genom fasta utan mat och bön kan vi få svar från Gud lättare än annars.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 367 - 2007 11 11 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

Pax Vobiscum,

Varifrån har namnet Palestina kommit?

Foto © Fred Skymberg

Det var Romarna som okuperade Israel för tillfället och ville förlöjliga Judarna , som döpte om Israel till Palestina eftersom Judarnas värsta fiender var ett folk som hette Filistéer. Ordet Palestina härstammar alltså från ordet Filisté och betyder Filistéernas land! Filistéerna är ett utdött folk.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 366 - 2007 11 09 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

Pax Vobiscum,

Så har det meningslösa skolmassakernas tid kommit till Finland.

Jag tycker att det är en oerhörd tragedi, det grymmaste i samman-hanget är att icke troende människor inte har en aning om vad som egentligen hände.

Ju mer avkristnat Finland blir, destomera våld kommer vi att få se, ingen kan garantera säkerheten i våra skolor och samhälle längre. Ju flere moskéer och andra avgudatempel vi inför i vårt land, desto längre ifrån oss drar Gud sin hand. Gud hatar dessa avgudar som vi bjuder in i vårt land, precis som Han hatade avgudarna som Israels barn dyrkade i gamla tider. Resultatet blev alltid detsamma, död och förintelse.

Foto © Fred Skymberg

Dessutom är det ju så att om vi i vår okunskap lär barn att Gud inte excisterar, kommer många av dem att se livet som meningslöst då de blir äldre!

Om inte Gud finns har vi ju ingenting att se fram emot i livet, absolut ingenting. Många icke troende fattar inte varför det finns normer i samhället osv. vad spelar det för roll om man tar livet av folk eller rånar banker osv. om det inte finns någon Gud? Om inte Gud finns har man ju ingen orsak att leva ett moraliskt liv. Då kan vi lika gärna leka vilda västern dagen lång precis som Sturmgeist89 gjorde då han gav ondskefulla tankar näring.

Killen som dödade sina skolkamrater var styrd av en eller flere andar.

Dessa andar vandrar nu fritt och letar efter ett nytt offer! Detta är möjligt på grund av vår avkristning. Ifall Finland fortfarande var ett Kristet land, skulle andarna trängas undan mer och mer. Onda andar trivs inte i ett land fyllt av levande kristna. Naturligtvis kallar ateisterna m.fl. mig för galen eftersom jag hävdar detta, och många fattar inte vad jag pratar om. Jag kan dock inte hålla tyst eftersom jag "vet" vad som ligger bakom dödsskjutningarna. Några som läser detta kommer att fatta vad jag talar om och det räcker för mig. Jag upplever att jag har en skyldighet att berätta sanningen.

Det förekommer exorcism på många frikyrkliga möten som jag besöker!

Egentligen är ordet exorsism en katolsk benämning, det åter onödigt komplicerat. Det är inget konstigt, och det är helt naturligt. att kasta ut en ande är vanligtvis ingen stor sak. Tyvärr vet icketroende ingenting om sådant eller hurudana kristna är eftersom man aldrig besöker frikyrkor. Mannen på gatan lever i ett totalt mörker många gånger. Man vet inget annat om Kristna än det man ser på Bio eller TV och det är ju långt ifrån verkligheten.

Hollywood.

Inte spyr folk ärtsoppa på möten, inte heller roterar deras huvud i 180 grader när andarna blir rädda för Guds kraft och flyr (som i Hollywood filmerna). Exorcism som andeudrivning "kan" kallas kan gå väldigt stillsamt till. Det är en av orsakerna till att många inte ens fattar vad som händer under bönen då någon betryckt människa plöt-sligt får en bestående djup frid i själen istället föragressionen/ depressionen som tidigare fanns i henne.

Vi brukar inte ens tala om exorcism på möten eftersom det oftast bara händer rent spontant under bönens kraft.

Världen är full av besservissers, många gånger högtubildade professorer och dylikt som kommer med sina psykologiska utlägg om vad som händer. Det mesta är bara dumheter. De vill bara upphöja sig själva, de flesta vill ju vara känna sig viktiga. Naturligtvis kan de bolla med orden så att allt låter någorlunda naturligt men det mesta är bara struntprat. Jag studerade bland annat psykologi och socialpsykologi på fritiden då jag var yngre så jag vet vad de yrar om. Och vad vet dessa lärda ateister om kristna eller om Gud...absolut ingenting...nada.

Det enda sättet vi kan få fridpå i vårt land, är om vi tar Gud på allvar och ger Honom första plats i våra liv. Desto fler som tar emot Jesus bidrar till freden genom att vi ber till Gud regelbundet och ger Honom vårt tack, för allt positivt vi har i vårt samhälle som är byggt på Kristna värderingar. Jag skulle vilja be alla er som är äkta troende att gemensamt med mig be för Finland, och binda de andar som nu vandrar fria och letar efter nya offer. Låt oss be att vårt folk får upp ögonen för Herren och ser Honom som den allsmäktiga Gud Han är. Problemen vi har i samhället är självförvållade och på grund av vår fria vilja som Gud inte tänker beröva oss.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 365 - 2007 11 07 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

Pax Vobiscum,

Dagboksstuk

Foto © Fred Skymberg

Egentligen är jag vänsterhänt, men det var fult att vara vänsterhänt då jag var liten, så jag blev tvingad att använda höger hand. Jag har ofta funderat på varför jag spillde ut mjölken vid matbordet så gott som varje dag...det tog länge innan jag fattade att det var på grund av min vänster. Farsan brukade slå mig i huvudet med Vasabladet varje gång jag spillde ut mjölken. En dag hoppade jag av stolen för jag ville inte bli slagen längre. Jag sprang allt vad jag orkade runt mat-bordet med en mörkröd farsa efter mig, vilken obeskrivlig lycka då jag märkte att han inte kunde komma ifatt mig! Sen sade farsan "om du inte stannar får du extra mycket stryk", "gulp" tänkte jag en skraj 4-5 åring och stannade, "bonk" sade det i skallen...

Jag tror inte att det är bra att slå folk i huvudet, så om du brukar slå dina barn, fru, hamstern eller vänner i huvudet tycker jag att du skall skaffa dej ett annat intresse.

Jag önskar att jag hade fått vara vänsterhänt, jag har fortfarande nån sorts motoriska problem av kluvenheten. Pianot vill vanligtvis spela helt andra musikstycken än jag vill. Gitarren känns som om den är fel väg, men eftersom jag mitt nöt körde in mig på högerspel, är det nu för sent att svänga om. Jag spelade ett tag med en vänstergitarr det var kul, men jag kan bara spela solon den vägen, komp funkar inte.

Ja här sitter jag i köket o tycker lite synd om mej själv, slemmigt eller hur?

Ha en bra dag allesammans och må Jesus lysa upp er väg så att ni inte trillar dit. Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 364 - 2007 11 06 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

Pax Vobiscum,

Av frukten skall trädet kännas igen heter det i Bibeln.

Foto © Fred Skymberg

Detta betyder att man som Kristen bör bära frukt, alltså leda andra människor till Gud och på så sätt rädda dem från döden.

Foto © Fred Skymberg

Vi har ju alla syndat och därmed saknar vi härligheten från Gud. Eftersom syndens lön är döden, men Guds gåva är evigt liv i Jesus Kristus. Alla som önskar få kontakt med Gud kan få det! Detta gäller ALLA, du med. Nedan under PS avdelningen finns en bön för de som inte är säkra på hur man ber. Livet blir inte nödvändigtvis en dans på rosor bara för att man har tagit emot Jesus, men vi behöver inte längre oroa sig för något över huvudtaget. Med detta menar jag inte att vi skall sticka huvudet i sanden som strutsen lär göra vid fara, men tryggheten i att känna Jesus gör att man orkar med i princip vad som helst.

Jag har varit med om en hel del motgångar i livet (blev till och med skjuten en gång, men ingenting kan rubba min gemenskap med Gud, det går bara inte.

Tänk hur vi slösar bort våra liv på nonsens, jag blev helt matt då jag blev påmind om vilka småaktigheter och vilket bråk och nonsens vi håller på med för det mesta. Egentligen borde all vår koncentration gå till att rädda folk från döden.

Människorna omkring oss är ju de flesta på väg till Helvetet med gasen i botten, många utan att veta om det. Jag säger inte detta för att skrämmas men, en del har fått sjuka löften av konstiga präster, påvar och vetenskapen m.m. att allt är frid och fröjd, trots att det inte är det. Om vi inte har Jesus i vårt hjärta har vi ingenting att se fram emot, då dagen kommer och vi tar det sista klivet in i evigheten.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 363 - 2007 11 05 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

Pax Vobiscum,

Musik.

Mixing the Ben Antell band "Waters" LP at Rexi Music, Gamla Karleby, Finland. Photo: Folke West?

Mina personliga kortfattade tankar om musik. Jag trodde att musiken i sig själv var helt neutral. Orsaken till att viss musik får stor genom-slagskraft tror jag personligen beror på att en del musik är smord av Gud, och en annan del är smord av den onde.

Det finns inga stjärnor i Guds rike.

Foto © Fred Skymberg

Vi är alla "tjänare" i Guds rike. Vill man vara en "höjdare" finns det ingen plats i Himmelriket. Allt vi har fått i livet har vi fått av Herren. Det är Han som i så fall skall ha allt lov. Naturligtvis måste vi kunna skriva under det vi håller på med om vi ställs mot väggen, men det är Han som skall ha allt tack.

Personligen tycker jag att det är pinsamt när någon kommer fram till mig och säger att jag är "duktig". Om det inte vore för Gud skulle jag inte ens vara kvar på Jorden längre! Visst är det bra att man upp-muntrar varandra, men för mycket är för mycket.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 362 - 2007 11 02 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

Pax Vobiscum,

Om Gud är kärlek.

Foto © Fred Skymberg

Då är Han även "som" kärleken:

Från Bibeln -Kärleken gör inte något ont mot sin nästa. Alltså är kärleken lagens uppfyllelse. Kärleken är tålig och mild, kärleken avundas inte, den skryter inte, den är inte uppblåst, Nu består tron, hoppet och kärleken, dessa tre, men störst av dem är kärleken. Ty den Ande som Gud har gett oss gör oss inte modlösa, utan är kraftens, kärlekens och självbehärskningens Ande. Genom att han gav sitt liv för oss har vi lärt känna kärleken. Så är också vi skyldiga att ge vårt liv för våra bröder. Mina älskade, låt oss älska varandra, ty kärleken är av Gud, och var och en som älskar är född av Gud och känner Gud. Och vi har lärt känna den kärlek som Gud har till oss och tror på den. Gud är kärlek och den som förblir i kärleken förblir i Gud, och Gud förblir i honom. I detta har kärleken nått sitt mål hos oss: att vi är frimodiga på domens dag. Ty sådan han är, sådana är också vi i den här världen. 1Joh 4:18 Rädsla finns inte i kärleken, utan den fullkomliga kärleken driver ut rädslan. Rädslan hör ju samman med straff, och den som är rädd är inte fullkomnad i kärleken. Detta är kärleken till Gud: att vi håller hans bud. Och hans bud är inte tunga. Ja, detta är kärleken: att vi lever efter hans bud. Detta är det bud ni har hört från början, att ni skall leva i kärleken.- slut.

Detta betyder bland annat att vi inte behöver känna omänskliga krav över våra liv. Jag tror att Gud vill att vi skall kunna känna oss fria i det vi gör.

Religion = Krav, men en levande gemenskap med Gud innebär inga sådana krav.

Foto © Fred Skymberg

Vi kan känna oss fria att tjäna Gud alltefter vår förmånga i Honom. Gu vill vara vår pappa. En normal pappa älskar sina barn och vill dem enbart väl. Han skulle till och med offra sitt liv för dem.

Om din jordiska pappa inte är sådan, skall du inte gräma dig över det utan istället ta emot Jesus i ditt hjärta. Jesus är nämligen den "enda" dörren till Gud. Då får du en ny Far som aldrig gör dej illa. Det är även viktigt att vi förlåter ALLA som har gjort oss illa, då blir vi verkligen fria och den onde förlorar...hi hii.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 361 - 2007 11 01 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

Pax Vobiscum,

Jag är ute o filmar nu, så länge det finns sol...

Foto © Fred Skymberg

Skrev en ny visa i morse:

Glömskans hav
musik & text © Benjamin Antell

Jag sitter på stranden av glömskans hav
jag ser hur det rör sig bland vågorna
det är så lätt att man trillar i
när åklagaren kommer för full maskin

Det gäller att minnas Herrens tröst
den dagen Han tog mej till sitt bröst
förlät all skuld jag på mej drog
innan jag dog vid korsets fot

Nu vill jag leva som Han lär
jag vill ej sträta, få besvär
och jag vill inte längre ta
allt det som välden åt mej har

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle BenBenjamin Antell, South Wartzor a few years ago in his studio © Photo M. Waegar

Jag har inte för avsikt att såra någon med mina skrivelser, men jag vill vara ärlig. Därför är jag rakt på sak för det mesta utan krusi-duller. Samhället idag är väldigt ruttet och korrumperat, och tiden är kort. Jag har ett inre tryck att skriva om det jag gör, och mitt hopp är att någon skall ha utbyte av skriverierna som är ett resultat av min vandring med Gud. Jag sökte Gud och jag fick verkligen direktkontakt, religioner intresserar mig inte. Det enda jag är intres-serad av nuförtiden är en djupare relation till Gud.

Peace, Ben

I'm not trying to put anyone down with my Write, I'm just trying to convey what God has put on my heart. I also feel that that life is too short, to just shut up and go with the flow, when people suffer under all kinds of bondage, when they could in fact be set free in Christ.