BENs tankar (på svenska) 360 - 2007 10 30 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

Pax Vobiscum,

Religioner är inte hälsosamma, men en personlig gemenskap med Gud är "häftiga bananer".

Foto © Fred Skymberg

Alla religioner är ett satans påhitt för att hålla människor bundna och eländiga med sån som de inte kan uppfylla!

Kristendomen är ingen religion, den är en personlig relation vi kan ha med Fadern i Jesu namn! Ordböckerna har helt fel.

Det är många som försvarar österländska och andra religioner i media idag. De som försvarar religionerna tycks dock inte känna till dem.

Österländska religioner är "påtvingade" sina utövare för det mesta. Man föds in i dessa religioner, och man hotas till döden om man vill lämna dem. Vill vi verkligen dra in detta primitiva våld i vårt moderna samhälle???

En vän som är Buddhist brättade för mig att Buddhister inte tror på Gud över huvudtaget. De tror på själavandring osv. Att man kan födas på nytt som en abborre eller en ekorre beroende på hur snäll man har varit.

Om man föds till Muslim, Satanist eller Hindu är man verkligen i klistret, för man kan inte lämna en sådan religion utan att dömas till döden. Enligt Koranen är man en "god Muslim" om man mördar en avhoppare. Detta har vi sett många exempel på i Europa på senare tid, unga flickor som mördats av sina egna familjer. Jag såg bland annat ett reportage om en svensk muslimsk flicka som mördades av sin bror och farbror, det sköt henne många gånger med en pistol innan hon långsamt dog. Hennes enda brott var att hon ville vara fri.

Den Indiske predikanten Sadhu Sundar Singh blev förgiftad av sin familj då han hade mött Gud och ville lämna Hinduismen.

En del Lutheraner och frikyrkliga har sin "tro" som en religion även de (nobody's perfect, inte ens jag).

Religioner är samtliga baserade på vidskepelse. Hinduerna försöker blidka över 330 miljoner avgudar (andar=fallna änglar) på grund av att de är rädda för dem. Andarna är en vardaglig plåga i dessa länder, inte som i våra länder där andarna tycker om att "gömma sig" bakom vår "hemkokta intellektualism" och "vetenskap". Eftersom vi inte vill verka vidskepliga, talar vi inte om "andar" utan bara om "psykiska problem" osv.

Innan jag var troende trodde jag som de flesta, att alla religioner var desamma, att alla ledde till Gud eller en "högre makt". Vilken miss...

Foto © Fred Skymberg

Efter att jag tagit emot Jesus som min personlige frälsare, hände inget först, men sedan blev jag döpt i Helig Ande. Denne berättade för mig att INGEN religion leder till Gud! Fick även veta att Jesus är den enda dörren till Gud. Helig Ande har blivit sänd till oss för att vi skall förstå hur saker och ting hänger ihop. Första året var mitt "aha" år, för första gången i mitt liv föstod jag vad Bibeln handlade om, och att den inte var skriven av ett gäng gamla gubbar.

Plötsligt förvandlades hela min Gudsbild, från en arg, skäggig gammal gubbe på ett moln, till den Allsmäktiga Gud Han är.

Desutom förklarade Helig Ande att det enda som betyder någonting är att vi har en personlig relation med Gud. Det kan vi enbart ha om vi har tagit mot Jesu Kristi gåva = nåden. Tack vare att Jesus dog i vårt ställe kan vi nå ända fram till tronen och dela vårt liv och våra frågor med Gud (därför rämnade förlåten i templet då Jesus dog på korset, tidigare kunde bara prästerna komma onför Gud). Gud svarar i sin tur via sitt ord Bibeln eller igenom Anden, även om Han i vissa fall talar direkt.

Egentligen är det viktigt att höra till en församling, men min kallelse står dock till största del utanför samfundsgränserna (för tillfället). Jag besöker dock Kvevlax Missionsförsamling vid tillfälle varje onsdag.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Ett PS till de som inte vet vem Gud är.

Gud Fader, Sonen Jesus och den Helige Ande är ett. Ingen fattar egentligen hur det hänger ihop, men så är det.

Jesus har dött och uppstått från de döda, i ditt ställe, förö dina synder så att du kan få evigt liv. När Jesus dog, blev vi som är troende Hans arvingar! Vi ärver hela Himmelriket igenom Kristus Jesus. När vi ber till Gud, kan vi göra det i Jesu namn, på så vis får vi tillgång till Tronrummet, vi står med andra ord inför Gud skaparen, ansikte mot ansikte. När vi ber Gud om ledning i Jesu namn, kommer den Helige Ande till vår hjälp, Han är vår hjälpare här på Jorden.

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig alla mina synder. Tack för att Jesus tog min synd på sig, och dog i mitt ställe. Jag tror och vet att Jesus uppstod frn ddsriket. Fyll mig med Helig Ande och Guds frid. Ge mig ett generst hjärta, och mod att vinna andra själar för dig.
Jag är frälst, född p nytt och förlten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, hjälp mig att hålla mig p vägen, i Jesu namn, Amen, Amen!
Ditt liv kommer att förndras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud lskar dig, kom alltid ihåg detta!

Ps. Djävulen och hans pack.

...satan kan inte vara överallt, men han har en mängd fallna änglar (onda andar och demoner) som springer hans smutsiga ärenden. De kan påverka våra tankar på olika sätt, och få oss at göra onda/fel saker. De kan intala oss allt möjligt, beroende på vilket skick vi är i. Om vi inte tar vår tro på allvar, eller lever i synd, då har satan (åklagaren som han även kallas) rätt att terrorisera oss via sina slavar. Det viktigt att du ber Jesus (den enda dörren till Gud) komma in i ditt liv och förlåta dig dina synder. Alla syndar nämliget, precis alla.

1. För dig som just tagit emot Jesus i ditt liv, tryck här: http://antell.com/tronsgrunder.html
2. Du kan även läsa Bibeln på nätet: http://www.folkbibeln.co

På finska: http://antell.com/ajatuksia_okt_2007.html


BENs tankar (på svenska) 359 - 2007 10 29 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

Pax Vobiscum,

Hell-oween eller Halloween är runt hörnet,

Snart är det olycksaliga Halloween här, en gammal ockult hednisk rit. En del småbarn får dock livet förstört enbart på grund av ritualens ursprung och ondskan. Maskerna av djävlar, demoner och blödande vampyrer ger många barn mardrömmar och problem med rädslans ande som kommer från mörkrets rike.

Alla barn klarar inte av att se dessa monster.

En del småbarn blir väldigt skrämda, andra blir till och med sängvätare m.m., en del blir bättre med åren, andra repar sig aldrig, vi är alla så olika. Värst går det för barn som kommer in i depressioner, för dem slutar livet ofta tidig med droger och självmord.

Det jag nyss nämnde hadlade mest om den – så kallade – psykiska faran med Halloween. Det psykiska är dock andligt, men det förstår inte läkare som har ateistisk utbildning och vägrar tro på bibelns Gud och Sanningen.

Halloween är designat av samma galning som inspirerat till Harry Potter böckerna, och alla möjliga sataniska filmer som Rosemarys baby, Exorcisten, Omen osv. Det är förstås satan jag talar om, den lömska draken som lurar mänskligheten dagligen, lika mycket nu som för 2000 år sedan.

Människan blir aldrig klokare, vi är precis lika korkade nu som vi var i begynnelsen.

Då Jesus vandrade på Jorden, dyrkade människor alla möjliga avgudar, hade blodsoffer m.m. Det kryllade av häxor, spåkär-ringar, spiritister och andra lurifaxar. Idag kallar samma typer sig för Wicca, Ateister, Christian Science, New Age, en de ärl till och med för vetenskapsmän m.m. ingenting har förändrats.

Vi låtsas vara "intellektuella" och skrattar bort det mesta.

Även påskharen, troll och annat har en direkt anknytning till satan, de flesta sagorna kommer ju ur det ockulta. Féerna och drakarna är olika former av andar. Somliga kommer förståss aldrig att fatta nånting innan det är för sent för deras del.

I ögonblicket som vi dör delas vi ögonblickligen upp.

Somliga går till ljuset andra fortsätter i mörkret, fast det blir för syndarna ännu mörkare än förr. Somliga tänker aldrig efter, de "hoppas" bara att allt skall ordna upp sig på slutet så-som genom ett under... Andra tror att allt bara är slut, trots att de har blivit varnade. Tänk att spela så vårdslöst med livet som insats, för att inte tala om de oskyldiga barnen som snu-vas på evigheten tillsammans med Gud. Om man hindrar ett barn från att lära känna Gud är man illa ute, det kan jag garantera. Det står en del om det i Bibeln.

Alla som har välkomnat Gud och hans regler för livet har blivit frälsta och vet vart de är på väg efter detta Jordiska liv!

Så är det bara, Gud svarar "alltid" när vi menar allvar och ger Honom allt. Det är häftigt att få uppleva frälsningen, friden som kommer "som" från ingenstans och rensar bort alla tvivel. Tillförsikten om att Gud älskar en och har förlåtit en alla syn-der, den är obeskrivlig.

Gör er själva en tjänst, umgås med barnen på nåt vettigt sätt istället för ockultism.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Ett PS till de som inte vet vem Gud är.

Gud Fader, Sonen Jesus och den Helige Ande är ett. Ingen fattar egentligen hur det hänger ihop, men så är det.

Jesus har dött och uppstått från de döda, i ditt ställe, så att du skulle få evigt liv. När Jesus dog, blev vi som är troende Hans arvingar! Vi ärver hela Himmelriket igenom Kristus Jesus. När vi ber till Gud, kan vi göra det i Jesu namn, på så vis får vi tillgång till Tronrummet, vi står med andra ord inför Gud skaparen, ansikte mot ansikte när vi ber Gud om ledning i Jesu namn. Då kommer den Helige Ande till vår hjälp, Han är vår hjälpare här på Jorden.


BENs tankar (på svenska) 358 - 2007 10 25 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Sveriges lagstiftare utsatta för lobotomi?!?

Det ser inte bättre ut, läs nedanstående artikel tagen ur svenska Österbottningarnas dagstidning Vasabladet.

Lobotomi betyder skära av lob i detta fall pannloberna. I Sverige utfördes under 1940- och 1950-talen lobotomi på psykiskt sjuka (andlig plågade) patienter. Detta som en ångestdämpande åtgärd. Lobotomin innebar ofta att patientens personlighet blev helt förändrad. Man blev som en zombie.

Lobotomi används fortfarande i Sverige på ca. 50 patienter per år!!!

Är sunt bondförnuft ett minne blott?

Nästa steg är väl att alla uppmanas ha en låda utanför huset med varma kläder, bensin och kontanter i så att tjuvarna kan förse sig utan att behöva komma in i hemmet och hota med våld.

Några moderna orättvisor i det svenska samhället:

1. Varför får bara kriminella köra med bilar som är i körförbud?

2. Varför får bara kriminella köra utan körkort?

Lagstiftarna har verkligen tappat kantarellerna ur picnic korgen.

Enlig Bibeln skall man inte kalla folk för dårar, så jag hittar inget ord att beskriva de svenska lagstiftarna med. Egentligen borde poliserna känna sig som (...) för den delen då de lämnar familjer i livsfarliga situationer med kriminella människor. Man undrar verkligen vart vi är på väg. Det verkar som om hjärnorna krymper i takt med tiden.

Lobotomi är helt onödig! Operationen dämpar ångest sägs det. Om man tar emot Jesus i livet försvinner ångesten utan lobotomi. Varför skall det vara så svårt att pröva Jesus istället för att pröva alla möjliga dumheter. Alla kan ta emot fräls-ningen (räddningen) genom Jesus, varenda knopp i världen det är bara att öppna munnen, bedja om förlåtelse för sina synder och att Jesus skall flytta in i en hjärta. När vi gör detta händer det märkliga saker, man förändras positivt som person. Jag har upplevt det 1975 och det håller! Jag hade grymma depressioner innan jag mötte Gud, nu är de knappt ett minne blott. Tur att man inte pillade ut min hjärna...

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 357 - 2007 10 23 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

Pax Vobiscum,

Låt inte dina barn titta på dåliga TV serier. Helst inte alls på TV och annat proFant utbud, sånt är inte bra för dem!

Greenie, photo © Benjamin Antell

I princip är allt proFant dåligt. Om jag skulle kunna leva om mit liv skulle jag aldrig ha tagiit in en TV i mitt hus. ALDRIG NÅGONSIN. Den största producenten på TV är satan själv. Nästan allt på TV är bara skräp. Jag känner många familjer som inte har TV, deras barn har en mycket bättre fantasi än andras, de har en stark skaparkraft som TV tittare till största delen saknar! Jag har sett det många gånger. Dessutom blir de inte lika fort uttråkade som barn som tittar på TV, för deras hjärnor arbetar mera.

Jag kollade serier härom dagen för att se vilken dialog som gällde. Det kryllade med fåniga ytligheter hela tiden, sam-tidigt som man värnade för homosexualitet. Inga kristna vär-deringar finns kvar.

Man behandlar tittarna som om de endast vore idioter!

Jag hävdar att de som växer upp med dagens TV serier kom-mer att bli som korkade som ektunnor innan de är vuxna. Serierna är smart gjorda det är lätt att ryckas med. Sen sitter man där medan producenterna lirkar ut mer och mer av tittar-ens hjärna tills han/hon blir en ytlig TV-Zombie. Serierna handlar mest om ytliga saker som porr/sex i olika former, ut-seende och materialism. Man påstår att bögar vet bättre om hur man bör klä sig, vilket strunt. Man påstår att bögar kan få en människa at bli bättre bara genom att vara en opersonlig trendnisse...helkorkat och sjukligt ytligt tänkande.

Tänk om folk skulle slänga sina TV apparater och umgås med varandra istället.

Nu säger jag inte att en massa aktivitet är svaret. Först och främst bör man ta emot Jesus i sitt liv, då förändras allting. Man får en meningsfylld tillvaro, om man lyder Guds röst. Gud talar nämligen till oss via den Helige Ande. Gud talar ofta på vad vi kallar telepatisk väg, alltså direkt till vårt inre. Det händer att Han även talar med hörbar röst även om detta inte är så vanligt.

Jag säger inte att det är fel att se på filmer, men man bör vara väldigt selektiv, för satan påverkar oss ofta via filmer. Många svagare människor har till och med medgivit att de har blivit mördare m.m. genom influenser och idéer de har fått via pro-Fana böcker och filmer. Så tänk efter vad du tittar på. Själv tittar jag inte på proFan film sedan länge.

Gud kan inte verka fullt ut i våra liv om vi ser på snuskiga/ våldsfilmer på TV hela tiden. Den Helige Ande trivs inte framför televisionen!

Även om jag sällan titar på TV numera ser jag mest på komedier på DVD som till exempel "What about Bob" med Bill Murray. I den filmen har producenten vekligen gjort ett fint jobb. Det är en jättekul intelligent film utan snusk och sånt. (Har ingen TV nu längre, slängde ut den med tiden)

Men som sagt det finns mycket annat man kan göra istället för att titta på film. Man kan komponera musik, baka kakor, göra egna bra filmer, fotografera, fiska, resa, samla frimärken, göra tecknade filmer, simma, eller läsa bibeln. Det bästa av allt är om man kan kombinera detta med att vittna om Herren, så att människor blir frälsta och lyckliga! Att vinna själar för Guds rike är ju det viktigaste i livet!

Om man ber om ledning innan man läser Bibeln blir den mera än en bok!

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 356 - 2007 10 22 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Vet du att Gud älskar just dig, och har en plan för ditt liv?

Los Angeles 1988, photo © Benjamin Antell

Jag har en liten men viktig fråga. Om du skulle dö just nu, vet du då alldeles säkert att du kommer till Himmelriket? Om ditt svar är nej, vill jag kort berätta vad Bibeln säger.

Den säger att "alla har syndat och saknar härligheten från Gud" och "syndens lön är döden, men Guds gåva är evigt liv i Kristus Jesus vår Herre". Bibeln säger också att "var och en som åkallar Herrens namn skall bli frälst". Och naturligtvis "var och en" gäller även dej, eller hur? Vist gör det.

Jag skall säga en liten bön för dej som läser detta. Herre välsigna den som läser detta just nu och hans/hennes familj med långa goda liv. Jesus gör ett snabbt verk i denna person. Om den jag ber för inte har tagit emot Jesus som sin Herre och räddare, ber jag att han/hon skall göra det just nu.

Om du vill ta emot gåvan som Gud har för just dej idag, säg då det här efter mig med ditt hjärta och din mun.

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud som älskar Dej!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig alla mina synder. Tack för att Jesus tog min synd på sig, och dog i mitt ställe. Jag tror och vet att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med Helig Ande och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra själar för dig.
Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, hjälp mig att hålla mig på vägen, i Jesu namn, Amen, Amen!
– Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud älskar dig, kom alltid ihåg detta!

Som en tjänare av Jesu evengelium, säger jag dej att dina synder är dej förlåtna. Kom alltid ihåg att springa till Gud och inte ifrån Honom, för Han älskar dej och har en underbar plan för ditt liv.

Efter detta vill du förhoppningsvis inte längre leva som de icketroende lever. Eftersom Han (Jesus) som är i oss, är större än han (satan) som är i världen. Gud välsigne dig!

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 355 - 2007 10 19 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

Pax Vobiscum,

Jag har flere bekanta som har fått besöka Himmelriket.

Akrylmålning på duk 1980-81 © Benjamin Antell

En hel del människor vägrar förståss att tro på berättelserna, många har en ande av Otro som är mycket stark. Andra är igen rädda för det okända och försöker skämta bort alltsammans. Det verkar dock som om dörren till Himmelriket är öppen för de som vill komma på besök. En av mina vänner som frågade om hon fick komma tillbaka, fick mycket för-vånad svaret: "visst, din dotter är ju här nästan hela tiden"... När hon sedan frågade varför inte alla kommer dit som ber om det fick hon till svar: "de flesta som ber om att få komma hit vill innerst inne inte komma".

Foto © Benjamin Antell

När hon senare frågade sin dotter om hon hade varit till Him-melriket fick hon till svar att hennes dotter brukade sitta på golvet framför Guds tron och leka. När hennes mamma frågade vilka hon såg där, svarade flickan "the guy with the boat" (killen med båten), Noa med andra ord. Hon såg även Adam och Eva och många andra människor ur historien. Flickan sade att det var en enorm trafik kring Tronen, alla möjliga kom för att prata med Gud. Mycket mer än detta minns jag inte.

Jag har även en annan bekant som såg både Helvetet och Himmelriket.

"666 monetary union" Oljemålning på duk ca. 1983 (Kvevlax Sparbank) © Benjamin Antell

Folk slogs i Helvetet precis som på Jorden. De har med andra ord inte fattat någonting trots att de är i Helvetet. De som inte hade något andligt liv på Jorden tycks inte ha det där heller, vilket slöseri! Helvetet är bara ett pinorum för något ännu grymmare som kallas Eldsjön, den andra döden. Låter inte som nån höjdare direkt.

Min högsta önskan är att så många som möjligt skall få möta Gud, via Jesus. Det är det absolut häftigaste jag någonsin varit med om personligen. Att vara ledd av Gud är fantastiskt. Det är dock lätt att ryckas med i världen av alla möjliga intressen. Somliga kastar bort sina liv på musik, sport, religion, filosofi, vetenskap, andra samlar på saker. Det är lätt att glömma bort Gud och bara leva bekvämt.

Om man bara vill slappa och ha det bekvämt och "trevligt", kan man inte tjäna Gud.

Foto © Benjamin Antell

Det är inte alltid bekvämt att tjäna Gud, att lyda Honom i vått och torrt. Man blir tvungen att svälja sin stolthet dagligen om man vill göra Guds vilja. Samtidigt finns det inget mera till-fredställande än att följa Jesus. Jag skojar inte, det är jättecoolt fast det kan låta jobbigt. När man älskar Gud vill man göra hans vilja.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 354 - 2007 10 18 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

Pax Vobiscum,

Det är bättre att hålla tyst om man inte har något positivt att komma med.

Det ligger en hel del i "need to know" som det kallas på engelska. Somliga tycks ha en otrolig oförmåga att lyssna. Man tolkar allting som man hör istället för att lyssna. Saker och ting kan bli hur tokiga som helst om man delar sitt liv med sådana människor.

Foto © Benjamin Antell

Visst är det bra att ha någon att tala med, men det är nog minst lika viktigt at man lär känna den som man delar med i så fall. Vissa har en tendens att förvrida informationen till max på negativa sätt när de själva har dåligt samvete eller är på dåligt humör av olika orsaker. Så funkar människan, det märkte jag då jag läste socialpsykologi (visste inte då att det var en religion) som ung. Efter det har jag fått se mycket i praktiken.

Det är kul att kunna tala med Gud när som helst.

Oljemålning © Benjamin Antell

Gud är nog den viktigast kontakten man kan ha här i livet. Det är otroligt häftigt att komma fram ända till Tronen tack vare Jesus.

Just nu tror en del folk att jag är på dålig humör, men det är jag inte alls.

Somliga tolkar allt vad jag skriver och säger, helt på måfå efter deras egna fantasier. Man kan likna deras historier med det som hände i Babel, då Gud gav människorna olika språk för att de skulle sluta bygga sitt löjliga torn.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 354 - 2007 10 18 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

Pax Vobiscum,

När det ser ut så här inombords, då kan Gud tala tydligt.

Steinan Foto © Benjamin Antell

Det är viktigt att vi ger Gud tid i vårt liv. Jag misslyckades tydligen med att förklara detta i min 351 write.

Jag menade bara att vi bör stanna upp med jämna mellanrum och "lyssna" till Gud. Om vi söker Honom på fullt allvar kommer Han att tala, det gör Han alltid, problemet är bara det att vi för det mesta ger Honom 5 minuter. Om Gud inte svara på stubben rusar vi vidare med hufvudet i väggen. Vi tror att vi har brottom fast vi inte har det gentligen (det fattade till och med John Lennon men hans deal med satan förde honom tyvärr till helvetet).

Vi har all tid i världen att samtala med Gud!

Tiden vi satsar på Gud faller alltid i god jord, vi får alltid något för tiden. Om vi inte samtalar med Gud, kommer vi aldrig att hitta Hans plan för våra liv, och då blir allting helt fel. "Have a talk with God" sjöng Stevie Wonder en gång.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 352 - 2007 10 16 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Det var två oärliga Muslimer på Finlands TV igår.

Foto © Benjamin Antell 1980

Jag har ingenting emot Mulimer, men deras religion är inte från Gud, de är en religion fylld med våld!

De finska muslimerna satt och ljög TV-tittarna rakt i ansiktet.

Foto © Benjamin Antell

De sade bland annat att Islam är en kärleksfull religion. Samtidigt vet ju alla som har läst den arabiska verionen av Koranen, att Muslimer hatar alla andra än Muslimer. Naturligtvis finns det undantag (muslimer som inte följer koranen), men Koranen uppmanar muslimer att hata alla andra! Koranen kallar oss andra för svin, apor och hundar bland annat...

Koranen uppmanar muslimer att mörda alla som lämnar Islam, av vilken orsak som helst!

De mördar sina egna söner och döttrar på löpande band. Hur många har de inte mördat i Europa i år, säkert hundratals, vi har sett deras ansikten på TV. Det är jättemånga unga kvinnor i Sverige som har fått sätta livet till i hedersmord till exempel.

Sådan är religionens kraft. Bibelns Gud är kärleken och vill ha personlig kontakt med oss, inte vill han att vi skall vara lagbundna religiösa människor. Inte befaller han oss heller att begå våldshandligar!

Man påstår att Kristendomen är en våldsam tro men hur många människor har pånyttfödda Kristna sprängt i luften i år? Inga...

Det är många som förväxlar Katoliker med Kristna, det är en av orsakerna till att folk pekar på gamla korståg m.m. där icketroende galningar som kallade sig kristna for ut med påvens värdelösa välsignelse, dessa sitter nu i Helvetet och funderar over sina synder. Gud befaller oss att älska alla människor!

Katolikerna samarbetade faktiskt med muslimerna i gamla tider, sedan började de slåss om Jerusalem. Religionens Ande är från satan själv. Även Hitler samarbetade med Islam.

Jag har inget emot katoliker, men deras "religion" har inte mycket med Guds ord att göra. Religion = död. En personlig kontakt med Gud genom Jesus är vad som gäller.

Vad är det för fredfullt med att mörda den som vill lämna Islam?

Det står även i Koranen att den som mördar dessa människor är en god Muslim! Nä dra på trissor.

Är västerlänningar mera korkade än andra länningar?

Det verkar som om nästan alla västerlänningar som försvarar Islam, inte har läst den arabiska versionen av Koranen och inte vet ett dyft om Islam. Man kan omöjligt läsa den arabiska Koranen och tro att Islam är en fredlig religion, för det är den inte på något sätt. Koranen på nätet som jag läste är en turistversion! Det finns mer är 31 olika koraner på arabiska som skiljer sig stort från varandra.

För övrigt är Islam Antikrist!

Oljemålning (detalj) © Benjamin Antell

Det står på deras tempelkupoler att "Gud har ingen Son", en sådan sak kan bara satan/Antikrist själv häva ur sig. Det är hur klart som helst att Islam är inspirerat av satan som den gamle draken också kallas.

Om Jesus bara var en profet (som Islam och satan hävdar), då finns det ju ingen räddning för någon. Det är just det som satan och hans ateism vill att vi skall tro.

Koranen är skriven ca. 600 år efter Bibeln, därför finns Jesus och andra med i den, men Koranen är bara en novell.

Alla religioner är sopor.

Om man vill lära känna Gud skall man ta emot Jesus i sitt hjärta, då förändras man inifrån. Jesus är den enda dörren till Gud. Jesus är ingen religion, Han är Guds egen Son.

Jag känner Jesus personligen, därför kan jag skriva vad jag skriver! Han är min bäste vän, han kallar sig faktiskt vän, trots att Han är Kungars Kung. När jag tänker efter är Han nog min enda "riktiga" vän (missförstå mig rätt). Jag kan lita på Honom till 100%.

Jesus har suddat ut alla mina existensiella frågor.

Det betyder inte, som många icke troende tror, att jag blundar för verkligheten. Jag har helt enkelt mött Jesus på riktigt. Jag bad och frågade "finns du"? Och Han svarade lika tydligt som vem som helst. Jesus är verkligheten.

Jag har inga frågor kvar som jag anser viktiga. När jag kom-mer till Himmelriket, kommer jag Hem. Det spelar ingen roll för mig hur jag dör, det påverkar inte min tro på något sätt. Jag vet att denna Jord är ett Helvete, jag har varit med om mycket ondska i mina dagar. Ingenting kan förvåna mig längre, ingenting på hela Jorden.

Samtidigt som vardagen kan vara ett Helvete ibland, har jag en otrolig glädje och frid i mitt inre som ingen kan ta ifrån mej. Jag har en stor hemlighet inom mig som bär mig igenom vad som helst.

Det är jätteviktigt att glömma, förlåta och gå vidare i livet!

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 351 - 2007 10 15 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

Pax Vobiscum,

Många lurar sig själva.

Acrylmålning198... © Benjamin Antell

Nu talar jag i första hand om troende människor. Många försöker lura Gud...man gör vad man vet är fel med Gud som förkläde. Många gör det som de älskar fast de vet att det är fel, sedan föröker man få till det genom att dra in Gud i det hela. Naturligtvis låter Gud sig inte luras. Vi kan lura män-niskor och till och med oss själva, men aldrig Gud.

Alla människor är slavar under köttet (sina egna intressen).

Så är det bara. Jag är en likadan tönt själv, trots att jag för-söker allt jag kan, att vara god. Ingen människa är enbart god, då skulle Jorden se helt annorlunda ut. Då skulle vi dela med oss så att ingen skulle behöva lida. Då skulle vi inte heller ha kärnkraft, som bara är till så att vi kan fortsätta leva vårt ego-istiska lyxliv, över våra tillgångar.

Jag skall ta en paus nu och tänka igenom mitt liv igen.

Fanö, Denmark © Benjamin Antell

Det samlas en del skrot på en där vi far fram i livet. Det verkar nästan som om man blir magnetisk av den höga hastigheten. Det samlas skrot på en som man inte märker innan det börjar dra ner en. Man tar sig an åtaganden som inte alla gånger är Guds vilja (det är mänskligt att fela). Antaganden som kan kännas naturliga vid en flyktig anblick, men när man börjar tänka efer märker man att de bromsar upp den verkliga uppgiften som man har.

För tillfället börjar jag känna mig som en skrothög, så jag får väl sortera soporna ett tag. Mamma vilken soppa jag har lyckats röra ihop igen.

Källsortering nästa!

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 350 - 2007 10 12 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

Pax Vobiscum,

Vi kan inte "förtjäna" att komma till Himmelriket.

Foto © Caroline Antell

Ingen förtjänar evigt liv, det är enbart en gåva. En kille berättade till min kompis att hans far hade varit präst i Afrika i 20 eller 30 år. Killen menade att på grund av detta har has far säkert förtjänat att komma till Himmelen. Men så är det ju inte alls. Man kan omöjligt "förtjäna" Himmelriket eller evigt liv.

Till och med en satanist kan studera till prästyrket i Lutherska kyrkan!

När han väl har blivit präst kan han åka ut som missionär till vilket land som helst i 40 år. Tror någon verkligen att han skulle komma till Himmelriket för det? Knappelunda.

Vi är alla ruttna som rödögda surströmmingar.

Ingen på hela jorden förtjänar att bli frälst, inte en enda män-niska. Vi är alla ruttna som surströmmingar. Vi syndar dag-ligen. Den som inte älskar mig syndar, den som inte älskar alla på vår jord syndar, den som inte älskar Gud syndar, den som är snål syndar, den som svär syndar, den som dödar syndar, den som gör något mot sitt samvete syndar. Listan kan göras hur lång som helst, ingen, INGEN kommer undan.

När vi väl har tagit emot Jesus, bett om syndernas för-låtelse, låtit döpa oss och tagit emot den Helige Ande, bör vi fråga Gud om vår "kallelse".

Det är nämligen livsviktigt att vi gör "Guds vilja" och inte cyklar iväg till Tibet, Skansen eller Replot eller nån annanstans på "egna upptåg". Det man gör i egen kraft är värdelöst, även om det "ser" bra ut. Om du gör saker som Gud inte har bett dig om istället för att följa Guds vilja, då är du ute på hal is.

Det är det som föds igenom bön som brukar bestå.

Ibland nyttjar Gud situationen, även om man går emot Hans vilja. Detta tar somliga som "tummen upp" från Gud men så är det ju inte i verkligheten.

Det är bättre att vänta och be än att rusa iväg med huvudet i påsen.

Ibland kan vi behöva känna oss för, vi kan ju inte sitta hela livet och vänta på ett svar heller. Det kan ju hända att vi i princip vet vad kallelsen är, då kan man pröva sig fram försiktigt.

Gud brukar bekräfta ens kallelse igenom andra människor.

Det är bäst om bekräftelsen kommer igenom främlingar som inte känner en, utan att man frågar nåt. Det är nämligen vanligt att bekanta snackar strunt, bara för att de gillar en eller så. Man tänker "logiskt" och säger att "det är så" för att de kanske vet vad man gillar, utan att lyssna på Gud egentligen. Det är farlig att bara lyssna på människor. Många är manipulativa till tusen!

Det är inte alltid så att en troende skall vara ute och mission-era, somliga har kallelser att vara bilmekaniker, timmermän osv. Det gäller att vara lyhörd, och att bedja mycket varje dag.

Många tar för givet att de skall bli vad det nu är de råkar gilla att göra eller är lagda åt.

Det kan förståss vara meningen att en trummis skall fortsätta att vara en trummis, men det är inte alltid så. Jag känner bland annat en proffsmusiker som blev tillsagd av Gud att sluta spela. Då gjorde han det. Det är man bör lyda.

Den egna viljan spökar ofta starkt och förstör mångas liv.

Många värdefulla kallelser och välsignelser har uteblivit på grund av folks egen vilja har kommit ivägen för Guds plan för deras liv. Vi har alla en gemensam kallelse: Jesu befallningar. Men vi har även en personlig kallelse, som vi själva behöver ta reda på genom att helga oss!

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 349 - 2007 10 11 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

Pax Vobiscum,

Enligt Ulf Nilsson på Expressen ökar våldet lavinaratat i Sverige (han hade sannerilgen rätt).

Hara och Ben i Dragsvik.

Jag minns hur artiga barn och föräldrar var i Sverige då vi flyttade dit första gången 1961. Sverige var fantastiskt på den tiden, nästan ettt paradis i mitt tycke. Jag hade ju turen att växa upp i en familj där föräldrarna ingen slogs, inte hand-gripligen i alla fall. Våra grannar var väldigt trevliga på alla ställen där vi bodde. I slutet av 60-talet hade tiderna förändrats en smula men folk var fortfarande trevliga. Dock märkte jag en förändring i beteendemönstren mellan ung-domar och föräldrar. Barnen hade blivit stora i munnen och ropade vad som helst till föräldrarna som teg och titttade i golvet, istället för att ge dem hurvel. Det hade blivit förbjudet att uppfostra barn...och allt for år Helvetet.

Många milt sinnesförvirrade föräldrar, kallade plötsligt smisk i baken i väckningssyte för misshandel.

Till och med "samhällets beslutsfattare" gick på niten. Hur kan man bli så otroligt dum i huvudet??? Jag fattar ingenting, det måste ju handla om en andlig förvirring. Inte kan man ju kalla en smisk i baken för misshandel, på ett olydigt barn. Om man är för slapphänt med barnen blir de ju lått odågor, det säger ju vanligt bondförnuft. En del barn kräver ingen större tillrättavisning, men det gör en del andra. De som umgås med fel vänner kan bli rötägg. Idiotin har nu spridit sig över gränserna och barn har blivit olydiga mot sina föräldrar i de flesta länder nu. Inte vet jag om Sverige var värst eller först men det låg och ligger i täten fortfarande. Missförstå mig rätt jag älskar svenskar. Muslimer har dock ingen respekt för icke-muslimer på grund av deras kultur som kallar oss för boskap!

Vad är resultatet?

Barn som sparkar ihäl andra barn på gatorna, det är resultatet. Barn som rånar gamla försvarslösa människor och slår ihjäl dem med stekpannor och annat. Hur feg och fördummad kan man bli? "Anything goes" som de säger på engelska. Knivar tycks ha blivit minst lika pop i Sverige som i Finland. (Skjutvapen blev vanliga i Sverige kring milleniet).

Dessutom belönas brottslingar genom att man ger dem skrattretande låga straff. Ibland kan de till och med få skadestånd fast de har mördat oskyldiga.

Speciellt utsatta är kvinnor och barn. Kvinnor som blir våldtagna tas sällan på allvar, detta tycker jag är avskyvärt.

Man kunde tidigare gå ut ensam på nätterna utan problem. Jag bodde i Stockholm mellan 1975 och 1980, jag älskade staden. Bara för att kolla läget brukade jag hänga i tunnelbanan på T-Centralen efter möten i City Kyrkan, eftersom det gick rykten att det var farligt. Jag såg faktiskt inga bråk där...då.

Black and Dekker © Benjamin Antell

Sedan kom vidofilmerna och allt for åt...Helvete rent ut sagt.

Jag kan förståss inte bevisa att de var orsaken till att folk började sparka varandra i huvudet, precis som man gör i dessa filmer... I kombination med en värdelös uppfostran utan tukt och förmaning blev kombinationen dödlig.

Sen kom de våldsamma manipulativa dataspelen.

Ungdomar började springa omkring med automatvapen och skjuta folk utanför krogar m.m. precis som de gör i dataspelen...men så blev det!

Nu får barnen dessutom inte längre tala om Gud och Jesus längre i skolan och ibland inte ens i kyrkan!

Jesus är världens enda hopp, men man får inte nämna honom för då kan någon satansdyrkare, bög eller ateist ta illa upp, vad är det för dumheter? Vad gör de i kyrkan om de inte vill tillbedja skaparen? Nu vill man att barnen skall leka onda andar och demoner i Halloween och andra ockulta fester som man inför i ett avkristnat samhälle.

Dessutom ger man de gamla sataniska religionerna massor av rum i skola och samhälle.

Även gamla nordiska avgudar dyrkas igen precis som på stenåldern, man väcker upp gamla onda andar. Jipii vilken helvetisk soppa vi kommer att få, detta är bara början. Kom inte och säg att vi har blivit klokare med tiden.

Inte kan jag "bevisa" att barnen har börjat offra djur och annat till javlar och demoner på gund av sina "oskyldiga" ockulta lekar nuförtiden (Halloween osv). Men de sysslar med sånt nuförtden, när de inte fegt sparkar ihjäl varandra och andra. Naturligtvis är inte alla barn galna, men det är oroväckande många som har spårat ur. Man plågar ofta ihjäl djur. Och dåraktiga politiker hjälper till.

Jag ser fulla 12-åringar i Finland så gott som varje vecka, deras föräldrar verkar inte bry sig.

En 12-åring skall inte behöva supa sig full på grund av att han känner sig oönskad m.m. Presenter hjälper inte i det fallet heller, kärlek är det enda som verkar, tid och kärlek. Varför skaffa barn om man inte kan älska dem?

Ett barn som aldrig har fått kärlek får skador för livet.

Ett sådant barn kan inte ta emot kärlek i vuxen ålder, eftersom det känns overkligt och abstrakt. En sådan människa har även svårt att älska. En sådan människa har heller ingen tillit till någon. Utan Jesus går en sådan människa lätt under på ett eller annat sätt. Jesus är den enda räddningen för dig, utan Honom kommer du att hamna i Helvetet, det kan jag lova dig! Jag säger inte detta för att skrämmas, även om det är sant.

Jag säger det för att jag vet att det är sant, och att du kan bli räddad ur Helvetet både här på Jorden och efter döden om du tar emot Jesu i ditt hjärta och ber om syndernas förlåtelse. Det gjorde jag, och Han svarade! Han lever, trots allt dumt folk säger. Jag har en personlig kontakt med Gud, jag skojar inte. Det kan även du få, det är bara att be frälsningsbönen och ta emot gåvan, den är helt gratis.

Gud välsigne dig vem du än är!

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 348 - 2007 10 10 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

Pax Vobiscum,

Vi är alla marionetter.

© Benjamin Antell tuschteckning

Vi som är troende är som marionetter, som dock är styrda av Gud för att vi vill bli styrda åt rätt håll. Vi kan dock lätt som en plätt trassla i oss i våra snören på grund av vår fria vilja. Så länge vi låter Gud styra oss är allting Hunky Dory, men när vi spjänar emot blir det vanligtvis ett rysligt nystan av det hela. Sedan kan det ta åratal innan allt är upprätt igen, på grund av alla konsekvenser som vår olydnad orsakar.

De som inte tror på Gud är även de marionetter, men de har bojor istället för snören.

De har nämligen ingen frihet att följa den egna viljan, på grund av att de är starkt manipulerade av sin i många fall dolda mästare satan. Många är slavar under droger, alkohol och tankebyggnader.

De kan inte se sin mästare innan Jesus kommer med den Helige Ande och lyser in i deras liv med sitt heliga ljus.

Jag har alltid haft ett ljus, även om det var obefintligt ibland, innan jag gjorde sinnesändring och tog emot Jesus på allvar. Antagligen härstammade ljuset från hemmet, eftersom mina föräldrar var troende.

Själv var jag rebellisk i tonåren som de flesta barn, men jag talade aldrig respektlöst med mina föräldrar och äldre människor, för min farmor hade uppfostrat mig väl i den avdelningen. Däremot var jag rätt stor i käften ibland då jag umgicks med mina gelikar.

Jag fick även en mindre trevlig humor på grund av dåliga TV program som TAXI till exempel. I detta program förolämpade man varandra på skoj hela tiden. Då jag var tonåring tyckte jag att detta var jättekul. Eftersom jag själv sällan tar illa upp har jag svårt att se var gränserna går. Somliga människor tar illa upp för nästan allting. Om jag hade vetat då vilket asigt tprogram det var hade jag aldrig tittat på det.

Riktigt olycklig fattade jag inte att jag var innan jag var i de tidiga tonåren, eftersom jag aldrig hann tänka efter vad jag höll på med. En gång märkte jag faktiskt hur satan tog över en situation handgripligen. Han blev så ivrig att han avslöjade sig själv i misstag. Det var då min totala avsky för denne vämjeliga person väcktes på allvar för att aldrig slockna.

Jag ångrar inte en sekund att jag tog emot Jesus 1975.

Han är det enda verkligt positiva som någonsin har hänt mig. Trots att jag förstår att livet med Honom antagligen ställvis kommer att bli tungt, är jag berädd att gå hela vägen. Min enda dröm är att se så många som möjligt ta emot Jesus som sin befriare, så att de förstår att Gud är god.

Du kan verkligen ha en Personlig kontakt med Honom här och nu!

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 347 - 2007 10 09 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Är Gud fundamentalist?

Från videon Box Americana, (North Park version).

Om man vet att en människa är på väg till Helvetet, är det då "kärlek" att klappa dem på ryggen, och låtsas som om allting är ok???

Så är fallet med de homosexuella till exempel. Om de tar emot Jesus och ber om syndernas förlåtelse, då får de evigt liv precis som alla andra, men om de är olydiga mot Gud och hänger sig åt sina synder, då leder ju deras synd dem till döden. Om de blir befriade genom bön kommer de att bli lyckliga och fria!

Genom våldtäkt och liknande kommer andar in i oss och stjäl vår personlighet, därför tror en det att de är homosexuella på grund av av anden som kom in via traumat! Jesu befaller oss att kasta uta alla onda andar ur folk till befrielse.

Om vi "ändrar" på Bibeln och tar bort alla obekväma kapitel, kommer INTE detta att ändra på Guds dom.

Inte bryr Han sig om vad vi hittar på, därför är det livsviktigt för oss alla att följa Guds direktiv. Vi har alla rätt att välja hur vi vill leva vårt korta jordeliv, men vårt beslut påverkar vår evighet.

Gud har en plan för allas liv, den kan inte implementeras (hända) om vi kör vårt eget race, och struntar i Honom.

Gud vill att jag skall varna folk och uppmuntra dem att ta emot Jesus till frälsning. Givetvis vill Han att vi alla som träffat Jesus skall berätta om vår fantastiska upptäckt för så många som möjligt, innan det är för sent. Vid dödsögonblicket är det nämligen för sent, efter det kan man inte förändra någonting.

Helvetet är en verklig hållplats för de som skall dö en andra traumatisk gång i Eldhavet efter Domedagen.

De som har sitt på klart med Gud verkar få komma till Himmelriket bums när de dör. Jag känner många som varit i Himmelriket.

Så här sitter jag och skriver än en dag, medan jag väntar på att Jesus skall komma tillbaks för tredje gången och hämta hem de sina. Jag ber dej, ta mig på allvar det är din evighet det handlar om!

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 346 - 2007 10 08 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

Pax Vobiscum,

Holy Rollers, Pontus Back och jag hade en fin spelning i Nedevetil församling i lördags.

Där möttes vi av värme och kärlek, på ett påtagligt sätt. Det var nog en av våra trevligaste spelningar. Ett varmt tack till församligen!

Många läser med "ser" inget.

Foto © Fred Skymberg

Jag har fått en del frågor om budorden som Gud gav till Moses.

1. Du skall inte ha andra gudar vid sidan av mig.

(Somliga dyrkar pop och filmstjärnor, bilar och andra materialistiska saker, det bör man inte göra. Alla gåvor som dessa människor har, har de fått av Gud, alltså är det Gud man skall tillbe)

2. Du skall inte missbruka Herrens, din Guds, namn, ty Herren kommer inte att lämna den ostraffad som missbrukar hans namn.

(man skall inte göra/säga dumma saker i Guds namn, allt vi säger och gör får vi stå för på domedagen, det gäller att tänka sig för)

3. Tänk på att hålla sabbatsdagen helig.

(vila och tag tid med Gud i bön på söndagen)

4. Visa aktning för din far och din mor, så att du får leva länge i det land som Herren, din Gud, ger dig.

(somliga är elaka och fräcka mot sina föräldrar, det kan bara sluta illa)

5. Du skall inte dräpa.

(döda ingen)

6. Du skall inte begå äktenskapsbrott.

(ha inte sex innan du är gift, ha inte sex med andras fuar eller män. Somliga säger "men hur vet man då att man passar ihop"? Det gäller att be om ledning innan man gifter sig, då "vet" man vem man skall gifta sig med. Man bör inte heller kasta in handduken så fort de känns motigt, avger man ett löfte att ta hand om varandra livet ut, så får man naturligtvis hålla det, och jobba på kärleken/förhållandet. Ett äktenskap innebär många kompromisser. Jag har varit gift sedan 1977)

7. Du skall inte stjäla.

(stjäl ingenting av någon, giriga människor kommer knappast in i Himmelriket)

8. Du skall inte vittna falskt mot din nästa.

(ljug inte, tala sanning. Detta är en sak som de flesta får brottas med hela livet, eftersom vi är onda till naturen)

9. Du skall inte ha begär till din nästas hus.

(fantisera inte om ha sex med andras äkta män eller fruar)

10. Du skall inte ha begär till din nästas hustru eller hans slav eller hans slavinna, hans oxe eller hans åsna eller något annat som tillhör din nästa.

(var glad över dina bekantas tillgångar, var inte sniken efter det som din bekant äger. Det är Gud som har välsignat honom/henne oavsett om Han/hon är troende eller inte)

Egentligen är budorden ännu flere, du kan själv slå upp dem i 2 Mosebok 20, En del av de övriga lagarna gäller Guds utvalda folk, judarna.

Det som står i parentes har jag skrivit, Uncle Ben

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 345 - 2007 10 06 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

Pax Vobiscum,

Svar på mera känsliga frågor, som får folk att flyga i taket.

Efter Fästingbettet...

Personligen har jag troligtvis inte nämt just detta offentligt tidigare.

Homosexualismen är en andemakt som så mycket annat. En del av oss som är pånyttfödda/andedöpta kan "se" om en människa har den anden i sig, åtminstone brukar jag se det. Jag har läst om många fd. bögar som har blivit helt befriade efter att de blivit pånyttfödda, alltså hade det inget att göra med gener.

Foto © Fred Skymberg

Jag känner en del homosexuella, de flesta av dem är otroligt olyckliga människor på grund av sin livsstil.

Det tycks vara väldigt vanligt att barn blir homosexuella och får andliga problem bland annat igenom våltäkter och incest, där tror jag det största problemet ligger. De homosexuella som jag råkar känna verkar samtliga ha råkat ut för sexuella övergrepp som barn. De har alla haft dålig eller ingen kontakt med pappan.

Man kan omöjligt vara Kristen och aktivt sexuellt avvikande, för då lyder man ju inte Guds ord.

Lydnad är A och O i den Kristna tron. Det handlar inte om att Gud vill tvinga oss hit eller dit, Han bara säger hur det ligger till, sedan får vi helt enkelt bestämma oss om vi vill lyda Honom eller gå vår egen väg som leder till döden.

Bara för att en människa kallar sig Kristen behöver det ju inte betyda att hon är det på riktigt.

Man behöver knappast vara något geni, eller ha någon bruksanvisning för att ha sex på ett normalt sätt. Man behöver ju bara se hur kroppen är byggd.

Jag dömer "ingen", det är Gud som är domaren!

Jag bara upprepar vad Gud säger i sitt ord, och vad Han säger till mig personligen. Det handlar inte om teorier utan om fakta.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 344 - 2007 10 05 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

Pax Vobiscum,

Den som tror att han är "bättre" än någon annan, står redan med en fot i Helvetet, vi får se upp!

Det är meningen att vi skall hjälpa varandra allt vi orkar och på alla sätt. Det är många gånger som Gud svarar på böner igenom oss. Om vi inte lyder Guds röst när Han talar, uteblir många bönesvar.

Somliga drömmer om att bli rocksjärnor och kändisar.

Här jobbade jag på min karriär som isprinsessa, i min ungdom på isen i Trelleborg...

Sådana människor hör inte hemma i Himmelriket egentligen. Vi är här för att lyfta upp Gud och tacka honom för hans mäktiga verk. Vi sjunger och spelar i kyrkan för att lyfta upp Gud och inte oss själva. Alla förmågor och gåvor som vi har, har vi fått av Gud, Honom skall vi tacka och ingen annan.

Lovsången handlar inte ett dugg om "oss". Vi bör dö bort från vårt eget jag, så att den Helige Ande får göra vad Han vill i våra liv. Om vi håller fast vid livet, kommer vi att mista det. Om vi dör bort från oss själva, finner vi livets mening i Gud.

Lovsång handlar egentligen om bön.

Lovsång handlar inte mycket om musik egentligen. Klart att det är kul när allt synkar osv. men det är inte det som är det viktigaste. Det är hjärtat och tillbedjan som är pulsen i lovsången. Vi kan till exempel inte sitta och lovsjunga om man är arg på någon, då blir man en kork i kranen som kan stoppa flödet i västa fall.

Lovsången handlar bara om att lova Herrren och sopa rent golvet för den Helige Ande, så att Han känner sig välkommen och kan hela oss och fylla oss med vishet och kärlek.

I andevärlden fungerar lovsången som en eldkastare.

Lovsången förtär all ondska ibland oss, allt brinner upp och banar väg för den Helige Ande. Igår var en kväll då lovsången fungerade, Patrick och Daniel från Afrika var med och spridde Guds eld ibland oss.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 343 - 2007 10 04 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

Pax Vobiscum,

Sanningen gör ofta ont...

Jag är ofta rakt på sak utan krusiduller, därför tar en del illa upp. Det händer ofta att folk bara läser mellan raderna och inte fattar vad jag skriver. Jag är inte ute för att trycka ner någon personligen. Den organisation påven står för är dock allt igenom ond. Personligen hoppas jag att Påven skall bli frälst, men eftersom han spelar den roll han gör, är ju chanserna väldigt små.

De flesta tycks tro att de är goda och därför bör få komma till Himmelriket, detta är dock inte sant.

Det funkar ju inte så enligt Bibeln. Ingen är tillräckligt god, därför dog Jesus i vårt ställe.

Det är dock relativt enkelt att få evigt liv. Om vi ber om syndernas förlåtelse och att Jesus skall flytta in i vårt hjärta samt erkänner att man tror att Han har uppstått från de döda... får vi syndernas förlåtelse på en gång! Efter det bör vi förståss leva som Gud manar oss till, att älska varandra.

Så enkelt är det att bli frälst, det behövs inga ritualer, och inga speciella gärningar, förutom det so Gud föreskriver.

Frälsningen är en gåva och inget annat. Man kan inte jobba sig till Himmelriket! Ta emot gåvan i nåd och få evig liv eller strunta i den och dö. Valet är ditt. Dessa ord är inte mina, utan Guds ord, det är bara att slå upp dem i Nya Testamentet ifall någon tvivlar.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 342 - 2007 10 03 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

Pax Vobiscum,

Kejsarens nya kläder 2007!

Jag läste en historia som hette "Kejsarens nya kläder"av Hans Christian Andersen då jag var liten. Utvecklingsläran har blivit Kejsarens nya kläder för många. Det slog mig igår att det förhåller sig så. Man vågar inte ifrågasätta "Vetenskapen" som kunskapen om Universum kallas. Man är rädd att folk skall tycka att man är dum.

"Biologin kan inte förklara varifrån vi har kommit eller varför", sade en vetenskapsman på TV.

Det är ju riktigt för det vet bara Gud, och Han tänker inte avslöja det för oss ännu (enligt Uppenbarelseboken i Nya Testamentet).

Veteskapsmannen kallade elakt de Bibeltroende för Fundamentalister, i och för sig är han ju själv en funda-mentalist, en man som blint tror på sina egna och kollegers teorier. Bara för att veteskapsmän svär att deras teorier är SANNING, ändrar det ju inte på verkligheten, att det bara handlar om teorier blandat med fakta.

En annan sak som är konstig är ju den att vetenskapen har ett sjukt behov av att försöka dikreditera de Bibeltroende. Om de själva har rent mjöl i påsen borde de ju inte bry sig...luktar konstigt tycker jag.

När man blandar teorier med fakta, låter smörjan mera trovärdig.

Utveckligsläran är inte vetenskap. Det har blivit en religion för många. Den är baserad på en önskedröm att Gud inte existerar.

Varför vägrar man blint att tro på Gud?

Personligen tror jag att den största orsaken är andlig, man vet inte riktigt man bara bestämmer sig för att Gud kanske inte finns och så jobbar man med det som utgångsläge. Allt man göra är att desperat försöka bevisa motsatsen trots all fysiska bevis på vår jord att bibelhistorierna är fakta. – Siani berg i Saidi Arabien har fortfarande brända toppar som vem som helst kan se som har ögon. Gud kom ju ner i eld där och talade med Moses.

Darwin själv var bitter på Gud när han hittade på sina teorier.

Ett porträtt av Biologie Fundamentalisten och frimuraren Sir Charles Darwin en skojare utan like © B. Antell

Jag såg en dokumentär om honom en gång. Hans fru var mycket rädd för sin mans öde då han skrev ner sina teser. Sant eller inte så hade hon rätt, för Darwin kommer antagligen att få ett av de strängaste straffen som någon kan få eftersom har har lurat miljoner bort från Gud och Sanningen.

När man väl har halkat i soppan, kan man tappa bort sleven och helt och börja tro på smörjan själv.

Så går det nog för många tyvärr. Jag har jobbat med mark-nadsföring så jag förstår hur man kan llåta sig luras. Mark-nadsföring hndlar om att manipulera människor, och det är inte svårt (därför lade jag av med reklam, tyckte det var äckligt). När sedan stoltheten kryper in kan man bete sig som en dåre när man skall försvara sig, även om man vet att man har fel. Människan är en mångfaceterad varelse (mångsidig och komplicerad).

YLE's Prisma TV1 gjorde narr av Kristna i det rasistiska TV programmet igår, genom att bland annat kalla oss för Fundamentalister.

Det var otäckt att se på programmet för vi som är pånyttfödda hör ju tydligt satan tala igenom dessa stackars stolta arroganta män och kvinnor. Program som dessa är regisserade av satans ande, i hopp om att skrämma den som tvivlar, så att folk inte våga tro på Gud som Skaparen av Universum. Alltsammans är en andlig kamp, som det står om i Efesierbrevet 6:10. Snacka om "Kejsarens nya kläder"...

Jag har gjort många tabbar i livet, "but I'll be damned if I get to the wrong place after death"...tänkte jag.

Jag ville försäkra mig om att det sista valet i livet skulle bli rätt. Är obeskrivligt tacksam till Gud att Han har visat mig vägen till evigt liv. Och att Han antagligen gav mig modet att ta den. Skratta ni bara, jag vet med 100% säkerhet att Him-melriket väntar på mig med öppna portar. Portarna är öppna även för dig , men du måste välja själv, man kommer absolut inte dit automatiskt.

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 341 - 2007 10 02 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

Pax Vobiscum,

Orsaken att jag blandar engelska med min svenska beror på att jag är delvis uppväxt i Australien.

Foto © Björn Holmkvist, Brisbane, Australia.

Det kan bli så när man talar flera språk, jag talar även finska, men klarar inte av att skriva på finska, eftersom det inte finns någon logik i det finska språket (vad jag kan se). Det var dessutom en finlandssvensk man "fadern för det Finska skriftspråket" Mikkel Olafsson (ca. 1510-1557) från Nyland, Finland eller Mikael Agrikola som han tog som artistnamn (inte att förväxlas med läskedrycken Afri Cola)

Det finska skriftspråket är med andra ord väldigt ungt.

Man kunde inte studera på finska (Universitets nivå) i Finland före slutet av 1800-talet. Finnarnas närmaste släktingar är deras grannar i trakterna av Östersjön: Karelare, Vepser, Voter, Ester och Liver (enligt Finland i 19DE Seklet, G.W Edlund 1898).

Jag minns att begreppet finlandssvensk är rätt okänt i vårt vackra grannland Sverige. I de flesta byarna i Österbotten talar man fortfarande svenska i huvudsak, och i vissa enbart svenska. Det bor faktiskt ca. 2 tredjedelar svensktalade i kommunerna i Österbotten, vissa byar är helt och hållet svenskatalande.

Finnar e vi allihopa, du med o ja med.

Finskatalande finnar och finlandssvenskar har hittills levt och stridigt sida vid sida för Finland. Vi har kommit rätt bra överens tills på senare år. Nu är det en hel del tjafs om vem som var här först, och man försöker utplåna det svenska språket genom att sätta upp skyltar enbart på finska här och där. Detsamma gäller massmedia, det mesta går på finska. Till och med firmor fattar inte att de skulle sälja mycket mer om reklamen var tvåspråkig!

Det finns faktiskt en relativt stor del finlandssvenskar som inte talar finska, för de har aldrig haft praktisk användning för finskan. Om byarna är helt svenskatalande har man ju inte haft någon som helst nytta av att kunna finska.

I Vörå blev det reklammaterialet från Helsingfors en flopp för en butik som fick fixa ny reklam på svenska, ingen fattade ju vad som stod på lapparna.

Otroligt nog vet inte ens finskatalande finnar i andra delar av Finland, att vi talar svenska i huvudsak i svenska Österbotten.

Jag träffade en kille i Tammerfors i somras som hade varit till Replot, han var helt snurrig och fattade inte hur alla bara pratade svenska där. Den finskatalande befolkningen vet otroligt litet om sin egen historia. En del finskatalande finnar tror till och med att alla finlandssvenskar har kommit från Sverige. Det har ju bara en del gjort. I österbotten finns det massor av folkgrupper sedan gammalt, Fransmän, skottar, Belgare, Italienare osv.

Eventuellt mer om den finska soppan senare...Jag håller på fritiden att studera Finlands historia, jag gick miste om mycket av den eftersom jag är delvis uppväxt i Sverige och Australien.

Det blir kul i Himmelriket där alla är ett och ingen bråkar.

Wilhelm Tell? Foto © Fred Skymberg

Där finns inga språkgränser, inget högmod, hat, överlägsenhet och annat löjligt. Det skall bli skönt att komma hem till den Gud som man har haft äran att umgås en smula med redan här på Jorden.

Hur förklarar man för en annan människa att han/hon kan umgås med Gud?

Detta är nog otroligt knepigt. De flesta av mina bekanta kan inte TRO att det jag säger är sant, trots att jag inte heller ljuger om andra saker. Egentligen borde man ju ta illa upp när folk antyder att man ljuger. Varför skulle jag ljuga om at jag har träffat Gud, Jesus och den Helige Ande? Vad är det för konstigt med det? Gud lovar ju svara den som ärligt söker honom.

De enda som tycks fatta att Gud är en verklighet, är de få som vågar be med mig till exempel. Då faller ofta Guds kraft över dem på något sätt och de kommer till tro. Gud håller vad Han lovar! Det är bara att be och ta emot. Om du är därute, olyck-lig eller "whatever" och vill be med mig så är det bara att ta kontakt. Det kostar ingenting...

Dessutom är det många som tar avstånd ifrån en när man börjar tala om Gud.

Många är livrädda att diskutera om Gud, andra fattar ingenting på grund av em massa fördomar, grupptryck osv.

Här sitter jag i min studio och försöker få folk att öppna ögonen.

© Ben Live at Anton's 1971? med läderhatten som jag fick av mormor från Spanien.

Tror ni verkligen att jag skulle sitta här och skriva i timtal varje dag om jag inte älskade er? Min enda orsak att jag skriver är at Gud har lagt det på mitt hjärta. Jag berättar on Jesus som är den enda dörren till Gud dagligen, för att någon eventuellt skall vakna och kunna ta emot evigt liv. De som inte tar emot Jesus, kommer att gå förlorade, och inte nog med det, men de kommer alla att få lida mer än de någonsin kunnat ana i evigheter. Detta är ju något som jag inte ens skulle önska mina värsta fiender. Jag har inte många fiender som jag känner till.

Det verkar dock som om många Lutheraner är arga eftersom jag har avslöjat dera babydop som en falsk ritual (som om det skulle vara en nyhet), som inte har något med det eviga livet att göra. Lutheraner och en del andra tror och predikar FALSKT at man kan bli frälst igenom babydopet, detta är en simpel lögn.

Inte kan vi hitta på ritualer SJÄLVA och påstå att de är SAKRALA, sånt är bara strunt.

Naturligvis tar man ingen skada av att en präst strilar vatten på huvudet när man är en korkad baby, men det hela är bara en FARS. Enligt Bibeln bör man döpa sig efter att man har kommit till tro och vill ändra livsstil. En baby kommer automatiskt till Himmelriket om den dör, eftersom den inte har hunnit synda.

För min del eller Gud handlar ingenting om vilket samfund man hör till, sådant existerar inte i Himmelriket, där är vi alla vänner, de som inte vill vara vänner får åka till Helvetet. Samfundsgränser är något som satan drar upp, han vill ju splittra allting, han bara är sådan, en riktig råddboll. Jag har en skyldighet mot Gud och er att dela vad jag har hittat i Kristus. Därför kommer jag att skriva tills Han säger stopp.

Nu skall jag åka och hälsa på min gamla mamma som inte är alltför pigg. "Gören i sammanlunda om i haven fäder bortom bergen", Ben

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle BenPhoto M. Waegar