BENs tankar (på svenska) 210 - 2007 03 31 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Jag kände mig totalt ensam utan Gud.

Foto © Fred Skymberg

De första åren med Gud var som en dans på rosor. Jag var så lycklig att jag inte kunde se något annat än mina tillgångar i Gud. Nu talar jag inte bara om pengar utan allt det andra.

Om man verkligen står nära Gud ser man bara Hans makt och kärlek. Så var det i alla fall för mig. Det är först när man tar bort ögonen från Honom som alla problem väller in.

1Joh 5:3 Detta är kärleken till Gud: att vi håller hans bud. Och hans bud är inte tunga.

Jag har börjat söka Gud mera i ett par års tid, för jag minns hur häftigt det var i början.

Jag säger inte att jag dålig kontakt med Herren nu, men tidigare var den ännu starkare eftersom jag gav Honom mera utrymme. Sedan kom allt världsligt emot, och jag började lyssna på problemen, istället för att umgås med Gud så värst mycket, det blev mera på mina villkor...då jag hade tid över.

2Joh 1:7 Ty många bedragare har gått ut i världen, och de bekänner inte att Jesus är Kristus, som har kommit i köttet. En sådan är Bedragaren, Antikrist.

Nuförtiden planerar jag så gott som ingenting, jag bara frågar Herren vad jag skall syssla med. Det spelar ingen roll vad det är. Det viktigaste är att jag kommer in i Hans vilja så fullständingt som det är möjligt, jag är ju trots allt bara människa.

Det blir så lätt fel när man lever efter köttsliga impulser. alltså förlitar sig för mycket på det praktiska. Gud står över allt sådant, Han är inte beroende av mänsklig logik. Han är full av underverk, om vi bara vill ta emot.

1 Kor 14:1 Sträva ivrigt efter kärleken, men sök också vinna de andliga gåvorna, framför allt profetians gåva.

Nu gäller det att få in Honom fullständig i fritiden oxo, även om den är väldigt begränsad :-) Det finns trots allt ingenting på Jorden som går upp mot att ugås med Gud. Gud är mycket coolare än allt och alla andra :-)

Foto © Fred Skymberg

Ibland glömmer jag bort att jag kanske borde visa Jesus mera respekt, eftersom ´Han är Kung över allting i Universum. Jag kommer av mig gång på gång eftersom Han är så kärleksfull. Jag har alltid sett Honom som en vän, ända sedan jag blev frälst.

1Joh 4:10 Kärleken består inte i att vi har älskat Gud utan i att han har älskat oss och sänt sin Son till försoning för våra synder.

Upp 1:5 och från Jesus Kristus, det trovärdiga vittnet, den förstfödde från de döda och härskaren över jordens kungar. Han som älskar oss och har friköpt oss från våra synder med sitt blod

Jud 1:21 Håll er kvar i Guds kärlek, medan ni väntar på att vår Herre Jesus Kristus i sin barmhärtighet skall ge er evigt liv.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS. Här finns en länk till min vän Pontus Sjukhus blog på engelska: pontus hospital blog.html


BENs tankar (på svenska) 209 - 2007 03 30 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Detta var min första bil, en PV 444 från 1957.

Farmor , syrran och jag i Vasa 1975.

Jag fick problem med den och blev tvungen att sälja den för jag fick inte ha den där hemma. Killen som köpte den tog av däcken och gjorde sedan såhär tillsamman med sina bröder...

Efter förödelsen...

Somliga ser inte potentialen i något eller någon som inte ser kosmetiskat "rätt" ut. Man bara förstör. Bilen var i mycket gott skick, det hade varit kul att ha den kvar, men "life goes on".

Gud bryr sig inte alls om hurudana vi ser ut, han kan ta en lodis och resa upp honom som en prins. För Gud är vi alla lika mycket värda, oavsett bakgrund osv. Det enda Han egentligen kräver är att vi lever för Honom först och främst, sedan tar Han hand om resten.

Jag vet av erfarenhet att lyckan ligger i att lyda Gud. Det kan låta tråkigt, men det är det inte :-)

Pröva på Gud så får du se på andra bullar.

Om du inte vet hur man ber, så har jag förberett en enkel bön nedan:

"Herre jag ber dig i Jesu namn att komma in i mitt liv och ta över allting. Förlåt mig mina synder, de som jag vet om, men även de som jag inte känner till. Jag tror att Jesus dog för mig i mitt ställe. Herre befria mig från mitt beroende i Jesu namn. Herre min tro är svag, hjälp mig att tro på allvar. Amen"

Han förlåter dig vad som helst.

Hebr 8:12 Jag skall i nåd förlåta dem deras missgärningar, och deras synder skall jag aldrig mer komma ihåg.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS. Här finns en länk till min vän Pontus Sjukhus blog på engelska: pontus hospital blog.html


BENs tankar (på svenska) 208 - 2007 03 29 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Detta hittade jag under baksätet i min gamla Buick som jag köpte från Kansas en gång.

Inga dyrbarheter direkt.

Så är det men mångas liv. Jag har inte så värst mycket att vara stolt över heller...

Vi springer omkring som om vi hade eld i svansen en stor del av livet, utan att tänka efter destomera. Vi stirrar oss blinda på amorteringar och livets övriga fasor, tills vi går i väggen eller något dylikt.

Sedan tror vi att livet är över. Somliga börjar dränka sina sorger (om de inte har lärt sig något), många tror att allt är över...för sent att göra nåt. Många ångrar sina val i livet och tänker, "varför gjorde jag inte si och så"?

Det är inte över.

Gud kan göra precis vad han vill med ditt liv om du ger Honom ditt tillstånd. Han tvingar sig inte på någon! Du måste själv be Honom komma in i ditt liv och ta över. Många gånger inkluderar detta helande, både fysiskt och psykiskt.

Det är lätt som en plätt för Gud att hela dig, om du vill ta emot.

Det gäller bara för dig att leva för Gud denna gång. Var ärlig mot dig själv, det är så lätt att lura sig själv på olika sätt.

Att leva för Gud är att lyda, att inte göra det man tycker är kul och sedan försöka vända det till Guds vilja. Det är ju inte bara party time hela tiden.

Ofta manar Gud oss att hjälpa andra på olika sätt, både fysiskt och ekonomiskt.

Då gäller det att inte tänka på sin egen bekvämlighet, eller sina egna prylar. Det kan låta jobbigt, men det är det inte. Det gäller att lyda Gud först, sedan blir man själv välsignad. Gud kan ju inte välsigna dina gärningar om du inte gör någonting...eller hur?

Det kan bara bli bättre om ditt liv har varit ett enda bottennapp.

Gud eller Mammon (pengar)...

24 Ingen kan tjäna två herrar. Antingen kommer han då att hata den ene och älska den andre, eller kommer han att hålla sig till den ene och se ner på den andre. Ni kan inte tjäna både Gud och mammon.

* 25 Därför säger jag er: Gör er inte bekymmer för ert liv, vad ni skall äta eller dricka, inte heller för er kropp, vad ni skall klä er med. Är inte livet mer än maten och kroppen mer än kläderna?

26 Se på himlens fåglar. De sår inte, de skördar inte och samlar inte i lador, och ändå föder er himmelske Fader dem. Är inte ni värda mycket mer än de?

27 Vem av er kan med sitt bekymmer lägga en enda aln till sin livslängd?

28 Och varför gör ni er bekymmer för kläder? Se på ängens liljor, hur de växer. De arbetar inte och spinner inte.

29 Men jag säger er att inte ens Salomo i all sin prakt var klädd som en av dem.

30 Om nu Gud ger sådana kläder åt gräset, som i dag står på ängen och i morgon kastas i ugnen, hur mycket mer skall han då inte klä er? Så lite tro ni har!

31 Gör er därför inte bekymmer och fråga inte: Vad skall vi äta? eller: Vad skall vi dricka? eller: Vad skall vi klä oss med?

32 Efter allt detta söker hedningarna, men er himmelske Fader vet att ni behöver allt detta.

33 Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också.

34 Gör er alltså inte bekymmer för morgondagen. Den skall själv bära sitt bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS. Här finns en länk till min vän Pontus Sjukhus blog på engelska: pontus hospital blog.html


BENs tankar (på svenska) 207 - 2007 03 28 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Brittiska förskare hävdar att tobak och alkohol är farligare än ecstacy och cannabis.

Detta kan betyda att en del inte alltför smarta människor börjar röka Cannabis istället för att supa...som om det vore hälsosamt.

Nu är det ju så att Cannabis har även andra verkningar än bara fysiska!

Alla droger, vare sig det handlar om piller, sprit eller vanligt knark i olika former, är förkastliga. De öppnar dörren för mörkrets makter.

Läkare förstår sig inte på andlig påverkan, om de inte råkar vara troende förståss. Därför har man helt missat denna aspekt!

Om man är nerdrågad eller berusad lämnar man många gånger dörren öppen för yttre påverkan. Man har ju ingen vidare kontroll över sina sinnen då, och det är just då som andevärlden ofta slår till.

Man kan få problem men olika andar som t.ex. våldsamma andar som älskar att slåss och förstöra. De flesta tycks vara plågoandar som jobbar på heltid att förstöra människor både fysiskt och psykiskt.

Därför händer det så mycket dåliga saker när folk är under påverkan.

Man slåss, våldtar, eller förtör andras och egen egendom eller till och med tar sitt liv. Så går det när man i okunnighet ger över sin kontroll till andevärlden.

Jesus är den enda som kan befria en människa från dessa problem. Det funkar verkligen, jag har sett det fungera många, många gånger som tur är.

Du kan be denna bön om du vill bli fri:

Herre jag ber dig i Jesu namn att komma in i mitt liv och ta över allting. Förlåt mig mina synder, de som jag vet om, men även de som jag inte känner till. Jag tror att Jesus dog för mig i mitt ställe. Herre befria mig från mitt beroende i Jesu namn. Herre min tro är svag, hjälp mig att tro på allvar. Amen

Efter en ärlig bön som denna är man räddad (frälst), man behöver inte längre oroa sig för framtiden. Så enkelt är det, eftersom livet är en gåva från Jesus, som dog i ditt ställe!

Ditt liv kommer inte att förbli som det varit, du kommer att få frid i ditt inre om du tog emot Jesus.

Hebr 8:12 Jag skall i nåd förlåta dem deras missgärningar, och deras synder skall jag aldrig mer komma ihåg.

1 Kor 6:19 Eller vet ni inte att er kropp är ett tempel åt den helige Ande, som bor i er och som ni har fått av Gud, och att ni inte tillhör er själva?

Matt 3:11 Jag döper er i vatten till omvändelse, men den som kommer efter mig är starkare än jag. Jag är inte ens värd att ta av honom hans sandaler. Han skall döpa er i den helige Ande och i eld.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS. Här finns en länk till Pontus Sjukhus blog på engelska: pontus hospital blog.html


BENs tankar (på svenska) 206 - 2007 03 27 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Alltid när Gud väcker upp en sovande församling, kommer det kritik från alla vrår.

Man jämför den Helige Andes verk med sånt som händer i Afrika, där man dansar omkring i extas medan man dyrkar demoner. Andra talar om masshypnos osv. Det är farligt att påstå att den Helige Andes verk är ett verk av satan.

Allt är bara struntprat, den som inte är född av Ande kan inte förstå vad som händer!

Som jag har sagt tidigare an kan man inte studera sig till en tro, det funkar inte så!

Du kan vara Teolog eller till och med Biskop utan att fatta någonting av det andliga. Det finns garanterat många Biskopar som inte är Kristna, och som inte kommer att se Himmelriket. Så är det bara.

Samma människor kriticerade även Jesus när Han gick här på Jorden i egen hög person.

Man kallade Honom för drinkare och allt möjligt dumt, bara för att Han inte följde människors påfund, utan valde att följa sin Faders vilja.

Man sade att apostlarna var fulla när de tog emot den Helige Ande! Ingenting har förändrats på 2000 år!!!

Nu sitter så kallade "Kristna" tillsammans med andra andligt blinda och kastar sten på verkligt troende människor som lever i Ande och sanning precis som på Jesu tid.

Nu säger jag ju inte att Jesus är död, eftersom Han som många andra har uppstått från de döda, men Han går ju inte omkring i synlig kropp för det mesta längre. Även om många har sett Honom liksom jag (två gånger hittills).

När folk trillar omkull i kyrkan av Guds kraft, handlar det ju inte om show eller något ytligt.

Gud möter oss på ett personligt sätt som vi många gånger inte förstår. Det är väl inget att vara rädd för? Vem bryr sig om vad andra tycker och tänker, det är ju ditt liv det handlar om! Din evighet till och med, var vill du tillbringa den?

Matt 3:11 Jag döper er i vatten till omvändelse, men den som kommer efter mig är starkare än jag. Jag är inte ens värd att ta av honom hans sandaler. Han skall döpa er i den helige Ande och i eld.

Jag höll som tur var käften istället för att försöka förklara sånt som jag inte förstod, innan jag blev född på nytt.

Det är jag tacksam för nu. Det är pinsamt och ledsamt att se och höra folk som kriticerar den Helige Andes verk i tidningar, TV och på gatan. Dessa människor ar andligt döda och fattar ingenting, ändå låter de käften gå på helspinn. Det är ytterst pinsamt tycker jag.

En del kritik handlar om avundsjuka, man vågar inte pröva Gud själv. Andra är för stolta och tycker inte att det är värdigt att eventuellt trilla omkull vid altaret :-)

Åter andra är bara fega och det finns inget utrymme för fega människor i Himmelriket.

Såhär gick det till när apostlarna fick del av den Helige Ande:

Apg 2:1 När pingstdagen* hade kommit var de alla samlade.

Apg 2:2 Då kom plötsligt från himlen ett dån, som när en våldsam storm drar fram, och det fyllde hela huset där de satt. Apg

2:3 Tungor som av eld visade sig för dem och fördelade sig och satte sig på var och en av dem.

Apg 2:4 Och de uppfylldes alla av den helige Ande och började tala främmande språk, allteftersom Anden ingav dem att tala.

Apg 2:5 Nu bodde i Jerusalem fromma judiska män från alla folk under himlen.

Apg 2:6 Och när dånet hördes samlades folkskaran, och alla blev mycket uppskakade, eftersom var och en hörde sitt eget språk talas.

Apg 2:7 Häpna och förundrade sade de: "Är de inte galileer, alla dessa som talar?

Apg 2:8 Hur kan då var och en av oss höra sitt eget modersmål? Apg 2:9 Vi som är parter, meder eller elamiter, vi som bor i Mesopotamien, Judeen eller Kappadocien, i Pontus eller Asien,*

Apg 2:10 i Frygien eller Pamfylien, i Egypten eller Libyen åt Cyrene till eller är inflyttade främlingar från Rom,

Apg 2:11 vi som är judar eller proselyter,* kretenser eller araber - vi hör dem tala på vårt eget språk om Guds väldiga gärningar."

Apg 2:12 De var alla mycket häpna och förvirrade och frågade varandra: "Vad kan detta betyda?"

Apg 2:13 Men andra sade hånfullt:"De har druckit sig fulla av sött vin."

Apg 2:14 Då trädde Petrus fram tillsammans med de elva och tog till orda och talade till dem: "Ni judiska män och alla ni som bor i Jerusalem, detta bör ni veta, och lyssna nu på mina ord.

Apg 2:15 Det är inte som ni tror att dessa är berusade. Det är ju bara tredje timmen på dagen.

Som vanligt blev de kriticerade, precis som vi blir idag 2000 år senare :-)

PS. Jag har ett böneämne igen. En flicka i tonåren som heter Alex behöver era böner, hon är väldigt deprimerad och har diabetes. Hjälp mig att be för henne är ni snälla, att Gud helar henne till kropp och själ.

Gud har svarat på många av era böner, Gud skall välsigna er!

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 205 - 2007 03 26 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Foto © Fred Skymberg

Jag känner en liten flicka Emma som fick skallen spräckt m.m. då hon var med i en våldsam bilolycka och hade inget säkerhetsbälte. Hon klarade sig såsom genom ett under. Hon har dock förlorat synen på ett öga, och hon kommer att behöva genomgå en mängd operationer så länge som hon växer, om inte Gud griper in som han ofta gör.

Kan ni hjälpa mig att be ännu mera för henne, så att Gud helar henne helt och hållet? Hon är en väldigt positiv ung flicka. Det var antagligen böner som fick henne att överleva över huvudtaget.

Tack för att ni har hjälpt till att be tidigare oxo, era böner har varit till stor välsignelse för många!

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 204 - 2007 03 25 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Kanske borde jag flytta hit.

Foto © Dan Kronqvist, Vanlencia 2007.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 203 - 2007 03 23 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Vikingarna brukade spetsa sin mjöd med flugsvamp, innan de drog ut i strid.

Foto © Fred Skymberg

Undrar om Krister Sjögren... Detta gjorde de på grund av att flugsvampen bedövade dem från att känna smärta. Undrar hur många som dog innan de kom på den rätta doseringen? Flugsvampen är ju väldigt giftig.

Detta påminner mig om hur synden funkar.

Den kan se intressant och fin ut.

1 Mos 4:7 Är det inte så att om du gör det som är gott, ser du frimodigt upp, men om du inte gör det som är gott, då lurar synden vid dörren. Den har begär till dig, men du skall råda över den."

Om man släpper in litet synd i livet, genomsyrar den alltsammans och man blir andligt bedövad.

Joh 8:34 Jesus svarade: "Amen, amen säger jag er: Var och en som gör synd är syndens slav.

Om man har otur att fastna i den, kan man dö.

Rom 6:10 Ty hans död var en död från synden en gång för alla, men det liv han lever, det lever han för Gud.

Rom 6:11 Så skall också ni se på er själva: ni är döda från synden och lever för Gud i Kristus Jesus.

Rom 6:13 Ställ inte era lemmar i syndens tjänst, som vapen åt orättfärdigheten, utan ställ er själva i Guds tjänst. Ni som var döda men nu lever, ställ era lemmar i Guds tjänst som vapen åt rättfärdigheten.

Att synda är att gå emot sitt eget samvete.

Det är även synd att inte lyda Gud, det kallas häxkonst i Bibeln. Vi vet allt som är rätt och fel från födseln, på grund av att vi alla har fått ett samvete. Man kan dock förtöra sitt samvete genom att inte lyssna på det.

Sedan finns det ännu bedrövligare orsaker, till exempel om man har blivit våldagen som liten, råkat ut för incest osv. Då blir man oftast (om inte alltid) utsatt för andemakter på samma gång. Vanligtvis är även skuldkänslor förknippade med en dylik händelse.

Det är därför som en del skuldtyngda människor aldrig får sitt liv på rätt spår efter en dylik händelse. Det enda som hjälper är om man lämnar sitt liv åt Gud, och tar emot Jesus som sin personliga frälsare (räddare). Då blir man vanligtvis fri från dessa demoner på en gång.

I svåra fall krävs det bön och fasta efter det att man har tagit emot Jesus i sitt liv, fri blir man i vilket fall som helst.

Foto © Fred Skymberg

Det är otroligt viktigt att man kan förlåta den onda människa som har skadat en. Med Guds hjälp är det möjligt, om inte annat.

Det kan låta omöjligt att förlåta ibland, men bed om det så skall du få se att din inställning kan förändras, för Gud är ingenting omöjligt.

Rom 6:22 Men nu, då ni befriats från synden och blivit Guds slavar, blir frukten att ni helgas och till slut får evigt liv.

Rom 6:23 Ty syndens lön är döden, men Guds gåva är evigt liv i Kristus Jesus, vår Herre.

2 Kor 2:7 Nu bör ni i stället förlåta och trösta honom, så att han inte alldeles går under i sin djupa sorg.

Ef 4:32 Var i stället goda och barmhärtiga mot varandra och förlåt varandra, liksom Gud i Kristus har förlåtit er.

Mark 11:25 Och när ni står och ber, så förlåt om ni har något emot någon. Då skall också er himmelske Fader förlåta er era överträdelser."*

Luk 6:37 Döm inte, och ni skall inte bli dömda. Fördöm inte, och ni skall inte bli fördömda. Förlåt, och ni skall bli förlåtna.

Förlåtelse

1Joh 2:12 Jag skriver till er, barn: era synder är förlåtna för hans namns skull.

Apg 2:38 Petrus svarade dem: "Omvänd er och låt er alla döpas i Jesu Kristi namn, så att era synder blir förlåtna. Då skall ni få den helige Ande som gåva.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 202 - 2007 03 22 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Tålamod schmålamod.

Alla har brådis, alla tror att tiden inte räcker till. Vi har alla fått en beskärd del med tid. varken mer eller mindre än den tid vi skall ha på oss här på Jorden.

Din tid kan ta slut innan du kommer till slutet av denna mening.

För Gud existerar inte tiden, allt är oändligt som en Operett till exempel. Folk hinner dö innan den kraftiga kvinnan börjar yla på slutet. Därför är det såå viktigt att vi följer Guds plan för våra liv, istället för att balla bort alltihopa.

Jag vet att jag skall skriva detta just nu, jag har egentligen inget val.

Visst skulle jag kunna sitta på ett kondis och fika istället, det vore ju kul. Men om Gud vill att jag skall sitta här istället och skriva, så får jag väl göra det då. Jag har ingen aning om vad jag skall göra imorgon, det beror helt och hållet på vad Gud manar mig till...om jag lever.

Jag har äntligen lärt mig att inte ha bråttom till ingenstans. Om man springer ett eget solo race hela livet, kan det lätt gå illa på slutet.

Jag tyckte att jag gjorde en massa bra saker ibland, men om de inte var från Gud var de alla förkastliga. Gud kan ju inte välsigna nånting som Han inte har beställt, då åker det ut i köket igen. Det gäller att ha beställningen i skick innan man slänger fram dagens rätt.

Jag såg en kul insekt då jag bodde i Australien, som hette Praying Mantis (Bönesyrsa)

Bönesyrsan har mera tålamod än en sten.

Dne kan sitta i evigheter och vänta på sin lunch. När spindeln eller vad det nu kan vara, kommer tillräckligt nära på grund av sin ouppmärksamhet Whaaam! Plötsligt blir han uppäten på stubinen, levande och förvånad blir han ett minne blått på ett huj.

Så kan det gå för dej och mej oxo, om vi bara staplar omkring i egen kraft, Whaaam smäller dödens ängel till, och våra tillfällen att finna vår mening med livet är slut för alltid.

Våga för en gångs skull pröva Gud, du kommer aldrig att ångra dej!

Bed innan det är för sent:

Herre jag ber dig i Jesu namn att komma in i mitt liv och ta över allting. Förlåt mig mina synder, de som jag vet om, men även de som jag inte känner till. Jag tror att Jesus dog för mig i mitt ställe. Herre min tro är svag, hjälp mig att tro på allvar. Amen

Efter en ärlig bön som denna är man räddad (frälst), man behöver inte längre oroa sig för framtiden. Så enkelt är det, eftersom livet är en gåva från Jesus, som dog i ditt ställe!

Ditt liv kommer inte att förbli som det varit.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 202 - 2007 03 22 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Foto © Fred Skymberg

Man kunde kanske på sätt och vis kalla vapenrustningen nedan virtuell. Den är dock äkta fast den bara är synlig i den andliga dimensionen.

Den andliga vapenrustningen

Efesierbrevet 6:10 Till sist, bli starka i Herren och i hans väldiga kraft.

11 Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.

12 Ty vi strider inte mot kött och blod utan mot furstar och väldigheter och världshärskare här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarna.

13 Tag därför på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot på den onda dagen och behålla fältet, sedan ni fullgjort allt.

14 Stå alltså fasta, spänn på er sanningen som bälte kring era höfter och kläd er i rättfärdighetens pansar

15 och sätt som skor på era fötter den beredskap som fridens evangelium ger.

16 Tag dessutom trons sköld. Med den kan ni släcka den ondes alla brinnande pilar.

17 Tag emot frälsningens hjälm och Andens svärd som är Guds ord (Bibeln).

18 Gör detta under ständig åkallan och bön och bed alltid i Anden. Vaka därför och håll ut i bön för alla de heliga.

Jag tror att vi ber alldeles för litet.

Gud manar oss att be i Anden (tungor). Det är inte många som ber i Anden i dagens läge. Det är kraft i bön i tungor, den onde lär inte förstå våra böner då vi ber i tungor (jag vet inte om detta stämmer) men det verkar logiskt.

Vi ber ofta om materiella ting. Visst kan man be om sådant oxo, men det gäller att sätta Gud först i ens liv. Sedan ordnar sig det andra automatiskt, Gud vet ju vad vi behöver även innan vi ber.

Många ber "Gud välsigna mig", men om man inte gör någonting för Gud, då har Han ju inget att välsigna. Man kan ju inte bara sitta där med munnen på vid gavel och vänta att det skall flyga grillade fasaner i truten på en :-)

Många gånger måste man börja med något smått eller enkelt, när Gud ser att man är pålitlig får man större uppdrag.

Ibland måste man göra väldigt tråkiga saker, det är viktigt att lyda och inte låta bekvämligheten komma ivägen.

Lyssna inte på dummerjönsar i massmedia, som säger att du skall bejaka din egen komfort och unna dig det ena och det andra. Det är alltför många som sitter och pillar sig i sina egna navlar istället för att ställa upp för Gud och grannar.

Dessutom borde vi be nonstop för våra barn och släktingar som inte ännu kommit till tro.

Man kan inte lämna över det ansvaret på någon annan! Vi kan inte skylla ifrån oss någonting när vi står inför tronen, då är det bara att lyssna, tacka och ta emot. Tänk på det medan du har tid att vända pråmen.

En vacker dag är det för sent, och då hjälper inte "snälla mamma".

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 201 - 2007 03 21 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Man undervisar mera om österländska religioner än om Gud i skolorna idag.

Tänk så snett det har gått. Nästan inga ungdomar idag har några grundkunskaper i Kristen tro. I skolan är det förbjudet att be och sjunga kristna sånger... Många vet inte ens hur man ber.

Man undervisar aldrig om det viktigaste av allt: frälsningen igenom Jesus Kristus, den enda vägen till Gud.

Jag tycker att det är ytterst beklämmande att våra barn blir hedniska idioter, utan någon som helst kunskap i Kristendom.

Man lär ut Evolutionens Fundamentalism i hopp om att barnen skall tro att de är djur. Det är ju hur tragiskt som helst. Barnen förlorar ju sin motivation att leva, om "skiter och dör är det enda vi gör" (som min bror brukade säga då han var i fem års åldern)

Bara för att människor bär sig åt som djur, betyder ju inte att vi är djur. Det är bara vår egoistiska inställning som gör oss elaka och ibland onda rakt igenom.

Allting handlar förståss om den andliga kampen i tillvarom som de flesta är helt blinda inför. Här kommer ett bibelställe som förklarar röran:

Efesierbrevet 12 Ty vi strider inte mot kött och blod utan mot furstar och väldigheter och världshärskare här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarna.

Och nej, bibelstället är inte skrivet av en gammal gubbe, det är förklarat av Gud själv. Precis som resten av Bibeln. Men det fattar man inte innan man blivit andedöpt, för det är då man får ljus över Bibeln.

Det är tack vare att våra länder i Europa är Kristna som vi har ett välstånd som inte österländandet har.

Detta kan komma att förändras om Gud drar bort sin hand eftersom vi protesterar mot Honom. Nu sitter vi och sågar av vår gren av välstånd på grund av okunskap.

Det är ju inte svårt att se vilken enorm skillnad det är på Kristna länder och länder där man ber till avgudar!

Tänk vilken fattigdom och missär det är i de flesta ogudaktiga länder. Folk svälter, har ingen infrastruktur, det är skit överallt samt smutsigt och eländigt. Jag har rest rund jorklotet och sett det med egna ögon, och trampat i det med egna fötter. Jag har mött hatet från Muslimer och Hinduer m.fl. bara på grund av att jag var Europé...tragiskt.

Innan jag mötte Gud och blev troende (då jag var 21) trodde jag att alla religioner var samma sak..

Men nu vet jag bättre, den enda dörren till Gud är via Jesus Kristus som dog i ditt ställe så att DU skulle få evigt liv.

Ja. jag har verkligen mött Gud personligen, det är inget skitsnack.

Efter mitt möte med Gud fick jag del av den Helige Ande. Det var som att få lyset påslaget för första gången. Plötsligt såg jag två paralella verkligheter, det vardagliga livet men även den andliga verkligheten.

Numera är jag troende, man kan inte glömma att man har mött Gud, om man har gjort det på riktigt.

Det enda jag vill göra nu är att lyda Honom i allt, jag vet att det är den enda vägen till sann lycka.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 200 - 2007 03 20 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Jag får min ork uppifrån :-)

Guds kraft påminner en aning om elektricitet faktiskt, men bara litet. Det går inte att förklara hur Guds kraft känns eftersom det inte finns nånting på Jorden som känns likadant.

Imorgon skall jag gå på möte igen i Kvevlax Missionskyrka.

Johan Eriksson in action

Jag kommer troligvis att känna Guds kraft på mötet igen, det händer titt som tätt. Även du kan få uppleva Gud kraft, om du vågar ta emot Jesus i ditt liv.

Många "tuffa" grabbar är livrädda att pröva på Gud! Det är lika komiskt som tragiskt.

Tänk att så många människor är rädda för Gud. Man viftar bort Gud i vild panik, på grund av rädslan för det okända, precis som människorna på medeltiden. Vi förändras tydligen aldrig, vi är fortfarande lika rädda som folk var på medeltiden :-)

Om du är "modig" har jag totat ihop en kort bön för dig, om du vill uppleva någonting fantastiskt i ditt liv. Här är den:

Herre jag ber dig i Jesu namn att komma in i mitt liv och ta över allting. Förlåt mig mina synder, de som jag vet om, men även de som jag inte känner till. Jag tror att Jesus dog för mig i mitt ställe. Herre min tro är svag, hjälp mig att tro på allvar. Amen

Om du bad detta kan det hända att du inte kan fortsätta att läsa på grund av en övernaturlig glädje och frid som just nu exploderar i dit bröst.

Om detta inte hände för just dig kommer det att hända senare. Gud möter oss alla individuellt! Ditt liv kommer att förändras till det bättre, det kan jag lova.

En sak skall du dock veta, om du bad på allvar ÄR du frälst! Du behöver inte längre vara orolig för att hamna i Helvetet för dina synder. Jesus tog dina synder på sig, och dog i ditt ställe för att Du skulle få evigt liv.

Leta upp någon frikyrka, leta tills du hittar en där du trivs.

Alla kyrkor är inte lika kul, det beror mycket på de som går där. Inte alla som kallar sig för Kristna är kristna på riktigt! En del har inte fattat att ta emot den Helige Ande. Utan den Helige ande kan man inte växa som troende.

Jag har skrivit om detta tidigare på min write, säkert många gånger :-)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 199 - 2007 03 19 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Folk blev varnade via nyheterna att inte vistas på isarna längre...

Eftersom jag är rock stjärna hyrde jag en limousine med modig chaffis, för att kolla läget :-)

Plask !

Plask 2 och blubb blubb...

Man kunde se Wasa i horizonten när vi studsade omkring på Gerby isen...

Det tog en stund innan isen började bågna, och limon började sjunka i sörjan...jag hade isdubbar med mig i kameraväskan :-)

Jag bad scaffisen gå ut och kolla tjockleken på isen...

Det såg kallt och blåsigt ut...bladet var för kort för en etapps sågning...även om det fanns hål här och där.

Jag fick varmt i limon, så jag bad schaffisen skopa upp litet is till min Coka cola.

Krossad is, ah svalkande...chaffisen såg kall ut.

Trots att min chaffis Asplund var väldigt modig, avböjde han bestämt mitt förslag att han skulle åka ut på isen en gång till så att jag skulle kunna filma Mega plasket som vi genererade då vi åkte iland och isen brakade under tyngden av den långa bilen.

Materialet som vi filmade på isen kommer att bli en musikvideo med Ben Antell Band så småningom. Vi kommer bl.a. att lägga upp den på youtube.com/thalonen

Jag läste en gång en artikel skriven av vetenskapsfundamentalister (ett långt ord jag har snickrat till själv).

De påstod att is kan uppstå över natt på Genesaret sjön...och att det nog var is som Jesus gick på istället för vatten. De erkände därmed att de tror på Jesus men man försöker förklara bort alla under :-)

Var det is på vattnet?

Joh 6:18 Det blåste hårt och sjön började gå hög. Joh 6:19 När de hade kommit ungefär tjugofem eller trettio stadier ut, fick de se Jesus komma gående på sjön och närma sig båten, och de blev förskräckta.

Man måste nog vara en riktig veteskapsfundamentalist för att tro på nåt så knäppt. En sådan is (om den fanns) kan ju inte bära mera än en kanariefågels kalsonger.

Matt 14:25 Vid fjärde nattväkten* kom Jesus till dem, gående på sjön.

Matt 14:26 När lärjungarna fick se honom gå på sjön, blev de förskräckta och sade: "Det är en vålnad." Och de skrek, så rädda var de.

Joh 6:19 När de hade kommit ungefär tjugofem eller trettio stadier ut, fick de se Jesus komma gående på sjön och närma sig båten, och de blev förskräckta.

Det är många korkade bortförklaringar hela tiden.

Jag vet bara att jag har träffat Jesus på riktigt, det är inga fantasier. Folk har precis lika svårt att acceptera Honom nu som då Han gick här på Jorden och helade sjuka och väckte upp döda. Det gjorde Han bara för att folk skulle se hur mäktig Fadern är.

Jag är i vilket fall som helst otroligt tacksam att Han har bevisat sin existens för mig, och räddat mig från den eviga pinan. Han erbjuder dig precis samma frid och ro som han har givit mig, det är bara att ta emot.

Våga för en gångs skull pröva Gud, det är ju DITT LIV det handlar om. Strunta i alla andra och ta steget, du kommer aldrig att ångra dej!

Bed till exempel: Herre jag ber dig i Jesu namn att komma in i mitt liv och ta över allting. Förlåt mig mina synder, de som jag vet om, men även de som jag inte känner till. Jag tror att Jesus dog för mig i mitt ställe. Herre min tro är svag, hjälp mig att tro på allvar. Amen

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 198 - 2007 03 17 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Man kan inte vara kompis med både Gud och den onde.

Jag har en gammal bekant som försöker hålla sig väl med både Gud och åklagaren. Det funkar inte så.

Så länge vi inte har valt att ta emot Gud i våra liv, har den onde rätt att sparka oss hit och dit. Om vi däremot tar emot Jesus i våra liv, då har den onde inte längre rätt att bråka med oss. Om han kommer är det bara att peka på dörren, och påminna honom om hans framtid.

Om djävulen knackar på min dörr brukar jag be Jesus svara, då blir det lugn och ro i stugan.

Gud hatar hycklare.

Hycklare är folk som låtsas vara en sak då folk ser på, och visar bara sitt inre då ingen ser. Det gäller att hålla alla korten på bordet och vara ärlig, om man skall komma nån vart här i livet. Nu talar jag om det verkliga livet, och inte världens virrvarr.

Jag har sällan röstat på grund av att praktiskt taget alla politiker är oärliga hycklare. Nästan ingen politiker är ärlig, man är politiker bara för egen vinning...pengar och personlig makt är det enda man bryr sig om, mest pengar dock.

Om man ljuger ger man den onde lillfingret.

Det är ungefär som att fastna med tungan på nån metalldel i en snölift på vintern. Då är det bara vatten som kan få tungan att lossna utan att bli skadad. Jesus kommer med det levande vattnet och tvättar bort vår synd. Han dog i vårt ställe. Inte känner jag någon annan som skulle gå i döden för mig, gör du?

Pröva på Gud idag, Han har lovat svara ett ärligt hjärta.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS. OBS Ikväll!

Foto © Pontus Back

THE OSLO GOSPEL CHOIR kommer till Vasa Yrkesinstitut (f.d. Handelsläroverket) ikäll Lördag kl. 19. Och till Runebergssalen Jakobstad nu på söndagen den 18nde kl. 14. Därför blir det ingen ONE kosert.


BENs tankar (på svenska) 197 - 2007 03 15 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Bed och ni skall få

Joh 16:24 Hittills har ni inte bett om något i mitt namn. Bed och ni skall få, för att er glädje skall vara fullkomlig.

Jag tror inte att detta handlar om en dyr bil eller ett stort pråligt hus med kristallkronor i alla tak, Rolex klockor och andra lyxartiklar i första hand. Jag tror att vi måste dö bort ifrån allt dylikt, och söka Guds rike först.

Visst kan Gud ge oss allt möjligt, men jag tror att det viktigaste är att vi dör bort ifrån det materiella.

Jag tror att Guds löften egentligen handlar om sånt som vi ber om, när vi gör vår Faders vilja.

Till exempel om vi är ute i ödemarken och missionerar och bilen går sönder, då kan vi be om vad som helst, ny bakaxel eller bensin från ingenstans osv. Då behöver vi ju verkligen dessa saker för att föra budskapet vidare.

En engelsk förkunnare var på ett uppdrag från Herren en gång. Han hade värdelösa däck på sin bil och det började vräka ner snö. Då bad han om hjälp, och plötsligt fick bilen bra fäste på vägen. Förvånad gick han ur bilen och till sin häpnad hade han fått nya mönster på sina däck. De var som nya igen. Det är så länge sedan jag hörde berättelsen att jag har glömt vad han hette, men historien är sann.

Jag har märkt att många sitter och ber om nya fina bilar och annan lyx.

Jag säger inte att vi inte kan få sånt ibland, men jag tror inte att det hör till Guds prioriteringar :-)

Tänk själv efter, vad har Gud eller du för nytta av att du sitter i en sportbil med solglasögon och ett Pepsodent leende? Ibland är Gud vitsig och låter oss ha kul en stund, men det är inte alltid så.

Det viktigaste är nog att vi dör ifrån vårt kött, vår lust till materiella saker.

Gud talar om det gång på gång i Bibeln. Det låter inte kul direkt, att ta sitt kors på sig osv. Men det är faktiskt det enda som ger oss en djup inre frid. Det är otroligt skönt att veta att man gör sin Himmelske Faders vilja.

Matt 10:38 Den som inte tar sitt kors och följer mig är mig inte värdig.

Jag har sett hur många har lämnat allt och följt Gud istället, senare har de även fått det bra ekonomisk, som ett bonus liksom. Jag tror absolut inte att vi skall sträva efter pengar och lyx.

Jag har alltid varit smått tokig i annorlunda bilar.

Foto © Gogo Achrén.

Detta var min automatväxlade Buick Roadmaster -48 bruksbil i 5 år, den gick som en klocka sommar och vinter. En kompis har den nu, den häckar i ett garage inte långt härifrån.

Mitt intresse för bilar och det materiella har svalnat betydligt de senaste åren.

Första tiden efter Buicken med Ford Fiesta (som dock gick bra) kändes det som att sitta i en hink och vispa med en pinne... Sedan köpte min fru en gammal Toyota. Den känns mycket mer som en bil, fast nogon riktig bil e det ju inte, jämfört med Amerikanare som är stadiga grejer.

Nu har jag vant mig nogorlunda, men det tog ett par år. Kul är det inte direkt men vad spelar det för roll egentligen? Få se hur länge det skall ta innan jag blir tillräckligt ödmjuk...kanske till hösten för då faller golvet ur Toyotan ungefär samtidigt som löven hoppar från träden i sina gula träningsoveraller.

OBS!!!

Foto © Pontus Back

THE OSLO GOSPEL CHOIR kommer till Vasa Yrkesinstitut (f.d. Handelsläroverket) denna lördag Mars 17 kl. 19. Och till Runebergssalen Jakobstad söndagen den 18nde kl. 14. Därför blir det ingen ONE kosert.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS. One är inställt för denna gång, på grund av Oslo Gospel Choir som är i Vasa någonstans...jag vet inte var, ingen tycks veta men det är ett stort evenemang :-)


BENs tankar (på svenska) 196 - 2007 03 14 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Roger Glover ( Ian Paice lurking in the shadows), Deep Purple, Foto © Benjamin Antell 1971

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 195 - 2007 03 13 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Snön smälter och solen skiner,

Det påminner mig om när jag blev frälst, som det kallas. Jag levde i en kall verklighet utan kärlek. Sen mötte jag Gud och tinade upp på en gång. Gud bevisade sin kärlek till mig och solen började skina i mitt inre.

Jag var så glad att jag nästan exploderade, de första åren.

Sedan släppte jag in världen o dess bekymmer en smula, dålig idé... Det gäller att lita på Gud och ge järnet, för världen har ju inget att erbjuda. Allting här på Jorden är ju fåfängligt och tillfälligt.

Nu gäller det bara att kunna visa glädjen mera :-)

Det räcker ju inte att man ser ut som ett hösäck och säger att det sjunger i ens hjärta :-)

PS. Aftonbladet idag: ”Genmajs är farlig för alla att äta”, precis som jag alltid har sagt. Man kan inte genmanipulera någonting utan att allting spårar ur. Gud har bestämt hur alla växter skall vara, börjar man tafsa på Gudaskapat DNA får man skylla sig själv.

Dessutom handlar genmanipulering BARA om girighet!

Det finns mat åt alla på Jorden, bara alla ville dela med sig. Problemet är bara girighet, vi eldar upp massor av säd m.m. som skulle kunna skickas till fattiga länder utan problem. Ingen vill ställa upp. Dessutom är det dyrare att lagra det som lagras, än att dela ut det till de fattiga. Åtmistone är det så i USA har jag läst.

Firmorna som gör genmanipulerad mat har patent på säden m.m.!

Det betyder katastrof för uländerna rent ekonomiskt. All mat på jorden blir så småningon förorenad av GMO grödor.

Det står om manipulationer av djur m.m. i de Apokryfiska böckerna. Gamla Testamentet. Det är så länge sedan jag läste i dem att jag inte minns så mycket, men man ifrågasatte Guds skapelse och fick se hur snett det gick om man ändrade på Guds design...

Apokryferna
De apokryfiska böckerna är judiska och tidiga kristna böcker som fornkyrkan inte godkände som tillhörande Bibeln.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 194 - 2007 03 12 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Man tror nästan att man har kommit till en galen version av Ankeborg då man slår upp kvällstidningarna på nätet...

Sjuka människor hånar Kicki Danielson för hennes useende i anonyma brev. Snoop Dog åker fast för nakotikainnehav. En rock stjärna har som en galen hund bitit en vakt i benet. Courtney Love har knarkat upp sin förmögenhet. Britney Spears är för det mesta på avgiftningskliniker. Flickor skryter om att de har begått äktenskapsbrott med Robbie Williams, som om det vore något positivt.

Det mesta tycks handla om droger och sex...ytligheten är skrämmande och beklämmande.

Och mitt i allt elände står Jesus med öppna armar
och bjuder in den som vill till Himmelriket.

Dörren är öppen än så länge, ingen vet när portarna slås igen...

Folk skrattade åt Noa då han byggde arken på Guds befallning. Sedan när regnet kom och Gud hade stängt den stora dörren, då stod de där i stora skaror och ropade "släpp in oss"...

Men då var det för sent.

Resterna av arken finns på berget Ararat. De stora ankarstenarna är helt oskadda högt uppe på berget... Kolla på Internet om ni är intresserade: Arken

Våga för en gångs skull pröva Gud, det är ju DITT LIV det handlar om. Strunta i alla andra och ta steget, du kommer aldrig att ångra dej!

Bed till exempel: Herre jag ber dig i Jesu namn att komma in i mitt liv och ta över allting. Förlåt mig mina synder, de som jag vet om, men även de som jag inte känner till. Jag tror att Jesus dog för mig i mitt ställe. Herre min tro är svag, hjälp mig att tro på allvar. Amen.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

PS.

Willow Creek Leadership Summit
Vore roligt om så många som möjligt har chans att avsätta två dagar för att vara med.
Skicka in din anmälan och anm. avgift till Evelyn så har vi möjlighet att få grupprabatt.

evelynsundkvist@hotmail.com
info@willowcreek.se

Mvh Ted & Siw Jeans

http://www.willowcreek.se/

Välkommen till Willow Creek Sverige!


BENs tankar (på svenska) 194 - 2007 03 10 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Livshjälp :-)

Det är inte lätt att orka med livet, utan Guds hjälp. Det tycker i alla fall inte jag. Jag tyckte att allt var bara sopor i princip. Det enda glädjen jag hade var i en flaska på helgerna, och den glädjen var ju inte lång eller djup direkt.

Klart att man skojade och höll på, men jag hade aldrig frid i mitt inre.

Nu är det andra bullar.

Sedan Gud kom in i mitt liv har det vänt helt och hållet. Det finns inga tvivel i mitt liv längre. Jag vet vart jag är på väg, och jag vill försöka få så många andra med mig som möjligt.

Det är ju bara naturligt att man vill rädda livet på så många som möjligt, även om det känns segt ibland.

Orsaken till att människor är intresserade av Gud ibland beror på att Gud kallar dem.

Det tycks inte många fatta. Det är viktigt att inte vifta bort frågetecknen när de kommer. Bjud in Gud i ditt liv istället, så skall du få se på andra bullar :-)

Ifall det inte händer något dramatiskt när du ber, vifta inte bort det.

Det är nämligen så att när vi ber sätter vi igång väldiga krafter i den andliga världen! Det är inte alltid vi märker vad som händer på en gång, men det händer garanterat grejer. Ibland kan det ta en tid innan man ser förändringarna.

För somliga kommer Guds kraft med buller och bong så fort man öppnar käften för att be, för andra kan det ta en tid.

Gud möter oss alla olika. Det har ingenting att göra med hur bra eller dåliga vi känner oss, Gud älskar varenda galning och varje kung på vår jord, så är det bara.

För mig blev det ZAPP!, blixtar och dunder, ren fysisk kontakt med Gud.

I och med detta kan jag aldrig någonsin tvivla på Gud, eftersom kontakten är rent fysisk på samma gång som den är andlig.

Svårt att förklara (det finns ju inget på jorden att jämföra med), men det är det bästa som någonsin hänt mig i hela mitt liv. Jag var 21 år gammal då Gud kramade om mig, som bara Han kan :-)

Nu känner jag av Guds kraft väldigt ofta, speciellt då jag lyder Gud och ber med folk.

Du behöver inte göra någonting innan du ber till Gud, det handlar inte om hur/vem du är, alla är välkomna oavsett tillståndet.

Här är en enkel bön/nyckel till frihet. Bed den av hela ditt hjärta så blir du född på nytt!

före...

Våga för en gångs skull, det är ju DIN evighet det handlar om. Strunta i alla andra och ta steget, du kommer aldrig att ångra dej!

Bed:

Herre jag ber dig i Jesu namn att komma in i mitt liv och ta över allting. Förlåt mig mina synder, de som jag vet om, men även de som jag inte känner till. Jag tror att Jesus dog för mig i mitt ställe. Herre min tro är svag, hjälp mig att tro på allvar. Amen.

efter!

Om du tog steget vill jag välkomna dig in i Guds familj, Gud välsigne dej.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 193 - 2007 03 09 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Dödshjälp II?

Christa Lilly som drabbades av en hjärtinfarkt och stroke år 2000, har legat i vegetativt tillstånd sedan dess. Nu vaknade hon plötsligt upp, gav en TV intervju och blev en grönsak på nytt. Hon sade att hon mådde jättebra osv...(Aftonbladet idag).

Det finns tydligen hopp för henne trots att hon enligt läkarna, aldrig skulle vakna mer. I hennes fall hade hon ju blivit avrättad före sin tid, ifall man hade låtit henne dö.

Jag tror inte att någon annan än korkade släktingar, lider av att någon ligger i koma. Inte lider ju en människa som är medvetslös, hur skulle hon kunna lida om hon/han inte vet om det???

Dessutom vet jag att en hel del av dessa människor som ligger i detta tillstånd, kan höra vad vi säger trots att de inte kan röra en muskel.

Jag har tidigare nämnt om en kille inte långt härifrån som fällde tårar då en sjuksyster talade högt om att hon önskade att han skulle dö! Läkarna påstod att han var hjärndöd!!!

Det pratas mycket om dödshjälp i dagens samhälle.

Dödshjälp kan missbrukas hur mycket som helst om det blir legaliserat. Man kan göra sig av med släktingar för att få ut arv, försäkringspengar osv.

Det låter syniskt, men så blir det för vi människor är onda till naturen.

Jag tror även att samhället snart vill göra sig av med människor, som det inte "löns" att hålla vid liv.

Det ser man speciellt på hur äldre behandlas (eller inte) i Finland. Samhället har blivit grymt och kallt speciellt i senare år. Värre kommer det säkert att bli.

Sen finns det dessutom en del egoister som är trötta på livet och vill dö.

Tänk om dessa människor skulle tänka på andra istället.

Jag är säker på att de som är halvt eller helt friska och trötta på livet, skulle få ett mycket rikt liv om de började hjälpa folk istället för att sitta och pilla i sitt eget naveldamm dagarna i ända.

2 Petr 2:17 Dessa människor är källor utan vatten och moln som jagas av stormvinden. Det djupa mörkret är förvarat åt dem.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 192 - 2007 03 08 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Är det bra att röka???

Folk ställer lustiga frågor ibland. Klart att det inte är bra att röka, det finns antagligen inget positivt med tobak. Det innehåller massor av gifter till och med radioaktivitet! Fy bubblan säger jag, fimpa så fort som möjligt!

1 Kor 6:20 Ni har blivit köpta och priset är betalt. Så förhärliga då Gud i er kropp!

Jag tycker speciellt synd om kvinnor som röker.

Av någon anledning skadas de flesta kvinnors stämband av rökningen! Det får unga flickor att låta hesa som kraxande häxor. När de blir äldre kommer deras röster att bli fullständigt förstörda. Dessutom får de även en massa rynkor och dålig hy av tobaken.

Jag känner många unga kvinnor som har förstört sina röster totalt redan i tonåren. För sångerskor är det värst förståss, ifall man nu inte håller på med Death Metal eller nåt liknande. Kvinnor tål tobak sämre än män i det avseendet. Rösten blir förstörd för all framtid för flickor som röker.

På Finlands television jobbar det många flickor som har grymma kraxiga röster. När de pratar väntar jag bara att de skall dra fram motorsågen vilken minut som helst :-)

När vi har blivit troende, äger vi egentligen inte vår kropp längre. Vi blir Guds inventarier och den Helige Andes tempel, när vi låter Jesus betala för våra synder.

Allting handlar förståss om vår fria vilja. Gillar vi inte överenskommelsen kan vi backa ur när som helst, och må dåligt resten av livet :-)

Gud tvingar oss inte till någonting, men Han ger oss vinkar om hur vi skall leva för att vara lyckliga. När man har mött Gud på allvar, vill man göra allt för Honom.

Det tog länge för mig att släppa taget om mitt liv helt och hållet...

Jag sade att jag gjorde det, men innerst inne höll jag i handtaget med ena handen hela tiden. Det handlade antagligen om någon rädsla för det okända. Som tur var släppte jag det där fördömda handtaget för ca. ett år sedan, nu faller jag fritt iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :-)

Det spelar ingen roll för mig vad Gud ber mig om hädanefter.

Låter som stora ord, och jag hoppas att nerverna håller :-)

Jag har beslutat att lyda vart hän det än bär. Egentligen är det spännande, tröttsamt ibland men intressant. Jag har ingen brådska någonstans i livet, om inte Gud har brådis nån gång förståss :-)

Tidigare hade jag blivit rastlös och inte alltid haft tålamod att vänta.

Skrivandet tar även det mycket tid, men jag känner en inre press att göra det dag efter dag. Det är rätt många som läser min write dagligen, så det känns viktigt för mig att dela mina upplevelser i Gud just nu.

Ps 118:8 Det är bättre att ta sin tillflykt till HERREN än att lita på människor.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 191 - 2007 03 07 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Döden kunde inte hålla Jesus fången...

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 190 - 2007 03 06 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Det är rätt pop med böneceller här i Österbotten nu.

När jag bodde i Stockholm på 70-talet gick vi ett steg längre. Många av oss nykristna bodde i kollektiv. Då delade man litet mer än bara tankar och problem, då delade vi även tandkrämen :-)

Det var ett bra sätt att lära känna människor på.


Foto © Benjamin Antell 1972

Vi hade gemensam andakt, köpte in mat från grossister billigt, vi gjorde allt tillsammans. De som var bra på mat, fixade käk de andra städade osv. Det var nog så lärjungarna på Jesu tid levde en stor del av tiden.

Jag hade två kristna killar som studerade på Konstfack inneboende. Så jag har studerat på Konstfack via köket så att säga :-) Jag var deras försökskanin emellanåt. I järfälla bodde några polare i ett större kill-kollektiv.

Omslaget på Agapes MC.

Jag minns även att vi gav ut en musikkassett på Förlaget Evangelisten åt ett kollektiv som hette Agape, om jag inte minns fel var det både pojkar och flickor som bodde tillsammans, som bröder och systrar.

Jag tror att vi kommer att få se liknande företeelser snart igen. Jag tror personligen att en ny väckelse, större än den på 70-talet står inför dörren. Egentligen har den redan smygstartat här och där.

Jag tror dock att denna väckelse blir djupare och mera annorlunda än den förra.

Vissa personer (sega gubbar och gummor) som står i vägen kommer Gud troligtvis att "flytta på", och att många felaktiga traditioner, trosuppfattningar och dumheter som vi haft i alla dessa år, kommer att utplånas.

1 Kor 7:23 Ni har blivit köpta och priset är betalt. Var inte slavar under människor.

Jag tror att Gud har fått nog av vårt ytliga trams. Det enda som krävs för väckelsen att dra igång på allvar är några få rakryggade bedjande Kristna som tar sitt kors på sig och vägrar kliva in i det gamla religiösa spektaklet.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 190 - 2007 03 05 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

1 Kor 6:20 Ni har blivit köpta och priset är betalt. Så förhärliga då Gud i er kropp!

1 Kor 7:23 Ni har blivit köpta och priset är betalt. Var inte slavar under människor.

Bry dej inte om vad människor tycker om dej! Det är ju ditt liv det handlar om. Var mån om att lyda Gud, då kan det inte gå fel.

Alkohol eller Leppälehmänreikää som finskatalande Finnar säger.

Schpegel, schpegel på väggen där... © Benjamin Antell

När man sitter och pimplar alkohol på hotelrum t.ex. som många resande människor gör, kan man lätt ryckas med av vågen. Det gäller att se upp. Om man börjar supa så är det lätt hänt att hela livet far ner i vasken. Tänk på det.

Det kan börja med ett glas till maten, sen blir det ett mat till till glasen... för att utvecklas till... en mat till ... 2 glasor på en till kork...

Måtta med allt.

Om du har den minsta lilla böjelse att bli alkoholist, drick för Guds skull inte. Det är inte värt det. Om man börjar "hinka in ölet" som en kompis sade, då blir det lätt fel.

Om det känns fel för dig att dricka alkohol, så skall du inte göra det. Man skall alltid lyda sitt samvete, om man inte gör det syndar man enligt skriften. Jag minns inte var det står :-)

Här kopplas vin, att vara elak och pengar ihop (ang. pastorer och de troende).

1 Tim 3:3 Han får inte missbruka vin eller vara våldsam utan skall vara vänlig, fridsam och fri från penningbegär.

1 Tim 3:8 Församlingstjänarna skall på samma sätt vara allmänt aktade och pålitliga. De får inte missbruka vin eller vara ute efter pengar.

Att dricka vin är inte detsamma som att missbruka vin, ifall du trodde det.

Jag tror inte att en troende människa kan få ett återfall till alkoholmissbruket genom att fira Nattvarden till Jesu minne, om man verkligen är befriad.

Om Herren har berfriat en människa så är hon/han verkligen fri. Att fortsätta att kalla sig själv för en "nykter alkoholist" är en förbannelse. Om man har blivit befriad från slaveriet så har man blivit BEFRIAD.

Joh 8:36 Om nu Sonen gör er fria, blir ni verkligen fria.

Att vara girig är ingen höjdare.

Det är sällan giriga människor lyssnar till Guds röst, då det gäller att dela med sig till de behövande. Det är därför deras pengar ofta kan bli till en förbannelse.

Min farsa berättade en gång om en församligsmedlem som var rik. Den mannen tyckte inte att han kunde ge sitt tionde till Gud, för han hade så stor inkomst...det skulle bli så stora summor. Han sade sig kunna förstå om de fattiga gav tionde, de tjänar ju så litet, då blir det ju inga stora summor de ger bort :-)

Tänk hur vilket otroligt korkat argument från en girig man.

Luk 18:25 Det är lättare för en kamel att komma igenom ett synålsöga än för en rik att komma in i Guds rike."

Luk 18:26 De som hörde detta frågade: "Vem kan då bli frälst?"

Luk 18:27 Han svarade: "Det som är omöjligt för människor är möjligt för Gud."

Synd är sånt som skiljer oss från Gud.

Några exempel:

Det kan vara allt från girihet, hobbyverksamhet, kyrkoverksamhet som inte Gud har välsignat, olydnad i största allmänhet, spritmissbruk, drogmissbruk, matmissbruk, elakhet, brist på respekt för andra, att hata sina föräldrar, att hata någon över huvudtaget, att kalla andra för idioter, musikmissbruk, sportmissbruk, perverst sex, utomäktenskapligt sex, ett sjukligt intresse för bilar, båtar eller något annat som tar all fritid -tid som man borde tillbringa inför Gud.

Gud vill ofta att vi skall hjälpa varandra på olika sätt, både fysiskt och monetärt. Om vi inte ställer upp när Han kallar, jamför Han vår synd med häxkonst osv. Det är allvarligt.

Jag tror inte att Han kräver aldrig att vi skall jobba som dårar och bli utbrända, eller att vi skall ha dåligt samvete för att vi gör för litet.

Han vill nog att vi skall tillbringa så pass mycket tid inför Honom att vi hör vad Han verkligen vill att vi skall syssla med. Han vill att vi skall ha frid, ro och balans i vår tillvaro.

Gud är ingen slavdrivare, Han är en karleksfull Fader.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 188 - 2007 03 02 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

Filmmogulen James Cameron påstår att han har hittat Jesu grav.

Den onde försöker tröstlöst förvilla så många han bara kan, i hopp om att döda och förgöra. Han vet att om han lyckas förvilla folk till att tro att Jesus bara var en vanlig Svensson, ja då har han lyckats kidnappa en hel del människor till döden.

Jag tror inte att djävulen ser ut som gubben i bilden :-) Jag tror att han kan se ut saom vem eller vad som helst, precis som andarna. Andarna kan ändra sitt utseende, till och med kön. Det är inget konstigt med det, de kallas shape-shifters på engelska. Orsaken till att jag porträtterar den onde såhär, är att jag tror att den ondes själ antagligen ser ut som gubben i bilden...

Det finns fanns övrigt massor av folk som hette Jesus, Maria och Josef under Jesu tid på Jorden.

Kanske är Cameron ute efter en Oscar till, vem vet vad som snurrar i knoppen på gubben?

Hittills är det bara löst folk som gått på plojen, men förr eller senare dyker väl nån Ateist upp med akademisk utbildning. Man behöver ju som sagt inte vara intelligent för att bli akademiker heller, det enda som krävs är ett bra minne så att man klarar av proven :-)

Med detta menar jag förståss inte att alla akademiker är vara korkade :-)

Jesu grav hade vakter, de som tog livet av Honom ville absolut inte att det skulle hända något med kroppen!

En vaktstyrka bevakar graven

Matteus 27:62 Nästa dag, som var dagen efter tillredelsedagen,* samlades översteprästerna och fariseerna hos Pilatus

63 och sade: "Herre, vi har kommit att tänka på vad den där villoläraren sade, medan han ännu levde: Efter tre dagar skall jag uppstå.

64 Ge därför befallning om att graven blir säkert stängd fram till tredje dagen, så att hans lärjungar inte kommer och stjäl hans kropp och sedan säger till folket att han har uppstått från de döda. Då blir det sista bedrägeriet värre än det första."

65 Pilatus sade till dem: "Här har ni vaktstyrkan. Gå och bevaka graven så gott ni kan."

66 De gick och bevakade graven och förseglade stenen. De satte också ut vakten.

Jesus uppstår ur graven

1 Efter sabbaten, i gryningen den första veckodagen,* gick Maria från Magdala och den andra Maria för att besöka graven.

2 Och se, då blev det en stor jordbävning, ty en Herrens ängel steg ner från himlen. Han gick fram och rullade bort stenen och satte sig på den.

3 Hans utseende var som blixten, och hans kläder var vita som snö.

4 Vakterna skakade av skräck för honom och blev som döda.

5 Ängeln sade till kvinnorna: "Var inte förskräckta! Jag vet att ni söker Jesus, den korsfäste.

6 Han är inte här. Han har uppstått, så som han har sagt. Kom och se platsen där han låg!

7 Och gå genast och säg till hans lärjungar att han har uppstått från de döda. Och se, han går före er till Galileen. Där kommer ni att få se honom. Jag har nu sagt det till er."

8 De skyndade sig då bort från graven, under fruktan och i stor glädje, och sprang för att tala om det för hans lärjungar.

9 Och se, Jesus kom emot dem och hälsade dem. Och de gick fram och fattade om hans fötter och tillbad honom.

10 Då sade Jesus till dem: "Var inte förskräckta! Gå och säg till mina bröder att de skall gå till Galileen. Där kommer de att få se mig."


Vaktstyrkans rapport

11 Medan de var på väg, kom några ur vaktstyrkan in i staden och underrättade översteprästerna om allt som hade hänt.

12 Dessa samlades med de äldste och beslöt att ge soldaterna en stor summa pengar

13 och sade: "Säg att hans lärjungar kom på natten och rövade bort honom medan vi sov.

14 Och om landshövdingen får höra det, skall vi tala med honom och se till att ni kan känna er helt lugna."

15 De tog emot pengarna och gjorde som de hade blivit tillsagda, och än i dag är detta rykte spritt bland judarna.

 

Vilken soppa vi har gjort av tillvaron.

Livet kunde vara så enkelt. En kort bön till Gud, så bevisar han personligen till den som ber att Han finns! Menar man verkligen allvar, så svara Han. Så är det bara. Eftersom det funkade för mig och tusentalet? bekanta, funkar det säker även för dig!

Folk hittar på idéer att leva efter, konstiga religioner, andra knarkar eller super. Alla tycks vara mer eller mindre olyckliga, helt i onödan.

Mitt liv var bara goja innan jag mötte Gud. Nu vet jag med 100% säkerhet att Han lever och att jag får komma till Honom när min tid är inne. Vad är väl bättre än det?

Jag struntar blankt i vad folk tycker och tänker om mig, det har ju ingen betydelse. Jag lever bara för Gud, och Hans vilja. Allt annat är bara blaha blaha.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 187 - 2007 03 01 Wartzor

 

Pax Vobiscum,

En polares pappa dog för ett par dagar sedan.

Som tur var tog han emot Jesus i sitt liv en kort tid innan. Det betyder att han fick evigt liv! All sorg är borta ur hans liv för evigt! Vilken lycko Pär.


Teckning © Benjamin Antell

Det är väldigt riskabelt att panta på att ta emot Jesus, inte vet vi ju om vi lever imorgon! När vi har dött är det tyvärr för sent. Då kommer de som inte erkänner Jesus till ett annat ställe där INGEN vill vara.

Somliga mindre intelligenta människor, tror att Helvetet är ett coolt ställe. Andra tror att Helvetet inte finns.

Det finns till och med präster som inte kan sin Bibel, som påstår sådant. Dessa män och kvinnor kommer att har mångas blod på sina händer. Jag skulle inte vilja dö i deras stövlar.

Hur kan man balla bort sitt liv UTAN att pröva på Gud???

Gud säger ju tydligt och klar hur det hela kommer att sluta. Dessutom manar han oss att pröva på Honom, så att vi ser att Han är God. Vad är det för farligt med att pröva på Gud?

En kontaktkopia på fotopapper av min vask i labbet © Benjamin Antell 1975

När man tar emot Gud i Jesu namn, får man förlåtelse för sina synder.

Det är inte ens meningen att man skall tänka på dem efter det, för Gud har lovat glömma dem. Ner i vasken far de för all tid.

Här är en enkel bön/nyckel till frihet. Bed den av hela ditt hjärta så blir du född på nytt.

Herre jag ber dig i Jesu namn att komma in i mitt liv och ta över allting. Förlåt mig mina synder, de som jag vet om, men även de som jag inte känner till. Jag tror att Jesus dog för mig i mitt ställe. Herre min tro är svag, hjälp mig att tro på allvar. Amen.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


Fotograf Fred Skymbergs kontaktuppgifter:

Fred Skymberg . Address : Tennisvägen 32, S-17553 Järfälla
Sweden.Tel: 46858035343 e_mail : fred9@chello.se

Photographer John Kendall http://www.vintage-electronics.com/Benjamin Antell, London 1994.

Jag har inte för avsikt att såra någon med mina skrivelser, men jag vill vara ärlig. Därför är jag rakt på sak för det mesta utan krusiduller. Samhället idag är väldigt ruttet och korrumperat, och tiden är kort. Jag har ett inre tryck att skriva om det jag gör, och mitt hopp är att någon skall ha utbyte av skriverierna som är ett resultat av min vandring med Gud.

Peace, Ben

I'm not trying to put anyone down with my Write, I'm just trying to convey what God has put on my heart. I also feel that that life is too short, to just shut up and go with the flow, when people suffer under all kinds of bondage, when they could in fact be set free in Christ.

 

Benny Antell, Ben Antell, Benjamin Antell