BENs tankar (på svenska) 340 - 2007 09 29 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Idag fyller Vasklot Station 100 år.

Jag var där på gardenparty idag, fin kåk och en fin fest. Vilket påminner mig om att vi inte vet vilken dag vårt tåg går... Så är det bara, när almanackan är full, hjälper inte söta mamma.

Munkarna i Burma.

Från en sak till en annan tycker jag att det är märkligt hur mycket uppmärksamhet munkarna i Burma får i förhållande till de 90.000 Kristna som idag sitter inspärrade i koncentrationsläger i Nord Korea och Kina bara som några exempel!!!

HALLOO 90.000 människor IDAG 2007!

Precis som på Hitlers tid! Hitlers ande lever, hip hip hurraa! (ironi)

Varför bryr sig ingen om att Kristna torteras och dödas?

Det var inte många som reagerade då Hitler gasade ihjäl 6-7 miljoner Judar, zigenare och andra människor heller. Då var det många som inte trodde det var sant.

Idag är det så att Massmedierna undviker att informera då Kristna dödas och torteras. Varför??? Vad ont har de Kristna gjort, ingenting. Ändå blir vi behandlade som de värsta brottslingar i många länder.

Utan den Kristna tron hade det antagligen sett lika eländigt ut här som i U-länderna.

Där borta har man sett vad de egna religionerna går för. Man är i de flesta fall fullt upptagen med att blidka onda andar, som plågar dessa människor dagligen, munkar eller inte. Onda andar och besättelse är den grymma vardagen i många av dessa länder.

Korrumption.

Dessutom är deras regeringar fullständigt korrumperade, och fattigt folk får slänga sig i väggen. Nu säger jag inte at Finland är perfekt i det avseendet heller, men här är vi mycket skickligare att dölja korrumtionen än man är i många andra länder, därför ser det väldigt bra ut på pappret :-)

Finland avkristnas?

Vi har dock haft goda värderingar i vårt land på grund av den Kristna tron som har tidigare och delvis fortfarande är ett rättesnöre i vårt samhälle.

Jag är dock rädd att det håller på att bära av till skogs med alltsammans. Nu när det är viktigare att upplysa eleverna i skolorna om Österländska religioner istället för den Kristna tron kommer vi att få se ett stort avfall, och i värsta fall kommer Guds välsignelser att sluta regna över vårt land.

Foto © Fred Skymberg

Gud kan inte välsigna oss om vi vänder Honom ryggen helt.

Så är det bara, varför skulle Han välsigna vårt land om vi bygger Moskeér till främmande gudar (andar) som till exempel den blodtörstige Allah? Mån, Sol eller Ökenguden som han även kallas.

Det står i Bibeln att vi inte ens skall önska sådana som tillber en annan tro än det Sanna Evangeliet som Jesus predikar, lycka till. Om vi hjälper dessa främmande folk genom att bygga kyrkor till deras avgudar kommer vi att tända Guds vrede. Historien upprepar sig hela tiden och folket sitter och sover med en ölflaska eller mineralvatten i handen framför digiboxen.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Ett PS till de som inte vet vem Gud är.

Gud Fader, Sonen Jesus och den Helige Ande är ett. Ingen fattar egentligen hur det hänger ihop, men så är det :-)

Jesus har dött och uppstått från de döda, i ditt ställe, så att du skulle få evigt liv. När Jesus dog, blev vi som är troende Hans arvingar! Vi ärver hela Himmelriket igenom Kristus Jesus. När vi ber till Gud, kan vi göra det i Jesu namn, på så vis får vi tillgång till Tronrummet, vi står med andra ord inför Gud skaparen, ansikte mot ansikte. När vi ber Gud om ledning i Jesu namn, kommer den Helige Ande till vår hjälp, Han är vår hjälpare här på Jorden.

...djävulen och hans pack.

...satan kan inte vara överallt, men han har en mängd fallna änglar (onda andar) som springer hans smutsiga ärenden. De kan påverka våra tankar på olika sätt, och få oss at göra onda/fel saker. De kan intala oss allt möjligt, beroende på vilket skick vi är rent mentalt osv.. Om vi inte är Kristna på allvar, eller lever i synd, då har satan (åklagaren som han även kallas) rätt att terrorisera oss.

Därför är det viktigt att du ber Jesus (den enda dörren till Gud) komma in i ditt liv och förlåta dig dina synder. Alla syndar nämliget, precis alla.

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud behöver just dig, kom ihåg det!

1. För dig som just tagit emot Jesus i ditt liv, tryck här: http://antell.com/tronsgrunder.html

2. Kolla http://god.tv/ på nätet.
3. Du kan även läsa Bibeln på nätet: http://www.folkbibeln.com

Om nån vill donera gamla eller nya krucifix till mig (behöver massor till ett konst projekt), kan ni skicka dem till: BIG BEN, Box 325, FIN-65101 Vasa, Finland. Projektet kommer att visas på antell.com, när det sent om cider blir klart.

Inte ett enda krucifix har jag fått hittills :-) Synd att Elvis är död.


BENs tankar (på svenska) 339 - 2007 09 28 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Ben (jamin) Antell är inte medlem i Missionskyrkan i Kvevlax :-)

Så här skrev jag på bloggen.fi idag, som svar åt en mycket arg Lutheran, angående babydopet, som jag tycker är skumt. Killen "Melek" var så förbannad att han inte ens läste ordentligt.

Lutheranen var så otroligt vansinnigt arg att han kallade Missionskyrkan för en "sekt"...

Vatten bara vanligt vatten, Foto © Fred Skymberg

Inkommet 28.9.2007 11:22:13

Det som jag skriver om är vad jag har läst om i Bibeln, jag för bara Guds ord vidare. Eftersom jag är förvånad över alla mänskliga påfund som olika kyrkor hittar på UTAN Guds ledning, skriver jag om dessa heliga kor ibland.

Att anklaga Missionskyrkan I Kvevlax för vad jag skriver är vansinne, eftersom jag inte ens är medlem där!!!

Det jag skiver om har inget med Missionskyrkan att göra, jag bara råkar tycka att det är den bästa kyrkan jag någonsin besökt i Finland. Det är den enda kyrkan som jag har upplevt kärlek i hittills i alla fall. Trevliga människor finns här och där i kyrkor, men folk som älskar varandra får man nog leta efter i Finland.

Tilläggas bör att jag har blivit väldigt fint bemött, i alla kyrkor, då jag har rest runt i Österbotten. Jag besöker vilken kyrka som helst, ifall jag blir ombedd. Jag tycker att alla Kristna kyrkor borde samarbeta, och det ber jag för personligen, att vi skall kunna komma överens.

Om man är ärlig och ifrågasätter mystiska påfund som babydop, får man förståss vara beredd på en hel del hatfulla påhopp från olika fanatiker.

Klart att jag förstår att folk tar illa upp, men Gud tar säkert ännu mer illa upp för alla mänskliga ritualer vi människor hittar på.

Dessutom sade jag INTE att ALLA Lutherska präster är icketroende, men jag har faktiskt hört många av dem säga att de inte tror på Gud. En sade Gud och Gud...vad är Gud? Om en präst kan säga så tycker jag att han borde lämna sitt ämbetet illa kvickt.

Jag tycker att Lutherska kyrkan och andra kyrkor borde be folket om ursäkt för alla påhittade mänskliga ritualer som inte har någon grund i Guds ord. Ut med skräpet och in med sann kärlek. Folk går ju evigt förlorade då de inte får höra Guds ord!

Så skrev jag idag, kom just att tänka på en grej, om det inte är Guds påhitt att döpa babisar, vems är det då? Det finns förstås bara lögnens fader kvar, satan vill garanterat att folk skall leva i en falsk förhoppning at de är frälsta bara för att de blivit döpta som babisar. Då har ju han vunnit själar att gå i graven med...

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Om nån vill donera gamla eller nya krucifix till mig (behöver massor till ett konst projekt), kan ni skicka dem till: BIG BEN, Box 325, FIN-65101 Vasa, Finland. Projektet kommer att visas på antell.com, när det sent om cider blir klart.

Inte ett enda krucifix har jag fått hittills :-) Synd att Elvis är död.


BENs tankar (på svenska) 338 - 2007 09 27 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Det var nån som läste ur Koranen i en Kristen kyrka härom dagen!

Foto © Fred Skymberg

Vilken galenskap! Islam och alla andra religioner som inte accepterar Jesus som Guds son, hör ju inte hemma i en Kristen kyrka. Koranen är ett av satans verk, varför skulle man lästa ur den i kyrkan??? Ingen pånytt född Kristen skulle kunna komma på en så tokig idé.

Jag säger inte att Muslimer är sämre människor, det finns fina muslimer, men deras religion är jätteläskig. Jag vet för jag studerar Koranen på fritiden.

Det finns Turist och Internet versioner av Koranen där man har filtrerat bort alla blodiga saker.

Om du verkligen vill veta vd Koranen handlar om, läs då den riktiga, det kommer att bli en blodig resa som heter duga. Alla andra än Mulimer förtjänar döden enligt Koranen...ALLA. Vi är alla orena hundar enligt Koranen. Det är ingen rolig bok att läsa, Muhammed låter som en sur gnällig gubbe hela tiden, han verkar otroligt bitter på både Judar och Kristna. Man går så långt att man kallar Judar för apor och svin i Koranen!

Ett PS. En tragisk grej med Islam är att de inte tycks ha nåt annat namn för Gud än Allah, och Allah är verkligen inte Gud, utan en gammal Österländsk avgud. Somliga kallar Allah för månguden andra kallar honom för solguden, vilket det nu är spelar ingen roll, eftesom han bara är en av hundra miljoner andra avgudar. (enligt gamla sägner var han en mångud som var gift med solen, och stjärnorna var deras barn). I Indien har man över 330 miljoner avgudar, och se hur fint och problemfritt de lever där :-(

Jag rekommenderar hellre Nya Testamentet. Om du ber om ledning innan du läser Nya Testamentet, kommer du troligtvis att hitta Gud. Det löns inte att börja med det Gamla Testamentet, för man behöver mycket baskunskap för att förstå det, bland annat historia.

Det finns alltför många ofrälsta präster i dagens samhälle.

© Ben Antell

De borde rensas ut eftersom de ställer till så mycket oreda i världen. Dessutom blir ju folk missledda av dem, eftersom många av dessa präster inte ens vet skillnad på Gud och en kanin. Man står i pulpeterna och svamlar om humanism istället för attt predika korset och frälsningen.

Ingen kan komma till Gud utan att gå via Jesus. Det är inte möjligt. Jesus säger själv att Han är den enda vägen till Gud. Dessutom kan Han säga det till DIG personligen om du bara ids fråga på allvar!

Det handlar bara om att fråga. Det är skrämmande hur folk seglar igenom livet och babblar om sånt som de hört i andra hand som om det vore sanningen, när man NÄR SOM HELST kan fråga Gud om sanningen, genom att ta emot Jesus som deras personliga räddare.

Vem som helst får komma till Jesus när som helst.

© John Kendall

Han står med öppna armar och väntar. Snart kommer han igen för tredje gången för att hämta hem de troende. Så är det bara, "vips" är Han här och lika fort är vi troende som då lever borta. Varför chansa? Varför inte pröva på Jesus idag medan du lever och det är möjligt?

Ifall det som jag berättar inte vore sant, vore jag en fullständigt galen person.

Men jag har fått möta Jesus personligen, och via Honom Gud och den Helige Ande. Trots att de är tre olika personer, fungerar de som en. Jag försöker hålla dem skilda åt bara för min egen skull, men de tycks vara "en för alla, alla för en".

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Om nån vill donera gamla eller nya krucifix till mig (behöver massor till ett konst projekt), kan ni skicka dem till: BIG BEN, Box 325, FIN-65101 Vasa, Finland. Projektet kommer att visas på antell.com, när det sent om cider blir klart.

Inte ett enda krucifix har jag fått hittills :-) Synd att Elvis är död.


BENs tankar (på svenska) 337 - 2007 09 26 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

När man ser fotografier med fotspår av människor och dinosaurier i samma flodbäddar, förstår väl en hel del människor att evolutionsteorierna inte kan stämma över huvudtaget.

Inte om man är ärlig i alla fall...

Foto © Fred Skymberg

Dinosaurier levde enlig somliga vetenskapsmän för ca. 60 miljorner år sedan andra säger 140 miljoner år, ändå har man hittat spår av både människor och dinosaurier tillsammans...både i Texas och Arizona, USA. Vetenskapen säger ju vanligtvis att människan föddes 60 miljoner år efter dinosaurierna :-)

Det finns till och med Dinosaurier som inte helt har fossiliserats, de har med andra ord delvis mjuka kroppar! om de nu är 60 miljoner år gamla kan inte åldern stämma. De borde vara lika hårda som stampersonalen (de som inte är helt berusade) i finländska armén.

Det verkar som om en Dino är beskriven i Job 40:15–18 i Gamla Testamemtet.

Här är en intressant länk som jag hittade idag: http://www.creationscience.com/onlinebook/

Jag känner Gud, så mig kvittar det vad folk hittar på...

Jag tänkte bara att detta kanske skulle intressera någon, eftersom Utvecklingsläran får så stor plats i samhället trots att det mest handlar om bullshit som de säger i Japan, fast på japanska.

Utveklingsläran är ju även den en Religion!

Man hittar på ett koncept som låter vettigt eller halvlogiskt, och sedan svär man vid det oavsett vika bevis som kommer upp. Man försvarar sina tokerier intill döden, sen står man inför Gud som ett fån en vacker dag.

Det är såå tragiskt.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Om nån vill donera gamla eller nya krucifix till mig (behöver massor till ett konst projekt), kan ni skicka dem till: BIG BEN, Box 325, FIN-65101 Vasa, Finland. Projektet kommer att visas på antell.com, när det sent om cider blir klart.

Inte ett enda krucifix har jag fått hittills :-) Synd att Elvis är död.


BENs tankar (på svenska) 336 - 2007 09 25 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Halloween och andra ockulta (sataniska) inslag i vår tillvaro,

PS. Jag vet inte säkert hur man skall få tag på detta gratis häfte och DVD:n längre eftersom folk försöker stoppa det!!! Snabba på om ni vill ha ett ex av dem, innan man burar in min vän Mårten!!!

Ni kan ju ta kontakt med Mårten så länge han är på fri fot!
Vill man beställa fler exemplar går det bra mot en avgift på 2€/häfte.
Mvh Mårten Streng marten@mumsfilibabba.net - tfn 040-5442 531

---

Det är märkligt viket sug det finns efter allt möjligt ockult i vårt samhälle, samtidigt som många blivit rasister när det gäller Kristna. Människor väljer fortfarande hellre onskan än det goda.

I många sammanhang vill man tysta ner de Kristna, de får inte nämna Gud eller Jesus, inte ens i vissa kyrkor i Vasa år 2007!

Folk är rädda att stöta sig med Ateister och folk som tillber avgudar som Budda, Krishna, Allah osv. Ganska sjuka hjärnor i min mening.

En vacker dag kommer Jesus tillbaka, precis som Han har lovat

FÖR ANDR GÅNGEN!...

Då kommer folk att stå där med hakorna i backen, som fågelholkar

Varför tar ingen lärdom av historien? Varför tänker ingen efter? Och de som tänker efter spårar ofta ur och sitter och filosofierar iväg sina små liv tills de ligger i låddan och drar sin sista gäsp, utan att ha kommit fram till någonting över huvudtaget...bara bla bla blaa.

Det är ju så himla enkelt att testa Gud!

Varför i hela friden är folk så otroligt rädda och fega att de inte vågar pröva på Gud? Grupptryck, släkten, vännerna, nån konstig stolthet osv. - Det finns många ursäkter när man skall göra det som är rätt och riktigt.

Jag prövade på Gud då jag var 21 år, Han svarade så det bara brakade "ZAPP"

Jag har varit Hans sedan dess, och Han har varit min Far. Han är verkligen vid liv, precis som Jesus och den Helige Ande är vid liv. De umgås med mig varje dag, och jag med dem. Det spelar ingen roll vad folk säger om mig, jag bryr mig inte det minsta. Jag är bara glad att jag får umgås med Treenigheten.

Det betyder mycket mer för mig att jag har allt på klart med Gud.

Jag vet ju till 100% vart jag är på väg då jag koolar vippen, hänger upp handduken eller går med i den osynliga kören. Gud är verkligen någon man kan umgås med, Han är som en person även om Han är Ande. Han talar till mig på vad "vi kallar" telepatisk väg, oftast mycket klart och tydligt, även om det ibland kan vara så att man måste gå i tro.

Det spelar ju ingen roll om man gör bort sig någon gång :-) Det betyder ju inte att det är nåt fel på Gud, bara att jag fick grus i växellådan (huvudet). Det är ju inte varje dag vi vaknar med huvudet åt rätt håll.

Världen tycks vara full av tröga idioter (s-s-sorry :-)

Jag kan inte peka ut någon personligen för det är obibliskt att kalla folk för idioter, jag bara tänker på massan, och mig själv...tölparnas tölp.

Miljoner människor är på väg mot stupet till avgrunden, trallandes med Ipod apparater runt halsen.

Andra igen går och mässar Hare Krishna och Buddhister som inte över huvudtaget tror på Gud, bollar och rullar fram i sina lustiga nattsärkar...alla på väg mot stupet, tillsammans med Ateister, djävulsdyrkare, Spiritister Wicca tjejer, Homofiler, Nazister, ljumma Kristna, äkteskapsbrytare, lögnare, pedofiler, New Age healers, icke troende präster, påvar och människor som lever sitt eget lopp utan at fråga Gud vad Hans vilja var för deras liv... Även om de har varit goda och hjälpsamma människor har det ingen betydelse, ifall de var olydiga mot Gud.

Gud begär inget omåttligt av oss, bara att vi lyder Hans röst.

Detta kan vi omöjligt göra utan att ta emot Jesus, eftersom Jesus är den enda dörren till Gud. Sedan kommer dessutom den Helige Ande till vår hjälp. Den är Han som visar oss Guds plan för våra liv. Utan den Helige Andes ledning far vi lätt mot stupet med hög hastighet.

Vi som har funnit Gud via Jesus blir ofta FÖBJUDNA att varna massan!?!

Vi får bara titta på, när de en efter en trillar in i Helvetet. Vi får inte ens tala om Jesus och Gud i kyrkan längre (på vissa tillställningar i Vasa, Finland 2007). Hur kan människor vara så OTROLIGT RÄDDA FÖR GUD? Det enda svaret är nog det att det är en andlig kamp, och människor som inte har Guds Ande kan inte "se" vad som händer. Folk är blinda som stubbar i skogen.

Kampen nämns här: Ef 6:12 Ty vi strider inte mot kött och blod utan mot furstar och väldigheter och världshärskare här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarna. folkbibeln.com

Orsaken till att jag skriver är den att Gud bad mig skriva, så enkelt är det. Jag vet inte hur länge jag skall hålla på, det vet bara Han.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Om nån vill donera gamla eller nya krucifix till mig (behöver massor till ett konst projekt), kan ni skicka dem till: BIG BEN, Box 325, FIN-65101 Vasa, Finland. Projektet kommer att visas på antell.com, när det sent om cider blir klart.

Inte ett enda krucifix har jag fått hittills :-) Synd att Elvis är död.


BENs tankar (på svenska) 335 - 2007 09 24 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

I'm still alive :-)

Imorgon spelar Holy Rollers i Smedsby på Korsholms Gymnasium, skolka inte :-)

En del bilar saktar in när jag kommer med min monterade DV kamera (write 334), några tror antagligen att det är hemliga polisen, MI5, Interpol, Skattemyndigheten eller Gestapo som är farten. Jag spelar in material till en drös med musikvideos som jag skall göra snart.

Kom att tänka på en sak då en del folk bromsar in.

Man gör det för att man tror att man är övervakad. Det är likadant i det andliga livet, många lever som om Gud sov...sedan när man är i kyrkan är man lika from som Påven i sin mössa :-)

En kille som jag är släkt med säger att han är till 50/50 Kristen.

Det kan man ju naturligtvis inte vara. Det är ju allt eller inget som gäller, Gud säger i sitt Ord att Han inte tolererar ljumma Kristna. Han tillägger attt Han vill spy dem ur sin mun. Kraftiga ord, jag tycker inte att man kan tolka detta uttalande fel i misstag.

Orion Nebula trails of God © NASA, Aris Multimedia Entertainment 1991-3

Gud vill ha helhjärtade människor, inga robotar och definitivt inte några hycklare.

Han ser rakt igenom alla, man kan inte dölja någonting för Gud eftersom det är Han som kör "Disk doctor" på vår hårdskiva, när vi blir alltför fragmenterade. Det är han som nollställer parametrarna när vi blir frälsta och ber om syndernas förlåtelse.

I och med att Han kör "Low-level-format" finns inga synder kvar, man är tom som en sjukskötares (Finsk sådan) bankkonto.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Om nån vill donera gamla eller nya krucifix till mig (behöver massor till ett konst projekt), kan ni skicka dem till: BIG BEN, Box 325, FIN-65101 Vasa, Finland. Projektet kommer att visas på antell.com, när det sent om cider blir klart.

Inte ett enda krucifix har jag fått hittills :-) Synd att Elvis är död (han var generös)...


BENs tankar (på svenska) 334 - 2007 09 22 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Om jag dör inatt kvittar det, ZZZ...

Min bil med Kanonen monterad...

Det spelar ingen roll om jag koolar vippen, slänger skidorna på vinden, ställer in katten i frysen eller bara lägger mig ner på gatan och dör. Jag vet vart jag ät på väg, Jesus har betalat för mina synder, tack Jesus!

Vilken otroligt skön feeling att veta att allt är ok.

Jag bara öh...vet inte riktigt vad jag skall säga, jag är bara sååå otroligt tacksam för allt som Gud har gjort i mitt liv. Att Han svarade på mina böner är ju ett mirakel i sig, att Han dessutom välsignar de som jag ber för är ju ett till under som inte jag fattar vidden av. Jag är bara tacksam att Gud ids använda en lumpsäck som mej.

Han kan använda sig av vilken idiot som helst :-)

Det handlar ju inte om oss egentligen (missförstå mig rätt), det är ju Gud som rattar pråmen (inte Påven) från början till slut. Det är konstigt att Han vill använda skitstövlar som mig till exempel, men det gör Han om och om igen. Vad kan jag säga annat än jiiihaaa ho! (som Mårten brukar sjunga).

Tack Gud för att du vill använda Trasan Benjamin i din kamp mot ondskan, jag är bara sååå tacksam.

Från det ena till det andra.

Trasan Apansson (Lasse Åberg) tyckte att min konstkatalog till Konstutställningen Manifestavision i Stockholm var pretensiös (enlikt skulptören Brander i Bro). Det kan ju te sig så om man inte har något andligt liv utan bara bollar och rullar fram utan att lära känna Gud. Jag förstår honom väldigt bra, innan jag kände Gud såg världen helt annorlunda ut. Allting var tomt och innehållslöst, allt var ett spel. Lasse identifierar sig med Musse Pigg på nåt sätt, jag hade ingen identitet över huvudtaget innan jag mötte Gud.

(Tavlorna till den utställningen målade jag utan att veta va de betydde. När jag bad till Gud om betydelsen kom den i form av de texter som jag skrev i katalogen). Jag har fortfarande en bunt katalogerr kvar ifall nån är intresserad, de kostar 20e st. inklusive portot. Jag bara drog till med det, för jag har ingen aning om vad portot kostar i dagens läge :-)

Såhär ser katalogen från 1975 ut, den är troligvis 48 sidor. 6-7 sidor i färg, resten är blyerts teckningar, en del laverade med kaffe eller te :-) Jag jobbade nämligen som nattportier ett år på Hotel Gamla Stan i Stockholm på 70-talet. Chefen lät mig teckna på nätterna...samtliga teckingar är tecknade på hotellet. Förordet är skrivet av min dåvarande pastor Kjell Sjöberg, God rest his soul. Vill du/ni ha ett ex. skicka 20e i ett kuvert till BIG BEN, Box 325, 65101 Vasa , Finland. Så ålar jag mig till postkontoret så småningom...

Oljemålningarna: http://www.antell.com/oils.html

Teckningarna: http://www.antell.com/drawings.html

När man möter Gud på riktigt, förändras man totalt inifrån. Man är inte alls densamma som man var innan, det kan jag garantera. Somliga tycker att jag är en fundamentalist bara för att jag tar Gud på allvar, bättre fundamentalist än död säger jag :-)

Om nån vet var skulptören Brander från Villan i Lennartsnäs nära Kungsängen håller till vore jag tacksam för info. Han har ju flyttat som sagt, vart vet jag inte.

 

Whatever you do, don't let the gevil det you, Uncle Ben (that's what Pontus said today, slip of the tounge :-)

Om nån vill donera gamla eller nya krucifix till mig (behöver massor till ett konst projekt), kan ni skicka dem till: BIG BEN, Box 325, FIN-65101 Vasa, Finland. Projektet kommer att visas på antell.com, när det sent om cider blir klart.

Inte ett enda krucifix har jag fått hittills :-) Synd att Elvis är död, han var generös :-)


BENs tankar (på svenska) 333 - 2007 09 21 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Inte är man mera värd bara för att man har missionerat i Afrika eller nån annanstans i 50 år.

Aldrin © NASA, Aris Multimedia Entertainment 1991-3

Folk är otroligt enfaldiga som tror att man kan förtjäna frälsningen. En fd. alkis som har vitnat om Gud i 5 minuter av sitt nya liv, får samma lön som missionären som varit i Afrika i 50 år. Det spelar ingen roll när man kommer in i Guds familj, det är Gud och bara Gud som bestämmer hur Han vill belöna oss.

Som sagt förtjänar vi ingenting, det är BARA tack vare Jesus som vi får evigt liv. Kanske jag bör tillägga att jag inte har nånting emot missionärer :-) Folk tycks bli så upphetsade ibland när man skriver så att de bara läser varannan rad. Det är vanligtvis stoltheten som svider, varför inte svälja den och gå vidare. Vi är ju alla bristfälliga syndare som bara kan bara bli räddade av nåd.

Det finns de som varit missionärer i 50 år eller så, utan Guds kallelse!

Grymt att bara köra på utan Guds välsignelse. Det är ju jätteviktigt att man frågar Gud vad Han vill att man skall göra, istället för att rusa iväg i egen kraft. Det kan bli helt sjukt om man inte lever i Guds vilja. Inte är det ju nån större välsignelse i att missionera hela livet på "fel" ställe.

Det finns även de som inte ens är pånyttfödda Kristna, som åker ut som missionärer!

Det är kanske det värsta som kan hända för då är de andligt blinda. En blind kan ju inte leda en annan blind, då trillar ju bägge i diket förr eller senare.

Det var en kille på bloggen.fi som hävdade att Lutheranerna har rätt då de döper spädbarn. Eftersom miljoner gör det måste det vara rätt, vilken logik... Det sitter ju miljoner flugor på soptippen också, har de rätt på nåt sätt? Det spelar väl ingen roll hur många som har fel, Huvudsaken är väl att man rättar till missarna även om det svider i stoltheten.

Att döpa ett spädbarn och lova det evigt liv är både obibliskt och dumt.

Don Martin © Benjamin Antell

Det kan man inte lova någon som inte har bestämt sig att följa Jesus. Babyn kan ju växa upp och bli vilket monster som helst, har vi otur kan han ju till och med bli en ny Hitler. Personligen tror jag inte att Adolf sitter och doppar kanelbullar med Gud i Himmelriket, trots att Adolf antagligen var döpt som baby.

Det är nog dags att rensa ut alla villfarelser ur kyrkan, oavsett vem som hittat på dem.

Trovärdigheten för folkkyrkan och många andra kyrkor är väldigt låg i dag. Jag tror att mycket beror på allt hyckleri som barnadop och "vissa tror att de är bättre än andra" syndromet.

Många präster är tyvärr högfärdiga stroppar som tror att de är heligare än andra. Som tur är finns det även kärleksfulla, andefyllda präster i folkkyrkan. Orsaken till att jag nämner detta, är den att jag känner många fina Kristna vänner som har förvägrats att deltaga i nattvarden till exempel. Jag har även hört att det har firats nattvard endast för adeln i folkkyrkan ibland, de andra fick ta mössorna och gå hem...

Vem har förtroende för präster som bara bråkar med varandra? Inte jag i alla fall. Enligt Bibeln får vi inte ha något otalt med en broder eller syster.

Jag har inget emot kvinnor, men präster och påvar kan jag faktiskt leva utan.

Vi är alla präster efter att vi tagit emot Jesu i våra hjärtan.

Kvinnor kan predika lika bra som män, det behöver man väl knappast vara nåt geni för att fatta. Jag tror att en orsak till att man i Bibeln sade att kvinnor skall tiga i församligen berodde på att de satt och skvallrade under mötets gång, som man ofta gjorde förr. Dessutom talade bara Pulus till två kyrkor, när han sade att kvinnan skulle tiga i församlingen. Man har ju även eländiga gråterskor där, som gråter som yrke så att de skall få betalt, de är inget annat än parasiter. Jag tycker dock inte att kvinnor skall vara pastorer, det är ju faktiskt obibliskt. Många kvinnliga evangelister gillar jag däremot.

Jag tänker inte tala om det Gamla Testamentet destomera, för det är ingen som tycks förstå sig på det över huvudtaget :-) Dagens människor är till stor del trolösa analfabeter då det gäller Bibeln. GT är nog en av de mest missförstådda böckerna på Jorden. Om man inte ser kopplingen mella Gamla och Nya Testamentet, faller allt som ett korthus.

Inte är det meningen att vi skall springa omkring som Hitler och ta livet av bögar...

Inte heller är det meningen att vi skall utföra de gamla ritualerna som man höll på med på Mose tid. Nya Testamentet ändrade på hela lag-begreppet. Jesus offrade sig, så att vi inte skulle behöva kämpa med de omöjliga lagarna i Gamla Testamentet.

Jag har inget förtroende för gamla gubbar i svarta klänningar som kallar sig Präster, biskopar och allt möjligt annat som kyrkan hittar på.

Jag har väldigt svårt att ta "utklädda" män och kvinnor på allvar. Jag förstår att en del är fina människor, som tvingas bära märkliga kläder men...

the pööp

För att inte tala om Påven i sin fallskärm eller vad det nu är han har på sig. Min farmor hade en kaffepannsmössa som var likadan som påvens mössa. Dessutom går han ett steg längre och utropar sig som Kristi ställföreträdare på Jorden...nä ho-ho. Skärpning!

(Jag har inget emot Påven som person men jag avskyr det han står för). Jag hoppas att Påven blir frälst en vacker dag...

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Om nån vill donera gamla eller nya krucifix till mig (behöver massor till ett konst projekt), kan ni skicka dem till: BIG BEN, Box 325, FIN-65101 Vasa, Finland. Projektet kommer att visas på antell.com, när det sent om cider blir klart.


BENs tankar (på svenska) 332 - 2007 09 20 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Man behöver inte vara rädd att prova på Gud.

Foto © Fred Skymberg

Det är många som inte vågar testa Gud av olika orsaker, grupptryck, grannar, närmaste släkten på slätten. Som tur var, växte jag upp i kyrkliga sammanhang, fast jag inte fattade vad det handlade om. Detta kom att vara till stor nytta för mig då jag som 21 åring började söka Gud. Efter att jag blev andedöpt fattade jag plötsligt Bibeln, som hade varit ett stort mysterium för mig.

Jag lyckades aldrig komma igång med bibelläsning innan jag blev andedöpt.

Jag brukade börja från början och somna i släktregistren varje gång ZZZ. Det var ett faaasligt födande hela tiden Lennart födde jakob, Edvin födde Bosse osv. i all evighet verkade det som.

Det löns att börja med Nya Tetamentet, förutom Uppenbarelseboken förstås...

När jag blivit troende märkte jag att man kunde börja läsa Bibeln var som helst, och när man dessutom bad om ledning, såg jag sånt som jag inte sett tidigare. Dessutom blev allt levande för mig som jag hört som liten utan att fatta ett skvatt "då".

Det var som om någon tänt en lampa i skallen på mig.

Märkligt att läsa och inte förstå, att se och inget se, att höra predikningar utan attt fatta ett dyft. Så var mina första 21 år i livet. När jag sedan mötte Gud WOW! Wow säger jag bara vilket möte. Good Sharky Kernal God...(Pink Panther)...

Aldrig hade jag väl i min vildaste fantasi trott att Gud skulle ta kontakt med mig!

Men det gjorde Han! Mitt liv har inte varit sig likt sedan dess. Nästan varje dag får jag mera av Gud, Han är för cool. Fast hur ruttet samhället är, fast hur elaka människor är, rör det inte mig destomera. Gud brukar ta hand om mina problem, och ge mig kraft att bara vifta bort alltsammans. Det är en härlig känsla att ha Gud på ens sida.

Lika enkelt som Han tog kontakt med mig, kan Han ta kontakt med dig, han är bara på en böns avstånd.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 330 - 2007 09 18 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Det finns ingen enkel väg ur livet, man kan inte rymma genom att ta sitt liv.

Foto © Fred Skymberg

Alla kommer att få stå till svars för sina liv, vad vi har gjort med våra pengar, grannar, vänner, ovänner osv. Av någon konstig anledning tror somliga at de kan ta livet av sig och bara rymma.

Andra tror att de får vara tillsamman med sin älskade om de begår självmord tillsammans.

Så är det verkligen inte. På andra sidan är det Gud som bestämmer allting. De som har tagit emot Jesus får evig liv, de andra blir förbannade i evighet...så är det bara.

Sen finns det obotliga egoister som tar sina liv då de blivit gamla och inte har nån livsgnista kvar.

© Ben Antel

Dessa människor är avskyvärda egoister. Istället för att hjälpa andra tar de sina liv. De kommer verkligen att få sitt livs chock på "andra sidan", när de hamnar i Helvetet istället. Där får de plågas tills Domedagen, och inte nog med det, sedan får de uppleva den andra döden efter domen.

"Hu jeda mej" som Emil brukade säga, tur att man slipper vara med i den soppan.

Jag kan aldrig tacka Gud tillräckligt för det eviga livet som Han har givit mig, en finlandssvensk idiot. Jag var ett egoistiskt svin, fast jag inte märkte det själv då jag var rocksångare. Jag trodde att jag var cool och en rätt bra människa, good grief så blind man kan vara då Gud inte finns i ens liv.

När Helig Ande flyttar in, ser man för första gången allt skräp som måste bort.

Det är bara att rensa ut en grej i taget. Det gäller att lyssna på vad Anden säger. Alla dumheter som man hållit på med blir belysta, så att man kan be om förlåtelse och gå vidare. Gud förlåter allting "pang bom" bara.

Detta upplever jag som väldigt befriande. Gud talar väldigt tydligt till mig, fast jag inte hör orden, finns det inget tvivel...så starkt talar Han i ens inre när Han är på G.

Det är viktigt att inte se tillbaka på det som varit, utan att gå vidare i ande och sanning som det heter på fikonspråket.

Här är en gratis mp3 låt från min senaste platta Luna Park som bland annat handlar om hur blind jag var innan Gud kärleksfullt väckte mig. Tryck här: "I was looking 4 love"

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Om nån vill donera gamla eller nya krucifix till mig (behöver massor till ett konst projekt), kan ni skicka dem till: BIG BEN, Box 325, FIN-65101 Vasa, Finland. Projektet kommer att visas på antell.com, när det sent om cider blir klart.


BENs tankar (på svenska) 329 - 2007 09 14 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Blev ombedd att skriva om Babydopet och Konfirmationen.

Jag har visserligen skrivit om detta tidigare, men här kommer dagens variant :-)

Foto © Benjamin Antell

Barnadopet ett helt onödigt,

Hur kan någon tro att en baby föds in i Himmeriket bara för att en präst doppar ungen i en bunke vatten eller skvätter ner huvudet? Det förandrar ju ABSOLUT ingenting annat än fuktighetsgraden i håret.

Det finns ingen som helst grund för barnadop i Bibeln. Man behöver väl inte vara ett geni för att fatta att en baby varken kan, eller ens behöver göra sinnesändring. En baby kan ju bara rapa och prutta, och kommer automatiskt till Himmeriket oavsett barnadop eller andra löjliga mänskliga ritualer.

Himmelriket hör barnen till står det i Bibeln.

Det är först när man blivit en smula vuxen, och själv kan välja mellan rätt och fel som ett personligt avgörande blir aktuellt. När man har kommit till tro på frälsaren Jesus Kristus, då bör man döpa sig som ett tecken för omgivningen att man har valt att följa Gud. Till och med Jesus lät döpa sig innan Han började predika de Goda Nyheterna.

Jag lät döpa mig medan jag letade efter Gud, jag såg ju att det stod i Bibeln att man bör låta döpa sig. Även Jesus döpte sig innan Han tog emot den Helige Ande!

Konfirmationen är en till påhittad mänsklig ritual.

-Varför ska jag låta konfirmera mig? Det är en unik möjlighet att få tala om tro och livsfrågor både med kamrater och vuxna i en avslappnande miljö... Så låter det i de flesta förklaringar...låter som ett kafferep i mina öron, även om där dricks en hel del annat...

De flesta som jag känner som har blivit konfirmerade, har INTE blivit frälsta. Jag minns att många söp på konfirmationslägret som min polare gick på.

Derek Prince (en mycket känd predikant) sade något ironiskt: "before i was confimed I was a sinner, and after I was confirmed, I was a confirmed sinner".

Detta är svårt att översätta detta till svenska men det betyder ungefär: "innan jag blev konfirmerad var jag en syndare, och efter konfirmationen var jag en konfirmerad (bestyrkt) syndare". Det förändrade med andra ord INGENTING i hans liv.

Nu finns det förstås ett fåtal som har kommit närmare Gud på grund av lägret, men det har ingenting med konfirmationen i sig att göra. Inte heller tar man någon skada av att konfirmera sig, men den är inte instiftad av Gud. Man blir inte "andligare" av själva konfirmationen!

1. Det enda som krävs för att man skall bli frälst är ett personligt avörande via en ärlig bön.

Detta tar bara någon minut i anspråk sedan är man frälst. Man ber helt enkelt om syndernas förlåtelse (vi syndar alla), sedan erkänner man att man tror att Jesus har dött för ens synder och vill att Han skall flytta in i ens hjärta och "ta över". Sedan kan man tacka för att Han har tagit emot en, och så är man räddad till det eviga livet.

Svårare än så är det inte.

2. Sedan bör man be någon Kristen om att få bli döpt i vatten som Jesus blev. Man kan bli döpt av vilken Kristen människa som helst, det behöver inte vara en präst eller predikant. Det räcker att det är en Kristen som är pånyttfödd, som har del av den Helige Ande.

Man är inte automatiskt Kristen bara för att man är medlem i en kyrka!

3. Efter detta ber man om att få bli döpt i den Helige Ande, den tredje personen i Treenigheten.

Han är den som leder oss igenom livet och får oss att mogna på det andliga planet. Han ger oss även andliga nådegåvor till hjälp för oss själva och andra. Utan den Helige Andes hjälp förblir Bibeln bara en bok, men om vi läser Ordet med Hans hjälp, då ser vi och hör sådant som icketroende inte har en aning om. Det är bara den Helige Ande som kan göra Bibeln levande! Jag känner ett antal vänner som har blivit andedöpta innan de blev döpta i vatten, även om detta inte är så vanligt.


Levande Vatten...Foto © Benjamin Antell

För att växa andligt behöver man även gå på Kristna möten, helst vara en del av en LEVANDE församling.

När man hör Gud ord predikas, växer tron automatiskt. Somliga kyrkor har ofrälsta präster, sådana bör man inte besöka. Sedan är det ju även viktigt att lära sig att umgås socialt i andliga sammanhang.

Det handlar om en kärleksfull gemenskap, helt olik den i det världsliga livet, där folk jagar efter ekonomisk framgång och klättrar över varandra på vägen :-)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Om nån vill donera gamla eller nya krucifix till mig (behöver massor till ett konst projekt), kan ni skicka dem till: BIG BEN, Box 325, FIN-65101 Vasa, Finland. Projektet kommer att visas på antell.com, när det sent om cider blir klart.


BENs tankar (på svenska) 328 - 2007 09 13 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Knappt har Hitler somnat in och vi har en vildare Rasism på Jorden igen!

Nu är det 200 miljoner Kristna som förföljs istället för 6 miljor Judar!

Storbritaniens säkerhetstjänst rapporterar att Kristna i 60 länder förföljs på grund av sin tro (Logosmedia).

Rapporten lyfter fram Sudan, Nordkorea och Pakistan som särskilt dystra exempel. Andra fientliga länder är Nigeria, Kina, Irak, Etiopien, Tadzhikistan, Turkmenistan och Uzbekistan.

Vi lär oss absolut ingenting av historien och alla misstag mänskligheten har begått. Vi bara dödar, mördar och hatar, vilket Helvete vi har gjort Jorden till.

Rasismen florerar även på Allers veckotidnings redaktion i Sverige!

Vi som är Kristna får inte annonsera i vissa tidningar, då vi vill be för folk (helt gratis). Pontus J. Back skrev om detta på sin blogg häromdagen. Jag tycker att alla människor som är emot rasism borde bojkotta Allers till exempel. (mer om detta i tidningen Dagen).

Från Pontus blogg: Bönegrupp får inte annonsera i Allers!

Spådamer, tarotmästare och medium får annonsera i veckomagasinet Allers. Men annons som erbjuder förbön platsar inte. Det fick Camilla Christiansson och hennes bönegrupp erfara när de ville annonsera i tidningen Allers...

Tänk att folk hatar Kristna i Europa år 2007!

Europa som ofta stoltserar över hur fördomsfria vi är osv. Det stämmer ju inte alls, vi är ju verkligen inskränkta här i Europa. Vi lever i ett djupt mörker, folk är rädda för allt möjligt. Man sticker huvudet i sanden av rädsla för de troende som bara vill hjälpa, på grund av den kärlek Jesus har lagt ner i våra hjärtan till våra medmänniskor.

Varför skulle de inte hata oss, när de hatade Guds egen Son?

Hatet mot oss Kristna är inget vanligt hat, jag vill påstå att det är sataniskt. Varför skulle folk hata mig för att jag älskar dem, om det inte vore ett demoniskt hat? Det finns ju ingen logik bakom hatet...

Få se när vi Kristna blir tvugna att gå omkring med gula stjärnor med ett stort "K" på , precis som under Hitlers regim...

Vi som är troende bör "verkligen" ta vara på den tid vi har kvar.

Det kommer säkert att bli som på medeltiden snart, mera krig och elände. Det är viktigt att vi ger av oss själva, och försöker hjälpa så många olyckliga själar som möjligt. Det är ju så att Jesus inte kommer tillbaka innan antalet Kristna och de Kristna martyrernas antal är fullt.

Det är jätteviktigt att vi lär oss dö ifrån oss själva, så att vi i ödmjukhet och sanning kan lära oss att älska alla som hatar oss.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Ett PS till de som inte vet vem Gud är.

Gud Fader, Sonen Jesus och den Helige Ande är ett. Ingen fattar egentligen hur det hänger ihop, men så är det :-)

Jesus har dött och uppstått från de döda, i ditt ställe, så att du skulle få evigt liv. När Jesus dog, blev vi som är troende Hans arvingar! Vi ärver hela Himmelriket igenom Kristus Jesus. När vi ber till Gud, kan vi göra det i Jesu namn, på så vis får vi tillgång till Tronrummet, vi står med andra ord inför Gud skaparen, ansikte mot ansikte. När vi ber Gud om ledning i Jesu namn, kommer den Helige Ande till vår hjälp, Han är vår hjälpare här på Jorden.

...djävulen och hans pack.

...satan kan inte vara överallt, men han har en mängd fallna änglar (onda andar) som springer hans smutsiga ärenden. De kan påverka våra tankar på olika sätt, och få oss at göra onda/fel saker. De kan intala oss allt möjligt, beroende på vilket skick vi är rent mentalt osv.. Om vi inte är Kristna på allvar, eller lever i synd, då har satan (åklagaren som han även kallas) rätt att terrorisera oss.

Därför är det viktigt att du ber Jesus (den enda dörren till Gud) komma in i ditt liv och förlåta dig dina synder. Alla syndar nämliget, precis alla.

Här är en kort bön du kan be, om du vill lära känna Gud!

Herre, jag kommer inför dig i Jesu namn, kom in i mitt hjärta och förlåt mig mina synder. Tack för att Jesus dog i mitt ställe. Jag tror att Jesus uppstod från dödsriket. Fyll mig med din Helige Ande, och Guds frid. Ge mig ett generöst hjärta, och mod att vinna andra för dig.

Jag är frälst, född på nytt och förlåten. Tack vare dig är jag på väg till Himmelriket, Tack Jesus!

Ditt liv kommer att förändras, antingen på bråkdelen av en sekund, eller med tiden. Gud möter alla individuellt, ingen annan är som du. Gud behöver just dig, kom ihåg det!

1. För dig som just tagit emot Jesus i ditt liv, tryck här: http://antell.com/tronsgrunder.html

2. Kolla http://god.tv/ på nätet.
3. Du kan även läsa Bibeln på nätet: http://www.folkbibeln.com

Om nån vill donera gamla eller nya krucifix till mig (behöver massor till ett konst projekt), kan ni skicka dem till: BIG BEN, Box 325, FIN-65101 Vasa, Finland. Projektet kommer att visas på antell.com, när det sent om cider blir klart.


BENs tankar (på svenska) 327 - 2007 09 12 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Mörkret facinerar.

Foto © Fred Skymberg

Tyvärr dras många till mörker, antagligen på grund av att vi i grund och botten är onda till naturen. Den mörka sidan i oss kan bli hur mörk som hels om vi ger den näring igenom att hänge oss till sånt som hör mörkret till.

Jag minns att jag själv var intresserad av Vampyrfilmer och andra demoniska saker som ung.

Som tur var förstod jag att satan låg bakom det ockulta (trots att jag inte var kristen), så jag lyckades hålla mig från att börja med sånt. Det är jag glad för idag, för en del av mina bekanta är djupt nere i spiritismens träsk idag. Det är inte ovanligt att det slutar med både mentala och andliga problem.

Dr. Charles Darwin © Benjamin Antell

Eftersom läkarkåren vanligtvis inte tror på det övernaturliga, blir folk med andliga problem FELBEHANDLADE för det mesta.

Där en bön av rättfärdiga människor hade kunnat åstadkomma full befrielse, väljer läkarna att istället droga ner människor. Det är verkligen beklagligt att utbildade läkare inte prövar Gud innan de bestämmer sig för att avpolettera Honom, Universums Skapare.

Tänk att de i sin stolthet väljer att förstöra livet för andra människor, genom att droga ner dem, så att de blir mera lätthanterliga för samhället. Vilket otroligt slöseri med resurser.

Gud kan befria vem som helst som har hållit på med spiritism, satanism, yoga, horoskåp, tarot, droger, österländska religioner och allt annat som satan står bakom. Befrielsen finns där. Det ända man behöver göra för att bli fri är attt ta emot Jesus som sin personligen räddare, och be om syndernas förlåtelse (alla syndar).

Vi är ALLA av samma skrot och korn.

Ingen kan komma och påstå att han eller hon är mera värd än en alkis i en sandlåda. Den som påstår något sådant har en hel påse skruvar lösa. I Guds ögon är vi ALLA lika värdefulla och Han älskar oss oändligt.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 326 - 2007 09 11 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Goda råd är dyra.

Det gäller att veta vem man ber om råd. En kompis till mig frågade mig en hel del om Gud, han var intresserad att pröva Gud. För säkerhets skull frågade han en kompis som inte vet vem Gud är, vad han tyckte. Naturligtvis fick han rådet att inte pröva Gud...

Bla, bla, bla...Foto © John Kendall

Nu är min gamle vän på väg till Helvetet med expresståget. Killen som avrådde honom kommer förståss att få ett ännu grymmare straff. Det är så det funkar, det gäller att veta när man skall vara tyst.

En kille som inte vet någonting om Gud eller den andliga världen kan ju inte ge råd i andliga frågor.

Det är ju lika korkat som om SAS skulle ringa upp mig och be mig om hjälp med att fixa deras flygplansmotorer. Jag vet ju inget om flygplan förutom att de har vingar och hålls uppe av grupptrycket.

Världen är full av råddbollar (snurriga typer), som inte kan hålla tyst när de borde.

Följer man deras råd kommer man ju inte speciellt långt här i världen. Det gäller att använda hufvudet en aning...bara litet räcker.

Om Gud lovar i sitt Ord att älskar dej och vill umgås med dig, varför är du då rädd att pröva på Honom?

Han är ingen ond Gud, Han älskar oss så mycket att Hans egen Son Jesus fick ta vårt straff på sig, eftersom vi inte klarade av det själva. Vi får komma till Himmelriket gratis! Våra synder är betalda, det är bara att ta emot nåden.

Dinga linga Lena!

Jag kan bara dela det jag har varit med om, ifall du inte tror på mig kan jag inte gör nåt åt saken.

Men jag tycker att alla som inte prövar på Gud är spritt språngande galna! Helt Kucku alltså, finito i bollen, och inte speciellt smarta...s-s-sorry :-)

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 325 - 2007 09 10 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Om du har funderat på att testa droger, gör det inte!

Foto © Fred Skymberg

Det är ett av de största misstagen en människa kan göra. De flesta som prövat på droger har fått sin personlighet förändrad. Det finns ingenting positivt med droger, annat än att de kan användas vid smärtlindring i det sista skedet i livet, för de som inte orkar med smärtan.

Många åker dit på första försöket, somliga t.o.m. dör pang bom och fall...

Jag känner troligtvis ett hundratal människor som tyvärr har testat droger, trillat i knarkträsket eller dött till föjd av narkotika i alla dess former. Många dog vid 20 års åldern, en del av dem blev förvillade och tog sina liv, andra blev mentalt skadade för livet (om inte alla i olika grader)...andra dog i 30-50 års åldern.

De flesta som jag känner som dog blev bara ca. 40 år gamla.

Med andra ord gick de miste om hälften av jordelivet och de allra flesta gick även miste om evigheten. Det är ju det som är det allra läskigaste. Många av dem tyckte att jordelivet var ett Helvete, nu sitter de i Helvetet på riktigt i väntan på den slutliga domen.

De har tyvärr ingen annan än sig själva att skylla på, vi ansvarar alla för våra egna liv. Alla har möjlighet att välja Gud eller Helvetet.

Man kan inte vidga sina vyer med narkotika.

Tyvärr är detta en populär klyscha, som många faller för. Det är bara en stor lögn. Jag har bekanta som har "vidgat" sina vyer med LSD osv. inte har detta inneburit något positivt i dras liv, tvärt om har de blivit ännu mer snurriga i skallen.

De har svårt med relationer, tidsbegreppen är suddiga, de har blivit paranoida, otroligt misstänksamma på allt och alla. Dessutom fick de kroniska panikattacker vid 40 års åldern, många fick dem redan i 20 års åldern.

Många har fått ett otroligt sug efter godis via knarket och har käkat så mycket godis att tänderna strukit med, det är väldigt vanligt att man tappar tänderna då man knarkar (av olika orsaker). Jag känner många unga tandlösa människor som sorgligt nog mist sina tänder på grund av droger.

Det finns många töntar som glorifierar knarket.

Blir man beroende av knarket, blir man konstig i bollen och försvarar ofta skiten. Beroendet förändrar folks beteende mönster, ofta märker man inget själv. Det har jag märkt på mina bekanta, det kan ta årtionden innan man märker hur dåligt man mår på alla sätt (om man märker det över huvudtaget).

Relationer går även lätt i kras när man använder droger, eftersom ens personlighet blir förändrad. Somliga blir bland annat lätt irriterade av narkotika, andra igen blir så slappa att de aldrig får någonting gjort i sitt liv. Det är mycket vanligt att narkomaner sitter och drömmer och planerar, men de får aldrig något gjort.

Det är vanligt att fördummade människor säger att Cannabis och Hash är lika ofarligt som alkohol.

Det är en skär lögn, knark är mycket farligare. Dessutom har alla Hash eller Cannabisrökare som jag känner, gått vidare till starkare droger i något skede.

Foto © Fred Skymberg

I och för sig finns det ju folk som inte kan hantera alkohol heller, och blir beroende på en gång, så därför är det ju bäst att även lämna spriten åt sitt öde om man vill vara på säkra sidan.

Jag känner en kille som till och med inbillar sig (emellanåt) att Cannabis inte är narkotika, så korkad kan man bli!

En spännande grej som Kristna sällan nämner!

Känslan som man får när Guds kraft faller över en påminner om en vanlig alkoholberusning, fast den är mycket starkare och skönare! Dessutom får man ingen baksmälla :-)

Detta tonas ofta ner av (för mig konstiga kristna) som säger att man inte skall leva på känslor.

Det handlar ju inte om att leva på känslor när Guds kraft faller, det är ju bara en sidoeffekt av Guds kärlek. När vi är nära Gud strålar ju Hans kraft igenom oss, det är då som vi känner av smörjelsen (kraften) rent fysiskt. Jag önskar att jag fick vara i ett ständigt andligt rus, för det stärker mitt förhållande till Gud varje gång det inträffar. Jag blir väldigt glad och harmonisk varje gång Han vidrör mig fysiskt, och jag vill bara tacka Gud för varje tillfälle som jag har fått känna av Hans Smörjelse.

Tack Far, tack Helige Ande, och tack Jesus för att du öppnade dörren till Himmelriket för mig!

När jag skrev min engelska write idag, kom Gud på besök till min studio igen... Jag önskar verkligen att alla skall lära känna Honom.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben

Om nån vill donera gamla eller nya krucifix till mig (behöver massor till ett konst projekt), kan ni skicka dem till: BIG BEN, Box 325, FIN-65101 Vasa, Finland. Projektet kommer att visas på antell.com, när det sent om cider blir klart.


 


BENs tankar (på svenska) 323 - 2007 09 07 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Gamla dåliga minnen är som tuggummi i håret.

Foto © Fred Skymberg

Tänk hur svårt det är att låta de gamla minnena vila i glömskans hav.

De gamla synderna har jag lyckats lämna dit, precis som Gud, men det finns många gamla otrevliga minnen som dyker upp titt som tätt. Speciellt när jag är trött glömmer jag ofta att stänga av de gamla filmerna då de dyker upp i skallen.

Desto närmare Gud man lyckas ta sig, desto svårare har dessa minnen vanligtvis att poppa upp i roten.

Man blir liksom litet mera allert då man står ger Gud mera av sin tid. Jag brukar även be Gud att hjälpa mig att vara på allerten, det hjälper alltid en tid...sen får man be igen :-)

Det är nog viktigt att göra sig kvitt all gammal ballast som man har i ryggsäcken, så att man kan gå vidare och framåt i livet.

Josh, Foto © Fred Skymberg

Gamla minnen kan vara som en gnällig handbroms i en Ford, de kan bromsa upp den personliga tillväxten. Om man fokuserar på gamla misstag och andras svek, kan det vara svårt att se framåt. Därför är det livsviktigt att slå av DVD:n på en gång när gårdagen flimrar för ögonen.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 322 - 2007 09 06 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Från döden till livet.

I Filipperbrevet 2 uppmanas vi att leva i kärlek, fria från självhävdelse och fåfänga. Vi uppmanas även att tänka på andras bästa istället för att tänka på oss själva.

Detta tror jag är lättare sagt än gjort.

De flesta som jag känner är alltid berädda att försvara sig själva mot förtal osv. Jesus vakade aldrig över sin jämlikhet med Gud...istället valde han tjänarens roll. Han var ödmjuk och lydde sin Himmelske Fader ända till döden...

Därför är Jesus Kristus upphöjd i dagens läge.

Han har fått det namn som står över alla andra namn. Alla Jordens härskare som är vi livet vid Jesu återkomst, kommer att böja knä inför Honom.

Benjamin och Pontus i Frank Mangs Centers TV studio i Närpes 2007.

Jag skulle knappast kunna gå i Jesu fotspår på det viset, även om jag vill det av hela mitt hjärta. Han har räddat livet på mig, utan orsak egentligen. Jag var ju bara en sångare i ett rockband då Han kallade mig. Nu reser jag omkring med Pontus J. Back och berättar om Mannen som räddat både mitt och Pontus liv från döden till det verkliga livet!

Musiken betyder inte så mycket för mig längre, även om den och bildkonsten i alla former är det enda på Jorden som facinerar mig.

Nu är det budskapet som är det enda viktiga. Tidigare var jag väldigt mån om att presentera "perfekt" framförd musik på scen. Det är i och för sig inget fel på det men det viktigaste är ju att den Helige Ande (mer om Honom längre ner på sidan) får säga vad Han vill igenom oss, när han vill.

Ibland måste man till och med hålla käften, fast man står på scen. Den Helige Ande jobbar ofta i det fördolda i människors hjärtan, om man inte är lyhörd (vilket kan vara svårt) kan alltsammans bli helt fel, och välsignelserna utebli.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 321 - 2007 09 05 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Foto © Fred Skymberg

Det finns de som tror att de är onödiga.

Så är det inte, dessa tankar kommer från åklagaren (som satan kallas). Hans hjälpredor kan få oss att tro att vi är värdelösa, det är deras jobb att hålla på så.

...satan eller djävulen som han kallas är en sorglig figur, som fått kicken från Himmelriket då han förstökte "ta över" alltsammans. Eftersom satan bara är en skapad varelse blev kampen kort, om man nu ens kan kalla det för en kamp.

Numera springer han omkring på Jorden med en myriad av korkade änglar som "hängde på" myteriet.

...satan är tydligen väldigt övertygande eftersom han lyckades få med sig en tredjedel av änglarna. Vad dumma de måste ha känt sig, när de kom ihåg att de var skapade varelser...hur skulle en sådan kunna mäta sig med Skaparen, de måste ju tillfälligt förlorat förståndet helt och hållet.

Anyway, det var så det hela gick till (kortfattat). Nu är alla dessa f.d. änglar eller onda andar som de även kallas, fly förbannade på allt och alla, precis som lögnens fader (satan) som de försöker komma överens med, enbart för att de är rädda för honom. Jag råkar veta att det råder fullt kaos för det mesta, dessa andar slåss ofta sinsemellan, man kan säga att de inte alla är de vassaste pennorna i penalen.

Tyvärr har de stor makt här på Jorden "för tillfället", eftersom vi har i stort vänt Gud ryggen.

Men det kommer en dag då dessa varelser kommer att kastas i eldhavet, efter domedagen (den andra döden), tillsammans med alla Ateister och alla människor som tillber andra "gudar" än "Jag Är" (Bibelns Gud). Då kommer andarnas makt att bli fråntagen dem, likasom satans makt...han kommer att vara en patetisk figur helt kraftlös den dagen.

Vem som helst kan få evigt liv!

Och vi är alla värdefulla. Gud har en perfekt plan för allas liv. Han har ritat ut ditt liv i detalj, jag skojar inte! Du har en specifik uppgift att fylla här på Jorden, men du kan inte leva ut den om du inte har tagit emot Jesus i ditt liv. Det är så äventyret börjar...

När du tar emot Jesus i sitt liv, börjar den Helige Ande forma dej andligt.

Foto © Fred Skymberg

Den Helige Ande är den tredje personen i Treenigheten. Man blir helt förvandlad innifrån när man blir andedöpt, jag blev en annan personlighet på en sekund, för andra kan det ta längre eftersom vi alla är olika och har olika öden, skrivna av Gud innan vi ens blev födda. Efter att du tagit emot Jesus och döpt dig i vatten (som ett tecken på sinnesändring), kan du be om att få äran att bli döpt i den Helige Ande. Det är en häftig och väldigt viktig upplevelse.

Jag vet att det låter otroligt, och det är det oxo. Hur Gud gör allting är ett stort mysterium, men det är inget mysterium för mig att Han gör det, eftersom Han kommunicerar med mig sedan jag tog emot Jesus. Han kommunicerar med alla som tar emot Jesus, därför finns det så många Kristna på Jorden. Gud har lovat avslöja hemligheten med Gud, läs i Uppenbarelseboken i Nya Testamentet.

Ingen annan kan ta din plats på Jorden, du behövs precis som den du är.

Tag en chans och pröva på Jesus, du kommer aldrig att ångra det, och du har absolut inget att förlora. Om du inte gillar Gud kan du ju be Honom dra åt skogen, efer att du har prövat jesus, som i övrigt är den absolut enda dörren till Gud.

Det finns ingen annan väg till frälsning (att bli räddad). Egentligen är det märkligt hur vissa personer kan säga att det jag säger inte är sant, trots att de inte har en aning om vad de talar om! De har inte prövat på Gud, de har inte tagit emot Jesus, de känner varken Fader eller Sonen, vilket jag gör!!!

Min tro är ingen filosofi, eller något tankefoster.

Jag känner verkligen Fadern, Sonen och den Helige Ande. Jag umgås med dem dagligen. De talar till mig, utan deras ledning skulle jag inte skriva ett enda ord! Varför skulle jag det?

Nu är det lyckligtvis så att mer än tiotusen läser min site varje månad, en del av nyfikenhet och andra för attt de vet att jag talar sanning. Så länge ni finns där kommer jag att skriva, åtminstone tills Gud säger stop.

Kom ihåg att Gud väntar på just dig, att kliva in i din uppgift.

Det behöver inte nödvändigtvis vara någon märklig eller krävande uppgift, det vet man inte innan man tagit emot Jesus. Det enda jag vet med 100% säkerhet är att du kommer att ha ett tomrum inom dig ända tills du prövar på Jesus. Du är värdefull.

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 320 - 2007 09 03 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofta olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Foto © Fred Skymberg

Joh 8:31... Jesus sade till de judar som hade satt tro till honom: "Om ni förblir i mitt ord, är ni verkligen mina lärjungar, och ni skall förstå sanningen, och sanningen skall göra er fria." De svarade honom: "Vi är Abrahams barn och har aldrig varit slavar under någon. Hur kan du säga att vi skall bli fria?"

Jesus svarade: "Amen, amen säger jag er: Var och en som gör synd är syndens slav. Slaven bor inte kvar i huset för alltid, men sonen stannar där för alltid. Om nu Sonen gör er fria, blir ni verkligen fria. Jag vet att ni är Abrahams barn, men ni vill döda mig därför att ni inte förstår mitt ord. Jag talar vad jag har sett hos min Fader. Ni gör vad ni har hört av er fader."

De svarade honom: "Vår fader är Abraham." Jesus sade: "Om ni vore Abrahams barn, skulle ni göra Abrahams gärningar. Men nu vill ni döda mig, en man som har sagt er sanningen, som jag har hört av Gud. Så handlade inte Abraham. Ni gör er faders gärningar." De svarade: "Vi är inte födda i äktenskapsbrott. Vi har bara en fader, Gud."

Jesus svarade: "Vore Gud er Fader, skulle ni älska mig, eftersom jag har utgått från Gud och kommer från honom. Jag har inte kommit av mig själv, utan han har sänt mig. Varför förstår ni inte vad jag säger? Därför att ni inte kan lyssna till mitt ord.

Ni har djävulen till er fader. Och vad er fader har begär till, det vill ni göra. Han har varit en mördare från början och har aldrig stått på sanningens sida, eftersom sanning inte finns i honom. När han talar lögn, talar han av sitt eget, ty han är en lögnare, ja, lögnens fader.

Men mig tror ni inte, därför att jag säger er sanningen. Vem av er kan överbevisa mig om synd? Om jag talar sanning, varför tror Den som är av Gud lyssnar till Guds ord. Men ni lyssnar inte, därför att ni inte är av Gud."...

(Jag tog bort versnumreringen, den hör inte hemma i Bibeln egentligen).

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


BENs tankar (på svenska) 319 - 2007 09 02 Wartzor
(det händer ofta att jag korrigerar text i efterhand. Min engelska write är ofat olik den svenska))

 

Pax Vobiscum,

Foto © Fred Skymberg

Denna stol påminner mig om hur det kändes att möta Gud för första gången...

 

Whatever you do, don't let the devil get you, Uncle Ben


Sverige, Fotograf Fred Skymbergs kontaktuppgifter:

Fred Skymberg . Address : Tennisvägen 32, S-17553 Järfälla
Sweden.Tel: 46858035343 e_mail : fred9@chello.se

USA, Photographer John Kendall http://www.vintage-electronics.com/Benjamin Antell, South Wartzor a few years ago in his studio © Photo M. Waegar

Jag har inte för avsikt att såra någon med mina skrivelser, men jag vill vara ärlig. Därför är jag rakt på sak för det mesta utan krusiduller. Samhället idag är väldigt ruttet och korrumperat, och tiden är kort. Jag har ett inre tryck att skriva om det jag gör, och mitt hopp är att någon skall ha utbyte av skriverierna som är ett resultat av min vandring med Gud. Jag sökte Gud och jag fick verkligen direkt-kontakt, religioner intresserar mig inte. Det enda jag är intresserad av nuförtiden är en djupare relation till Gud. Jag ber för en enighet mellan Kristna kyrkor, eftersom inga samfund excisterar för Gud. Han ser oss som Kristi kropp, och inget annat. Det spelar med andra ord ingen roll vilka samfund vi hör till.

Peace, Ben

I'm not trying to put anyone down with my Write, I'm just trying to convey what God has put on my heart. I also feel that that life is too short, to just shut up and go with the flow, when people suffer under all kinds of bondage, when they could in fact be set free in Christ. I'm praying for unity of all Christian churches.